|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Jste pro a nebo proti zavedení stejného pravidla u nás? |
| Jsem pro |
|
81% |
[ 60 ] |
| Jsem proti |
|
18% |
[ 14 ] |
|
| Celkem hlasů : 74 |
|
| Autor |
Zpráva |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: st červen 01, 2005 8:24 am Předmět: Zákaz kouření |
|
|
Tuším, že zde podobné téma už před časem bylo, ale stejně...
--
Švédsko se 1. června stane čtvrtou zemí EU, která zakazuje kouření v restauracích, hostincích, kavárnách i v nočních klubech. Podobné zákazy již platí v Irsku, v Itálii a na Maltě a ve zbytku kontinentu mimo EU také v Norsku.
31.5. 2005 08:28
STOCKHOLM - Restriktivní opatření má za cíl zlepšit prostředí v uvedených podnicích pro personál i pro hosty a současně a přimět více kuřáků, aby s cigaretami skončili. V největší skandinávské zemi se nesetkalo se zásadním odporem ani s velkými protesty. Již dosavadní podmínky byly ke kuřákům dost přísné a nová norma tedy není vnímána jako radikální změna, ale spíš jako další krok v dlouhodobé kampani proti kouření.
"Všechno nasvědčuje tomu, že tento přechod proběhne zcela bez problémů," shrnula situaci Anna Östbomová ze Státního institutu pro veřejné zdraví. Podle jejího optimistického odhadu se jen málo Švédů bude pokoušet podvádět a tajně kouřit na toaletách.
Tresty jen pro hospodské
Dohled nad dodržováním nového opatření budou provádět úřady na místní a okresní úrovni. Hosté, kteří se zákazu pokusí protivit, mohou být z podniku vykázáni. V případě ostřejšího konfliktu bude povolána policie. Nebude-li však nekázeň hostů provázena násilím nebo přílišnou tvrdohlavostí, nebude trestána pokutami.
Peněžité tresty však hrozí majitelům restaurací, kteří by chtěli zákaz ignorovat. V případě opakovaného a zarytého odporu může restauraci, hostinci nebo nočnímu baru hrozit až odebrání licence. "Je to však až skutečně krajní opatření," zdůraznila Östbomová.
V Evropské unii neexistuje jednotná politika proti kouření v restauracích. Doporučení ze strany EU nemají závazný charakter. Existuje však direktiva Rady Evropy proti kouření na pracovištích, podle níž musí být personál chráněn proti škodlivému vlivu kouření.
Kromě již zmíněných členských zemí pětadvacítky a Norska kouření v restauračních zařízeních zcela zakazují také Bhútán, Nový Zéland, Uganda, šest států USA a šest provincií v Kanadě.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Miguelito

|
Zaslal: st červen 01, 2005 1:59 pm Předmět: |
|
|
JEN PROBOHA NE DALSI BOURLIVOU DISKUSI. _________________ ...ano,začal jsem fotit,začal jsem studovat,mluvit tady slušně...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bucci

|
Zaslal: st červen 01, 2005 2:11 pm Předmět: |
|
|
| Miguelito napsal: | | JEN PROBOHA NE DALSI BOURLIVOU DISKUSI. | zas tak bouřlivý to neni, hlasování mluví za vše
|
|
| nahoru |
|
 |
Bubu
|
Zaslal: st červen 01, 2005 3:15 pm Předmět: |
|
|
Tak to trozku rozproudime. Ktery cune si jeste dneska zapali v restauraci ? S anketou jeste pockame ... _________________ sypka leze na bednu...
|
|
| nahoru |
|
 |
nathaniel

|
Zaslal: st červen 01, 2005 3:27 pm Předmět: |
|
|
Musim si ulevit: jsem na nejaky cas ve Vidni a dnes kdyz jsem jel z aerobky do prace, si jedna smazka zapalila cigaro ve vagonu metra. Vsichni jen cumeli a ja jak jsem navic na clenu jsem se neudrzel a tomu uchylovi vypicoval, sice cesky (at to jde pekne od srdce), ale on urcite pochopil. Vubec rakusaci jsou asi nejprohulenejsi narod v evrope a navic bezohledni smradi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Batul

|
Zaslal: st červen 01, 2005 3:29 pm Předmět: |
|
|
| nathaniel napsal: | | Musim si ulevit: jsem na nejaky cas ve Vidni a dnes kdyz jsem jel z aerobky do prace, si jedna smazka zapalila cigaro ve vagonu metra. Vsichni jen cumeli a ja jak jsem navic na clenu jsem se neudrzel a tomu uchylovi vypicoval, sice cesky (at to jde pekne od srdce), ale on urcite pochopil. Vubec rakusaci jsou asi nejprohulenejsi narod v evrope a navic bezohledni smradi. |
Taky jsem si rikal, ze v Nemecku to bude s hulenim lepsi nez u nas, ale skutecnost je opacna. Spousta mladych tu pekne vypaluje, je to o dost horsi nez u nas, i kdyz je to jen muj subjektivni pocit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Daniel-James

|
Zaslal: st červen 01, 2005 3:30 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Miguelito

|
Zaslal: st červen 01, 2005 3:33 pm Předmět: |
|
|
| Bubu napsal: | | Tak to trozku rozproudime. Ktery cune si jeste dneska zapali v restauraci ? S anketou jeste pockame ... |
TREBA JA... A PLNO DALSICH. _________________ ...ano,začal jsem fotit,začal jsem studovat,mluvit tady slušně...
|
|
| nahoru |
|
 |
nathaniel

|
Zaslal: st červen 01, 2005 3:34 pm Předmět: |
|
|
| Daniel-James napsal: | | nathaniel napsal: | | Musim si ulevit: jsem na nejaky cas ve Vidni a dnes kdyz jsem jel z aerobky do prace, si jedna smazka zapalila cigaro ve vagonu metra. Vsichni jen cumeli a ja jak jsem navic na clenu jsem se neudrzel a tomu uchylovi vypicoval, sice cesky (at to jde pekne od srdce), ale on urcite pochopil. Vubec rakusaci jsou asi nejprohulenejsi narod v evrope a navic bezohledni smradi. | Copak takhle se chova statni zamestnanec? |
Jojo, takove veci me dokazou rozhodit, tady jde jakakoli diplomacie stranou
|
|
| nahoru |
|
 |
Tyrael

|
Zaslal: st červen 01, 2005 7:09 pm Předmět: |
|
|
Kdyz uz jsme u tech cigar.. tak prej pripravujou (nevim kde) ze zakazou koreni i v domacnostech..?? _________________ There is no real life there is only AFK time
|
|
| nahoru |
|
 |
Missues
|
Zaslal: st červen 01, 2005 7:37 pm Předmět: |
|
|
| Tyrael napsal: | | Kdyz uz jsme u tech cigar.. tak prej pripravujou (nevim kde) ze zakazou koreni i v domacnostech..?? |
To také smějí? Sakriš!
|
|
| nahoru |
|
 |
Velmen

|
Zaslal: st červen 01, 2005 7:41 pm Předmět: |
|
|
Jak tak koukam na vysledky ankety tak kdyby to melo bejt podle fora o kulturistice tak neni co resit  cigara bleeeee _________________ Your penis will make more shadow than a tree.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hack

|
Zaslal: st červen 01, 2005 8:45 pm Předmět: |
|
|
Já si občas zapálím doutník a když někdo kouří, tak mi to až tak nevadí, pokud mi to nefouká přímo do obličeje... Jen plno zákazů a nařízení to je ta ona slavná demokracie?..hm.. _________________ STOP AND SMELL THE AMMONIA!
|
|
| nahoru |
|
 |
Alena

|
Zaslal: st červen 01, 2005 9:49 pm Předmět: |
|
|
Jsem dítě dvou silnejch kuřáků, tak nemám tak razantní názory. Vím, že je to o velkém vnitřním boji s tím praštit. Taky si uvědomuju, že kuřáci prostřednictví spotřebních daní nemálo přispívají na naše bezplatné školství, "bezplatné" zdravotnictví atd. Na druhou stranu ... když mi někdo v restauraci hulí pod nos, já se na toho člověka taktně obrátím, jestli by se mohl alespoň natočit tak, aby mi to nešlo do ksichtu a ten člověk mě pošle do prdele, že je tam povolenou kouřit, tak bude kouřit, jak se jemu chce, tak mě můj liberalismus začíná opouštět a spíše se sunu k přesvědčení, je fajn to na veřejnosti zakázat. Jsem pro.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: st červen 01, 2005 11:16 pm Předmět: |
|
|
| Alena napsal: | | Jsem dítě dvou silnejch kuřáků, tak nemám tak razantní názory. Vím, že je to o velkém vnitřním boji s tím praštit. | jsem na tom skoro stejně, a proto mám úplně razantní názor
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|