|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá srpen 22, 2008 3:10 pm Předmět: |
|
|
Mugo...díky za starost  ...ano - poznat se dá....udělá se genová sonda , která bude sloužit pro identifikaci jedné konkrétní baktterie...případně úzké skupiny mikroorganismů....tj. pokud víš že to ta bakterie je...a chceš si to potvrdit...je ideální polymerázová řetězová reakce ( PCR ) ..tj. metoda vycházející z genetiky...nevýhoda je, že to pořád stojí ještě docela balík a nehodí se to tam kde chrlí stovky vzorků denně ( protože třeba 200 vzorků za den na PCR představuje dobrýho půl milionu kč denně )
pokud ovšem žijeme v reálném světě anetušíme co ve vzorku je - je dobré mít idetifikační kit, který nám jasně určí konkrétní mikroorganismus a odliší ho třeba od stovky jiných .
ten test, který se mi dílem vlasní prací a dílem náhodou podařilo najít je velmi důležitý...analýza tak nepřijde na tisíce....ale na desítky korun...nepotřebuješ být genetik, abys byl schopen analýzu udělat....tohle jde použít v terénu a zvládne to kdejakej vodař nebo potravinář....jediný co potřebuješ je plastová zkumavka, kapátko, notebook a diagnostickou soupravu....toť vše.
ano - patent je samozřejmě firmy....zapatentovat něco do více států stojí miliony kč.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mugo

|
Zaslal: pá srpen 22, 2008 4:10 pm Předmět: |
|
|
Tak jestli to ta firma patentuje, tak to je fakt úspěch. Gratulace a jen tak dál. Houšť a větší kapky !!!
Lucinqa: U toho rozpoznání organizmů je zajímavé, že to zjistí i jejich rezistence na jiné prvky a čím je vyhubit. Jak u kterých asi.
... nežertuji, toto mám opravdu za Lucinku napsat ... _________________ Better dead than rat !
|
|
| nahoru |
|
 |
Triton

|
|
| nahoru |
|
 |
Hanis
|
|
| nahoru |
|
 |
Mugo

|
Zaslal: pá srpen 22, 2008 4:23 pm Předmět: |
|
|
Na pochopení toho ce Deadlift píše stačí IQ nad 90. _________________ Better dead than rat !
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá srpen 22, 2008 4:27 pm Předmět: |
|
|
| Triton napsal: | Obdivuju Deadliftovu snahu to tady prakticky blbcům vysvětlovat, snažil jsem se to trochu pochopit se všemožnym googlováním, nakonec sem se na to vykašlal a to jsem měl na gymplu z chemie i biologie jedničku | já trojku a 230 omluvených hodin
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: pá srpen 22, 2008 4:32 pm Předmět: |
|
|
Respekt  Neuvazoval si o tom,ze niekde inde by si sa predal lepsie? Predsa len,si dost specializovany a moc vas nebude _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá srpen 22, 2008 4:36 pm Předmět: |
|
|
| Mugo napsal: | Tak jestli to ta firma patentuje, tak to je fakt úspěch. Gratulace a jen tak dál. Houšť a větší kapky !!!
Lucinqa: U toho rozpoznání organizmů je zajímavé, že to zjistí i jejich rezistence na jiné prvky a čím je vyhubit. Jak u kterých asi.
... nežertuji, toto mám opravdu za Lucinku napsat ... |
Lucinga má tatínka molekulárního biologa nebo lékaře tuším, ne?...tj. má to od něj:o)))
jo...nepřesně, ale ano...souhlas - jedním z důležitých znáků které se používají v diagnostice jsou třeba diluční testy, kde se stanovuje tzv. minimálné inhibiční koncentrace dané látky u zkoumaného mikroorganismu. Jedná se většinou o intimikrbiální látky...antibiotika - každá skupina mikroorganismů je na určitá konkrétní antibiotika citlivá nebo rezistentní a my tak jsme schopni rozlišit velmi přesně o jaký mikroorganismus se jedná....ve zkratce....buď je bakterie rezistentní a zvesela si v tom antibiotiku roste ( = důležitý znak )...nebo je k ATB citlivá...pak neroste ( opět důležitý znak )...ono je to složitější, ale antibiotika jsou tak rozsáhlá skupina látek a používají se v mikrobiologii tolika způsoby, že není rozumné to popisovat:o)))
u mě to má lehkou výhodu - diagnostikuju si bakterii sám...určím citlivost k antibiotikům...zajdu za lékařem a domluvíme se co mi dá ( mám velmi osvíceného lékaře, který nebere to, že za ním příjdu rovnou s výsledky jako urážku:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá srpen 22, 2008 4:40 pm Předmět: |
|
|
| Petey napsal: | Respekt Neuvazoval si o tom,ze niekde inde by si sa predal lepsie? Predsa len,si dost specializovany a moc vas nebude | v čr nevím o nikom, kdo by dělal něco podobného. Nejblíž vím o Německu, pak světový leader z Francie, pak jedna firma v UK...pár plagiátorů ve španělsku a Itálii ( děsná kolenovka )....jedna malinká firma v Kodani...něco za Uralem ...a to je asi vše....pak samozřejmě USA....ale oni jsou jinde - nemyslím lepší...jen mají jiný přístup k identifikacím.
O přechodu jinam uvažuju...podmínkou je ale dodělaný doktorát...a to ještě chvilku potrvá.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá srpen 22, 2008 4:46 pm Předmět: |
|
|
Gratuluji deadlifte, zní to výborně _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
TheLeague
(ban)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá srpen 22, 2008 5:01 pm Předmět: |
|
|
| TheLeague napsal: | Tak to beres tak 150,- mesicne ne? | čoveče...ani ne:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelcb

|
Zaslal: pá srpen 22, 2008 7:26 pm Předmět: |
|
|
| Mugo napsal: | Na pochopení toho ce Deadlift píše stačí IQ nad 90. |
A kolik do 90 chybí tobě?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mugo

|
Zaslal: pá srpen 22, 2008 7:40 pm Předmět: |
|
|
Mám smůlu furt vážím nad 90, takže jsem to pochopil _________________ Better dead than rat !
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelcb

|
Zaslal: pá srpen 22, 2008 8:44 pm Předmět: |
|
|
| Mugo napsal: | Mám smůlu furt vážím nad 90, takže jsem to pochopil |
Mugo
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|