|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
yazi
(ban)

|
Zaslal: po červen 22, 2009 9:51 am Předmět: |
|
|
polevkova lzice bude neco kolem 15g, ale zalezi velkou lzici mas:-)
ten kofein a vitC si vyzkousej sam, tohle je individualni _________________ Proud member of the Axis of evil.
zacnu ti nad ranem honit zadek BANanem :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: po červen 22, 2009 10:44 am Předmět: |
|
|
Lžíce je standardní :)
Ještě mě napadlo - jak mám počítat maso? Mám svojí oblíbenou vepřovou kýtu, který jsem vzal půl kila, nakrájel na na kostičky vrhnul do pánve. Mám tepelně zpracovanýho materiálu počítat pořád půl kila? Možná blbá otázka, ale nad tímhle jsem se nikdy nezamýšlel :)
Bohužel jak tak zběžně počítám, s masem se budu muset mírnit, jinak bílkoviny přepísknu jako svině a celý to bude nanic : ( Chci je držet okolo 100, možná lehce přes. No a když k půlkilu masa pošlu ještě nějaký to vejce a pořádnej tučnej eidam, budu slušně přes limit...
edit: Znáte nějakou tatarku s prakticky nulovým obsahem sacharidů? Normálně by mi těch <5 gé na 100g "semene" bylo jedno, ale oni obsah sklenic uvádí obvykle v ml a nějak si nejsem jistej jak si to přepočítat :D
Naposledy upravil Smazaný uživatel (071) dne po červen 22, 2009 10:47 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
supporter
(ban)
|
Zaslal: po červen 22, 2009 10:46 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Lžíce je standardní :)
Ještě mě napadlo - jak mám počítat maso? Mám svojí oblíbenou vepřovou kýtu, který jsem vzal půl kila, nakrájel na na kostičky vrhnul do pánve. Mám tepelně zpracovanýho materiálu počítat pořád půl kila? Možná blbá otázka, ale nad tímhle jsem se nikdy nezamýšlel :)
Bohužel jak tak zběžně počítám, s masem se budu muset mírnit, jinak bílkoviny přepísknu jako svině a celý to bude nanic : ( Chci je držet okolo 100, možná lehce přes. No a když k půlkilu masa pošlu ještě nějaký to vejce a pořádnej tučnej eidam, budu slušně přes limit... |
nevýhoda CKD - malej objem jídla. Dej 100B 250T a uvidíš....
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: po červen 22, 2009 10:56 am Předmět: |
|
|
ok :)
zkuste mi někdo napsat odpověď k o pár příspěvků výš hozeným otázkám. díky :)
výhoda CKD je že z všeho toho mastnýho není hlad (tak moc)
btw v Tescu mají nějakou zlevněnou Goudu
|
|
| nahoru |
|
 |
yazi
(ban)

|
Zaslal: po červen 22, 2009 11:32 am Předmět: |
|
|
prosimte na jaky otazky? precet sis pozorne aspon celej tenhle topic? _________________ Proud member of the Axis of evil.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: po červen 22, 2009 2:48 pm Předmět: |
|
|
Jo přečetl. Minimálně o tom masu před vs po jsem nic nenašel.
|
|
| nahoru |
|
 |
yazi
(ban)

|
Zaslal: po červen 22, 2009 2:52 pm Předmět: |
|
|
no tak s masem - najdi si v tabulkach hodnoty zivin, maso zvaz syrovy a podle toho to pocitej .... maso usmazit na tuku a pak se snazit dopocitat hodnot je blbost
edit - tu tatarku neres, stejne ji budes jist jen v maly mire pro dochuceni, ne? jediny co - obsahuje kyselinu citronovou a ta te muze z ketozy vyhodit, musis vyzkouset
no a ze se budes muset s bilkovinama krotit je jasny, ale to neni problem, ne? _________________ Proud member of the Axis of evil.
|
|
| nahoru |
|
 |
Trixcz
|
Zaslal: po červen 22, 2009 3:03 pm Předmět: |
|
|
Jé tady někdo řeší jak má vážit maso a jestli k tomu muže trochu tatarky...
Já mám ted za sebou první týden CKD v ketoze jsem byl od úterý, že mi ty ketony málem stříkali ušima a nezhubnul jsem ani kg.
Ale ještě to nevzdávám :)
|
|
| nahoru |
|
 |
yazi
(ban)

|
Zaslal: po červen 22, 2009 3:05 pm Předmět: |
|
|
Trixcz - asi zeres moc, ono necekane na CKD se da i peknych par kilo pribrat _________________ Proud member of the Axis of evil.
|
|
| nahoru |
|
 |
Trixcz
|
Zaslal: po červen 22, 2009 3:27 pm Předmět: |
|
|
| yazi napsal: | | Trixcz - asi zeres moc, ono necekane na CKD se da i peknych par kilo pribrat |
nežeru jedu podle návodu :D
všechno vážím a studuju tabulky na flora.cz
ale je pravda, že na základě prvního týdne se pokusím jídlo v druhým týdnu ještě omezit
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: po červen 22, 2009 3:31 pm Předmět: |
|
|
Jasný, u toho masa mi šlo jen o to jestli počítat hmotnost před nebo po zpracování, protože samozřejmě tepelnou úpravou se sníží...
Bílkoviny byly jen takový postesknutí :)
Tatarka, dochucení, jasně. Ale jedna lžíce nikoho nevytrhne a když se chci držet na teoretický sacharidový nule, přece jen není od věci si to hlídat trochu přesněji.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: po červen 22, 2009 4:40 pm Předmět: |
|
|
Přispamuju ještě jeden dotaz. Uvádí se různý hodnoty poměru tuků a bílkovin. A je to trochu nejednoznačný. Někde se dočtu 75% tuků a 25% bílkovin, jinde tuky:bílkoviny 3:1. A aby to nebylo málo, další zdroj prostě píše 1g bílkovin/kg hmotnosti a dvojnásobek tuků.
Tak jak si člověk má vybrat?
Plus nechápu podle čeho lidi počítají, kolik g tuku nebo bílkovin je tolik a tolik kaloríí. vidím třeba: "tuky - 70 % tj. 1820 kcal tj. 202 g tuku". Netuší někdo jak se to počítá?
|
|
| nahoru |
|
 |
yazi
(ban)

|
Zaslal: po červen 22, 2009 4:51 pm Předmět: |
|
|
Octopuss - je to jen orientacni, svoji hmotnost v kg vynasobis x24-25, pokud snadno nabiras tuk, vyjde ti urcita hodnota kcal - uroven tvyho basalniho metabolismu, ale je to takova hrube orientacni hodnota, ale jako opernej bod bude stacit; no z tehle hodnoty si vypoctes 70-80% - tu bude tvuj prijem tuku, zbytek bilkoviny
takze treba ti vyjde 2000kcal - 80% je 1600kcal, cili tolik kalorii prijmes z tuku a 400kcal z bilkovin - to je zbylych 20%
mno kdybys jen trochu hledal, tak bys to lehce nasel, ale dneska mam nejak nezvykle dobrou naladu _________________ Proud member of the Axis of evil.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|