Volby, druhé kolo...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Volby, druhé kolo...  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Volby, druhé kolo...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Udrží ODS většinu?
Ano
30%
 30%  [ 7 ]
Ne
69%
 69%  [ 16 ]
Celkem hlasů : 23

Autor Zpráva
ygg

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2008 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ad volby .... než furt vykřikovat jak jsou lidé nepoučitelní idioti by stálo za to sae zamyslet, zda se jednalo o masovou podporu socánku, nebo pokud ODS naznačit, že v poločasu lidi slušně sere, a to i mnohé z těch, kteří je volili, a že je načase to nějak zohlednit. Právě proto je dobře, že se tak stalo v těcho "malých" volbách, takže ODS má dva roky na to s tím něco dělat.

Ad poplatky .... poplatky za recept jsou zhůvěřilost, stejně jako je zhůvěřilost vystavit recept na volně prodejný lék . Recept má být "povolením" zakoupit si jinak volně neprodejný lék. Za takové povolení platit pokládám za blbost. Poplatky u lékaře klidně, ale celý systém byl nastaven tak pitomě, a musel se tolikrát upravovat, že stačil řadu lidí akorát nasrat, natož aby se s ním ztotožnili. Viz. pozapomenutí neplacení poplatků za pobyt v nemocnici u kojenců, poplatky u dětí jsou vůbec diskutabilní, u důchodců smysl mají, ale je otázkou, zda by neměly být nižší (ať se nám to líbí nebo nelíbí, důchodci, zejména ti, jejichž jediným příjmem je starobní důchod, jsou ze samé podstaty ekonomicky nejméně flexibilní, a s ohledem na permanentně stoupající ceny konodit souvisejích s bydlením, a zvýšením sazby DPH, na ně reforma má nějvětší negativní dopad), a pravdou je, že nijak nepřispěly k největší bolesti našeho zdravotnictví, a tím je změna postavení pacienta.
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2008 3:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Triton napsal:
citace:
- peníze pak byly přesunuty na léčbu velmi drahých onemocnění a na zkrácení čekacích dob na specifické operace,
Ronnie, nezlob se, ale tohle je velmi naivní utopie.

Citace:

citace:
Například Všeobecná zdravotní pojišťovna nasmlouvala na letošní rok o 7350 kyčelních a kolenních náhrad víc, než v roce 2007, což je nárůst o 35 procent.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
useyourhead

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2008 3:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
Triton napsal:
citace:
- peníze pak byly přesunuty na léčbu velmi drahých onemocnění a na zkrácení čekacích dob na specifické operace,

Citace:

citace:
Například Všeobecná zdravotní pojišťovna nasmlouvala na letošní rok o 7350 kyčelních a kolenních náhrad víc, než v roce 2007, což je nárůst o 35 procent.

ale to je přece samozřejmé, víc peněz - víc muziky. otázkou je, jestli by nebylo lepší vybírat větší pojistné, aby se dosáhlo stejného efektu.
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2008 3:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

useyourhead napsal:
drobný problém je ten, že pán co to napsal neřeší, jak vyjít s osmitisícovým důchodem...

Ano, neřeším to, protože nejsem v důchodu. Pokud bych byl, týkalo by se mě třeba následující (pominu-li to, že i ve svém - snad i nízkém - věku už do šuplíku na důchod peníze odkládám):

citace:
"Ve stejném období ale nárůst čistých měsíčních příjmů byl v České republice 832 koruny a u důchodců 311 korun,“ uvedl Šnajdr.

Chápu ale, že to důchodci těžké mají a klidně bych byl pro, aby se právě pro ně poplatky změnili. Ale pro lidi v produktivním věku v žádném případě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Douglas

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2008 3:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Triton napsal:
Zdravotnictví by mělo být bezplatné, když už jako slušný občan platím daně.

Zacharo: posílali si mě z oddělení na oddělení, bežná tržná rána na noze + recepty et cetera

No tak toto je do podpisu, to jsi opravdu slapl vedle. Asi ti unika ze fakticke naklady i na lecbu banalni nemoci muzou byt daleko vyssi, nez kolik zaplatis za pojisteni i dane, ty bambulo.
Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2008 3:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

useyourhead napsal:
ale to je přece samozřejmé, víc peněz - víc muziky. otázkou je, jestli by nebylo lepší vybírat větší pojistné, aby se dosáhlo stejného efektu.

Tím bys ale stejného efektu (mluvíme-li o navýšení o stejnou průměrnou částku, která někde výše zazněla) jen těžko dosáhl, protože by si zase všichni chodili k lékaři a následně do lékárny zdarma i pro hloupý aspirin (nevím, jestli zrovna ten byl takto získatelný, střílím od boku) a veškerý úspory by byly v trapu.
ygg

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2008 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
Triton napsal:
citace:

Citace:

citace:

Já furt moc nechápu, byť nejsem exper na financování zdravotnictví, přímou souvislost. Situace byla významně ovlivněna makroekonomickými faktory.... hospodářský růst vede k růstu mezd a snížení nezaměstnanosti (za nezaměstanané platí ZP stát v minimální výši), tím vede ke zvýšení příjmů ze zdr.pojištení. Nějakou seriózní analýzu, jež by doložila skutečnou příčinou souvislost mezi zavedením polatku, a nárůstem tebou uvedených zdravotnických výkonů, fakt neznám.....a samo o sobě je to argument na dvě věci.

Osobně považuji zavedení polatku za okrajový faktor, bez většího dopadu na financování zdravotní péče.
useyourhead

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2008 3:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
useyourhead napsal:
drobný problém je ten, že pán co to napsal neřeší, jak vyjít s osmitisícovým důchodem...

Ano, neřeším to, protože nejsem v důchodu. Pokud bych byl, týkalo by se mě třeba následující (pominu-li to, že i ve svém - snad i nízkém - věku už do šuplíku na důchod peníze odkládám):

citace:
"Ve stejném období ale nárůst čistých měsíčních příjmů byl v České republice 832 koruny a u důchodců 311 korun,“ uvedl Šnajdr.

Chápu ale, že to důchodci těžké mají a klidně bych byl pro, aby se právě pro ně poplatky změnili. Ale pro lidi v produktivním věku v žádném případě.

tak na tomhle se shodneme, nevadí mi to u lidí v produktivním věku. ale stejně bych to radši viděl formou zvýšeného pojistného. a lékárníkům kulové...
ygg

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2008 3:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:

citace:

Tak s tím souhlasím. Jenže problém je to, že reforma měla být dojednána a prosazena komplexně....pokud jsou to trubky, které dokáží jen prosadit poplatky, tak se nesmí divit, že jim to lidi omlátí o hlavu. Navíc si ODS podělala život tím, že na tuhle postupnou reformu přistoupila. Kdyby prosadila komplexní řešení, mohla argumentovat proč to a proč ono. Takto udělala první krok, ještě blbě, lidi začali nadávat...v mnoha případech oprávněně...zejména lidovci začali ztrácet nervy...s ohledem na jejich elektorát pochopitelně...další kroky začali blokovat a z reformy je PASKVIL.
Triton

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2008 3:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Douglas napsal:
Triton napsal:
Zdravotnictví by mělo být bezplatné, když už jako slušný občan platím daně.

Zacharo: posílali si mě z oddělení na oddělení, bežná tržná rána na noze + recepty et cetera

No tak toto je do podpisu, to jsi opravdu slapl vedle. Asi ti unika ze fakticke naklady i na lecbu banalni nemoci muzou byt daleko vyssi, nez kolik zaplatis za pojisteni i dane, ty bambulo.

Ehm, Douglasi, ty jsi fakt nepochopil, co jsem napsal že?

btw, můžete mě začít označovat za komunistu, když se mi nelíbí poplatky
Douglas

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2008 4:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jak jsem cetl na foru vedle, "kdybys tam hodil garnat, tak netrefis nevinnyho". Ale delo se alespon neco, ted uz si, mama pocit, na ty reformy netroufne nikdo a jestli si nekdo mysli ze je to dobre, tak se plete. Ale s mensinovou vladou se reformuje tezko, kdyz je v opozici demagog, kteremu jde jen o moc.
Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
ygg

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2008 4:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Douglas napsal:
Tak jak jsem cetl na foru vedle, "kdybys tam hodil garnat, tak netrefis nevinnyho". Ale delo se alespon neco, ted uz si, mama pocit, na ty reformy netroufne nikdo a jestli si nekdo mysli ze je to dobre, tak se plete. Ale s mensinovou vladou se reformuje tezko, kdyz je v opozici demagog, kteremu jde jen o moc.

Pokud je reforma skutečně promyšlená, komplexní a podložena seriozní analýzou, a k tomu je prosazována někým, kdo ji umí takto prezentovat, tak bych se Jyrky nebál. Pokud ale není, tak není chyba u oranžového čuníka, ale u vlády, která navíc může a má jeho reakce čekat a umět na ně adekvátně reagovat.

EDIT: a mám dojem, že dneska by velké většině občanů stačilo, kdyby se politici chovali slušně, korektně a bylo by znát, že si uvědomují, že tam jsou pro občany a díky nim. Pak by jim i pár přehmatů nebo ne zcela optimálních rozhodnutí prominuli. Ale takhle....
Jefrry

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2008 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

useyourhead napsal:
Ronnie napsal:
useyourhead napsal:

citace:

tak na tomhle se shodneme, nevadí mi to u lidí v produktivním věku. ale stejně bych to radši viděl formou zvýšeného pojistného. a lékárníkům kulové...

zvýšené pojistné je hloupost. účelem reformy je hlavně omezit návštěvy u lékaře. Pokud zvedneš pojistný nic se nezmění, furt nebude rozdíl jestli půjdeš k lékaři jednou nebo desetkrát za rok a to je právě ten problém
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
useyourhead

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2008 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jefrry napsal:
useyourhead napsal:
Ronnie napsal:
useyourhead napsal:

citace:

zvýšené pojistné je hloupost. účelem reformy je hlavně omezit návštěvy u lékaře. Pokud zvedneš pojistný nic se nezmění, furt nebude rozdíl jestli půjdeš k lékaři jednou nebo desetkrát za rok a to je právě ten problém

a nejspíš i omezit návštěvy lékáren, nebo se mýlím?
Douglas

PříspěvekZaslal: so říjen 25, 2008 4:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Douglas napsal:

Pokud je reforma skutečně promyšlená, komplexní a podložena seriozní analýzou, a k tomu je prosazována někým, kdo ji umí takto prezentovat, tak bych se Jyrky nebál. Pokud ale není, tak není chyba u oranžového čuníka, ale u vlády, která navíc může a má jeho reakce čekat a umět na ně adekvátně reagovat.

EDIT: a mám dojem, že dneska by velké většině občanů stačilo, kdyby se politici chovali slušně, korektně a bylo by znát, že si uvědomují, že tam jsou pro občany a díky nim. Pak by jim i pár přehmatů nebo ne zcela optimálních rozhodnutí prominuli. Ale takhle....

K te druhe casti nemam co rict - a naprosto souhlasim, k te prvni snad ani taky ne, ale zase nevim jestli by vlada pres vysvetlovani delala i neco jineho. Pamatuju si na debatu Rath vs. Julinek, kratce po schvaleni prvni cast zdrav. reforerm. Rath donekonecna omilal poplatky, citoval dopisy a argumentoval deseti ticicemi lidmi, kteri nemaji na zaplaceni 30 kc. Julinek jednou rekl svoje a potom uz jenom krcil rameny, divis se mu? Ja ne. Kdyby byla vule, kazdy si muze pohodlne a z domova informace na netu najit, kdyz vule neni staci argumentovat triceti korunama a nesympatii.

EDIT: Musel jsem castecne opravit ty hrubice.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Volby, druhé kolo... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: