|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
yazi
(ban)
|
Zaslal: st duben 29, 2009 8:48 pm Předmět: |
|
|
e4 -a co je pravdy na tom, ze olivac se stava pri smazeni lehce toxickej? _________________ Proud member of the Axis of evil.
zacnu ti nad ranem honit zadek BANanem :D
|
|
nahoru |
|
|
| | |
e4
(ban)
|
Zaslal: st duben 29, 2009 9:11 pm Předmět: |
|
|
yazi: Olilovej olej zkratka a dobre neni delanej na smazeni, narozdil od slunecnicovyho a umele vyrabenych oleju specificky urcenych na smazeni.
Mam pocit, ze oliv oil se znehodnocuje uz pri teplotach kolem 100stupnu.
Presmazenej olivovej olej lehce toxickej bude, a je to nejlepsi cesta jak si pomalu ale jiste kratit zivot :o))
|
|
nahoru |
|
|
kid
|
Zaslal: st duben 29, 2009 10:23 pm Předmět: |
|
|
Na smažení je nejlepší tenká vrstva sádla - má vysokou teplotní odolnost a ani odborníci na výživu v něm nic extra špatného nedokázali najít.
|
|
nahoru |
|
|
Sacharidacek
(ban)
|
|
nahoru |
|
|
kid
|
Zaslal: st duben 29, 2009 10:41 pm Předmět: |
|
|
Je to o zvyku, tím sádlem stejně jenom potřeš pánev a na talíři už nic nepoznáš. Vařím hodně a rád a nejlepší smažení je opravdu na sádle, nic se mu nevyrovná...
|
|
nahoru |
|
|
BOSSHUGO
|
Zaslal: st duben 29, 2009 11:01 pm Předmět: |
|
|
Já na oliváči smažím už několik let a bez problémů. Podle mě na něm lidé normálně nesmaží hlavně kvůli ceny, když půllitrovka stojí kolem kilečka. Schválně jsem na to teď mrknul, mám doma 3 druhy extra panenského a na jednom je mimo jiné i přímo napsané " Je ideální i pro smažení, protože se nepřepaluje a je považován za nejzdravější tuk. Je velice vhodný pro udržení krásné a zdravé pleti." Ta druhá věta mě rozesmála a ten druh jsem ještě neměl a až si ho dám, tak budu mít krásnou pleť _________________ Nahoru se musí nejdříve hlavou a až potom zadkem!
Čím hloupější sedlák, tím větší brambory!
|
|
nahoru |
|
|
Anaboliconline
|
Zaslal: čt duben 30, 2009 4:29 pm Předmět: |
|
|
yazi napsal: | no samotnej sem ho vypil poprvy (a naposled) .. pak jen s vodou, ale bohuzel ta chut je pekelne intenzivni, fuj nechapu jak si to nekdo muze davat do salatu ... vzdyt je to horky :-) |
Smichej s red wine vinegar (vinny ocet) a mas vynikajici (sugar free) zalivku na salat (a to jsem na tom stejne jako ty, samotny olivovy olej nedokazu pozrit).
|
|
nahoru |
|
|
Anaboliconline
|
Zaslal: čt duben 30, 2009 4:42 pm Předmět: |
|
|
Jinak jeste lepsi nez olivovy olej je mac nut oil (olej z macademia orisku), ma jeste vyssi pomer mono nenasycenych mastnych kyselin, 4x vice vit E, idealni pomer omega-3 a omega-6 mastnych kyselin, je vhodny i na vareni (oproti oliv.oleji ma mnohem vyssi smoke point) a ma celkem prijemnou (maslovou) chut. Nevim jestli je k mani v Cesku, da se koupit treba z Bodybuilding.com.
|
|
nahoru |
|
|
Thomas25
|
|
nahoru |
|
|
Seva98
|
Zaslal: čt duben 30, 2009 5:25 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
Big Muscle
|
Zaslal: ne září 20, 2009 12:22 pm Předmět: |
|
|
BOSSHUGO napsal: | Já na oliváči smažím už několik let a bez problémů. Podle mě na něm lidé normálně nesmaží hlavně kvůli ceny, když půllitrovka stojí kolem kilečka. Schválně jsem na to teď mrknul, mám doma 3 druhy extra panenského a na jednom je mimo jiné i přímo napsané " Je ideální i pro smažení, protože se nepřepaluje a je považován za nejzdravější tuk. Je velice vhodný pro udržení krásné a zdravé pleti." Ta druhá věta mě rozesmála a ten druh jsem ještě neměl a až si ho dám, tak budu mít krásnou pleť |
jo, tohle mám na jednom taky napsáno. Je to EXTRA VIRGIN z Řecka, takže jsem z toho trochu jelen, když všude čtu, že na olivovym nesmažit a na etiketě je pak pravý opak
|
|
nahoru |
|
|
Peca
|
Zaslal: ne září 20, 2009 12:32 pm Předmět: |
|
|
ja smazim na obou (ted jenom cekam blbe narazky:),na olivovem i slunecnicovem i x dalsich,urcite je to lepsi nez smazit porad na tom samem oleji,z rad svetovych kucharu si nikdo nevybere,ponevadz je to jako vsude jinde,jeden tvrdi ze olivovy olej je nejlepsi na smazeni a druhy ze ten prvni je debil:) a treti je na koksu a smazi na vsem:)
|
|
nahoru |
|
|
kuše
|
Zaslal: pá červen 01, 2012 12:55 pm Předmět: |
|
|
Dobrej, měl bych prosím otázku... Dnes jsem při nakupování objevil olej z rýžových otrub (rýžový olej) nejen na smažení a na etiketě byla samá chvála... Projel jsem si pár článků na internetu a nenašel jsem jedinou kritiku... Navíc cena se pohybuje v normálu... Nemáte s ním někdo zkušenosti? Díky
|
|
nahoru |
|
|
RavenStalker
|
Zaslal: pá červen 01, 2012 4:23 pm Předmět: |
|
|
BOSSHUGO napsal: | Já na oliváči smažím už několik let a bez problémů. Podle mě na něm lidé normálně nesmaží hlavně kvůli ceny, když půllitrovka stojí kolem kilečka. Schválně jsem na to teď mrknul, mám doma 3 druhy extra panenského a na jednom je mimo jiné i přímo napsané " Je ideální i pro smažení, protože se nepřepaluje a je považován za nejzdravější tuk. Je velice vhodný pro udržení krásné a zdravé pleti." Ta druhá věta mě rozesmála a ten druh jsem ještě neměl a až si ho dám, tak budu mít krásnou pleť |
Bylo to myšleno při vnějším použití, ale je zdravé zasmát se vlastní hlouposti :-)
Já používám slunečnicovej, meruňkovej a mandlovej. Ale věřím že olivovej nebo sojovej bude taky skvělý na pokožku, jen budou možná trošku "vonět" a to zrovna pro mě není žádoucí.
Na olivovém panenském bych nesmažil, to ho prostě kur**. Nehledě na to že to asi nebude nejzdravější. A jak někdo psal že smaží 4 minuty, myslíš že teplota tvé pánve při tom nepřekročí 100 stupňů ? Na sádle se dá smažit v pohodě, vajíčka, kuřecí...ono nemá nějakou výraznou chuť, i když někdy tomu dá takovou příjemnou slanost.
|
|
nahoru |
|
|
mikex2
|
Zaslal: st květen 10, 2017 5:40 pm Předmět: |
|
|
Nevíte, která značka extra virgin je u nás nejkvalitnější ? Četl jsem, že je to Minerva.
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|