Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 112, 113, 114 ... 878, 879, 880  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...  Úvodní stránka -> Ostatní -> Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
BUFU

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2008 9:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Di : a daj se listy normálně žvejkat nebo aspon třeba olizovat (místo lízátka)? Nebo se to dá použít jen do čajů atd.?
Diana

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2008 9:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

BUFU napsal:
Di : a daj se listy normálně žvejkat nebo aspon třeba olizovat (místo lízátka)? Nebo se to dá použít jen do čajů atd.?

Dají se i žvýkat, nebo nasekat a přidat do čaje. Případně usušit nebo zamrazit. Je to opravdu hodně sladké.
A pěstovat to můžeš i doma. Stejně to na zimu budu muset domů přesunout. Jinak by rostlinka zmrzla.

Zde posílám info o pěstování a použití. Rostlinka stojí cca 60Kč, větší kolem 130Kč. Některá zahradnictví ji posílají na dobírku, já ji koupila v zahradnictví v Praze-Modřanech ( manžel majitelky je Indonésan, takže tam mají různé zajímavosti ).

Lippia dulcis ( Lipie sladká )je nenáročná rostlinka, kterou lze jednoduše pěstovat v květináči. Lipie, stejně tak, jako Stevia rebauldiana se používá jako náhražka cukru. Lipie je téměř tisíckrát sladší, než klasický cukr.

Lipie sladká (Lippia dulcis) je velmi atraktivní užitková rostlina, která je velmi podobná Stevii (Stevia rebauldiana), což je velmi oblíbená rostlina, která se používá jako náhražka cukru. Stevia i Lipie jsou vhodná jak pro diabetiky, tak pro všechny, co chtějí zhubnout pár kilogramů. I když se tyto rostliny používají jako náhražka cukru, neobsahují žádné kalorie.

Lippia dulcis je nenáročná rostlinka, kterou lze jednoduše pěstovat květináči. Ideální je pěstování na východní straně. Sladké látky se v lipii tvoří více, když má dostatek světla a tepla. Na léto je dobré rostlinku přesunout na venkovní stanoviště, v zimě je ideální pěstování v domácnosti. Listy a stonky lipie obsahují hernandulcin, což je sloučenina, která je téměř tisíckrát sladší, než obyčejný cukr. Tato rostlina je mimořádně aromatická. Listy lze užívat jak v čerstvém stavu, tak mražené nebo sušené.

Z jedné rostliny lze získat až 500 gramů sušeného "cukru".
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Diana

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2008 9:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Další výborná bylinka do polévek a k ochucení masa je Smil italský. Chutí i vůní silně připomíná oblíbené koření Maggy.

Citrónová tráva ( voňatka citrónová, lemongrass ) - tu ještě nemám je vytrvalá travina pocházející z Cejlonu a jižní Indie.Vytváří husté trsy dorůstající do výšky 120 - 150cm. Úzké trávovité listy vyrůstají z dužnaté báze a všechny části rostliny mají silnou citronovou vůni a proto je využívána k dochucení pokrmů, zejména v asijké kuchyni.
Používaná část je nadrobno nasekaná štavnatá báze a listy lze použít k přípravě lahodného citronového čaje.
U nás lze tuto rostlinu pěstovat pouze jako přenosnou rostlinu, jelikož není mrazuvzdorná. Pěstujeme ji na plném slunci ( nejvyšší obsah silic) v propustné hlinito- písčité zemině. Během vegetace vyžaduje pravidelnou zálivku a přihnojování. Vzhledem ke konzumaci částí rostliny, doporučuji používat přírodní organická hnojiva.Přezimovat ji lze na světlém místě při pokojové teplotě nebo v chladnějších prostorech (nejméně 10°C) a při omezené zálivce.
grazls

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2008 11:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Myslíš badminton, že? To mám taky rád

Jasně, a ještě jsme si házeli diskem

Pouze ti co se odváží jít hodně daleko, mohou přijít na to jak daleko se dá zajít.
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt květen 15, 2008 1:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Předělávám jeden projekt k obrazu svému a vyhazuju všechno, co tam nepatří a práce, kterou jsem chtěl mít do příštího úterý je dnes už skoro hotová.

EDIT: a proto dnes už nic neděláááám

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
lucynqa

PříspěvekZaslal: čt květen 15, 2008 7:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dala jsem dnes oficialni osobacek v benchpressu 50 kg --bez dresu jen s paskem a singletem

Naposledy upravil lucynqa dne čt květen 15, 2008 8:40 pm, celkově upraveno 2 krát
Conan

PříspěvekZaslal: čt květen 15, 2008 8:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

lucynqa napsal:
dala jsem dnes oficialni osobacek v benchpressu 50 kg --bez dresu jen s paskem a singletem

ten pasek ani singlet na benchi moc nepridaj, ne ?
lucynqa

PříspěvekZaslal: čt květen 15, 2008 8:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Conan napsal:
lucynqa napsal:

no singlet jsem musela mit ...vic nereknu a nebudu se k tomu vracet pisemne verejne
a pasek jsem si dala, protoze jsem jela 50 jen druhy krat v zivote...ten prvni pred 2 ci 3 tydnama jsem ani z hrude skoro nezvedle
takze spokojenost
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt květen 15, 2008 8:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

lucynqa napsal:
no singlet jsem musela mit ...vic nereknu a nebudu se k tomu vracet pisemne verejne
Týý bláááho. Máš nějaký recept na osobní rekordy?

edit: ...

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
lucynqa

PříspěvekZaslal: čt květen 15, 2008 8:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:

zduraznuji
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt květen 15, 2008 8:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Byl to vtip a popíchnutí toho, že veřejně písemně se o tom teda bavit nebudeš

zdúraznuji

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
smetak

PříspěvekZaslal: čt květen 15, 2008 9:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

na co je pri benchi pasek?
Dome-V

PříspěvekZaslal: čt květen 15, 2008 9:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bench 2x120kg ,nic moc, ale velmi ma to potesilo
Conan

PříspěvekZaslal: čt květen 15, 2008 10:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

lucynqa napsal:
Conan napsal:
lucynqa napsal:

a pasek jsem si dala, protoze jsem jela 50 jen druhy krat v zivote...ten prvni pred 2 ci 3 tydnama jsem ani z hrude skoro nezvedle
takze spokojenost

proc takova skromnost, ja ziskat titul mistra evropy v benchpressu tak to napisu takovym pismem
SCHWACA

PříspěvekZaslal: čt květen 15, 2008 11:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska se mi vyvedl trénink noh , resp. hlavně u dřepu

mezi těmi více seriemi mne potěšily ty dvě v prostředku

dřep
9x160kg
6x170kg

snad se někdy dostanu už kurva taky na těch 200kg

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 112, 113, 114 ... 878, 879, 880  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: