jak uvarit kureci prsa.. ? pls poradte..

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - jak uvarit kureci prsa.. ? pls poradte..  Úvodní stránka -> Kuchařka -> jak uvarit kureci prsa.. ? pls poradte..
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Loolan

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2007 7:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já dělám kuřprsa na čínu a zbytek kuřete upeču v ruře:)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
yngwie

PříspěvekZaslal: čt říjen 25, 2007 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak po prečítaní niektorých postov som sa skoro povracal (poblil), a tu je moj recept na kuracie prsia
SUROVINY
500g kuracích prs
sol,mlete čierne korenie,mletá červená paprika,chilli con carne,kari korenie,organo,bazalka,worčeste,horčica,kečup všetko podla chuti.
do misky nakrájame kuracie prsia na rovnomerne kocky, potom pridáme všetky koreniny ohorčicu,worčester,horčicu.
necháme odstát v ladničke jeden dva dni.Rozpálenu panvicu potrieme nizkotučním margarínom napr Perla FIT alebo chutnejším olivovím olejom,na miernom ohni ppražím pokial maso nedostane tu správnu farbu.
dobrá chut.
refi

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2007 10:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak panove dneska sem objevil bastu... rozklepejte kureci prsa na co nejvetsi placku... osolte... na nej dejte platek syra.. na to platek sunky.. a nato dejte prekrojenej banan na pul... a udelejte z prsou rolku.. obvazte lehce niti aby se to drzelo kupy.. posypte kurenim na kure... troska sojovky a sup s tim na panev.. zrychla jen aby chytlo barvu.. pak dolejt vodu a priklopit poklickou at se udela... pak sem se u toho jidla skoro udelal ja :) vyborny a vcelu rychlej recept.. a hlavne konecne jina chut prsou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
fimima

PříspěvekZaslal: ne listopad 04, 2007 6:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Palestra napsal:
a co tam siahodlhe recepty, nalej vodu do hrca hod tam prsia, posyp podravkou a var 45-60min. A mozes papat :)

Přesně takhle postupuj,možna kratsi dobu to vař.Jinak neni co dodat
tigrrr21

PříspěvekZaslal: po srpen 24, 2009 9:11 pm    Předmět: dušené Odpovědět s citátem

Já dělám vlastně jen jeden recept s různými obměnami. Kuřecí prsa nakrájím na kostky. Hodím na pánev s trochou olivovýho oleje, orestuju ze všech stran a přihodím ingredience. Maso jsem předem osolil a okořenil. Ingredience jsou různý, např. pórek, kukuřice z plechovky Bonduelle, paprika, mrkev (ta trvá dýl, tak jí tam hodim ještě před masem), cibule nebo kombinace některých. Dobré je to na kari. Poslední hit jsou zavařovaný kyselý houby od mýho táty.
Po přidání ińgrediencí přiklopit (důležité) a občas zamíchat. Dusit asi 10 min. Hlavní výhoda je v tom, že si to zachová šťávu a pak je to s rýží úplně skvělý, šťavnatý a ta rýže s tím není tak suchá.
Robot2037

PříspěvekZaslal: ne prosinec 12, 2010 2:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trosku starsi tema, ale soupnu to sem. Ja delam kureci prsa na jablkach v zapekaci mise v troube. Je to takove duseno varene, neni to pecene. Delam si to casto, protoze mi to moc chutna a je to velmi jedoduche. Dneska jsem si to zrovna udelal k obedu, plus jsem si tim navaril i na dalsi dva dny dopredu. Udelal jsem vam i fotky, ale jelikoz mam malo prispevku, tak asi mate smulu...

1) vezmu si sklenenou zapekaci misu se sklenenym poklopem, nakapu do ni asi lzici olivoveho oleje, ale ten se nemusi nutne davat, ja ho davam kvuli vonave stavicce co se z toho vyvari.

2) kureci prsa oplachnu, nijak to neosusovat (je lepsi kdyz na nich zustane nejaka voda) a hned to placnout do zapekaci misy. je mozne to i trosku naplepat, ale ja to nedelam aby se mi to tam vsechno vlezlo kdyz toho delam vice. osolit a opeprit podle chuti, obcas pridavam i dalsi koreni, jako dneska jsem treba dal koreni na gyros co mi privezl bracha z Recka. zase zalezi na chuti co kdo ma rad.

3) vezmu jablka (ja mel ze zahradky :) ), omeju, rozkrajim a vydlabu jadrince a nakrajim na vetsi kusy. doporucuju bud krajet jablko na ctvrtiny, maximalne na osminy. pokud by to byly moc male kousky, stane se z toho po rozvareni jablecne bahno :) dam to do misy okolo masa.

4) prikryju poklopem a sup s tim do rozpalene trouby. chvili to trva nez se to mnozstvi jidla v mise zahreje aby se zacla voda (ktera nam stekla z omytych prsou) varit, ale jakmile to zacne varit, stahnu trosku teplotu a dusim to takhle asi 20 minut, plus to jeste 10 minut dojizdi kdyz vypnu troubu.

5) mezitim si uvarite ryzi, aby byla hotova priblizne ve stejnou dobu jako maso a podavate. z tech jablek se vyvari takova vonava stava, kterou si nalevam na ryzi aby nebyla uplne sucha. kdyz to dlabu v praci, tak kolegove chodi okolo, cuchaji a olizuji se jak to hezky voni :D

priprava jidla pred varenim je velmi jednoducha a trva asi 5 minut, ale vareni v troube je delsi, takze to neni zadna rychlovka, ale zase se o to nemusi clovek starat, protoze se to nepripali. ja to vzdy varim ve velkem na par dni dopredu, protoze rozpalovat troubu kvuli jednomu prsu asi nema cenu, ta elektrina taky neni zadarmo :)
Selina

PříspěvekZaslal: út leden 04, 2011 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobrá obalová hmota na kuře je taky škrob (solamyl). Stačí ho maličko, na běžnou porci si tím přidáte možná gram dva sacharidů. Nakrájené kostky prsíček se přímo na prkýnku popráší lžičkou solamylu, rukama se to prohrabe a pak oklepe, aby na kostkách zůstala jen taková "jinovatka". Pak se to osmahne na pár kapkách oleje. Škrob zahustí šťávu, která z masa pustí, na kostkách se vytvoří takový slizký obal a maso zůstane šťavnaté. Doporučuje 11 z 10 Číňanů.

Pečené dělám odjakživa běžně bez tuku. Dám na pekáč třeba stehna, přileju vodu - žádný olej ani nic takovýho - a normálně upeču (sem tam podlejt, samozřejmě). Po upečení sleju vypečený tuk, sundám kůži a mám to možná ještě dietnější, než kdybych to uvařila. (I když vařený stehna jsou taky dobrý a ještě je z toho vývar na polívku.)
Culda13

PříspěvekZaslal: út leden 04, 2011 4:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak já to dělám takto - nakrájím kuřecí prsa na kostičky , do pánve dám trochu olivového oleje a cibuli a přihodím kuřecí maso , po zatažení osolím a přidám grilovací koření , zaleju vodou a čekám až je to hotové , pak přihodim , hrášek ,kukuřici a rýži a mam super jídlo
adad

PříspěvekZaslal: čt leden 13, 2011 5:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Koupím v Albertu 250g kuřecích prs nebo krutích. Nakraju na kostky (nudličky), lehce naklepu (jen lehce!), naliju olej na pánev, ale ne zase moc. Okořením maso (používám směs Zlaté kuře), osmažím. Mezitím si na talíř připravím zeleninu, ideálně papriku, rajče a okurek. Poté ještě maso lehce osolím a opepřím. No a výborná večeře je na světě. :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Petey

PříspěvekZaslal: čt leden 13, 2011 7:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

maso+zelenina...no toto
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: čt leden 13, 2011 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uz ked ste s tym zacali, rad by som sa podakoval uzivatelke Bosorke, za jej stranku s receptami. Dobrovolne priznavam, ze mi dala novy pohlad na jedlo. A to si dovolim tvrdit, ze sa stravujem dost slusnym sposobom, ktory ma daleko od jednotvarnosti a kreativita v kuchyni mi nie je cudzia. Ale jej recepty tomu dali novy vzhlad, chut, radost z jedla. Bosorka, dakujem
Spazik

PříspěvekZaslal: čt leden 13, 2011 7:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Docela dobrá úprava je kuře "Vindaloo" stačí zagooglit pro recept, jsou různé modifikace, ale stejne si ho každej musí trochu upravit podle toho co mu chutná a jaká má doma koření...
01Smajdalf

PříspěvekZaslal: ne leden 30, 2011 7:26 pm    Předmět: ... Odpovědět s citátem

Taký dotaz (možná blbý)
Když si koupíte větší balení třeba 1kg kuř.prs tak si vždy kus odříznete a znovu zamrazíte?Nebo jak?
Daniel-James

PříspěvekZaslal: ne leden 30, 2011 7:28 pm    Předmět: Re: ... Odpovědět s citátem

01Smajdalf napsal:
Taký dotaz (možná blbý)
Když si koupíte větší balení třeba 1kg kuř.prs tak si vždy kus odříznete a znovu zamrazíte?Nebo jak?

Kdyz koupim maso co nezpotrebuju za dva dny tak jakmile prijdu domu tak rozdelim na porce a zamrazim zvlast kazdou porci. Pak akorat vyndam co potrebuju.
Tom.K.

PříspěvekZaslal: ne leden 30, 2011 7:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

větší balení třeba 1 kg? po takto velkém balení už není po obědě co zamrazovat

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - jak uvarit kureci prsa.. ? pls poradte.. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: