rostlinné proteiny

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - rostlinné proteiny  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> rostlinné proteiny
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2009 9:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kvalitu zaručuje především pestrá strava.
ivolens

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2009 11:27 pm    Předmět: Re: rostlinné proteiny Odpovědět s citátem

[quote="xdejfx"]Dobrý den,
mám alergii na živočišné produkty a proto sháním čistě rostlinné proteiny.
Neví někdo z vás, kde například sehnat protein z hnědé rýže či nějaký podobný?
Sojový protein používám, ale bylo mi řečeno, že neobsahuje tolik komplexních aminokyselin jako například již zmíněný protein z hnědé rýže.
Pokud byste náhodou věděli o jiném kvalitním rostliném proteinu a věděli, kde se dá obstarat, dejte mi prosím vědět.
Děkuji moc.

Naposledy upravil ivolens dne st červen 24, 2009 12:21 am, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ivolens

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2009 11:29 pm    Předmět: Re: rostlinné proteiny Odpovědět s citátem

xdejfx napsal:
Dobrý den,
mám alergii na živočišné produkty a proto sháním čistě rostlinné proteiny.
Neví někdo z vás, kde například sehnat protein z hnědé rýže či nějaký podobný?
Sojový protein používám, ale bylo mi řečeno, že neobsahuje tolik komplexních aminokyselin jako například již zmíněný protein z hnědé rýže.
Pokud byste náhodou věděli o jiném kvalitním rostliném proteinu a věděli, kde se dá obstarat, dejte mi prosím vědět.
Děkuji moc.

David

Dobrý den, izolované proteiny
hrachu a rýže se ve sportovní výživě v zámoří používají vcelku běžně. Zejména v produktech typu mass gainer, super weight gainer apod. Důvodem je jejich velmi příznivá cena, oproti živočišné provenienci. Umíme pro Vás obstarat čistý proteinový izolát hrachu, či hnědé rýže, ovšem nikoli v běžných objemech pro spotřebitele. Obvyklé množství jsou stovky kg. Pokud byste měl ale vážný zájem, a Vaše alergie napovídá, že zřejmě máte, uměli bychom obstarat vzorky, které bychom Vám mohli dodat pro běžnou spotřebu. Pokud máte zájem, reagujte.
owar

PříspěvekZaslal: st červen 24, 2009 2:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="herza"]Myslíš Weider Soy 80+ protein? > "vysoce kvalitní protein."
Nejkvalitnější bílkovina co se BV týče, je vaječná bílkovina.
AAS 1g vaječné bílkoviny:
ne, nemyslim zadnej proteinovej napoj, ale obecne bilkovina z rostlinnych zdroju..vajecna bilkovina se bere jako referencni, ale neni nahodou nejkvalitnejsi co se BH tyce bilkovina syrovatkova?
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: st červen 24, 2009 9:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sojová bílkovina může být kvalitní, pakliže k ní přidáš Met + Cys, to je prostě fakt, uvědom si jednu věc, že článek, který si četl někde na internetu, je napsaný od dalšího člověka jako jsi Ty a já, který není relevantním argumentem, najdu Ti článek, který Ti dokáže, že já mám pravdu. Ale postni mi ho sem, já rád čtu. Nicméně všechny články které jsem četl na internetu co se BV týče, jsou ve směs kraviny.

Pakliže mi sem postneš rozbor bílkovin, která vydala světová organizace pro výživu (FAO/WHO), tak v tu chvíli máš relevantní argument. Já čerpám z jejich informací.

Ted takhle velmi kvalitní může být i kasein, pakliže se k němu přidá Methionin. Do hrachu pokud přidáš něco s Met + Cys bude mít vyšší BV oproti soje a ten má BV nízkou.

Jako referenční hodnota se využívá buď fiktivní protein určený FAO/WHO, nebo v praxi se použije soubor proteinů odstředěného mléka a vajec jak říkáš, ale právě proto, že jejich AAS má hodnotu 100%. V tomto případě mají optimální složení aminokyselin.

Biologická hodnota nevychází jen z aminokyselinového score AAS, ale i z více hodnot, jako například podle množství EAK, podle PER, podle NPU, podle dusíkové bilance, podle hodnot AMK v krvy, podle resorbce kde vedou syrovátkové proteiny, z lizínových a kreatinových hodnot.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: st červen 24, 2009 12:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Našel jsem článek nějakého doktora MuDr. Pavel Tomšík. Který víceméně říká to samé co Ty.

http://vitainfo.cz/eshop/detail.php?idzb=48

1. Hodnota izolované syrovátkové bílkoviny BV=104 > má jendnoznačně nejvyšší BV. Hodnota která je známá mně je BV=105. Takže souhlasím.

2. Hodnota Kasein BV=77. Souhlasím, V případě přidání methioninu a cysteinu z jiného zdroje má kasein BV=100, stejně jako vejce.

3. Hodnota vaječné bílkoviny BV = 100, samotný bílek bez žloutku BV = 88, protože samotný bílek má limitní EAK valin, žloutek má lepší AAS oproti bílku, za to má horší lipidový profil. S tímto bodem souhlasím.

4. Hodnota sojového izolátu BV = asi 88. Nesouhlasím a to v případě, že do izolátu byl přidán methionin + cystein z jiného zdroje bílkovin, tak BV je 70.
Hodnota glutaminu vůbec nikoho nezajímá. Glutamin je neesencialní aminokyselina, která se dokáže syntezivat z jiných. V případě rostliné stravy, zejména pšeničné a žitné, je glutaminu vždycky dost.

Ted jsem objevil další článek, který mluví i limitní AMK a bere na ní zřetel.

http://www.vseosportu.unas.cz/bilkoviny.php

prakticky potvrzuje to co píšu.
owar

PříspěvekZaslal: st červen 24, 2009 12:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

asi si spatne rozumime a porad mi to podsouvas..ja netvrdim,ze sojova bilkovina je super extra nejlepsi,ja o ni pisu jako o nejlepsim zdroji bilkovin z rostlinne stravy..ty informace cerpam nejenom z internetu,kde vetsinou ani neni prilis relevantnich informaci,pokud nenajdes kvalitni zdroj,ale i z casopisu a ze skoly..tim ovsem nechci tvrdit,ze se nemuzu mylit..ted navic mam jen omezeny pristup k cemukoliv,jelikoz nejsem doma a pisu z mobilu.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: st červen 24, 2009 12:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako dobrý zdroj rostlinné bílkoviny to být může třeba desetkrát, to Ti nikde neberu, nicméně bez doplnění její limitní AMK je v proteosyntéze a resorbci špatná bílkovina.

Podívej se, zamysli se nad tím, jak funguje měření BV za pomocí AAS. Z Rubnerovo zákonu víme, že využití jednotlivých aminokyselin závisí na obsahu nejméně zastoupené aminokyseliny.

U soji víme, že nejméně zastoupené aminokyseliny v ní, jsou Met+Cys, jejichž zastoupení je 74,3% standardu AAS / 1g sojové bílkoviny.

Tzn., že po roštěpení Té soji, se Ti může vytvořit jen tolik vlastní AMK, kolik odpovídá nejméně zastoupené limitní AMK (v případě soji je to Met+Cys). Tzn. i kdyby v ní bylo ku příkladu 112% leucinu, tak právě díky limitní AMK se Ti může v těle vytvořit jen 74,3% leucinu / z 1g bílkovin ze soji.

Pokud její BV chceme zvýšit, tak musíme přidat její limitní AMK. Ale za předpokladu, že použijeme zdroj, který nám nebude radikálně zvedat jednu ze zastoupených EAK, jinak se zesílí projev uvedené limitní AMK, vytvoří se podmínky k inhibici jiných AMK a naruší se metabolické procesy (deviace metabolických systémů). (Wolfův zákonú)

A to je prostá logika, na kterou nepotřebuješ články.

Co studuješ?

Naposledy upravil herza dne st červen 24, 2009 4:34 pm, celkově upraveno 1 krát
owar

PříspěvekZaslal: st červen 24, 2009 1:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

rad bych, aby nase diskuse pokracovala po pm, at to tu nespinime, to mi ale z telefonu nevim proc nejde, navic ted opravdu nejsem schopen jen tak z hlavy psat necim podlozene informace nebo dat prislusne odkazy..zitra se vracim, tak jestli budes mit jeste zajem, muzem pokracovat v krasojizde ;)
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: st červen 24, 2009 1:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

určitě zájem mít budu..., tady to rozhodně nezasíráme, protože topic se jmenuje rostlinné bílkoviny, takže píšeme k věci a mám ten dojem, že vedle těch topicu mimo oblast výživy a silové sporty, jsme ještě v informační úrovni.
owar

PříspěvekZaslal: st červen 24, 2009 1:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

super..tesim se..
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: st červen 24, 2009 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

owar napsal:
super..tesim se..

Ja tiez To len aby ste si nemysleli, ze nie ste podrobne sledovaní osadenstvom fora.
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: st červen 24, 2009 3:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Presne tak, kaslete na PM, me to taky zajima...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
CIZO

PříspěvekZaslal: čt červen 25, 2009 12:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

herzo, zkusil bys najit amk spektrum pohanky? chvili jsem hledal ale moc se mi nedarilo...

tuhle potravinu moc lidi nezna, ale ja ji primo miluju a hadam ze na tom bude velice dobre (a celkove to bude myslim velice kvalitni potravina)

Derek Poundstone
kid

PříspěvekZaslal: čt červen 25, 2009 1:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady máš pohanku:
http://www.nutritiondata.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5681/2

U proteinů si rozklikni jednotlivé aminy

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - rostlinné proteiny Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: