|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
faye
Anonymní
|
Zaslal: pá březen 02, 2007 11:12 am Předmět: |
|
|
| Diana napsal: |
Já myslím že zrovna u Claudia je to dost jasné, z jakého období a prostředí to je. Musím se toho nebožáka zastat |
No tak to je mi jasny, ze to nejni vesmirna trilogie. Ale jak je ta kniha napsana me zajimalo. Nekdy je to ze super prostredi ale knizka ci autor stoji za prd.
Tyrael: Diky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Vojta
|
Zaslal: pá březen 02, 2007 11:22 am Předmět: |
|
|
| Adno napsal: | | Marky V. napsal: | | Adno napsal: | | Marky V. napsal: | | nebo že hlídka SAS Bravo Two Zero zmizela beze stopy a dosud nikdo neví, co se stalo atd. |
Ktoru knizku o bravo two zero teraz myslis? Ja som cital od Andyho McNaba, podla ktorej bol spraveny aj film (malo znamy, ale predsa... ) najviac ma dostalo to, ze ten film sa v originale volal Bravo Two Zero a v TV po slovensky to bolo prelozene ako "Hliadka" alebo tak nejako |
četl jsem McNaba i Chrise Ryana i jiný jejich knížky, no a tu kravinu jsem četl v nějaký knížce o slavných vojenských operacích od nějakýho Amíka, už vůbec nevím co to bylo. Byly tam i nesmysly o osvobození iránského velvyslanectví nebo totální kraviny o bitvě u Camerone nebo Little Big Hornu. Jenom jsem to prolistoval a fuuuj. Jinak někde jsem četl, že vyšla knížka od nějakýho Redcliffa (nebo tak nějak), kterej Ryana i McNaba těžce zkritizoval, že si vymejšlej a tak. Snad to někde seženu. No, ale oni tam byli a on ne a tyhle kritiky spoza stolu známe asi všichni... A už jdu spá, v půl šestý vstávám do práce... |
No kazdopadne aj keby si nevymyslali, tak tu akciu proste pekne dosrali... od zakladov
K teme: Uprednostnujem pre mna a moje cinnosti "prakticke" knizky ako su napriklad od Lena Cacutta : Bojovat a druha knizka Prezit, dalej od Johna Wisemana SAS Prirucka ako prezit... |
tak to mame stejny druh cetby :o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: pá březen 02, 2007 11:26 am Předmět: |
|
|
pro všechny milovníky historie :
edice Zmizelá Praha ( dochované fotografie staré Prahy + komentář )
Mám za to, že existuje už i edice Zmizelé Čechy. Obojí z nakladatelství Paseka.
Pražské domy vyprávějí - také celá edice věnující se historii domů.
Kam značky nevedou - poutavá vyprávění spojená s turistickými výlety mimo značky.Také několik dílů, jeden z nich se věnuje Praze.
Viktor Klemperer - Deníky 1933-1941, Deníky 1941-1945
( období 2.světové války )
Češi ve Wermachtu - autora si nevybavuji.
|
|
| nahoru |
|
 |
faye
Anonymní
|
Zaslal: pá březen 02, 2007 11:45 am Předmět: |
|
|
Diana: Tak ten wermacht uz mam objednanej ... je to od Františka Emmerta.;)
Hele Di, kdyz mas tak nacteno ... neco o Sudetach necetlas?
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: pá březen 02, 2007 12:21 pm Předmět: |
|
|
| faye napsal: | Diana: Tak ten wermacht uz mam objednanej ... je to od Františka Emmerta.;)
Hele Di, kdyz mas tak nacteno ... neco o Sudetach necetlas? |
Je to výborná knížka! Budeš spokojená! Jsou tam příběhy několika lidí, co to přežili, někteří byli na frontě v Rusku, jiní v Německu, další např. přežil paraš.výsadek na Krétě!!!!
Kniha Češi ve Wermachtu je o lidech z pohraničí, konkrétně z oblasti Slezsko.
O Sudetech šel nádherný dokument v ČT. Byly tam i výpovědi starousedlíků atd..
Pokud to půjde, objednej si i Klempererovy Deníky....
zrovna včera mi byla půjčena další zajímavá knížka :
Treblinka-slovo jak z dětské říkanky
Jsem na začátku, ale rozsáhlé to není. Jde opět o konkrétní výpově´d člověka, který to přežil.
|
|
| nahoru |
|
 |
Josef

|
Zaslal: pá březen 02, 2007 12:41 pm Předmět: |
|
|
Tyhle knihy od lidi z koncentraku byvaji dost husty. Clovek si ani nedokaze predstavit o cem to tam bylo.
Z tehle tematiky 2sv se mi hodne libila kniha Bismark, autora si nevzpomenu, ale je to o pronasledovani bitevni lodi Bismark a jhejim potopeni.
|
|
| nahoru |
|
 |
Topděfka
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: pá březen 02, 2007 12:57 pm Předmět: |
|
|
| Topděfka napsal: | nam jednou prednasel clovek co prozil skoro celou valku v terezine...sedeli sme s hubama dokoran a poslouchali... |
A tady je něco k přečtení o nedávné minulosti....
http://www.totalita.cz/
|
|
| nahoru |
|
 |
faye
Anonymní
|
Zaslal: ne březen 04, 2007 2:48 am Předmět: |
|
|
Takze dneska jsem zacala cist Up Country od Nelsona DeMilleho a uz po par strankach jsem se ujistila, ze je to opravdu Pan Spisovatel.
Zacatek je rychlej, cistej a fakt cloveka chyti!
Knizka je z prostredi Vietnamu a vysetruje se tam (po 30letech) vrazda vojaka, ktery byl chladnokrevne zastrelen svojim kapitanem.
|
|
| nahoru |
|
 |
miras87

|
Zaslal: ne březen 04, 2007 11:53 pm Předmět: |
|
|
tak ja sem v poslednich dnech precetl Islam bez zavoje od Spencera a Dejiny vietnamske valky od Freye... oboji vrele doporucuji, hlavne ten islam, ktery je v dnesni dobe velmi aktualni
|
|
| nahoru |
|
 |
PAVUK

|
Zaslal: po březen 05, 2007 10:00 am Předmět: |
|
|
A ja som bol v sobotu nakupovat azastavil som sa aj v knihkupectve. Odniesol si len dva kusky, ale stoja za to. Komix Domecek pro panenky a sci-fi Hraci z Titanu .
Obe knizky som si kupil kvoli tomu, ze mam rad tvorbu panov, ktori ich napisali. V prvom pripade Neil Gaiman a v druhom Philip K. Dick.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: po březen 05, 2007 11:41 am Předmět: |
|
|
Dorazil jsem "Protidrogovou brigádu" od Komorouse. Doporučuju zejména všem pseudoliberálům a zastáncům legalizace měkkých drog. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
cha cha

|
Zaslal: po březen 05, 2007 11:46 am Předmět: |
|
|
Momentálně: Shakespeare: Sen noci svatojánské.. povinně
Na ty jeho věci se ještě celkem dá koukat , ale nečtou se pěkně _________________ We only get what we give
|
|
| nahoru |
|
 |
faye
Anonymní
|
Zaslal: po březen 05, 2007 12:04 pm Předmět: |
|
|
Precti si Dcera Lazarova ... povinna cetba, ale jak se do toho dostanes, tak to stoji za to.
Starsi cestina (prvnich 5 stranek jsem cestla snad na trikrat)
|
|
| nahoru |
|
 |
faye
Anonymní
|
Zaslal: pá červen 29, 2007 10:14 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem pred casem docetla tu Up Country od DeMilleho ... nic moc, po par strankach jsem zjistila, ze to bude jedna z jeho slabsich knizek. Ale ted jsem uz skoro u konce jeho novinky Wild Fire a ma stesti, ujistil me o jeho suprovym psani, vyhovuje mi jeho smysl pro humor ... zanr je sice thriller, ale musim se smat sekum Johna Doreyho (hl.hrdina) skoro furt. Pokud budete mit nekdo moznost si to precist, tak silne doporucuju (i kdyby v AJ ... cista, mluvena, bez probs).
Jinak jsem docetla ty dragon riders od Paoliniho ... dil 1: Eragon a dil 2: Eldest ... moc pekna relaxacni cetba (i kdyz film stal za starou belu).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|