Mateřština na fóru

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Mateřština na fóru  Úvodní stránka -> Ostatní -> Mateřština na fóru
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Při psaní příspěvku si na správnou gramatiku...
...dávám pozor.
35%
 35%  [ 20 ]
...nedávám pozor, ale prostě píšu správně.
30%
 30%  [ 17 ]
...nedávám pozor, páč mám mateřštinu na háku.
5%
 5%  [ 3 ]
...občas pozor dám.
25%
 25%  [ 14 ]
...nemá cenu dávat pozor - jsem dysgrafik.
3%
 3%  [ 2 ]
...ode dneška pozor dám.
0%
 0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 56

Autor Zpráva
faye
Anonymní

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 10:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:

No to je presne ono , musi se to stat zrovna me ted a tady ... to je teda vizitka.
Carlos

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 10:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Tor napsal:
no tak to souhlasim tyhle x-chatovský výrazy jsou děsný, trošku se mi otvírá kudla v kapse i když slyšim (vidim) lol,wtf,omg a další

to si trochu pletes, to jsou bezny anglicky zkratky

Myslím že chápu jak to Tor myslel, hodně lidí má tyhle výrazy prostě "odkoukaný z obrazoky" chatu a tak to prostě používají, protože to je "cool", přičemž málokdy vědí co to vůbec znamená... A věřte mi úplně nejhorší je takovéhle výrazy doopravdy slyšet... Já osobně takový lidi okamžitě házím do škatulky... "Jednoduších x-chatových pitomečků"
CIZO

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 11:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Carlos napsal:
CIZOPASNIK napsal:
Tor napsal:
no tak to souhlasim tyhle x-chatovský výrazy jsou děsný, trošku se mi otvírá kudla v kapse i když slyšim (vidim) lol,wtf,omg a další

to si trochu pletes, to jsou bezny anglicky zkratky

Myslím že chápu jak to Tor myslel, hodně lidí má tyhle výrazy prostě "odkoukaný z obrazoky" chatu a tak to prostě používají, protože to je "cool", přičemž málokdy vědí co to vůbec znamená... A věřte mi úplně nejhorší je takovéhle výrazy doopravdy slyšet... Já osobně takový lidi okamžitě házím do škatulky... "Jednoduších x-chatových pitomečků"

zkratky mi nevadi samozrejme pokud dotycny ktery to pise vi co to znamena... ale uple silim z ted polodementnich prisernosti jako "zdrawim" "benx" a podobne

Derek Poundstone
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 11:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Většinou na to úplně prdim. Čas od času si to po sobě zkontroluju, ale většinou ne. Teď se mi ale pravopis dost horší, protože si ještě navíc denně píšu se svoji holkou, která je ze Slovenska. Takže poslední dobou se mi začínaji plést i obyčejné věci. Ale vůbec mi to nevadí.o))
ElChino

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 11:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

g_dgrim napsal:
nekontrolujem to moc po sebe, ale odvtedy co som v UK tak sa mi pravopis dost zhorsil

Som natom podobne
ygg

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 12:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Snažím se.....nicméně interpunkci jsem neuměl pořádně nikdy, a těžko už to změním, tak jsem se s tím naučil žít. Pokud mne má díky tomu někdo za debila, tak jej zdravím a plně s ním souhlasím:-)))). Překlepy dělám a u ostatních mi nevadí.....vyložené hrubky mne ale někdy dost zarazí.
Bavíme se o fóru, chatu, rychlých mailech a pod.....v normálním psaném textu se snažím o maximální korektnost. Jednou jsem nahonem něco vezl na MF a teprve v metru měl čas si to přečíst....a slečna sekretářka při přepisování nějak neměla svůj den, a už se s tím nedalo nic dělat. Jsem tam pak seděl, pan ředitel četl, a přesně jsem viděl, jak vždy v dotyčném místě zvedl oči a zadíval se na mě....málokdy jsem se cítil jako takový idiot
PAVUK

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 12:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tor napsal:

OT, x-chat este vo vajciach visel ked sa vyssie uvedene skratky pouzivali ... ;-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
HULK

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

taky pisu materstino, ale obcas mi to ujede a napisu to spisovne
Boubelka

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 2:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hrubky a chyby mi dost vadí, beru to jako vizitku člověka. (A bohužel pak vidím, jak to vypadá s národem a kam to postupně spěje.) Stejně tak na mě rušivě působí ty anglické zkratky a jako naprosto nemístné prznění mi přijde ta záměna písmen, jak jste zmiňovali (v-v, ch-x apod.) :- (
m4l

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 3:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mne to zas pride uplne normalni jako LoL atd. to lidi nepouzivaj aby byly cool leet ale proste ze to vyjadruje dost pocity atd. uprimne ja treba lol pouzivam i v realu kdyz mluvim obcas kdyz se necemu smeju tak to lol reknu bo omg..

*jinak souhlas ze pisu jako prase ale jak psal cizo jinak bych u klavesnice travil cele mladi
saty

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
ale uple silim z ted polodementnich prisernosti jako "zdrawim" "benx" a podobne

to abych sa zasa naucil pisat bench ...

Dave Tate: "smith machine could perhaps be the most dangerous piece of equipment ever invented"
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
faye
Anonymní

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

m4l: Hele a to fakt misto toho aby ses zasmal, tak reknes lol? A nebo na ferovku omg? Ty brdo, tak to se mi jeste za mojich par let nestalo, bych se asi rofl.
ygg

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych se o národ nebál
Draper

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 3:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

saty napsal:
CIZOPASNIK napsal:
ale uple silim z ted polodementnich prisernosti jako "zdrawim" "benx" a podobne

to abych sa zasa naucil pisat bench ...

no to bys mohl Saty, u tebe sem si toho na foru vsiml jako u prvniho a dlouho sem nevedej co to jako ma za vyznam.... (sem si myslel ze je to nejaka plw hantyrka nebo co:) )
Lister

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 3:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak já se tak nějak snažím psát korektně, páč mě bolej oči, když vidím třeba sloveso - "vydět".
Jinak hovorové výrazy jsou v poho, stejně tak anglické zkratky, já to taky někdy používám, že třeba řeknu lol nebo omfg. (no ale měl bych se to odnaučit)
Ale od té doby co navštěvuji toto fórum, tak se mi zdá, že se mi pravopis horší, už mě ty hrubky tak nebijou do očí.
Takže...... snažte se

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Mateřština na fóru Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: