|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Coody
|
Zaslal: po červenec 13, 2009 8:27 pm Předmět: Re: intzenzita/frekvence |
|
|
| mentzer's boy napsal: | | Coody napsal: | | takze panove, abych pro sebe "nahlas" shrnul. tvrdite ze je lepsi vyssi frkvence treniku s nizsi intenzitou, nez obracene??? sam mam v tomto hodne brodel, jelikoz mam nactene tuny a tuny clanku a kazdy rika neco jineho (yatesem, labradou pocinaje...waterburym konce). HD mam vyzkouseno stejne jako vysokofrekvencni trenink (3x tydne partie v mem pripade). HD me bavi, ale krome dobreho pocitu z treninku a uspory casu mi neprinasi vahove zlepseni... rekneme rok se placam kolem stejnych vah a zlepsiju se jen sporadicky, proto se snazim najit neco, co by me posunulo, takze ted praktikuji jakysi hybrid, nekolik serii ve vysoke intenzite, momentalne trenink antagonistu v superserii ala s. oliva. tak kdybyste se k tomu mohli vyjadrit kluci z rad zkusenejsich, trenuju cca 3 roky... |
můžeš napsat tvoje tréninkové schéma HD? |
kdyz jsem zacinal s HD, jel sem skoro vyhradne podle HD 1 od menzera, pak jsem jeste priostril shazovanim treba na ctyrikrat u nekterych cviku, dokud sem mohl hybat rukou nebo nohama tak sem porad jel do mrtva (ala trevor smith). ted jedu 3 cviky na partii, max 3 seriie, snazim se aspon o 9 opakovani (malo na me neplati) a ted jedu superserky prsa/zada, trical/bical... vetsonou jedno, dve vynucene opakovani, nejak to ted s intenzitou nehrotim... spis pumpuju
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
sarpej

|
Zaslal: út červenec 14, 2009 1:02 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | mentzer's boy napsal: | | Já si stále stojím za tím že k růstu svalů stačí pouze jedna série,která je provedena do selhání jak v pozitivní fázi,tak negativní a občas statické kontrakce,dále občasných rest-pause,drop sérií atd.Já přiští týden začnu experiment 3x týdně HD,krátke a intenzivní.Dám vědět jak se daří. |
To bych Ti nebral, ale já jsem se Ti snažil vysvětlit, že pokud chceš mít lepší prsa, tak je lepší aby jsi je trénoval 2x týdně.
Trénink který Ty zde prezentuješ, tak s ním se někam dostanou jen ti geneticky obdaření jedinci a nebo Ti co mají za sebou lékárnu. A právě z těchto lidí Ty vycházíš a proto jsou irelevantním argumentem. |
Mě osobně vyhovuje něco mezi těma dvěma názorama. Herzových rad si vážím, ale neumím si představit, že bych jel sval 2 až 3 týdně. Po 10 letech treninku jsem zjistil, co se týče frekvence, mi nejvíce vyhovuje cvičit 3 krát tydně, vždy jeden velký sval a k němu jeden malý ( PRSA, BICEPS atd 10 až 12 serií po 6až 12 opak.). Většinou jedu trenink natvrdo, skoro do vyčerpání, někdy si nedám říct a zkouším to jet obden, ale druhý tyden už začnu jevit známky přetrénování. _________________ Chceš-li v tomto světě přežít, musíš být tak trochu blázen.
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 1:59 pm Předmět: |
|
|
| sarpej napsal: | | herza napsal: | | mentzer's boy napsal: | | Já si stále stojím za tím že k růstu svalů stačí pouze jedna série,která je provedena do selhání jak v pozitivní fázi,tak negativní a občas statické kontrakce,dále občasných rest-pause,drop sérií atd.Já přiští týden začnu experiment 3x týdně HD,krátke a intenzivní.Dám vědět jak se daří. |
To bych Ti nebral, ale já jsem se Ti snažil vysvětlit, že pokud chceš mít lepší prsa, tak je lepší aby jsi je trénoval 2x týdně.
Trénink který Ty zde prezentuješ, tak s ním se někam dostanou jen ti geneticky obdaření jedinci a nebo Ti co mají za sebou lékárnu. A právě z těchto lidí Ty vycházíš a proto jsou irelevantním argumentem. |
Mě osobně vyhovuje něco mezi těma dvěma názorama. Herzových rad si vážím, ale neumím si představit, že bych jel sval 2 až 3 týdně. Po 10 letech treninku jsem zjistil, co se týče frekvence, mi nejvíce vyhovuje cvičit 3 krát tydně, vždy jeden velký sval a k němu jeden malý ( PRSA, BICEPS atd 10 až 12 serií po 6až 12 opak.). Většinou jedu trenink natvrdo, skoro do vyčerpání, někdy si nedám říct a zkouším to jet obden, ale druhý tyden už začnu jevit známky přetrénování. |
Tak samozřejmě musíš nacyklovat intenzitu, jinak se přetrénuješ a nikam se nedostaneš. Většina lidí chápe tvrdý trénink jen v podobě hromady sérií do sraček a proto si vysokofrekvenční trénink nedokážeš představit, ale uvědom si jednu věc. Tyto metody přišly až s érou anbolických steroidů a jsou určené k přípravě kulturistům na závody, pro kulturistu platí úplně jiná specifika, které běžného člověka nezajímají, jako je tvrdost a separace, ale i kdyby zajímala, tak před tou tvrdostí a seprací musí být nějaká hmota a ta se nízkofrekvenčním tréninkem 3x týdně buduje hůř, než vysokofrekvenčním tréninkem 3x týdně. Intenzita je předevšim ovlivněna genetickými dispozicemi, pokud někdo vysokofrekvenční trénink do selhání uregeneruje není problém, nicméně kdo tu z vás cvičí do selhání cviky jako dřep, přítahy v předklonu, mrtvý tah? Asi nikdo, protože jenom přestava mrtvého tahu do selhání je pro mě šílená.
Znám hodně naturálů, kteří vypadají dobře a jsou mohutní díky tomu, že trénují svaly vícekrát do týdne. Neznám moc naturálů, kteří jsou mohutní a trénují přes nízkofrekvenční split 3x do týdně.
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: út červenec 14, 2009 2:39 pm Předmět: |
|
|
Dřepy se uHD cvičí do pozitivního selhání,a vdruhém tr. se cvičí např legpress kde se použijou negativní op. atd.,přitahy v předklonu jsem cvičil jako rest pause nebo shazované serie,a mrtvolu jako rest pause (odcvičil jsem co nejvíc šlo,potom 10 vteřin pauza na vydýchaní,udělal 1-2op.,15vteřin pauza a udělal ještě 1 případně 2op.)
|
|
| nahoru |
|
 |
Coody
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 3:13 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | sarpej napsal: | | herza napsal: | | mentzer's boy napsal: | | Já si stále stojím za tím že k růstu svalů stačí pouze jedna série,která je provedena do selhání jak v pozitivní fázi,tak negativní a občas statické kontrakce,dále občasných rest-pause,drop sérií atd.Já přiští týden začnu experiment 3x týdně HD,krátke a intenzivní.Dám vědět jak se daří. |
Mě osobně vyhovuje něco mezi těma dvěma názorama. Herzových rad si vážím, ale neumím si představit, že bych jel sval 2 až 3 týdně. Po 10 letech treninku jsem zjistil, co se týče frekvence, mi nejvíce vyhovuje cvičit 3 krát tydně, vždy jeden velký sval a k němu jeden malý ( PRSA, BICEPS atd 10 až 12 serií po 6až 12 opak.). Většinou jedu trenink natvrdo, skoro do vyčerpání, někdy si nedám říct a zkouším to jet obden, ale druhý tyden už začnu jevit známky přetrénování. |
Tak samozřejmě musíš nacyklovat intenzitu, jinak se přetrénuješ a nikam se nedostaneš. Většina lidí chápe tvrdý trénink jen v podobě hromady sérií do sraček a proto si vysokofrekvenční trénink nedokážeš představit, ale uvědom si jednu věc. Tyto metody přišly až s érou anbolických steroidů a jsou určené k přípravě kulturistům na závody, pro kulturistu platí úplně jiná specifika, které běžného člověka nezajímají, jako je tvrdost a separace, ale i kdyby zajímala, tak před tou tvrdostí a seprací musí být nějaká hmota a ta se nízkofrekvenčním tréninkem 3x týdně buduje hůř, než vysokofrekvenčním tréninkem 3x týdně. Intenzita je předevšim ovlivněna genetickými dispozicemi, pokud někdo vysokofrekvenční trénink do selhání uregeneruje není problém, nicméně kdo tu z vás cvičí do selhání cviky jako dřep, přítahy v předklonu, mrtvý tah? Asi nikdo, protože jenom přestava mrtvého tahu do selhání je pro mě šílená.
Znám hodně naturálů, kteří vypadají dobře a jsou mohutní díky tomu, že trénují svaly vícekrát do týdne. Neznám moc naturálů, kteří jsou mohutní a trénují přes nízkofrekvenční split 3x do týdně. |
pises pritahy mrtvoly, drepy... ja bych nepolozil u pritahu cinku, s vedomim, ze dam dalsi opakovani, dam rekneme v mem pripade 10 op. s 95kg a pak pokracuju neuplnyma treba na 14. u mrtvol jedu taky temer na hranu, delam ale jenmo rozcvicovaci serii a pak pracovni por asi 9 opakovani s tim ze to posledni je opravdu hrdcore (ovsem s precizni technikou, nejsem sebevrah:)... proste nechapu, por bych mel cinku pusti, dkyz mozu jet dal i kdyz je to kurva neprijemny, nechodim do posilky odpocivat:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirik88
(ban)

|
Zaslal: út červenec 14, 2009 3:32 pm Předmět: |
|
|
ja taky nepoustim vetsinou cinku dokud muzu, ale to s HD nema nic co do cineni, to je proste tvrdej trenink _________________ [url=http://www.fodey.com/generators/animated/ninjatext.asp][img:34f989fdc8]http://r9.fodey.com/2064/cc5548da23ea4ab6b295c01477c39a89.0.gif[/img:34f989fdc8][/url]
|
|
| nahoru |
|
 |
BIG Lebowski
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 3:42 pm Předmět: |
|
|
| Coody napsal: | | herza napsal: | | sarpej napsal: | | herza napsal: | | mentzer's boy napsal: | | Já si stále stojím za tím že k růstu svalů stačí pouze jedna série,která je provedena do selhání jak v pozitivní fázi,tak negativní a občas statické kontrakce,dále občasných rest-pause,drop sérií atd.Já přiští týden začnu experiment 3x týdně HD,krátke a intenzivní.Dám vědět jak se daří. |
Znám hodně naturálů, kteří vypadají dobře a jsou mohutní díky tomu, že trénují svaly vícekrát do týdne. Neznám moc naturálů, kteří jsou mohutní a trénují přes nízkofrekvenční split 3x do týdně. |
pises pritahy mrtvoly, drepy... ja bych nepolozil u pritahu cinku, s vedomim, ze dam dalsi opakovani, dam rekneme v mem pripade 10 op. s 95kg a pak pokracuju neuplnyma treba na 14. u mrtvol jedu taky temer na hranu, delam ale jenmo rozcvicovaci serii a pak pracovni por asi 9 opakovani s tim ze to posledni je opravdu hrdcore (ovsem s precizni technikou, nejsem sebevrah:)... proste nechapu, por bych mel cinku pusti, dkyz mozu jet dal i kdyz je to kurva neprijemny, nechodim do posilky odpocivat:) |
skus si dat napr. bear mrtvolu a potom napis ci si ,,odpocival,, (a to tam nejdes nikdy do zlyhania)
|
|
| nahoru |
|
 |
sarpej

|
Zaslal: út červenec 14, 2009 3:48 pm Předmět: |
|
|
Na mě ten trenink prostě funguje, nedokažu jet jinak než těžké váhy a na doraz. Nechci být přiliš sebevědomí, ale na kondičkáře nevypadám až tak zle. Možna, že když poslechnu Herzu se mě podaří posunout dál. No možná po dovolené to zkusím rozdělit alespoň 2 krát tydně _________________ Chceš-li v tomto světě přežít, musíš být tak trochu blázen.
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 4:08 pm Předmět: |
|
|
| mentzer's boy napsal: | | Dřepy se uHD cvičí do pozitivního selhání,a vdruhém tr. se cvičí např legpress kde se použijou negativní op. atd.,přitahy v předklonu jsem cvičil jako rest pause nebo shazované serie,a mrtvolu jako rest pause (odcvičil jsem co nejvíc šlo,potom 10 vteřin pauza na vydýchaní,udělal 1-2op.,15vteřin pauza a udělal ještě 1 případně 2op.) |
Cvičit dřepy do selhání velmi rychle odpaluje periferní nervy. jetě se zvyšuje riziko zranění bederní oblasti, kyčlu a kolen. V nejmenším případě Ti hrozí, že zůstaneš s činkou na zemi.
Přítahy v předklonu do selhání nejdou technicky zvládnout. Proti intenzifikační technice rest pause v přítahách nic nemám, pakliže série nejsou provedeny do selhání.
Mrtvý tah na hranu (jak jsem tu od někoho zaslechl), je dobrý způsob jak si zranit extenzory.
Naposledy upravil herza dne út červenec 14, 2009 4:09 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 4:09 pm Předmět: |
|
|
| sarpej napsal: | Na mě ten trenink prostě funguje, nedokažu jet jinak než těžké váhy a na doraz. Nechci být přiliš sebevědomí, ale na kondičkáře nevypadám až tak zle. Možna, že když poslechnu Herzu se mě podaří posunout dál. No možná po dovolené to zkusím rozdělit alespoň 2 krát tydně |
Pokud Ti to vyhovuje a máš s tímto tréninkem pozitivní výsledky, stále Tě baví, tak u něj zůstan. Já bych se s ním nikam nedostal, takže asi budeš lepší.
|
|
| nahoru |
|
 |
Iron.Pumping
(ban)
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 4:12 pm Předmět: |
|
|
| sarpej napsal: | | herza napsal: | | mentzer's boy napsal: | | Já si stále stojím za tím že k růstu svalů stačí pouze jedna série,která je provedena do selhání jak v pozitivní fázi,tak negativní a občas statické kontrakce,dále občasných rest-pause,drop sérií atd.Já přiští týden začnu experiment 3x týdně HD,krátke a intenzivní.Dám vědět jak se daří. |
ja to jel 15 let taky jen jednou do tydne.....nikdy se mi to nechtelo menit,ale je fakt,ze kdyz odcvicis jednou v tydnu tezce a podruhe lehce,tak je to lepsi...ovsem otazkou je,kolik casu na cviceni mas atd...kdo z nas ma na starosti jen cviceni???
|
|
| nahoru |
|
 |
sarpej

|
Zaslal: út červenec 14, 2009 4:14 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | sarpej napsal: | Na mě ten trenink prostě funguje, nedokažu jet jinak než těžké váhy a na doraz. Nechci být přiliš sebevědomí, ale na kondičkáře nevypadám až tak zle. Možna, že když poslechnu Herzu se mě podaří posunout dál. No možná po dovolené to zkusím rozdělit alespoň 2 krát tydně |
Pokud Ti to vyhovuje a máš s tímto tréninkem pozitivní výsledky, stále Tě baví, tak u něj zůstan. Já bych se s ním nikam nedostal, takže asi budeš lepší. |
Určtě nebudu lepší, alespon podle fotek, ale moc nezaostávám . Trochu si mě nalomil vizPM _________________ Chceš-li v tomto světě přežít, musíš být tak trochu blázen.
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 4:16 pm Předmět: |
|
|
| sarpej napsal: | | herza napsal: | | sarpej napsal: | Na mě ten trenink prostě funguje, nedokažu jet jinak než těžké váhy a na doraz. Nechci být přiliš sebevědomí, ale na kondičkáře nevypadám až tak zle. Možna, že když poslechnu Herzu se mě podaří posunout dál. No možná po dovolené to zkusím rozdělit alespoň 2 krát tydně |
Pokud Ti to vyhovuje a máš s tímto tréninkem pozitivní výsledky, stále Tě baví, tak u něj zůstan. Já bych se s ním nikam nedostal, takže asi budeš lepší. |
Určtě nebudu lepší, alespon podle fotek, ale moc nezaostávám . Trochu si mě nalomil vizPM |
Tak to není nic jednoduššího než poslat foto, protože mě by samotného zajímalo jakých výsledků jde dosáhnout s tímto tréninkem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Iron.Pumping
(ban)
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 4:21 pm Předmět: |
|
|
Ja to chci take videt....moc naturalu tu neni,takze jsem urcite zvedavej
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 14, 2009 4:23 pm Předmět: |
|
|
Jen bych rád doplnil, že trénink rozdělené partie 3x v týdnu je ta nejprimitivnější forma Weidrovo metody, tu si dokáže postavin snad i člověk, který o posilování skoro nic neví. Nicméně rozházet si split tak, aby tam byly partie 2x týdně a zároven, aby to člověk uregeneroval, to už chce sakra zkušenosti.
Jinak naložit si na činku a tupě se zničit umí snad každý, já mám taky srdce a mám tohle ozkoušený, nicméně s věkem jsem se naučil trénovat hlavou, abych trénink uregeneroval, zároven aby jsem se nezranil a dostal jsem se naturálně na velmi dobré silové výkony.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|