|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
maria

|
Zaslal: po červenec 09, 2007 8:28 pm Předmět: |
|
|
a to je divné, že v reštauračke je vždy úžasné
a sila? _________________ maria
a vubec! stejne zalezi na technice, nevim co vsichni maji na ty honbe za maximalnimi objemy!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
elrubio

|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: po červenec 09, 2007 8:36 pm Předmět: |
|
|
| elrubio napsal: | Cizo, uvaris mi to na cestu jako svacinu?
s tebou bude radost zit urcite |
To teda nevím...všechno sežere ...
|
|
| nahoru |
|
 |
maria

|
Zaslal: po červenec 09, 2007 8:36 pm Předmět: cizo |
|
|
jo stavím, na masko ma vždy nalákaš _________________ maria
a vubec! stejne zalezi na technice, nevim co vsichni maji na ty honbe za maximalnimi objemy!
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: po červenec 09, 2007 8:37 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
|
| nahoru |
|
 |
Douglas

|
Zaslal: so srpen 04, 2007 11:02 pm Předmět: |
|
|
Ty vole já bych si dal..... _________________ Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
|
|
| nahoru |
|
 |
The Blade

|
Zaslal: so srpen 04, 2007 11:43 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Prinz Eugen

|
Zaslal: ne srpen 05, 2007 8:19 pm Předmět: |
|
|
spravny hovezi steak se nenaklada... opravdu jediny zpusob jak udelat ten orpavdu dokonaly steak je nasledujici (taky mi chvilku trvalo nez jsem to vychytal.. chce to par jich podelat)
koupim tyto druhy masa. alternativne
Svickova
Vysoky rostenec
Rostena
platky by mely byt silne kolem 2cm.. poklepu je rukou a tuk neodkrajuju
steak obalim v cerstve mletem pepri
nejakou neprilnavou panev rozpalim skoro tak ze se z ni kouri kapnu trosku olivoveho oleje a dam na to maso.. po obou stranach dokud neni vnejsek takovy zcernaly a krupavy.. potom ohen stahnu a necham jen chvilicku 3 minuty zhruba
jinak to maso musi byt samozrejme perfektne suche
poznamka : vetsinou poznam ze se mi steak dari podle toho ze kuchyn je plna koure :-) .. protoze panev musi byt skutecne "neskutecne" rozpalena.. toho koure se opravdu nebojte.. neznamena to ze se maso pali jen se na povrchu opeka a zatahuje
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: ne srpen 05, 2007 8:23 pm Předmět: |
|
|
eugene zni to dobre ale otazka je co tomu rekne ta panev :) pokud totiz nemas nejakou profi titanovou nebo nevim jakou tak udelas tak 10x steak a panev bude navyhozeni _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Prinz Eugen

|
Zaslal: ne srpen 05, 2007 8:29 pm Předmět: |
|
|
no pouzivam na to svoje panve a rekly bych ze jsou ok jen se casem zacne tim zarem vydouvat dno ale trva to dlouho (2 roky ?)
jinak zapomnel jsem ze maso se na takto rozpalenou panev !! nalepuje !!.. znovu to vubec nevadi jen je treba ho porad posouvat aby se nechytilo uplne !!
extremni zar je tajemstvi bajecneho stavnateho steaku na povrch krupaveho .. ja osobne treba vubec plamen nestahuju a jedu na maximum celou dobu ale pozor.. kazdy sporak jinak hreje a kazde panev jinak vede teplo proto je treba na steak znat svoje podminky..
presne takhle mne to naucila jedna stara profesionalka kucharka co varila leta v anglii v jedne luxusni restauraci a je to proste fakt.. ona treba na panev nedavala olej vubec protoze blanky a prorostle maso dodalo tuk uplne samo ale zaroven kapka olivoveho oleje nevadi (myslim tim tak dve polevkove lzice) on se ten olej pri priprave v tkaovem zaru stejne vsechen vypari a znovu .. neni to vubec chyba... kdo by mel zajem muzu usporadat kurz pripravy steaku :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Phenomenom
|
Zaslal: ne srpen 05, 2007 8:38 pm Předmět: |
|
|
hmmm vypadá to až moc jednoduše....hned zejtra to zkusím....doufám,že se nepopálím nebo něco neshoří
p.s a jakej pepř dáváš?
|
|
| nahoru |
|
 |
Douglas

|
Zaslal: ne srpen 05, 2007 8:50 pm Předmět: |
|
|
S tim krajenim pred pripravou mam stejnou zkusenost, kdyz se to chysta na grilovani a je vhodne to uz nakrajet, tak to nalozim jen do oleje, nepousti to tak moc stavu, pripadne pridam pepr - cely, nebo hodne hruby, nejlip barevny...
Kdyz to delam doma a chci si udelat i stavu, dam tesne pred tepelnou upravou trochu soli - maso na panvi trosku pusti stavu a ja mam pocit, ze potom i ta stava je lepsi, ale ta trocha pustene stavy z masa tu stavu moc nezlepsi, ale zase tomu masu neublizi, je to jen takovy zvyk, no. _________________ Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mathaus
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|