Pikro : nádhera. Nedrolí se ti ten beton? Kolik si tam čeho dal (písek,cement atd.) ? Ty plechovky sou super nápad, pokud nebudu mít co dělat v létě tak si možná taky udělám
Já zkoušel něco podobnýho (s tím betonem), jenže kotouče nakonec měly blbých 6 kil. Ale aspon ta lavička mi slouží dodnes
driv, kdyz to bylo pekne ve stodole na stojanu tak to bylo super, ale ted bydlim ve meste a musim to rozebirat, tak obcas kaminek upadne ale neni to tak hrozny. A slozeni pisek, cementu a takovy ty derovany plechy co se davaj do betonovecj konstrukci. Ale ten pomer pisek cement fakt nevim, sem to tvoril nekdy v 17ti letech (skoro deset let zpatky) no.... toho cementu tam bude dost. A s tim betonem je problem ze je oproti zelezu moc lehkej : ( vzpominam na ty pokusi jak sem prolejval pisek vodou a z toho vypocitaval jak siroky musej ty kotouce bejt, aby to melo 20 kilo
Ta tvoje lavicka to je taky dílko :) trochu mi to pripomina moji starsi verzi. Zehlici prkno na spalkach :)
a zavidim tu tlustou tyc na benchovce
Chlapi to máté dělat z olova ty kotouče já takový mám ještě po tatovi ,olovo je těžký to je ideální. On si je za mladých let sám odlíval.
kde mam prosimte sehnat olovo ale nedavno jsem zjistil ze ve skole mame takovou malou slevarnu,tak premejsli ze bych trochu zasondoval kolik tam znam lidi a zkusil na srotaku koupit naky zelezo a pretavit ho
na tech fotkach to neni videt, ale v tom kotouci je uprostred zabetonovana trubka (na ni je kolem dokola navarenej dalsi zeleznej odpad aby se to zpevnilo) skrz kterou se pak strka tyc, takze to jede pekne zelezo na zelezo a nedroli se to. Horsi je to s tim plechem okolo, jak se to obcas polozi na zem tak to trochu trpí :- (
Chlapi to máté dělat z olova ty kotouče já takový mám ještě po tatovi ,olovo je těžký to je ideální. On si je za mladých let sám odlíval.
kde mam prosimte sehnat olovo ale nedavno jsem zjistil ze ve skole mame takovou malou slevarnu,tak premejsli ze bych trochu zasondoval kolik tam znam lidi a zkusil na srotaku koupit naky zelezo a pretavit ho
Na skládkách nebo v šrotárnách, když se chce vždycky se něco najde
na tech fotkach to neni videt, ale v tom kotouci je uprostred zabetonovana trubka (na ni je kolem dokola navarenej dalsi zeleznej odpad aby se to zpevnilo) skrz kterou se pak strka tyc, takze to jede pekne zelezo na zelezo a nedroli se to. Horsi je to s tim plechem okolo, jak se to obcas polozi na zem tak to trochu trpí :- (
Jo tak to máš hafo vychytaný. Ale příště radši vlezu na nějaký to šrotoviště apod. Asi to bude jednodušší. No a nebo koupit, už se daj za celkem dobrý peníze sehnat pěkný kusy železa...
Ahoj, chystám se na zřízení domácí posilovny, ale narazil jsem na několik problémů. Tak pokud někdo podstoupil nějakou podobnou realizaci, tak se prosím podělte o své nápady a postřehy..
1) Chci power rack, ale jsem dost limitován prostorem. Proto, když do své malé posilovničky umístím klec, tak už nezbude žádné rozumné místo na provádění některých specifických cviků jako trh a výraz, se kterými se do běžné klece nevejdu. Čili napadli mne dvě řešení a to buď nechat si vyrobit klec běžné konstrukce, ale tak vysoké, abych se do ní vešel i s rukama nad hlavou (to asi bude trošku problem při mých 207 cm) a nebo nechat zhotovit otevřenou konstrukci, u které ovšem pochybuji o její nosnosti.. Potřebuji, aby unesla +-260 Kg.
2) Moc rád bych si vybudoval něco na způsob vzpěračského podia. Zkrátka systém odpružení, který mi umožní pouštět činku z vyšší výšky.
na zemi mam betonem potažený zátěžovým kobercem.
Hlavní otázkou tedy je, zda-li může výše zmíněná klec stát na takovém to podiu a jak by mělo vypadat.. Myslel jsem , že bych na zem umístil dubové (pokud je toto dřevo nevhodné, tak potom jaké tedy?) fošny tloušťky cca 25 mm s většími mezery a na ně (křížem-pootočené o 90 stupňů) další vrstvu, tentokrát bez mezer. Na to bych dal ještě zátěžovou gumu, na kterou tady dával link šikula Cizo. Bude to takhle funkční? Nebudu na to házet nijak horentní váhy ( z ramen cca do 150 Kg, od pasu 280..)
3) Udělal jsem si radost a nakoupil profesionálně zhotovené závaží o průměru 50 mm a k tomu zde na eshopu osu. Bohužel jsem chtěl ušetřit, tak jsem si nekoupil profi ložiskovou,ale jen tu levnější u které jsem ale záhy zjistil, že tak klouže v rukou, že s ní prakticky žádný těžší cvik, kde je důležitý úchop nejde cvičit. DOmnívám se, že je osa natřena moc silnou vrstvou chromové barvy a tudíš zahladila zdrsnění pro silnější úchop.
Netušíte někdo, jestli se to dá nějak "zdrsnit", popřípadě nějak mechanicky ošetřit?
1/
to je tezky... myslim ze i ta otevrena klec pokud bude dobre udelana muze tech pozadovanych -+300 unest ale dost pochybuju o tom ze se ti bude uvnitr klece pohodlne cvicit premisteni nebo vyrazy a podobne cviky.... tam totiz obcas nevyjde opakovani na 100% a treba udelas krucek dopredu nebo dozadu a to pak ta klec nemusi byt to pravy orechovy... myslim ze na tyhle cviky je nutnost dostatek volneho prostoru jinak se t proste nebudou dobre cvicit (ale je to jen muj nazor, ja osobne bych to takhle pri treninku vnimal)
jednou z moznosti jsou klasicke odkladaci stojany jake maji vzperaci ovsem vracet tam zpatky osu je samozrejme trochu min pohodlny:
viz:
samozrejme to znamena ze budes muset omezit funkci stojanu jen na odkladani cinky a nebudes ji moct pouzit treba na dotahy, dotlaky atd.
2/ na neco podobneho se teprve chystam a myslim ze tak jak to popisujes by to fungovat mohlo ale o vyberu dreva bych se asi poradil s nejakym truhlarem, kazdopadne to musi byt dobre vyschly drevo coz asi nebude uplne levna zalezitost na podium dostatecnejch rozmeru...
3/ tak to by me taky zajimalo protoze se chystam koupit tu samou osu (teda pokud je rec o ATP za 2500,-) ... opravdu je to tak zly? jsem zvykly na leasco a uchop me obvykle staci i na udrzeni uplne prisernejch tyci ale pokud by to bylo az tak zly tak bych mozna jeste koupi prehodnotil
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru