|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
e4
(ban)
|
Zaslal: st duben 29, 2009 7:46 pm Předmět: |
|
|
JPS napsal: |
Myslim ze si radsi pujde zabehat , nez aby blil pokazde kdyz uciti olivac , jen tak mimochodem zkus si dat panacka olivace |
Co ma co spolecnyho behani s prijmem tuku?
Jen tak mimochodem 'panacka olivace' jak pises sem mel, nic se mi nestalo.
yazi: Zkus to radsi pridat k nejaky vetsi mnozstvi zelenine/salatu, lzici, ucitis ho tam, ale jen slabe.
|
|
nahoru |
|
|
| | |
Thomas25
|
Zaslal: st duben 29, 2009 7:54 pm Předmět: |
|
|
Ten olej beres proč?Seš v diete nebo objemu?
|
|
nahoru |
|
|
Sacharidacek
(ban)
|
|
nahoru |
|
|
yazi
(ban)
|
Zaslal: st duben 29, 2009 7:57 pm Předmět: |
|
|
e4 - jj asi zkusim rozkrojit rajce, vydlabat ho a olej nalejt dovnitr a uvidim jaky to bude
Thomas25 - dieta CKD
Sacharidacek - radsi bez komentare :-) _________________ Proud member of the Axis of evil.
zacnu ti nad ranem honit zadek BANanem :D
|
|
nahoru |
|
|
e4
(ban)
|
Zaslal: st duben 29, 2009 7:58 pm Předmět: |
|
|
sachr: Smazit na olivovym oleji je to nejhorsi, co s nim muzes udelat.
Oliv oil se dava na hotovy jidlo, neni delanej na smazeni, kompletne tim znehodnotis vsechno, co v nem je dobryho, ale delej jak myslis.
|
|
nahoru |
|
|
Sacharidacek
(ban)
|
Zaslal: st duben 29, 2009 8:01 pm Předmět: |
|
|
e4 napsal: | sachr: Smazit na olivovym oleji je to nejhorsi, co s nim muzes udelat.
Oliv oil se dava na hotovy jidlo, neni delanej na smazeni, kompletne tim znehodnotis vsechno, co v nem je dobryho, ale delej jak myslis. | jo a proc na nem teda vseci kuchari varijou ?Treba muj nejvetsi oblibenec Jame Oliver
|
|
nahoru |
|
|
yazi
(ban)
|
Zaslal: st duben 29, 2009 8:02 pm Předmět: |
|
|
a jamie Olivier vari podle vsech zasad zdravy vyzivy nebo jak? :-))) _________________ Proud member of the Axis of evil.
zacnu ti nad ranem honit zadek BANanem :D
|
|
nahoru |
|
|
Phenomenom
|
Zaslal: st duben 29, 2009 8:03 pm Předmět: |
|
|
Sacharidacek napsal: | e4 napsal: | sachr: Smazit na olivovym oleji je to nejhorsi, co s nim muzes udelat.
Oliv oil se dava na hotovy jidlo, neni delanej na smazeni, kompletne tim znehodnotis vsechno, co v nem je dobryho, ale delej jak myslis. | jo a proc na nem teda vseci kuchari varijou ?Treba muj nejvetsi oblibenec Jame Oliver |
Smažení není vaření....
|
|
nahoru |
|
|
Sacharidacek
(ban)
|
Zaslal: st duben 29, 2009 8:07 pm Předmět: |
|
|
Phenomenom napsal: | Sacharidacek napsal: | e4 napsal: | sachr: Smazit na olivovym oleji je to nejhorsi, co s nim muzes udelat.
Oliv oil se dava na hotovy jidlo, neni delanej na smazeni, kompletne tim znehodnotis vsechno, co v nem je dobryho, ale delej jak myslis. | jo a proc na nem teda vseci kuchari varijou ?Treba muj nejvetsi oblibenec Jame Oliver |
Smažení není vaření.... | myslim vareni jako obecne omg , prsote dava olivovej na pekac , na panvicku , na hotova jidla prsote vsude , nikdy sem nevidel , ze by tam daval jinej olej . Me je to sumak , ja ho klidne naliju do fritaku a budu v nem delat na 5 krat hranolky
|
|
nahoru |
|
|
Kocik™
|
Zaslal: st duben 29, 2009 8:09 pm Předmět: |
|
|
určitě tam ale nedává pannenskej, jsou různý druhy podle jakosti, na smažení se dělá ve směsi se slunečnicovym, v poměru myslim 7:3, kde je víc slunečnicovýho.
|
|
nahoru |
|
|
e4
(ban)
|
Zaslal: st duben 29, 2009 8:10 pm Předmět: |
|
|
Sacharidacek napsal: | Me je to sumak , ja ho klidne naliju do fritaku a budu v nem delat na 5 krat hranolky |
Musim priznat, ze si me potesil. Uz sem se tady malem zacal dlouhosahle rozepisovat o olivovym oleji, ale takhle si to vyresil za me. Jen si dej.
|
|
nahoru |
|
|
yazi
(ban)
|
|
nahoru |
|
|
Sacharidacek
(ban)
|
Zaslal: st duben 29, 2009 8:12 pm Předmět: |
|
|
e4 napsal: | Sacharidacek napsal: | Me je to sumak , ja ho klidne naliju do fritaku a budu v nem delat na 5 krat hranolky |
Musim priznat, ze si me potesil. Uz sem se tady malem zacal dlouhosahle rozepisovat o olivovym oleji, ale takhle si to vyresil za me. Jen si dej. | divla ses nekdy , na ty porady , jak tam varijou ti sefkuchari?Ti o tom asi neco malo vedi ne?
|
|
nahoru |
|
|
e4
(ban)
|
Zaslal: st duben 29, 2009 8:37 pm Předmět: |
|
|
Sacharidacek napsal: | divla ses nekdy , na ty porady , jak tam varijou ti sefkuchari?Ti o tom asi neco malo vedi ne? |
Ja zapomnel, ze J.Oliver je dietolog a poradce na vyzivu.
Kulturista/kondicak vari asi za jinym ucelem nez komercni kuchar. Profesionalni kuchar vari tak, aby to chutnalo a aby to vypadalo, ne za ucelem toho, aby to bylo plny zdravyho tuku, bilkovin a vlakniny.
|
|
nahoru |
|
|
e4
(ban)
|
Zaslal: st duben 29, 2009 8:41 pm Předmět: |
|
|
yazi napsal: |
klidne to napis, treba me to zajima |
Tak snad jen ve zkratce a v bodech:
(pozn. nektery veci pisu ang. protoze ani cesky ekvivalenty neznam, neni to proto, ze bych si potreboval nahanet ego)
- 100g produktu, 100g tuku
namatkove extra virgin olive oil 14g saturates, 73g monounsaturates, zbytek polyunsaturates
Obecne a ve zkratce, saturates = stejny tuky, ktery najdes v cervenym mase, aras. masle atd. Proc jsou dulezity - ''ochrana' organu, kloubu.
mono = nejlepsi tuk, kterej do sebe muzes dostat, bylo by na hodiny psat vsechny jeho vyhody, napomaha budovat svaly, palit tuk
SNizuje LDL, zvysuje HDL, napomaha lepsi/vetsi produkci tst atd
Hydrogenated tuky - to je ten pan zlej, osklivej tuk, kteryho dosahnes tak, ze budes delat hranolky ve fritaku jak saacharidacek :o)
GLA,CLA a rybi tuk je kapitola sama o sobe
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|