|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Azmodan

|
Zaslal: so září 08, 2007 10:15 pm Předmět: |
|
|
Právě jsem dočetl od Roberta Merleho - Smrt je mým řemeslem. Aneb "zpověď" Rudolfa Hoesse, velitele koncentračního tábora v Osvětimi. Musím říct, že mám opravdu smíšený pocity. Knížka má 290 stran a přečetl jsem ji celou za dnešek. Místama jsem byl až opravdu zhnusenej "cynickou dokonalostí" a doslova německou precizností vyhlazovacího aparátu, která je v knize popsaná... _________________ Šťasten ve svém šílenství hlupák objal Ďábla.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
smetak

|
Zaslal: so září 08, 2007 10:20 pm Předmět: |
|
|
Mě se děsně líbila kniha "Piknik u cesty" bratří Strugackých. _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
kvarkopako

|
Zaslal: so září 08, 2007 10:22 pm Předmět: |
|
|
| Azmodan napsal: | | Právě jsem dočetl od Roberta Merleho - Smrt je mým řemeslem. |
Přečti si ještě to, z čeho Merle vycházel...autentické Hossovy zápisky - kniha se jmenuje Velitelem v Osvětimi...doporučuju _________________ děkuji, děkuji za nezdar
ten naučí mne píli
...
děkuji, děkuji za slabost,
jež pokoře mne učí
...
za slzy, za slzy děkuji
ty naučí mne citu
|
|
| nahoru |
|
 |
ItachiUchiha
(ban)

|
Zaslal: ne září 09, 2007 8:01 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
mandor
|
Zaslal: ne září 09, 2007 10:00 am Předmět: |
|
|
| ItachiUchiha napsal: | | g_dgrim napsal: | | ItachiUchiha napsal: | Manga:Naruto
Berserk
Bleach
KenShiro
Knizky: T.Pratchet -Zemeplocha
Rowlingova -Harry Potter 1-7 ,z donuceni pritelkyne sem to precetl a uvedomil si ze to neni tak spatny,clovek se pritom pobavi a zasni si !
J.R.R.Tolkien -Par Prstenu
KULHANEK - Vsecky skoro
Pak u tehle konkretne si nemuzu vzpomenout na autora ale menuje se to ENDEROVA KNIHA a je to |
enderova kniha - ja som to cital (myslim :) ) ale uz dost davno ale co si pamatam tak to bolo super, myslim ze to malo viac casti dokonca. Len tak zbezne - nenacvicovali tam neake vesmirne letecke formacie atd? :) |
jj tj presne ono,byly ve vesmirne akademii |
Tak to pánové myslíte asi Enderova hra- Orson Scott Card, jo to je fakt bomba, stejně jsem fandil tomu jeho bráchovi...takový hodný chlapec Má to i dost pokračování, ale ty už mě moc nebraly.
|
|
| nahoru |
|
 |
faye
Anonymní
|
Zaslal: st listopad 14, 2007 2:44 pm Předmět: |
|
|
DRACULA by Bram Stoker
Cetl jste to nekdo? Jestli ano, tak jakej je vas verdict?
PS: Film me nezajima, pouze kniha ... diky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Stachelberg

|
Zaslal: st listopad 14, 2007 2:50 pm Předmět: |
|
|
Ladislav Fuks - Spalovač mrtvol.
Malá knížka, ale četl jsem ji týden. Těžké čtení. _________________ Sranda musí být i kdyby fotra věšeli.
|
|
| nahoru |
|
 |
Kapo
|
Zaslal: st listopad 14, 2007 3:49 pm Předmět: |
|
|
| faye napsal: | DRACULA by Bram Stoker
PS: Film me nezajima, pouze kniha ... diky. | dobra napinava kniha.odporucam precitat.
|
|
| nahoru |
|
 |
wescoast

|
Zaslal: st listopad 14, 2007 3:52 pm Předmět: |
|
|
| Stachelberg napsal: | Ladislav Fuks - Spalovač mrtvol.
Malá knížka, ale četl jsem ji týden. Těžké čtení. |
Já jí přečetl za 1 den, byla supr. Dobrý je i film.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: st listopad 14, 2007 4:25 pm Předmět: |
|
|
| faye napsal: | DRACULA by Bram Stoker
PS: Film me nezajima, pouze kniha ... diky. |
Kniha je skvěle, řekl bych geniálně, napsaná. Nedávno dávali v TV Van Helsinga, což je vlastně postava z Draculy a já jsem tu knížku při té příležitosti doporučil mojí drahé polovičce. Má to teď rozečtený a taky říká, že je to super. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
faye
Anonymní
|
Zaslal: st listopad 14, 2007 4:45 pm Předmět: |
|
|
| Marky V. napsal: | | Kniha je skvěle, řekl bych geniálně, napsaná. Nedávno dávali v TV Van Helsinga, což je vlastně postava z Draculy a já jsem tu knížku při té příležitosti doporučil mojí drahé polovičce. Má to teď rozečtený a taky říká, že je to super. |
| Kapo napsal: | | dobra napinava kniha.odporucam precitat. |
Diky moc ... ted jsem objednala nove vydani, kde je i foreword by Elisabeth Kostova (The Historian ... supr knizka, stejne tema).
|
|
| nahoru |
|
 |
Kapo
|
Zaslal: st listopad 14, 2007 5:04 pm Předmět: |
|
|
faye:historicku som tiez precital.dobra kniha,ale dracula je lepsi.
|
|
| nahoru |
|
 |
faye
Anonymní
|
Zaslal: st listopad 14, 2007 5:10 pm Předmět: |
|
|
To Kapo: Ty brdo, jestli je Dracula jeste lepsi ... tak se tesim uz ted. Jeste jednou diky.
|
|
| nahoru |
|
 |
jnerez
|
Zaslal: so listopad 17, 2007 7:28 pm Předmět: |
|
|
Ty vaše knížky mi vůbec nic neříkají  Já sázím na starou dobrou francouzskou literaturu období romantismu, realismu a naturalismu. Jo třeba takovej Maupassant, to je sázka na jistotu. Doporučuju od něj hlavně Dědictví, to sem se fakt řezal  . Jinak lze jeho dílo charakterizovat slovy: Za vším hledej ženu  o ničem se nečte přece tak dobře  .
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
Zaslal: so listopad 17, 2007 8:03 pm Předmět: |
|
|
Miluju Kafku... čtu, čtu a najednou jsem tři strany před koncem a vím, že nic nevím.. ale je to super...
Pak veškeré psycho... Nejlepší jsou knížky, které se prostě nedají číst v kuse.. přečtu pár stran, a musím přemýšlet...
Napadá mě třeba Spalovač mrtvol...
Hostovský je taky dobrý...
Pratchet, to jsou knihy mého mládí... Komplet Zeměplocha...
Jo a Malý princ, k té mám citový vztah...
Kdybych měla vypisovat všechno, asi bych se zbláznila... (ono by to teda asi stejně nikoho nezajímalo...)
Ale strašně mě mrzí, že na čtení nemám čas... _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|