Hovězí steak

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 19, 20, 21  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Hovězí steak  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Hovězí steak
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bara

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 8:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Black Dragon napsal:
Bara napsal:
Loolan napsal:
jaká je cena?

Argentinská svíce 1 kg-1300 kč.

Tos prehnal ... v Makru maji obcas aj za 800Kc/kg ... rostenou za 400Kc ...

Jojo,teď mi manželka říká,že prej je to 1300 za 1,5 kg.
Nejlepší je ale čerstvá od řezníka a tam je záruka.Třeba Makro to má v hrozným stavu a tam bych si nekoupil maso ani omylem.

Naposledy upravil Bara dne po červenec 02, 2007 8:38 am, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
mirio
Moderátor

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 8:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:
Tak to právě kupuju.4 kusy po 250 gr v balení kalibrováno s potrzením argentinského výběrového chovu.Ale nej je zajít do dobrého steak house a tam to je super Mexicana např.
Já taky, jen vybalíš a za chvilku už papkáš.

S pořádnýma steakhousama je v mé domovině docela problém. Jezdil jsem na steaky do restaurace, kde už nás znali a dělali je speciálně pro nás z výběrového masa. Ale změnil se majitel a znáš to, už se mi tam pak tak moc nelíbilo...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CIZO

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 8:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

bysme mohli dat nejaky tipy kde kupovat, ja obvykle vystacim s obyc hovezim z normal obchodu a kdyz se to dobre pripravi tak je to lahudka, treba s peknym libovym spalikem rosteny za 200,- kilo se daj udelat divy ale obcas bych si dal do zobacku klidne i tu argentinu

Derek Poundstone
babovka

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 8:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mirio napsal:
Bara napsal:
Oni hlavně ten skot mají pouze v soukromých chovech a výhradně na pastvách .Kupuju argentinskou svíčkovou a je vynikající.I když česká je taky super.
Ano, tak nějak to bude. Tady je výňatek z toho článku, co jsem postnul Shari:
citace:
Každý Argentinec vám poví, že to nejlepší hovězí maso na steaky pochází z jejich obrovských plání, pamp. Tam má dobytek ideální podmínky k růstu - dostatek kvalitní pastvy po celý rok a neomezený pohyb. Hovězí z takových pastvin má údajně méně „špatných“ nasycených tuků a vyšší obsah „dobrých“ omega-3 nenasycených mastných kyselin .

hovězí s omega mastnýma kyselinama, to mně poser:-) asi to bude mít ploutve počítám taky. Hovězí obsahuje kyselinu linoleovou, která snižuje hladinu cholesterolu...
Jednou jsem šel pro svíčkovou do makra a omylem jsem vzal tu argentínskou. Nedalo se to žrat. Tož vám nevím.
Bara

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 8:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mirio napsal:
Bara napsal:
Tak to právě kupuju.4 kusy po 250 gr v balení kalibrováno s potrzením argentinského výběrového chovu.Ale nej je zajít do dobrého steak house a tam to je super Mexicana např.
Já taky, jen vybalíš a za chvilku už papkáš.

S pořádnýma steakhousama je v mé domovině docela problém. Jezdil jsem na steaky do restaurace, kde už nás znali a dělali je speciálně pro nás z výběrového masa. Ale změnil se majitel a znáš to, už se mi tam pak tak moc nelíbilo...

Ve Žďáře má kamarád steak house a chodíme tam někdy po treninku na maso.Všechno má vynikající a steak ze svíčkové jako máslo.Udělá i jinou gramáž než po dvoustech gramech a tatarák od něj je nepopsatelnej.Dalibor tam dlabe roštěnou a ta chutná jak jinde svíce.Fakt machr.V Ústí n.L. je mexická restaurace a tam jsme s Mikem T. udělali taky už slušnej rozruch s masem když jsme si dali po kile a půl steaku každej a k tomu dort Vrchní nám řekl,že nic ve zlým,ale jsme trochu čuníci
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
mirio
Moderátor

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 8:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
bysme mohli dat nejaky tipy kde kupovat, ja obvykle vystacim s obyc hovezim z normal obchodu a kdyz se to dobre pripravi tak je to lahudka, treba s peknym libovym spalikem rosteny za 200,- kilo se daj udelat divy ale obcas bych si dal do zobacku klidne i tu argentinu
Tak ty předpřipravené řezy koupíš např. v Makru.
mirio
Moderátor

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 8:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

babovka napsal:

hovězí s omega mastnýma kyselinama, to mně poser:-) asi to bude mít ploutve počítám taky. Hovězí obsahuje kyselinu linoleovou, která snižuje hladinu cholesterolu...
Jednou jsem šel pro svíčkovou do makra a omylem jsem vzal tu argentínskou. Nedalo se to žrat. Tož vám nevím.
Jak jsem nakoupil, tak prodávám. Člověk nemůže vědět všechno, já tu pičovinu nenapsal...
mirio
Moderátor

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 8:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:
Ve Žďáře má kamarád steak house a chodíme tam někdy po treninku na maso.Všechno má vynikající a steak ze svíčkové jako máslo.Udělá i jinou gramáž než po dvoustech gramech a tatarák od něj je nepopsatelnej.Dalibor tam dlabe roštěnou a ta chutná jak jinde svíce.Fakt machr.V Ústí n.L. je mexická restaurace a tam jsme s Mikem T. udělali taky už slušnej rozruch s masem když jsme si dali po kile a půl steaku každej a k tomu dort Vrchní nám řekl,že nic ve zlým,ale jsme trochu čuníci
Kilo a půl? Hmmm, tak to je poměrně dost. Mě stačí tak třetina...
Bara

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 8:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mirio napsal:
Bara napsal:
Kilo a půl? Hmmm, tak to je poměrně dost. Mě stačí tak třetina...

Já jím normálně málo masa a když,tak na 200-300 gr.Tohle jsou vyjímky a provokace od Mika Navíc za celé odpoledne.Jinak souhlasím s bábovkou a makrem.Tam je ale všechno divný.Jak říkám,nej je maso hned od řezníka a je to.
DownWithTheSickness

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 9:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Argentinské je výborné, ale brazilské taky není špatné......
já už se asi 2x přežral jako prase tady http://www.ambi.cz/ambi_brasiliero2_menu.php
vřele doporučuji

edit: ted koukám, že tam mají v nabídce i Uruguajské
Deficit

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 3:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V meste je reklama na nejaky steak house, za 199Sk mozem zrat kolko chcem vraj... Pojdem pozriet niekedy, co to za pytlovinu, moc lacne sa mi to zda :)
wavelab

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 3:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deficit napsal:
V meste je reklama na nejaky steak house, za 199Sk mozem zrat kolko chcem vraj... Pojdem pozriet niekedy, co to za pytlovinu, moc lacne sa mi to zda :)

To sice ano,len tusim za kazdy steak zaplatis 199 Sk .Inak jak tak pozeram na tento inspirativny topic..uz vidim zajtra ten strasny bordel v kuchyni..
ChickenEater

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 4:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

wavelab napsal:
Deficit napsal:

To sice ano,len tusim za kazdy steak zaplatis 199 Sk .Inak jak tak pozeram na tento inspirativny topic..uz vidim zajtra ten strasny bordel v kuchyni..

ja jsem pri tom experimentovani s ruznou teplotou oleje poprskal i strop
Drago

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 11:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja mel argentisky steak v hospode jednou a je to takovy suchy ale zas krehci to maso, ale chutove zas zadna extra bomba. Pokud to teda byl origos. Doma vystacime se svickovou. Jinak nic proti zenskym ale nejlepsi steaky sem mel vzdycky od kuchare-chlapa.
mirio
Moderátor

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2007 7:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Drago napsal:
Ja mel argentisky steak v hospode jednou a je to takovy suchy ale zas krehci to maso, ale chutove zas zadna extra bomba. Pokud to teda byl origos. Doma vystacime se svickovou. Jinak nic proti zenskym ale nejlepsi steaky sem mel vzdycky od kuchare-chlapa.
Suchý? Jak sis to nechal připravit? Já si dávám steaky většinou medium a ještě nikdy se mi nestalo, že by argentina byla suchá...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Hovězí steak Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 19, 20, 21  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: