Vsetci co tu porovnavate snooker a bojove sporty a tvrdite ze to je pri priprave snookru makacka uz ste niekedy skusily sa pripravovat v tychto dvoch sportoch?Robil som zavodne karate,kick-full,teraz aj karambol (3-4gulovy).Ja tvrdim,ze bojovy sport kde dostavas tvrde udery je na pripravu najnarocnejsi po vsetkych strankach.Mentalnej,telesnej,casovej...
ja ten sport delam a jsem rad ze nekdo kdo to okusil tohle napsal
_________________ hraju rovinu at se deje co se deje.Nemusi se nekomu libit co rikam,ale nemuze rict ze si myslim neco jineho nez rikam,kdyz chlap ztrati cest,nema uz nic!
Vsetci co tu porovnavate snooker a bojove sporty a tvrdite ze to je pri priprave snookru makacka uz ste niekedy skusily sa pripravovat v tychto dvoch sportoch?Robil som zavodne karate,kick-full,teraz aj karambol (3-4gulovy).
Jo, delal jsem zavodne Judo, jestli to beres jako bojovy sport, asi 7 let, sice ne na odpovidajici urovni (jenom zakovse a dorostenecke) ale aspon "zhruba" vim ... 4-kulovy? To jsi trenoval nekde na chlapy v hospode, co?
citace:
Ja tvrdim,ze bojovy sport kde dostavas tvrde udery je na pripravu najnarocnejsi po vsetkych strankach.Mentalnej,telesnej,casovej...
Po telesne strance ok, to je jasny. Mentalni? O tom by se dalo diskutovat ... ale casove narocnejsi ne, zadny profi bojovnik netrenuje 10 hodin denne cisteho casu, protoze to proste nejde. ( porovnavam jenom borce na nejlepsi urovni, ne lidi co delaji jedno nebo druhe jako konicek par krat tydne ) Casove ti proste zabere vic trenink u stolu.
pockej...nebavime se o tom co vice zaberu casu....ale spise o otm,kdoje sprtovcem.on muze byt nekolik hod denne u stolu,pze ho to neunavuje a muze jist u toho chipsy...vis ten clovek dle me neni "dotahlej"ci nadnesene "dokonalej"trenuje "jen"hlavu... (nemluvim o prinosu rukou pro drzeni taga,presnosti a spol pro pripadne rejpaly)
_________________ hraju rovinu at se deje co se deje.Nemusi se nekomu libit co rikam,ale nemuze rict ze si myslim neco jineho nez rikam,kdyz chlap ztrati cest,nema uz nic!
Ja tvrdim,ze bojovy sport kde dostavas tvrde udery je na pripravu najnarocnejsi po vsetkych strankach.Mentalnej,telesnej,casovej...
Po telesne strance ok, to je jasny. Mentalni? O tom by se dalo diskutovat ... ale casove narocnejsi ne, zadny profi bojovnik netrenuje 10 hodin denne cisteho casu, protoze to proste nejde. ( porovnavam jenom borce na nejlepsi urovni, ne lidi co delaji jedno nebo druhe jako konicek par krat tydne ) Casove ti proste zabere vic trenink u stolu.
Si jen vzdycky vzpomenu na tuhle citaci, ktera se tyka mentalni narocnosti fotbalu, tak jestli to treba nebude neco podobneho
citace:
ty vole všechno je to v hlavě. musiš pořád myslet, jestli míč poletí zleva nebo zprava. jestli letí dost nízko na kopání nebo je vysoko na hlavičku. musíš pořád mít na paměti, kterým směrem je tvoje branka a kterým branka soupeře. do toho musíš vyhodnocovat, zda publikum fandí nebo nadává. musíš po očku sledovat trenéra jestli nebrečí a rozhodčího, jestli se nedívá. to neni jen tak, to blbec nemůže nikdy zvládnout
to nemylsis vazne??? Snad neni Snooker na olymp.hrach?Pro me je sportovec atlet.
no to ze je atlet nebo neco podobneho.treba ze ten jeho sport je ruku v ruce s fyz.namahou a meni obrz sveho tela,diky sportu ktery dela....kdo je v hospode 10h je taky sportovec?nebo ten kdo je 10h denne v praci taky?mas velmi zavadejici meritka.
to nemylsis vazne??? Snad neni Snooker na olymp.hrach?Pro me je sportovec atlet.
Spousta bojovych umeni nebo dalsich sportu neni na olympijskych hrach ... a spousta podle meho nazoru "pseudosportu" ( plachetnicky, sanky, konici atd ... ) tam jsou. To jestli sport je nebo neni olympijsky je jenom politicka zalezitost.
Pro me sportovec = clovek, trenujici opakovatelne nejaky pohyb ( atletika, plavani, vzpirani ... ) nebo i sikovnost ( napr strelba, sachy ), ve ktere se pak podle urcitych pravidel snazi porazit sve soupere. Ale je fakt, ze kazdy si predstavuje slovo sport nebo sportovec po svem.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru