Jeseň života ako motivačný prvok v paródii na tréning

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 311, 312, 313 ... 326, 327, 328  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jeseň života ako motivačný prvok v paródii na tréning  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Jeseň života ako motivačný prvok v paródii na tréning
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
cohen999

PříspěvekZaslal: čt únor 19, 2026 10:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Trening 31, stvrtok

Sever

Beh 7km (78,5km) . 0:50:43 . tep avg 142bpm . Index 47 (46)

Vyklus, ale taky nijaky, blblo gps, tepy obcas tiez, furt daco. 🤦‍♂️
Ale aspon uz mam mensiu svalovicu na bicakoch, holt, blbnutie s bulinou... 🤷🥰
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cohen999

PříspěvekZaslal: pá únor 20, 2026 4:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trening 32, piatok

Lyžovačka . 3 hoďky . -10, fučák, ale sneh perfektný. Au nožičky 😅
cohen999

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2026 9:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Váha: odhadom 92 kg .
alkojednotky: 0, 3, 5, 8, 0 (t27, m64, y138, 0=20)
ANS (autonomny nervovy system) good 5/6, Sleep charge 72, tep 53 bpm (60 (-)), HRV 72 (47 (-)), REM 24% (20% (-)), deep sleep 13% (16% (-))

Spánok: 6:34 ( 7:46)

Ok, už som dosiahol pomyselné "dno", takže s pôstom sa všetky ukazovatele budú už len zlepšovať.

Tréning 33, sobota

Korčulovanie 1h . príjemné. Len nie som úplne zvyknutý na korčule, takže som na druhý deň cítil, že sa niečo dialo. Teda, že okrem šípiek, piva, slivovice a hokejových sĺz sa dialo aj nejaký pohyb.

Tréning 34, pondelok

Ranná nakladačka s intervalmi

Beh 5km (83,5) . 0:33:32 . tep avg 146bpm . max 178bpm . intervaly 500m, 400m, 300m, 200m (1400m) . index 45 (46)

Nebol moc čas, tak som aspoň naložil intervaly. Pri behu platí to isté čo aj pre ukazovatele spánku, dno je dosiahnuté a ide sa makať. Takto pred rokom som bol na tom o niečo horšie, ale mal som jasný polmaratónsky cieľ. Vážnejší cieľ teraz nemám, ale zvažujem nejakú trailovú neplechu. S trochou šťastia to nejako dopadne.
cohen999

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2026 6:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tréning 35, pondelok

Silovka.

Zhyby . 1, 1, 1, 1 . po dlhšom čase test, bolo to bezbolestné.

Drepíky . 5x72,5kg, 4x92,5kg, 3x102,5kg . ok
Benčíky . 5x72,5kg, 9x82,5kg , 3x92,5kg, 12x72,5kg . tie dlhé série sú PR!
rows . 3x7x52,5kg
seated MP . 3x4x42,5kg
mŕtvolka . 1x92,5kg, 1x102,5kg, 1x112,5kg, 2x1x122,5kg, 1x112,5kg, 3x92,5kg . niečo tomu chýbalo... asi sila.

ab wheel . 4x5
1H ktb clean . 4x1+1 s 40kg . ťažké, ale už si potrebujem trošku zvyknúť na túto váhu aspoň pri základnom nadhode. Nech to aspoň nadhodím, keď to už nepotlačím.
SLDL´s . s 24kg

Slušný záhul na staršieho človeka.

#lovemyplaguehole
cohen999

PříspěvekZaslal: út únor 24, 2026 8:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

alkojednotky: 0 (t0, m64, y138, 0=21)
ANS (autonomny nervovy system) ? ?/6, Sleep charge ?, tep ? bpm (60 (-)), HRV ? (47 (-)), REM ?% (20% (-)), deep sleep ?% (16% (-))

Spánok: ? ( 7:46)

Nemal som dobre dotiahnuté hodinky a prílišná voľnosť neprospela prenosu dát.

Dnes by sa mohol udiať nejaký kratší výklus, ale uvidím, k čomu ma počasie pustí.
decarabas

PříspěvekZaslal: út únor 24, 2026 8:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Gratulujem k píárkám.

A verím, že vydržíš abstinovať. Traduje sa, že za každých 10 abstinujúcich dní sa mi zväčší lýtko o 1cm (a pretože doteraz si chlastal jak keby nebolo zajtrajška, mám nohy ako špilky ).

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
cohen999

PříspěvekZaslal: út únor 24, 2026 9:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
Gratulujem k píárkám.
Vďaka! Aj starí psi majú občas svoj deň.

decarabas napsal:
A verím, že vydržíš abstinovať. Traduje sa, že za každých 10 abstinujúcich dní sa mi zväčší lýtko o 1cm (a pretože doteraz si chlastal jak keby nebolo zajtrajška, mám nohy ako špilky ).
Ak sa ráta každých 10 dní vkuse, tak to ťa asi sklamem, cez víkendy mám výnimku. Takže buď je legenda pravdivá a budeš mať lýtočká stále pobiednejšie, alebo sa začneme sústrediť na druhú verziu tej istej legendy, ktorá pracuje s číslom 5. A to by potom v konečnom súčte mohlo byť aj viac, než len 1cm.
cohen999

PříspěvekZaslal: út únor 24, 2026 6:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trening 36, utorok

Beh . 7km . 0:47:40 . tep avg 137bpm . tempo 6:48 . index 50 (46)

Hehe, fajn, super sa bežalo, výklus ako lusk! Nízke tepy, relatívne dobré tempo, aj vzdialenosť solídna. Tušil som, že sa už odrážam od dna, ale že tak vysoko, to veru nie.
Máča

PříspěvekZaslal: st únor 25, 2026 6:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No a plan je vlastne jaky?
40 dni uplne abstinence?
seeya

PříspěvekZaslal: st únor 25, 2026 7:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

40 dni bude len taka hyperbola :D
cohen999

PříspěvekZaslal: st únor 25, 2026 8:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Máča napsal:
No a plan je vlastne jaky? 40 dni uplne abstinence?

Nie, bude to as usual, nedeľa až štvrtok nula a piatok + sobota môžem, ale samozrejme nemusím. Po minulé roky som túto výnimku rád uplatňoval! Pitie by malo byť veľmi umiernené, žiadne masakre.

alkojednotky: 0 (t0, m64, y138, 0=22)
ANS (autonomny nervovy system) OK 4/6, Sleep charge 64, tep 51 bpm (60 (-)), HRV 73 (47 (-)), REM 17% (20% (-)), deep sleep 21% (16% (-))

Spánok: 6:26 ( 7:46)

Not great, not terrible, tepy super, hrv nadpriemer, REM podpriemer, hlboký spánok nadpriemer. Šiel som spať trochu neskôr ako som plánoval a kratší spánok zapríčinil horšie hodnotenie. Subjektívne fajn.

Dnes sa asi ešte hecnem do výklusu, lebo zajtra určite nebudem stíhať.
Máča

PříspěvekZaslal: st únor 25, 2026 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To zni jako rozumny a udrzitelny system bez zbytecnych extremu..
decarabas

PříspěvekZaslal: st únor 25, 2026 9:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No ja neviem a rýpať nechcem, lebo to môžeš mať inak ako ja (mne alkohol vo všeobecnosti k životu nijak netreba), ale udržať 40 dní striktnú nulu nemôže byť problém.
Pri 40 dňoch sa predsa nebavíme o žiadnych extrémoch a udržateľnosti.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Grimley

PříspěvekZaslal: st únor 25, 2026 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechci se ti tu srát do logu, ale přihřeju si tu polívčičku :D ... já vydržel striktně 52 dní :) .... a to jsem byl i na dvou plesech, jedný oslavě narozek a tejden na společný chatě na horách .... a až na první tejden, kdy mě lidi přemlouvali už to pak bylo v poho .... a zjistil jsem, že mi ty ranní kocovinky a výkyvy klidovýho tepu a energie nechyběj.... ... minulou sobotu jsem si dal šest desítek a druhej den jsem trpěl jak pes.... takže uvidím ještě co v létě, každopádně teď už zas "sober" a jsem v klídku :D .... každopádně i tak ti to prospěje a je to dobrá zkušenost ..... ostatně nebudu učit orla lítat :D
cohen999

PříspěvekZaslal: st únor 25, 2026 12:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
No ja neviem a rýpať nechcem, lebo to môžeš mať inak ako ja (mne alkohol vo všeobecnosti k životu nijak netreba), ale udržať 40 dní striktnú nulu nemôže byť problém. Pri 40 dňoch sa predsa nebavíme o žiadnych extrémoch a udržateľnosti.

Tiež si myslím. Ale... načo? Aby som si dokázal, že si silou vôle dokážem uprieť niečo, čo mi chutí? To už mám za sebou, 20 rokov som bol fajčiar a z toho som 4 roky vydržal nefajčiť, aj keď mi to chutilo. Definitívne som prestal, až keď ma to začalo obmedzovať v športe a asi som mal aj šťastie, že mi prestalo chutiť. Napriek tomu, že nikotín je droga s najrýchlejším vznikom závislosti. A už nikdy som sa k fajčeniu nevrátil, aj keď si raz za rok zapálim, aby som si overil, ako na tom som. Nič. Je to hnusné. :-)

No a netvárme sa, že alkohol je jediná legálna droga. Káva? Raz som omylom nepil kávu 24 hodín a taký hlavybôľ som nezažil už dávno. Netušil som, z čoho to je, ale keď som si dal presso, okamžite to prestalo. A nie som jediný z touto skúsenosťou. A to pijem 3-5 káv denne, nič moc. Čiže pri otázke, čo by ma viac ovplyvnilo, či strata kofeínu, alebo alkoholu, odpoviem kofeín. Alkohol je v zásade koníček. Pijem len kvalitu, ktorú si vychutnávam v nejakom kontrolovanom množstve. Zato kávu beriem, aká je, lebo vďaka skúsenosti reálne som na nej závislý. Cukor? Niečo medzi tým.

Najväčší frajer by som bol, keby som sa postil od 1. kávy, 2. cukru, a až na treťom mieste je alkohol. Môže to byť zradné, ale keď si si toho vedomý, tak sa sleduješ. Len k sebe musíš byť absolútne úprimný. Lebo najhorší je sebaklam. Ešte mám takú kacírsku teóriu, že ešte väčšou závislosťou je šport, ale o tom niekedy nabudúce.

@máča . presne tak

@grimley . gratulujem, veď možno jedného dňa si tiež poviem niečo na ten spôsob. Ale "kocoviny" až na výnimky nemávam a kým nevypijem cez 3 alkojednotky, ani to nijak necítim. A nárazové pitie je ešte horšie, než pravidelné a relatívne striedme, takže radšej si volím toto.

No a pre inšpiráciu Majster Ľudevít, už tu dlho neboli jeho múdre slová plné rozhorčenia smerované k ľudu i národu!

Takýto výstupok u nášho národa napospol rozšírený a na jeho duchovnej i telesnej záhube pracujúci je pijanstvo, ožralstvo a menovite pitie pálenky. Rozprasilo sa pitie tohoto hnusného nápoja medzi naším obecným ľudom tak, že mu je oddaný každý vek, oboje pohlavie, že sa s ním každá práca začína i dokonáva, každý úhovor zaviera, každý hosť víta a vyprevádza, každá slávnosť domáca i verejná odbavuje; pije ho starý, pije ho muž, pije ho mládenec, okusuje chlapec, cucle v šatke dieťa, pije ho slobodný, slope ženatý, pije muž, poťahuje žena; s ním sa začína práca raňajšia, s ním sa končí večerajšia; pripíja sa k sniedaniu, zapíja k obedu, upíja k olovrantu, napíja k večeri; s ním sa ide na pole, do humna, do hory; s ním sa víta novonarodenec, s ním sa mu pri krste slávnosť vykonáva, s ním sa mladému zaťovi a neveste zdravká, s ním sa odomrelý zahrabáva; pálenka vábi ľudí kŕdľom na jarmoky, na trhy a stade ich domov jako slepý vedie slepého; s ňou sa vystrájajú krsty, dokonávky, sobáše, kary, pri nej sa volia desiatnici, richtári, notári; s ňou sa predávajú voly, kupujú kone, čarajú ovce, zeme; s ňou sa víta a hostí kmotor, dever, sváko, ujec, strýc, brat, kmotra, tetka, stryná, sestra, sused, dobrý známy; v nedeľu a sviatok plno opilého ľudu po krčme, po dedine: pijú skoro všetci, skoro všade, skoro vždy. Čo? Vodu? Nie, ale pálenku tak, jako vodu!

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jeseň života ako motivačný prvok v paródii na tréning Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 311, 312, 313 ... 326, 327, 328  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: