|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Myslíte si, že je správné pravidelně suplementovat vitamíny a minerály? |
| Ano |
|
90% |
[ 78 ] |
| Ne |
|
9% |
[ 8 ] |
|
| Celkem hlasů : 86 |
|
| Autor |
Zpráva |
jouja

|
Zaslal: st srpen 03, 2005 7:10 am Předmět: Suplementace vitamíny a minerály |
|
|
Je tu někdo, kdo by si chtěl vyměnit zkušenosti na téma "Suplementace vitamíny a minerály".
Já doplňuji:
E (asi 200 m.j.) se Selenem (ani nevím kolik)...od léčivy
Beta Karoten (10 000 m.j.)..Natur Baunty
B-komplex forte (1x)...léčiva
Pangamin (hrst)
Vápník, Zinek, Hořčík (350 mg) ...od Natur Baunty
Vše jen jednou denně poránu - jsem línej  Někdy si dám pauzu 1-3 týdny od všeho
Občas si koupím krabku lecitinu, pupalky, Q10, rybí tuk...
Vitamín C nedoplňuji protže, když zapomenu, tak se necítím dobře.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
hit-

|
Zaslal: st srpen 03, 2005 8:52 am Předmět: |
|
|
Urcite to dobry je  ...ale rozhodne ne v kuse, telo by melo bejt zvykly si je brat ze stravy. Obcasny vysazeni neni vubec na skodu.
Jinak davam:
Centrum (komplexni)
Hema Selen Plus (antioxidanty- selen/zinek/chrom+C/E)
pres leto Beta Karoten
a jednou za cas B-Komplex nebo Rybi Tuk _________________ "Hope They Serve Beer in Hell"
|
|
| nahoru |
|
 |
jouja

|
Zaslal: st srpen 03, 2005 9:00 am Předmět: |
|
|
Beta karoten, dávám také jen přes léto. Ty věříš těm multivitamínům - většinou mají chabé složení!
|
|
| nahoru |
|
 |
KAKAč
|
Zaslal: st srpen 03, 2005 9:00 am Předmět: |
|
|
riesim to tak, ze si kupim asi 2 x rocne nejaky ten calibrum 100-tabletovy, a hodim vzdy 1 tabletu rano a mam pokoj.
osobitne nesuplementujem vitaminy. C-cko uzivam narazovo pri priznakoch prechladnutia a tak, este niekedy davam kalcium osobitne, pripadne pred spanim magnezium, ale to iba vynimocne...
|
|
| nahoru |
|
 |
hit-

|
Zaslal: st srpen 03, 2005 9:09 am Předmět: |
|
|
Ja jsem prave rad ze je tam od kazdyho trochu, ze to neni hlavni zdroj, ale pritom to doplni co potrebuju (snad :)
Ale to centrum je docela kvalitni. _________________ "Hope They Serve Beer in Hell"
|
|
| nahoru |
|
 |
hit-

|
Zaslal: st srpen 03, 2005 9:14 am Předmět: |
|
|
Docela bych chtel obcas zaradit kloubni vyzivu (nekdy poboliva zapesti), ale hodne lidi me od toho odrazuje, ze je to dobry jenom ve fazi co se to bere a pak ze to hned odezni.
Jestli s ni mate nejaky zkusenosti, tak pls napiste _________________ "Hope They Serve Beer in Hell"
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: st srpen 03, 2005 9:15 am Předmět: |
|
|
| hit- napsal: | Ja jsem prave rad ze je tam od kazdyho trochu, ze to neni hlavni zdroj, ale pritom to doplni co potrebuju (snad :)
Ale to centrum je docela kvalitni. |
Při tréninku piju rozpustnej vitamín c. Jinak nic. Vitamínama sem dřív suplementoval, ale vzhledem tkomu že sem nikdy necejtil žádnou změnu tak na ně seru...
|
|
| nahoru |
|
 |
jouja

|
Zaslal: st srpen 03, 2005 9:18 am Předmět: |
|
|
Jednou jsem si zkoušel zpočítat co je levnější ve vztahu k obsaženým látkám. Výsledek byl jasný - komplexy vitamínů jsou dražší - člověk platí za to namíchání!
Dřív jsem bral v dietě vysoké dávky antioxidantů (5g C, 800 i.u. E, 30 000 i.u. Beta Karotenu, hodně selenu, zinku, Q10). Těžko si může člověk dokázat, že to funguje, protože nezná druhou variantu "kdyby to nebral", ale myslím že je to velmi ok - chrání to svaly, protože takovéto dávky zabraňují vylučování hormonu kortizolu (opak testosteronu - ničí svaly).
|
|
| nahoru |
|
 |
jouja

|
Zaslal: st srpen 03, 2005 9:24 am Předmět: |
|
|
| hit- napsal: | Docela bych chtel obcas zaradit kloubni vyzivu (nekdy poboliva zapesti), ale hodne lidi me od toho odrazuje, ze je to dobry jenom ve fazi co se to bere a pak ze to hned odezni.
Jestli s ni mate nejaky zkusenosti, tak pls napiste |
Rozhodně mám dojem že to pomáhá - želatina mi nikdy nepomohla, ale glukosamin-chondrovitin je super. Buď jsem se vždy akorát vyléčil nebo mi to pomohlo. Kupuji Penco - protože znám lidi co to dělaj - ať už jsou jaký chtěj - poctivý jsou.
|
|
| nahoru |
|
 |
jouja

|
Zaslal: st srpen 03, 2005 9:26 am Předmět: |
|
|
| DAVID.LOPAN napsal: | | hit- napsal: | Ja jsem prave rad ze je tam od kazdyho trochu, ze to neni hlavni zdroj, ale pritom to doplni co potrebuju (snad :)
Při tréninku piju rozpustnej vitamín c. Jinak nic. Vitamínama sem dřív suplementoval, ale vzhledem tkomu že sem nikdy necejtil žádnou změnu tak na ně seru... |
Když koukám na tvou ikonku, tak by jsi měl začít
Podle mě je to o víře - vitamíny a minerály jsou dlouhodobá záležitost - je to prevence do budoucnosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: st srpen 03, 2005 11:30 am Předmět: |
|
|
| jouja napsal: |
Podle mě je to o víře |
v podstatě souhlasím
|
|
| nahoru |
|
 |
ia
|
Zaslal: st srpen 03, 2005 12:06 pm Předmět: |
|
|
Universal Nutrition - Daily One to riesi _________________ Jestlize vlakova stanice je misto, kde se vlak zastavuje, co je potom pracovni stanice?
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: st srpen 03, 2005 2:08 pm Předmět: |
|
|
| jouja napsal: | | DAVID.LOPAN napsal: | | hit- napsal: | Ja jsem prave rad ze je tam od kazdyho trochu, ze to neni hlavni zdroj, ale pritom to doplni co potrebuju (snad :)
Při tréninku piju rozpustnej vitamín c. Jinak nic. Vitamínama sem dřív suplementoval, ale vzhledem tkomu že sem nikdy necejtil žádnou změnu tak na ně seru... |
Když koukám na tvou ikonku, tak by jsi měl začít
Podle mě je to o víře - vitamíny a minerály jsou dlouhodobá záležitost - je to prevence do budoucnosti. |
JO, to asi jo. U mě je to hlavně o lenosti. Čas od času mě to popadlo a dával sem tak 3x denně pangamin. Ráno vitamín c a multivitamín, ale to sem ještě bydlel s rodiče a kupovala to matka Teď u to nějak nekupuju. Jak řikám občas céčko jinak nic...Možná časem začnu
|
|
| nahoru |
|
 |
jouja

|
Zaslal: st srpen 03, 2005 2:15 pm Předmět: |
|
|
| DAVID.LOPAN napsal: |
JO, to asi jo. U mě je to hlavně o lenosti. Čas od času mě to popadlo a dával sem tak 3x denně pangamin. Ráno vitamín c a multivitamín, ale to sem ještě bydlel s rodiče a kupovala to matka Teď u to nějak nekupuju. Jak řikám občas céčko jinak nic...Možná časem začnu |
To se usadíš - manželka, děti, stereotyp - a pak to půjde samo
|
|
| nahoru |
|
 |
Nils Holgersson

|
Zaslal: st srpen 03, 2005 6:38 pm Předmět: |
|
|
C vit. - Jamieson
E vit. - Zentiva
B komplex forte - Léčiva
Zn - VitaMax
Mg - Galvex
Ca - Galvex
niekedy pangamín, lecitín _________________ S KÝM SI, TAKÝ SI. (slovenské príslovie)
prajem webu www.ronnie.cz veľa šťastia...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|