L-Glutamin

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - L-Glutamin  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> L-Glutamin
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Používám L-Glutamin
Pravidleně
15%
 15%  [ 15 ]
Občas
16%
 16%  [ 16 ]
Jednou jsem si ho koupil
21%
 21%  [ 20 ]
Ne je k ničemu
24%
 24%  [ 23 ]
Oh co je to L-Glutamin ?
22%
 22%  [ 21 ]
Celkem hlasů : 95

Autor Zpráva
Klejmik

PříspěvekZaslal: út únor 26, 2008 7:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

je glutamin na regeneraci lepsi jak BCAA?
pri odstanuje unavu a zlepsuje imunitu je to pravda??

muze organismu GLUTAMIN schazet a zabranovat dalsimu zlepseni nebo si ho telo dycky vytvori dostatek????? protoze ja sem furt nakej unavenej, imunita taky nic moc a regenerace to je ten nejveci problem....
vitaminy beru i hodne zeru docela vyzivne....

ja nepotrebuju aby me anabolizoval staci dys bude regenerovat svaly! je to pro me ten nejlepsi suplement na regeneraci??
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Iron Lung Power

PříspěvekZaslal: út únor 26, 2008 8:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Najlepší suplement na regeneráciu to asi nie je, kreatín a tribullus by mali ukázať lepšie výsledky. Ak aj nesuplementuješ glutamín, a všetko robíš správne, pôjdeš hore, glutamín nie je nutnosť. Porovnať ho s BCAA neviem. Myslím, že viac ľudí verí BCAA. No ja mám s glutamínom dobré skúsenosti. Ale ak si v objeme, úplne stačí protein, malta, prípadne kreatín. Diéta to je už iná vec.
V.comT

PříspěvekZaslal: út únor 26, 2008 8:58 pm    Předmět: hmm Odpovědět s citátem

Chybi Ti tam moznost: Ne, nikdy jsem ho nemel (coz je muj pripad...ale ze je k nicemu bych netvrdil)
Soram

PříspěvekZaslal: st únor 27, 2008 10:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja som si kupil tiez L-glutamin, vela stoji, ale co uz - chcel som vyskusat. Podla mna to ucinkuje, aspon na udrzianie svalstva aj ked toho vela nezjem cez den svalstvo sa udziava na dobrej urovni. Su aj proteiny s obsahom glutaminu co sa mi tiez osvedcilo, aj ked tu citam nazory ze su to vyhodene prachy. Aj som cital ze suplementacia tymto prvkom by mala trvat dlhsi cas, ale ja by som to neprehanal ani s tymi davkami - vsetkeho vela skodi.
CIZO

PříspěvekZaslal: st únor 27, 2008 11:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

myslim ze predstava ze 5-10g glutaminu udrzi svalstvo je velice naivni, nebo snad udrzi svalstvo proteinove koktejly umichane ze 2-3 cajovych zlicek proteinu?

podle vseho ale muzu mit suplementace extra glutaminem priznivy vliv na imunitni system coz neni nikdy k zahozeni

Derek Poundstone
Freimen

PříspěvekZaslal: st únor 27, 2008 12:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

včera jsme to rozebírali na klinické výživě a smysl glutaminu perorálně má hlavně ten, že chrání střevo, kterého ho sportřebuje z 90 % (tzn. ke svalům se z větší části ani nedostane), ale tam je právě ten efekt posíleného střeva, které je hlavní bariérou imunitního systému...

Ale rozhodně to chce asi 20-40g / denně, pro parenterální podání (do žíly) je minimální účinná dávka 20g / den...
Iron Lung Power

PříspěvekZaslal: st únor 27, 2008 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZO, Freimen: To ste ma veľmi potešili hoši
Teda keď sa už bavíme o ochrane svalov, do diéty by ste odporúčali čo? Budú to vlny (podľa Freimena). Plánoval som CEE, glutamín a komplexné AMK. CEE už mám, teda ten ostane, aj nejaký kvalitný proteín si "pořídím". No ak tomu investovať do BCAA, alebo komplexných AMK+glutamín? Na všetko asi peniaze nevyjdu. Díky
Freimen

PříspěvekZaslal: st únor 27, 2008 2:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak raději glutamin a komplexní amina, před a po tréninku zase ten CEE
Klejmik

PříspěvekZaslal: út březen 11, 2008 6:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak se glutamin davkuje??
vsude pisou uplne odlisne nazory...
poradte ktere z moznosti jsou nejlepsi.
podle kterych bodu se mam ridit?
KDY
1. rano nalacno
2. cca hodinu pred treninkem
3. hned po treninku
4. 1 hodinu po treninku
5. vecer pred spanim

JAK
1. vzdy na lacno!
2. vzdy s proteinovym jidlem! pred nebo po jidle?
Klejmik

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2008 5:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nikdo nemate zkusenosti?
70mMyW!53

PříspěvekZaslal: po prosinec 13, 2010 9:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ma smysl pouzivat Glutamin kdyz jsu v objemu? Pomuze mne nejak treba silove, nebo ma vyznam jen pri diete k ochrane svalstva jako BCAA?
hovnival
(ban)

PříspěvekZaslal: po prosinec 13, 2010 9:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ja myslim, ze to smysl ma, hlavne cena je v pohode, treba ty BCAA sou zbytecny, kdyz si vemes kolik toho potrebujes, aby to k necemu bylo a kolik ty bcaa stojej, ale glutaminu ti staci 20/40g denne a ta 500g krabicka neni nejak draha... Je to rozhodne lepsi investice, nez nejakej nesmyslnej anabolizer apod. Takze kdyz mas prachy na stravu, proteina, nejakej multivitamin a jeste bys za neco utratil, tak urcite Glutamin...
hovnival
(ban)

PříspěvekZaslal: po prosinec 13, 2010 9:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Klejmik napsal:
nikdo nemate zkusenosti?
ja davam glutamin rano/pred treningem/po treningu/vecer 4x15g ...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po prosinec 13, 2010 1:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hovnival napsal:
ja myslim, ze to smysl ma, hlavne cena je v pohode, treba ty BCAA sou zbytecny, kdyz si vemes kolik toho potrebujes, aby to k necemu bylo a kolik ty bcaa stojej, ale glutaminu ti staci 20/40g denne a ta 500g krabicka neni nejak draha... Je to rozhodne lepsi investice, nez nejakej nesmyslnej anabolizer apod. Takze kdyz mas prachy na stravu, proteina, nejakej multivitamin a jeste bys za neco utratil, tak urcite Glutamin...
souhlasím - bral jsem 50 g glutaminu denně + to co bylo v proteinu od scitecu ( tj. + cca 20 g / den ) + to co je v hovězím :o)) a měl jsem pocit rychlejší regenerace.
Jednu dobu mi zbyl glutamin a creatin monohydrát - tak jsem to mixnul a zapíjel freshem a spokojenost. Bohužel nemám slepou studii k tomu jak by to vypadalo při dodržování stravy bez těchto suplementů

Za mě - osobně bych v objemu z doplňků investoval do kreatinu a 65 - 80 % proteiňáku. pak do vit. B6, dologranu, občas do vit. E, v zimě navíc do Zn a vit. C.

V dietě - navíc glutamin a BCAA a na veškerý anbolic gugabolic tribulus blbiny bych se vykašlal a raději zkusil něco co opravdu funguje - ale navádět k používání efedrinu a clenu se nemá ....takže bych ze spalovačů a stimulancií dostupných v obchodech nebral NIC !
RANDO
Anonymní

PříspěvekZaslal: po říjen 03, 2011 6:46 am    Předmět: Minimálne účinná denná dávka Odpovědět s citátem

Za preukázateľne účinnú sa považuje denná dávka glutamínu v minimálnom množstve 0,3 g na každý kilogram telesnej hmotnosti (teda napríklad 24 g pre bežca vážiaceho 80 kilogramov). Glutamín v tomto množstve dostatočne prispieva k obnove zásob glykogénu vo svaloch, keď ich vyčerpáte pri behu a chcete svaly zregenerovať pred ďalším výkonom.
(zdroj "RUN magazine") ...

Síce my sa tu skôr venujeme kulturistike, ale nevadí... môžeme sa inšpirovať dennou dávkou (najlepšie rozdeliť aj na 3 - 4 časti...myslím si)..
Selský rozum hovorí, že účinný bude aj v množstve dennej dávky, ako je písané na obale ( väčšinou 2 x 3g ).... ale to sa bude týkať skôr iných účinkov... než tých anabolizujúcich....

A ešte ... glutamín vraj veľmi dobre spolupracuje s kreatínom.... najlepšie, ak sa rozmiešajú v jednom nápoji (najlepšie sachariovom, ovocná či zeleninová šťava, gainer, maltodextrín...)... skúste, ja skúsim.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - L-Glutamin Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: