Podpora při učení

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Podpora při učení  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Podpora při učení
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Za co vyhodit peníze na podpou učení?
Lecitin
13%
 13%  [ 15 ]
Ginko biloba
9%
 9%  [ 11 ]
Vitamimy B, Hořčík
1%
 1%  [ 2 ]
Piracemtam
12%
 12%  [ 14 ]
Jiné
15%
 15%  [ 18 ]
Nekupovat vůbec nic
47%
 47%  [ 54 ]
Celkem hlasů : 114

Autor Zpráva
Hami88

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2008 12:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja uz zkousela ledacos.Kavu moc nepiju,v prvaku sem se predavkovala Nescafem,mela sileny stavy, takze sem od ni radsi upustila.Vyborny je mate. jak uz tady nekdo zminoval,ale musim to byt kvalita.Jinak ja osobne mam spis problem, ze me uceni uspava.Jednou sem si dala vosu pred terninkem a vecer se mela ucit na zkousku.Normalne na me vosa pusobi jako silny energy drink a jsem nesoustredena.Nicmene sem brala i Pyracetam a kupodivu takhle kombinace byla uspesna.Nechtelo se mi spat ale zaroven sem se mohla soustredit.Jinak Pyracetam zadnej zazrak,ale berou ho i moje spolubydlici a zadneho zapachu sme si nevsimli....Tak nevim.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2008 8:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bony1 napsal:
Deadlift napsal:
ehm...víš co blábolíš?...to cos přečetl v návodu je sice pravda...ale v dávkování kolem 4 g / den a víc ( někdy i násobně víc )...a ještě s diskutabilním efektem na zdravou populaci...tento preparát je vyvinut pro naprosto jinou cílovku než pro studenty - zlepšuje utilizaci glukosy v mozku...a????...co z toho?víš to vůbec???

O co ti jde, že se do mě pořád navážíš? Tenhle preparát (piracetam) je naprosto neškodný a proto je i volně prodejný. Běžně se dává i dětem, které mají problémy s učením. U zdravé populace není efekt (logicky) tak výrazný, zčásti je jistě způsoben placebo efektem (ale to je u všech léků), ale u někoho to působit může a opravdu i působí. Co píšu, to je pravda a nechtěj, abych ti tady psal přednášku o metabolismu neuronů a činnosti mozku, protože o tom vim sakra hodně, mám zkoušky z farmakologie, neurologie i psychiatrie. Ty děláš co, že se do mě strefuješ?
co dělám já není podstatný...strefuju se do Tebe, protože nemám rád " odborníky" kteří opíšou návod a jinak absolutně netuší o čem píšou...odpovíš mi na tu moji otázku?...takže mi stačí jedno souvětí o tom jak ovlivňuje piracetam "zdravou" populaci...a prosím pomalu na mě...stačí mi jen mechanismus...a to by dal snad i maturant z biologie a chemie...takže pro Tebe se zkouškama z farmakologie, neurologie a dokonce psychiatrie!!! by to neměl být problém...nebo snad byl?...pořád neslyším fakta!

P.S. ...musel jsem se držet, kdyžs napsal, že Ti HMB šlape...to bylo..................legrační!...se svými sebou propagovanými znalostmi bys měl vědět jak se věci mají, ne?
Bony1

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2008 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
P.S. ...musel jsem se držet, kdyžs napsal, že Ti HMB šlape...to bylo..................legrační!...se svými sebou propagovanými znalostmi bys měl vědět jak se věci mají, ne?

Někdo se tu ptal, jestli někomu funguje HMB, proto jsem napsal, že u mě HMB fungoval - šla mi po něm znatelně síla nahoru. Takovýto krátký příspěvek a okamžitě jsi mi tento příspěvek zcenzuroval (smazal) a opravdu nechápu proč... To jako všem, co mají jiný zkušenosti než ty sám (ó pane veliký!), mažeš jejich příspěvky? Ronnie (nebo kdo to tu vede), by se měl vážně zamyslet nad tím, komu dává práva moderátorů. Jen píšu své zkušenosti s tím nebo tím, stejně jako všichni ostatní, a myslel jsem si, že o tom to fórum je.
O co ti jde s piracetamem, taky netuším... Znova říkám paralelu, že když účinkuje kreatin u zdravých cvičících, proč by nemohl fungovat piracetam u zdravých studujících? Tedy krátce - piracetam je derivát kyseliny gama-aminomáselné, na neurony působí prostřednictvím receptorů s iontovým kanálem (typicky chloridový kanál). Příznivě ovlivňuje kvalitativní i kvantitativní poruchy vědomí, do určité míry procesy učení a paměti. Aktivuje adaptační schopnost neuronů a udržuje jejich homeostázu, aktivuje metabolismus CNS, na subcelulární úrovni zvyšuje utilizaci glukózy a kyslíku, zvyšuje rezistenci nervových buněk k anoxii, zvyšuje uvolňování biogenních aminů, působí částečně i jako "scavenger" kyslíkových radikálů, má vazodilatační účinky. Účinek se dostaví až po delší době braní (ideálně v řádu týdnů). Ideální jsou kombinace více kongitiv (nootropik) najednou (piracetam společně s ginkgo, pentoxifylinem atd.). U nás v péči GP (praktici), neurologů a psychiatrů užívají piracetam desetitisíce lidí. Všechny tyto účinky jsou však částečně prospěšné i pro zdravou populaci - u někoho fungovat nemusí, ok, ale u někoho naopak určitě budou. Je to jako se suplementy v posilování. Původně většinou vznikly a stále se používají jako léky pro nemocné (kteří tyto látky opravdu potřebují), ale jsou s úspěchem používány i těmi (cvičícími zdravými), kteří je potřebují jen "navíc" (tedy ne k ochraně zdraví nebo života).

Naposledy upravil Bony1 dne ne leden 27, 2008 1:05 pm, celkově upraveno 1 krát
Freimen

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2008 12:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

další lži?

Mě by spíš zajímaly tebou zmiňované proteiny s obsahem IGF-1
Bony1

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2008 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Freimen napsal:
další lži?

???
etc.

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2008 1:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

koukněte se na básníky ti daváji docela dost rad jak se příjemně učit
Bony1

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2008 1:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Freimen napsal:
Mě by spíš zajímaly tebou zmiňované proteiny s obsahem IGF-1

Jakékoliv mateřské mléko (lidské, kraví, kozí, ovčí...) obsahuje IGF-1 a další důležité růstové faktory, imunoglobuliny, atd. Tato malá bílkovinná molekula se však ničí tepelnými úpravami (což je ovšem typická úprava mléka), proto se při vhodné netepelné úpravě nezničí. Tedy výrobek, který obsahuje tyto tepelně neupravené mléčné bílkoviny, obsahuje i IGF-1. Při jakékoliv pochybnosti si nech udělat rozbor v jakékoliv certifikované laboratoři, nebo můžeš třeba podat stížnost, že tě prodejce šidí (žádné IGF tam podle tebe nejsou), a oni ti pak pošlou rozbor, co tam je a co ne.
Poman

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2008 1:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem si to celý přečet...pobavil jsem se:)To je jak opsáno z lékařskýho slovník,ale zkus to vysvětlit i nám co tomu nerozuměj prosím česk.třeba k čemu mu bude ta anoxie mozku?
Mik.cz

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2008 1:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

3x klistyr a je to...
Bony1

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2008 2:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Jsem si to celý přečet...pobavil jsem se:)To je jak opsáno z lékařskýho slovník,ale zkus to vysvětlit i nám co tomu nerozuměj prosím česk.třeba k čemu mu bude ta anoxie mozku?

K pochopení toho všeho bych tu musel vysvětlovat a vypisovat spoustu věcí z fyziologie a patofyziologie... a k čemu by to bylo (navíc zde na fóru o kulturistice je to vedlejší téma, to jen Deadlift se tu do mě nesmyslně naváží) (p.s. Ne anoxie mozku, ale rezistence proti anoxii...). Kdo chce podporu během učení, může vyzkoušet piracetam. Tečka a hotovo, nechápu, proč kolem toho dělat takový humbuk.
Bony1

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2008 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A moje věta, že HMB u mě účinkoval, která musela být moderátorem Deadlift nekompromisně okamžitě smazána a já uvrhnut v nemilost a být zesměšňován (dokonce tady HMB prodává Ronnie v e-shopu - to jak může Deadlift ustát, netuším :-), nachází má skromná věta (pramenící z osobní zkušenosti) podporu třeba zde (nemusíme chodit daleko, stačí jen vlézt do článků zde na webu...): http://www.ronnie.cz/c-2612-co-skryva-zkratka-hmb-.html
ursus.

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2008 2:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nevem ako vy hosi, ale mne sa zda, ze sa spravate, ako keby ste mali patent na rozum..

..a tento jeden, vam docela kruto nalozil
hrasek32

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2008 3:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja sem dostal k jezisku nakej Gynko forte , ma to prokrvovat ruce , nohy a udajne i mozek a zlepsuje pamatovaka "PRý" ale hlavne to beru kvuli rukoum , mam porad strasne ledovy ruce , a to pomohlo , ale jestli sem chytrejsi , to fakt nevim ( s tema 4kama na vysvedceni )
erik1

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2008 4:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pri Piracetame treba brat naozaj velke davky aby sa ucinky vyraznejsie prejavili aj u zdraveho cloveka, tj, 4-8g denne prvy tyzden, potom je mozne davkovanie znizit.
Ale s tymi depresiami je to pravda, podlhsom uzivani to ma taku tendenciu, da sa tomu vsak elegantne vyhnut- treba pridat Cholin.
Vsetko vyskusane.
Triton

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2008 4:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim no,podle mě jsou deprese jsou podleměpři učení to poslední,co je potřeba, toho stresu už je dost ze zkoušek, že?
Zkoušel jsem Piracetam a podobné věci nikam to nevedlo .......

Doporučuji všem, jak už tu jednou psal tušim Freimen (timto zdravim ) Lecithin a Pangamin ,
jako povzbuzovač do učení mi výborně pomáhal rozpustný vitamin C,
při přestávkách mezi haldami skript popíjet dobrý šálek maté či kávy, doporučuji procházky či jinou relaxaci.........
samosřejmostí je zobání čokolády a podobných věci
a když už mi to do hlavy k večeru nelezlo a hlava mi pukala, dal jsem si jedno vychlazené a ještě nějakou tu hodinku se do toho dalo koukat....

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Podpora při učení Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: