|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Používáte tento způsob upravy potrevin tzv.vaření budoucnosti? |
Ano |
|
47% |
[ 9 ] |
Ne |
|
26% |
[ 5 ] |
Neznám tento způsob |
|
26% |
[ 5 ] |
|
Celkem hlasů : 19 |
|
Autor |
Zpráva |
Diana
|
Zaslal: čt listopad 06, 2008 9:48 am Předmět: |
|
|
Nechci kvůli tomu zakládat nové téma diskuse, ale používáte římský hrnec? Je to výtečný způsob jak připravit maso nebo zeleninu ve vlastní šťávě a klidně i bez tuku. zelenina sice není na pohled tak pěkná jako z parního hrnce, ale chuťově bývá výtečná ( podlitá vínem, okořeněná bylinkami ).
Kdo tento kus nádobí nezná, může si o něm přecíst v následujícím článku:
Římský hrnec z pálené hlíny je založen na principu nasákavosti vypálené hlíny vodou. Před použitím ho namáčíme do studené vody. Díky vodě, která pronikne do pórů hrnce a v troubě se mění v páru, se pokrm nepřipaluje, naopak se peče ve vlastní šťávě. Hrnec dáváme vždy do studené trouby! Nastavíme požadovanou teplotu a pak už se o nic nestaráme. Hrnec peče bez tuku a vystačí si sám, když ho pořádně těžkou poklicí uzavřeme. Během přípravy pokrmu jej neotevíráme ani do něj nepřidáváme další suroviny. Vše vložíme na samém začátku najednou. Maso, brambory i zeleninu. Moderní způsob vaření v prastarém římském hrnci. Můžeme v něm péct též buchty, chleba, lasagne, rýžové nákypy. Vždy dosáhneme dokonalé chuti. Hrnec čistíme snadno kartáčkem a horkou vodou, chemické prostředky nepoužíváme.
|
|
nahoru |
|
|
| | |
daymoon
Moderátor
|
Zaslal: čt listopad 06, 2008 9:56 am Předmět: |
|
|
Tento římský hrnec se mi zdá jako dobrá věc. Musím se poohlédnout kolik to tak stojí. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
nahoru |
|
|
Diana
|
Zaslal: čt listopad 06, 2008 10:22 am Předmět: |
|
|
Od nějakých 600Kč do cca 900Kč...podle velikosti ( 2,5l, 3,7l, 6,3l ).Jsem s ním moc spokojená. Pochopitelně, že nevařím jen v něm.
|
|
nahoru |
|
|
Bosorka
|
Zaslal: po prosinec 08, 2008 1:43 pm Předmět: Parni hrnec |
|
|
Jak jste spokojeni s parnim hrncem. Nevim zda si ho poridit k vanocum. Je to k neceme? Uvari to vsechno? Maso, rybu, zeleninu, ryzi, brambory? netrvato dlouho v te pare???
|
|
nahoru |
|
|
Morico
|
Zaslal: po srpen 10, 2009 11:49 am Předmět: Re: Parni hrnec |
|
|
Bosorka napsal: | Jak jste spokojeni s parnim hrncem. Nevim zda si ho poridit k vanocum. Je to k neceme? Uvari to vsechno? Maso, rybu, zeleninu, ryzi, brambory? netrvato dlouho v te pare??? |
Jde v tom uvařit naprosto všechno, stačí jenom experimentovat, ja osobně v tom vařim od doby, co sem si ho koupil, téměř všechno... kuřecí, krůtí, hovězí ryby, brambory, rejži, fazole, vejce ...
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|