Ahojte takže som sa rozhodol, že sa ide znova seriózne trénovať. Zažehnal som niekdajšie problémy s priestormi posilňovne a kompletne celú som ju presťahoval do nových priestorov - v práci. Tu viem nerušene po práci trénovať, takže konečne svitá na lepšie časy.
Nakoľko sa k serióznemu tréningu vraciam po takmer roku, začínam pozvoľna - FULLBODY tréningami. Nie že by som sa posledný rok flákal a ležal. Trénoval som ale prevažne doma - vlastná váha, kettlebelly alebo ľahšie náčinie.
Na najbližších 5 týždňov (do konca roka 2025) som si preto naordinoval 3-denný Fullbody tréning so základnými cvikmi, nech sa do toho trochu dostanem. Potom si dám mierny deload a následne sa rozhodnem, čo bude ďalej.
Tréning vyzerá asi takto:
1. deň
- Military Press s veľkou činkou v sede za hlavu
- Benchpress jednorúčkami hore hlavou
- Príťahy jednorúčky v predklone
- Bicepsové zdvihy s EZ-činkou v stoji
- Francúzsky tlak s EZ-činkou
- Klasické skracovačky
2. deň
- Zhyby na hrázde nadhmatom
- Kliky na bradlách
- Upažovanie jednorúčkami v stoji
- Upažovanie jednorúčkami v predklone
- Tricepsové stláčanie kladky
- Ľahké goblet drepy
3. deň
- Klasický benchpress s veľkou činkou na rovnej lavici
- Veslovanie v predklone
- Tlaky jednorúčkami v sede (na ramená)
- Striedavé bicepsové zdvihy jednorúčkami v sede
- Súpažné tricepsové extenzie jednorúčkou v sede
- Dvíhanie pokrčených nôh vo vise
Po viac ako 20 rokoch tréningu som si našiel určité zvyklosti - nohy trénujem veľmi ľahko. Dôvod - mám ich od prírody veľmi masívne (nepomer oproti zvršku).
Okrem tohto silového tréningu si dávam dvakrát týždenne kardio - bežiaci pás cca 20-25 minút. Je potrebné trocha redukovať podkožný tuk. takže som v rámci možností upravil aj stravu. Žiadna veda - iba trochu viac bielkovín, 5-6 jedál denne, viac ovocia a zeleniny, po 19:00 už nejesť a dávať si pozor na maškrty - hlavne sladkosti (nezakazujem si ich úplne no limitujem to na max. 3 x týždenne maličký kúsok kvôli morálke

)
To je na úvod asi všetko, hlásim sa s ďalšími poznatkami budúci týždeň [/u]