|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Chodíte do solárka? |
| ne |
|
55% |
[ 29 ] |
| ano a budu dál |
|
13% |
[ 7 ] |
| ano, ale uvažuju že už nebudu |
|
7% |
[ 4 ] |
| nečum |
|
23% |
[ 12 ] |
|
| Celkem hlasů : 52 |
|
| Autor |
Zpráva |
LJ

|
Zaslal: st červenec 29, 2009 1:41 pm Předmět: |
|
|
 pánové, trošku s rozumem. Jak dlouho myslíte že trvá, než ta rakovina propukne? Představa, že jdu do solárka a druhej den mám rakovinu jak vyšitou je trošku směšná. Je to proces, kterej trvá roky, desítky let, moderní solárka a solárkování tak dlouho pomalu ani neexistují, takže zatím NIKDO nemá dlouhodobý testování a výsledky účinků, protože to zkrátka je moc nová věc.
Čili kdokoliv tu píše, že tak a tak je to ještě ok a tak a tak je to nebezpečný, tak to nějakej jeho osobní pocit, kterej ale znamená hovno  . Selskej rozum samozřejmě funguje, tak jako zvyšuje možnost rakoviny sluníčko, tak podobně asi bude fungovat i solárko, ale jak moc se zatím prostě neví.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: st červenec 29, 2009 1:47 pm Předmět: |
|
|
| LJ napsal: | pánové, trošku s rozumem. Jak dlouho myslíte že trvá, než ta rakovina propukne? Představa, že jdu do solárka a druhej den mám rakovinu jak vyšitou je trošku směšná. Je to proces, kterej trvá roky, desítky let, moderní solárka a solárkování tak dlouho pomalu ani neexistují, takže zatím NIKDO nemá dlouhodobý testování a výsledky účinků, protože to zkrátka je moc nová věc.
Čili kdokoliv tu píše, že tak a tak je to ještě ok a tak a tak je to nebezpečný, tak to nějakej jeho osobní pocit, kterej ale znamená hovno . Selskej rozum samozřejmě funguje, tak jako zvyšuje možnost rakoviny sluníčko, tak podobně asi bude fungovat i solárko, ale jak moc se zatím prostě neví. |
Trochu bych polemizoval citací z úvodního článku, kde právě ono "jak moc" zmiňují:
| citace: | | IARC však své varování opírá o výzkumy, podle kterých u jedinců, kteří začnou pravidelně navštěvovat solárium před 30. rokem věku, vzrůstá hrozba rozvoje melanomu (smrtící formy rakoviny kůže) o 75 procent ve srovnání s lidmi, kteří do solárií nechodí. |
|
|
| nahoru |
|
 |
m4l

|
Zaslal: st červenec 29, 2009 1:48 pm Předmět: |
|
|
| agnez napsal: | | m4l napsal: | | do solarka chodim pravidelne..... po tom co sem to cetl tak na to asi kaslu za to me to nestoji..... |
Jako to si to zjistil až ted,tohle je docela známá věc že to není zdravé a může to způsobovat rakovinu kůže,ale řekl bych,že pokud ji neměl někdo v rodině,není to tak horké..
Jinak dneska jsou takové barvy,že se na solárko chodit nemusí,pokdu je řeč a barvě pokožky na závody. |
tak ja do solarka chodim havne ze mam pak v pohode plet atd. neni to nic strasneho ale jednou za 14dni si zajdu (ted jestli to je hodne nebo malo to nevim....)
*jasny ze clovek tak vi ze se rika ze to neni moc zdrave ale zadna poradna studie nebyla atd. ja proste nevim..... a to chodim do rekl bych relativne velmi dobreho (fouka na tebe vzduch, nejsou potreba bryle atd.) nejsem profik nelseduju to mozna to je dnes uz standart...
|
|
| nahoru |
|
 |
e4
(ban)

|
Zaslal: st červenec 29, 2009 1:52 pm Předmět: |
|
|
| m4l napsal: |
*jasny ze clovek tak vi ze se rika ze to neni moc zdrave ale zadna poradna studie nebyla atd. ja proste nevim..... a to chodim do rekl bych relativne velmi dobreho (fouka na tebe vzduch, nejsou potreba bryle atd.) nejsem profik nelseduju to mozna to je dnes uz standart... |
Tohle mi moc nedava smysl. Nejsem zadnej inzenyr solarek, ale nepracuje to tak ze na tebe pusobi zareni na coz prave ta kuze reaguje, a tam kam chodis ty ti to zareni nejde na oci a nepotrebujes ochranu oci?
Nevyznam se, zajima me to _________________ Proud member of the Axis of evil.
Schránka je zaplněna z 312%
|
|
| nahoru |
|
 |
Dusinator

|
Zaslal: st červenec 29, 2009 1:54 pm Předmět: |
|
|
| e4 napsal: |
Tohle mi moc nedava smysl. Nejsem zadnej inzenyr solarek, ale nepracuje to tak ze na tebe pusobi zareni na coz prave ta kuze reaguje, a tam kam chodis ty ti to zareni nejde na oci a nepotrebujes ochranu oci?
Nevyznam se, zajima me to |
ja zadny brejle nemam, ale ma oci zavreny a snazim se je otevirat co nejmin to de ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
m4l

|
Zaslal: st červenec 29, 2009 2:09 pm Předmět: |
|
|
e4: co sem chodil predtim na solarko tak byly takove bryle asi proti tomu zareni (a samozrejme si mel zavrene oci)
momentalne co chodim ted tak solarko v "casti kde je hlava" vypada trosku jinak ze by se tam dalo klidne i koukat do toho svetla a byl bys v pohode (samozrejme bys byl kreten to zkouset ale nejsou tam potreba ty bryle asi tam neni nejaky to zareni nevim) je tam proste jinej povrch nez nad zbytkem tela (ty trubky)
**ale zase nejak to opalovat musi jinak by to bylo celkem k nicemu (tim myslim ten oblicej) podle me to je proste uz nejaka ochrana prave pro ty oci...
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st červenec 29, 2009 2:15 pm Předmět: |
|
|
Já taky nejsem solární technik, ale...
ty trubice v soláriu emitují UV záření, ne nepodobné tomu ze slunce a na to reaguje kůže. Samozřejmě neemituje jen UV, ale jistě i IČ a světlo. Tedy emitované fotony mají energii (frekvenci) jak v IČ, tak UV a i ve viditelné části spektra.
Proto na slunci používáme krémy s ochranným faktorem proti UV záření (filtr záření) a proto v soláriu, kde do očí svítí UV světlo musíme nosit pro UV záření neprůchozí brýle. Pokud je v části hlavy jiné provedení aktivní plochy, asi už je tam zabudovaný filtr, nebo je UV záření nějakým způsobem omezeno.
Z toho všeho vyplývá, že trubice v soláriu jsou silnější zdroje UV záření - opalují rychleji a mohou i zničit kůži, obecně jakoukoli živou tkáň, rychleji _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
agnez
|
Zaslal: st červenec 29, 2009 2:17 pm Předmět: |
|
|
| m4l napsal: | | agnez napsal: | | m4l napsal: | | do solarka chodim pravidelne..... po tom co sem to cetl tak na to asi kaslu za to me to nestoji..... |
Jako to si to zjistil až ted,tohle je docela známá věc že to není zdravé a může to způsobovat rakovinu kůže,ale řekl bych,že pokud ji neměl někdo v rodině,není to tak horké..
Jinak dneska jsou takové barvy,že se na solárko chodit nemusí,pokdu je řeč a barvě pokožky na závody. |
tak ja do solarka chodim havne ze mam pak v pohode plet atd. neni to nic strasneho ale jednou za 14dni si zajdu (ted jestli to je hodne nebo malo to nevim....)
*jasny ze clovek tak vi ze se rika ze to neni moc zdrave ale zadna poradna studie nebyla atd. ja proste nevim..... a to chodim do rekl bych relativne velmi dobreho (fouka na tebe vzduch, nejsou potreba bryle atd.) nejsem profik nelseduju to mozna to je dnes uz standart... |
Jednou za 14dnů si myslím že je v pohodě.
LJ:Nikdo tady přece neříká že budeš mít rakovinu kůže ze solárka hned druhý den,ale pravidelným naštěvováním,se zvyšuej to riziko i když se to nemusí projevit,je to jako se vším,kouření,chlast atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
e4
(ban)

|
Zaslal: st červenec 29, 2009 2:32 pm Předmět: |
|
|
To srovnavani solarek s kourenim se mi porad nejak nechce libit =]
Kdyz pominu cisla kolik lidi ma prokazatelne rakovinu ze solarka [ma vubec nekdo? Jedinej pripad co sem kdy slysel byla nedavno ta asiatka v Australii, na smrtelny posteli chtela solarka zakazat a byla protipropaganda. V rozhovoru pak tvrdila ze to ma ze solarka, jak chodila 4x tydne a nikdo ji nic nerekl ze tak casto nema, ale pak rekla ze jeste k tomu chodila nekolikrat tydne na plaz na primy slunko. Nechapu jak se da dokazat, ze s tim solarko melo cokoliv spolecnyho] a kolik kvuli koureni.
Dalsi vec u solarka asi nebude second-hand tanning :o]
edit: Samozrejme pak pripady jako
| citace: | | Kelly Thompson, 10, suffered 70% burns after a 16-minute session at a coin-operated centre in Port Talbot, South Wales. |
10leta holka v solarku nema co delat.
| citace: | | Skin cancer is now the most common cancer with cases doubling in the past 20 years. |
Tezko se to zdvojnasobilo solarkama. Expert na globalni oteplovani nejsem, ale kolik to ma spolecnyho s tim =]
edit2: Pisu jen jak to sam vidim, podlozeny fakta na tyhle temata nemam =] _________________ Proud member of the Axis of evil.
Schránka je zaplněna z 312%
|
|
| nahoru |
|
 |
LJ

|
Zaslal: st červenec 29, 2009 2:43 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | IARC však své varování opírá o výzkumy, podle kterých u jedinců, kteří začnou pravidelně navštěvovat solárium před 30. rokem věku, vzrůstá hrozba rozvoje melanomu (smrtící formy rakoviny kůže) o 75 procent ve srovnání s lidmi, kteří do solárií nechodí. |
Ronnie: Já ale neříkám, že je to bezpečné, naopak, já si totiž myslím, že se může klidně ukázat, že je to daleko horší než se zdálo, protože ti lidé co zatím jsou zdraví to můžou schytat třeba o 20 let později, v kombinaci s klasickým opalováním kdy si prostě ten práh jak rychle to tu rakovinu vyvolá posunou.
agnez: ale já říkám že to tvý tohle a tohle je ještě v pohodě je výcuc ze zadku, protože to prostě nevíš a může tě to jednou pěkně zaskočit..
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st červenec 29, 2009 3:04 pm Předmět: |
|
|
Ad celý tenhle problém. Já mám pocit, že co se v posledních letech zmnohonásobilo je strach lidí o cokoli. Lidé se hrozně bojí toho co sní, hrozně se bojí slunce, hrozně se bojí všech možných nemocí a virů i když je to jen nafouklá bublina. Tenhle strach v nich podněcují ještě všemožné organizace a hlavně farmaceutické firmy, protože ty potřebují dělat velký a ještě větší obchody.
Lidi se bojí sníst buřta, když mu končí zítra spotřeba a bojí se jít na slunce, protože v televizi říkali, že se může jen 20 minut.
Já říkám, lidi, myslete hlavou. A nebojte se furt o tu vaši prdel. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
agnez
|
Zaslal: st červenec 29, 2009 3:07 pm Předmět: |
|
|
daymoon:S tím buřtem to je blbé přirovnání  to se max poseru,ale stím slunkem to fakt není prdel.Jde o to,jestli někdo v rodině měl s tímhle problémy a pak je pravděpodobné,že se to může vyskytnout i u dětí,třeba.
|
|
| nahoru |
|
 |
Geroj
Moderátor

|
Zaslal: st červenec 29, 2009 6:27 pm Předmět: |
|
|
Měl jsem kamarádku, co byla ještě bělejší než já a loni začala chodit asi tři-čtyři měsíce do solárka a byla pěkně opálená, teď už tam nechodí, ale zůstala jí taková lehce tmavší barva, jako by se jí tim zlepšil pigment a mnohem lépe se opaluje (dříve se jenom spalovala jako já).
Jiná známá to s tim přeháněla a solárkovala se několikrát týdně nevim kolik minut, byla pomalu jak uhel, ale přišla mi v obličeji hrozně strhaná, jakoby zestárla o 10 let.
Tim sem chtěl říct, že asi bude záležet na přístupu daného člověka (jako ostatně skoro u všeho). Riziko tam je, což je nyní potvrzeno, ale jak velké už pak záleží na chování toho, kdo tam leze (krom nějakých genetických predispozic, hodně světlá kůže, nějaké problémy s tímhle v rodině,...)
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: st červenec 29, 2009 9:57 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | Ad celý tenhle problém. Já mám pocit, že co se v posledních letech zmnohonásobilo je strach lidí o cokoli. Lidé se hrozně bojí toho co sní, hrozně se bojí slunce, hrozně se bojí všech možných nemocí a virů i když je to jen nafouklá bublina. Tenhle strach v nich podněcují ještě všemožné organizace a hlavně farmaceutické firmy, protože ty potřebují dělat velký a ještě větší obchody.
Lidi se bojí sníst buřta, když mu končí zítra spotřeba a bojí se jít na slunce, protože v televizi říkali, že se může jen 20 minut.
Já říkám, lidi, myslete hlavou. A nebojte se furt o tu vaši prdel. |
Asi tak. Necvič nebo si opotřebuješ klouby, nesluň se nebo budeš mít raka, nejez tučný nebo tě trefí a budeš tlustej nedělaj tohle a tamto... Tělo má jít do hrobu zhuntovaný
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: čt červenec 30, 2009 1:04 am Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | Ad celý tenhle problém. Já mám pocit, že co se v posledních letech zmnohonásobilo je strach lidí o cokoli. Lidé se hrozně bojí toho co sní, hrozně se bojí slunce, hrozně se bojí všech možných nemocí a virů i když je to jen nafouklá bublina. Tenhle strach v nich podněcují ještě všemožné organizace a hlavně farmaceutické firmy, protože ty potřebují dělat velký a ještě větší obchody.
Já říkám, lidi, myslete hlavou. A nebojte se furt o tu vaši prdel. |
Tenhle pocit meli asi i ve strdoveku kdyz jim rekli ze veci z olova nejsou moc zdravy... _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|