|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Myslíte si, že je správné pravidelně suplementovat vitamíny a minerály? |
| Ano |
|
90% |
[ 78 ] |
| Ne |
|
9% |
[ 8 ] |
|
| Celkem hlasů : 86 |
|
| Autor |
Zpráva |
Velmen

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
LenkaL.

|
|
| nahoru |
|
 |
nathaniel

|
Zaslal: čt srpen 04, 2005 9:16 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: čt srpen 04, 2005 9:49 am Předmět: |
|
|
| nathaniel napsal: | | LenkaL. napsal: | | Souhlas, je potřeba nechat tělo vždy tak měsíc odpočinout, jinak je si zapomene transformovat ze stravy. To je to samé, jako když bys měl po 6-8 týdnes vysadit creatin, tribulus atd. jinak tvoje "vlastní výroba" půjde do háje a horko těžko ji vrátíš. |
No a taky vlastni vyroba picovin sotva zaregistrovanych na foru by mela jit do haje. Plne se priklanim k advokatovi - viz 3x myslet a pak psat. | trošku klidněji
Pro Lenku, jaký je rozdíl mezi vitamínem v ovoci a v tabletce pro trávicí trakt? není to obojí "transformované" ze stravy?
BTW, vlastní výrobu vitamínů bohužel téměř neznáme...
|
|
| nahoru |
|
 |
Slayter

|
Zaslal: čt srpen 04, 2005 9:52 am Předmět: |
|
|
Proto mam rad suplementaci vitaminem c..telo si ho samo nevytvori nikdy..takze neni potreba vysazovat
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: čt srpen 04, 2005 9:56 am Předmět: |
|
|
| Slayter napsal: | | Proto mam rad suplementaci vitaminem c..telo si ho samo nevytvori nikdy..takze neni potreba vysazovat | no vidíš, já sem poslední dobou docela línej. Zeleninu vidím 2x dotýdne v podobě papriky/rajčete a C nebo béčko vždycky zapomenu... Zkrátka vitamíny pouze z masa,sýrů,tvarohů,vajec... pouze a jde to. Teda nic mě neskolilo ještě. Snad to zlepším
|
|
| nahoru |
|
 |
Slayter

|
Zaslal: čt srpen 04, 2005 9:59 am Předmět: |
|
|
| Jurass napsal: | | Slayter napsal: | | Proto mam rad suplementaci vitaminem c..telo si ho samo nevytvori nikdy..takze neni potreba vysazovat | no vidíš, já sem poslední dobou docela línej. Zeleninu vidím 2x dotýdne v podobě papriky/rajčete a C nebo béčko vždycky zapomenu... Zkrátka vitamíny pouze z masa,sýrů,tvarohů,vajec... pouze a jde to. Teda nic mě neskolilo ještě. Snad to zlepším |
Priznam se,ze sam taky nechroustam zeleninu ovoce kazdej den..ale na cecko se snazim nezapominat..
|
|
| nahoru |
|
 |
Viky
|
Zaslal: čt červenec 19, 2007 11:40 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
ruhl

|
Zaslal: čt červenec 19, 2007 2:23 pm Předmět: |
|
|
ráno na lačno C, pangamí (15tabl. denně), občas kupuji b-karoten a komplexy jinak nic.
|
|
| nahoru |
|
 |
exit47
|
Zaslal: čt březen 28, 2013 11:25 am Předmět: |
|
|
Co se týče vitamínu rozpustných ve vodě, tak je to v podstatě jedno. Člověk se tím nepředávkuje, protože co je pro tělo nadbytečné, tak to jednoduše vyloučí. U céčka je menší problém, že si na něj může tělo udělat "rádoby závislost" a proto když ho vysadíme na nějakou dobu, tak se můžeme cítit takový vyšťavení, ale nic co by trvalo bůh ví jak dlouho. Naopak bych si dal pozor na vitamíny co se rozpouštějí v tucích. Ty můžou být ve větším množství nebezpečné. Jinak já beru:
ráno/večer vápník, hořčík
večer C, B-komplex, železo, (koenzym Q10, omega 3/6)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: čt březen 28, 2013 1:54 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt březen 28, 2013 3:24 pm Předmět: |
|
|
| exit47 napsal: | Co se týče vitamínu rozpustných ve vodě, tak je to v podstatě jedno. Člověk se tím nepředávkuje, protože co je pro tělo nadbytečné, tak to jednoduše vyloučí. U céčka je menší problém, že si na něj může tělo udělat "rádoby závislost" a proto když ho vysadíme na nějakou dobu, tak se můžeme cítit takový vyšťavení, ale nic co by trvalo bůh ví jak dlouho. Naopak bych si dal pozor na vitamíny co se rozpouštějí v tucích. Ty můžou být ve větším množství nebezpečné. Jinak já beru:
ráno/večer vápník, hořčík
večer C, B-komplex, železo, (koenzym Q10, omega 3/6) |
No vidíš to, 6 let tu čekáme na Tvoji odpověď a přesto to sám praktikuješ obráceně, než by si měl. Když už vitamin C (při dávkování 1x denně), tak ráno a nejlépe v retardované formě. Vit sk. B je lepší rozdělit do 3 denních dávek. Pokud daný suplement samozřejmě neobsahuje rovnou všechny béčka ve 100 % DDD. V takovém případě spíše dávkovat dopoledne, ale nejlépe pořídit doplněk, který má tak max 50 % DDD v jedné dávce. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt březen 28, 2013 5:55 pm Předmět: |
|
|
Je OK dávkovat vitamín C v sypké formě, každý den cca 1g, i několik měsíců? _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt březen 28, 2013 7:58 pm Předmět: |
|
|
To poznáš časem, ledviny toho vydrží hodně. Jak už jsem to kdysi řešil s guruhonzou, ty nadbytky se neprojeví hned, kort v mladém věku, tělu je schopno snést opravdu hodně. Ale jsem schopen s jistotou říct, že 1 g v sypké formě, tudíž bez postupného uvolňování, je neekonomické a minimálně polovinu necháš na záchodě, protože nevěřím tomu, že si dáváš 12 dávek vitaminu C rozdělených do celého dne.
EDIT: Spíš tak 15 dávek. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|