Já to nějako nechápu. Ale podle mě z principu vzlítnout nemůže, protože vzduch kolem křídel proudí obráceně než by měl-ten pás by musel jet na druhou stranu. Ale i kdyby-nevzlétlo by ani tak, ledaže by to letadlo bylo k tomu pásu přikurtovaný, a až by to jelo dost rychle na potřebnej vztlak, tak by ho to pustilo. Btw ty kecy o tření jsou jen na odvedení pozornosti.
_________________ "Vojna je zvláštní druh onanie, kdy č***k honí člověka."
Jsem hrozně chudej, a tak hraju automaty abych měl hodně peněz.
Myslim ze urcite vzletne,sice bych chtel videt ten bezici pas ale nejpis pojede na pasu a a pri dosazeni urcite rychlosti najednou vystartuje do vzduchu.
Za správnou odpověď označíme takovou, která bude obsahovat odpověď na otázku "Vzlétne letadlo?" a její důkladné vysvětlení.
(a ne odpovědi odkoukané z youtube)
Ještě že ty zaručeně víš jestli vzlétne nebo ne
myslím, že experti jako ty nebo já, co jenom tipujou, by se měli omezit na hlasování v záhlaví topicu. Kdo má co říct, a něčím svoji hypotézu podložit, ať se rozepíše...
Za správnou odpověď označíme takovou, která bude obsahovat odpověď na otázku "Vzlétne letadlo?" a její důkladné vysvětlení.
myslím, že experti jako ty nebo já, co jenom tipujou, by se měli omezit na hlasování v záhlaví topicu. Kdo má co říct, a něčím svoji hypotézu podložit, ať se rozepíše...
Oooo tak to pardon Co bych k tomu psal?? Mám stejnej názor jako jacob.s a Conan. Přijde mi to logický. Na tuto otázku stejně nikdy nebude jasná odpověd. A pokud jo, bude to : Vzlétne
Tak znovu :
Nevzlétne. Je to přesně jak píše Poman. Letadlo i s pásem se pohybuje dozadu. Země společně se vzduchem vůči nim stojí. ->Vzduch proudí na zadní stranu křídel, letadlo nevzlétne.
I kdyby ten vzduch proudil kolem křídel správně, letadlo nevzlétne. Letadlo i s pásem by totiž nedokázalo dosáhnout dostatečné rychlosti k potřebnému vztlaku a na vzlétnutí. Ten vzduch, co by proudil proti letadlu, se rozděluje na dvě základní síly-jednak to, co chceme-vztlak na spodní plochu křídel a tím i na celé letadlo, druhak-odpor vzduchu proti letadlu. V určitém momentu by síla na letadlo z odporu vzduchu překonala sílu tření v ložiskách a letadlo by uchovávalo vůči rychlosti vzduchu konstantní rychlost, ale vůči pásu by začalo mírně ujíždět dozadu.
A bylo by to při podstatně menší rychlosti než je nutná pro vztlak.
I kdyby bylo letadlo zabržděné nebo ty ložiska zarezlý, letadlo by maximálně skákalo po pásu dozadu nebo by klouzalo dozadu.
_________________ "Vojna je zvláštní druh onanie, kdy č***k honí člověka."
Jsem hrozně chudej, a tak hraju automaty abych měl hodně peněz.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru