V sobotu 6. června se od 15 hodin na zimním stadionu V. Dzurilla v Bratislavě uskutečnilo letošní druhé kolo seriálu závodů silných mužů Strongman Champions League . Startovní listina čítající 13 borců z 11 zemí obsahovala i jedno české jméno. Zdeněk Sedmík byl ten, kdo byl vybrán, aby na tomto utkání hájil barvy českého lva. Závod bohužel proběhl bez účasti velké hvězdy, několikanásobného nejsilnějšího muže světa a i vítěze celé série závodů Champions League Zydrunase Savickase z Litvy, který si letos vybírá svou strongmanskou dovolenou. Stejně tak i jeho současný velký konkurent a miláček publika Misha Koklyaev z Ruska byl nahrazen vítězem ruského šampionátu Alexanderem Klyushevem. Připíšeme-li na seznam ještě zraněného Ervina Katonu a abstinujícího Jarno Hamse mohlo by se někomu zdát, že soutěž seriálu nejsilnějších mužů světa nebyla nikdy tak slabá. V této soutěži pravda nesoutěžila ty nejslavnější jména, soutěžily zde však neuvěřitelné výkony v podání neuvěřitelných borců, u kterých je už teď jisté, že si slávu velmi brzy také vydobyjí.
Závodníci poměřovali své síly v šesti disciplínách. Na úvod to bylo zvedání klády o hmotnosti 140 kg .
Video - souboj Česko x Slovensko (Z. Sedmík x P. Jambor)
Druhou disciplínou bylo přenášení 350kg dřevěné ohrady na vzdálenost 20 metrů. Disciplína na první pohled velice náročná, avšak někteří závodníci si ji pletli spíše se sprintem a danou vzdálenost uběhli i se 350kg za méně než 10 sekund. I náš reprezentant Zdeněk Sedmík úspěšně proťal cílovou pásku, měl však ke konci menší problémy s úchopem což ho stálo drahocenné sekundy.
Video - Zdeněk Sedmík x Martin Wildauer
Třetí v pořadí byl 400kg superyoke na 20 metrů. Z této disciplíny se v cíli nejvíce radoval náš Zdeněk Sedmík a tak pro diváky předvedl menší show s trháním svého trička. Škoda, že objektiv našeho fotákokamery koukal jinam.
Video - Zdeněk Sedmík x Pavol Jambor
Čtvrtou disciplínou byl takzvaný autotrakař . Jako „nářadí“ zde sloužilo Kia Rio s hmotností převyšující jednu tunu. Nejrychleji s trakařem utíkal Terry Hollands a vzdálenost 20 metrů zdolal za neuvěřitelných 15 sekund.
Video - Braňo Golier x Zdeněk Sedmík
Předposlední atrakcí závodu bylo přitahování stadiónové rolby v sede. Rolba o hmotnosti 4,5t byla přitahována pomocí lana na vzdálenost necelých dvaceti metrů. Avšak, i když váha rolby byla nižší, než je váha kamiónu, který je používán pro tuto disciplínu častěji, žádnému z borců se nepodařilo ji dostat až do cíle. Bylo to způsobeno údajně tím, že rolba má složité zpřevodování a nedokáže jet pouze setrvačností a tak ve chvíli, kdy závodník přestal tahat, rolba se okamžitě zastavila.
Video - přitahovač Zdeněk Sedmík
Na závěr velkolepého klání bylo připraveno zvedání betónových koulí o hmotnosti 130, 150,170,190 kg . Zde se nejvíce prosadil Jimmy Laureys a všechny „gule“ vysadil na stůl v čase 25,5 vteřiny. Velmi se dařilo i Zdeňkovi Sedmíkovi, který v této disciplíně skončil druhý.
Video Braňo Golier x Jimmy Laureys (vítěz disciplíny)
Vítězem celého závodu se stal Andrus Murumets následovaný Terrym Hollandsem a Alexanderem Klyushevem. Náš Zdeněk Sedmík nakonec obsadil velmi pěkné 5 místo a nechal daleko za sebou pěknou řádku závodníků a to včetně trojčlenného slovenského teamu.
FINAL RESULTS
--------------------------------------------------
1 Andrus Murumets (Estonia) 69,5b
2 Terry Hollands (England) 62b
3 Alexander Klyushev (Russia) 56b
4 Agris Kazelniks (Latvia) 49b
5 Zdenek Sedmík (Czech) 48,5b
6 Jimmy Laureys (Belgium) 41,5b
7 Konstantin Ilyin (Ukraine) 39,5b
8 Martin Wildauer (Austria) 39,5b
9 Braňo Golier (Slovakia) 38,5b
10 Oleksandr Lashyn (Ukraine) 38b
11 Pavol Jambor (Slovakia) 27,5b
12 František Piroš (Slovakia) 20b
13 Szabo Zsolt (Hungary) 16,5b
===========================================
Máte-li zájem o další fotografie a videa jsou k dostání ZDE. Omluvte prosím ale sníženou kvalitu, vše bylo foceno a natáčeno z více jak 30 metrů a při velmi slabém osvětlení.
_________________ Já ti řeknu co dál. Zavolam pár zfetovanejch negrů z kleštěma a letlampou pro pana domácího, aby si tady hoši trochu zablbli. Slyšíš mě co řikam ty vidláku, eště jsem s tebou hochu neskončil, tvá prdel pozná středověk.
Zaslal: po červen 08, 2009 10:17 pm Předmět: super info!
Zdravím, Jirko mohu dostat jednu kopii toho co jsi pořídil, bude se to hodit do udoucna. Předem děkuji a pokud to nevyjde nevadí, až tě uvidím tak tě pochovám a třeba z tebe něco vymáčknu.
_________________ 1040 v trojboji z MS mi nestačilo abych rujnoval peněženky, ale chystám se vás všechny šokovat.
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
No to je asi tim, ze o strongman.cz se ted nikdo nestara
_________________ Já ti řeknu co dál. Zavolam pár zfetovanejch negrů z kleštěma a letlampou pro pana domácího, aby si tady hoši trochu zablbli. Slyšíš mě co řikam ty vidláku, eště jsem s tebou hochu neskončil, tvá prdel pozná středověk.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru