|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
herza
Anonymní
|
Zaslal: út srpen 04, 2009 1:34 pm Předmět: |
|
|
To proto, že žaludek po jídle setrvává v klidu 20-60 minut, tato doba se nazývá žaludeční peristola. Nejrychlejší možná potravina je potravina sacharidová-tekutá, protože ta se vlivem osmotického tlaku dostane nejrychleji do dvanáctníku. Osmotický tlak je mezi vrátníkem a žaludkem, takže je vyvijena vztaživá síla na žaludeční zakřivení (curvatura minor) a tekutiny můžou protékat přímo do dvanáctníku, které mají před tuhou potravou přednost.
Problém u bílkovin je, že bílkoviny se tráví už v žaludku enzymem pepsinem. Sacharidy se tráví v ústech pomocí amylázy a pak až v tenkém střevě. Díky rychlé propustnosti tekuté, sacharidové potravy do střeva se dosáhne rychlému nástupu energie. Bílkoviny bohužel čekají na mechanickou práci žaludku. Nejrychlejší cesta trávení bílkovin je příjem těch dobře stravitelných, čili enzymaticky naštěpených, či v hydrolizované formě, kterou Freimen uvedl.
Naposledy upravil herza dne út srpen 04, 2009 5:27 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út srpen 04, 2009 1:52 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | To proto, že žaludek po jídle setrvává v klidu 20-60 minut, tato doba se nazývá žaludeční peristola. Nejrychlejší možná potravina je potravina sacharidová-tekutá, protože ta se vlivem ostmotického tlaku dostane nejrychleji do dvanáctníku. Ostmotický tlak je mezi vrtátníkem a žaludkem , takže je vyvijena vstaživá síla na žaludeční zakřivení (curvatura minor) a tekutiny můžou protékat přímo do dvanáctníku, které mají před tuhou potravou přednost.
Problém u bílkovin je, že bílkoviny se tráví už v žaludku enzymem pepsinem. Sacharidy se tráví v ústech pomocí amylázy a pak až v tenkém střevě. Díky rychlé propustnosti tekuté, sacharidové potravy do střeva se dosáhne rychlému nástupu energie. Bílkoviny bohužel čekají na mechanickou práci žaludku. Nejrychlejší cesta trávení bílkovin je příjem těch dobře stravitelných, čili enzymaticky naštěpených, či v hydrolizované formě, kterou Freimen uvedl. |
Myslíš mezi pylorusem a corpusem? Já jen, abychom tu kdyžtak měli přesné informace, rádi tě lidé citují _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: út srpen 04, 2009 3:29 pm Předmět: |
|
|
mezi dvanáctníkem (duodenum) a žaludkem (gaster), je vrátník (pylorus), který mechanicky zpracovává potravu před tím, než vstoupí do dvanáctníku. Tím corpusem jsi myslel topořivé tělíska a nebo žluté tělísko ve vaječnících?
Naposledy upravil herza dne út srpen 04, 2009 5:28 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út srpen 04, 2009 3:57 pm Předmět: |
|
|
Jo ty to myslíš takhle. Zmátl jsi mě, protože já beru (mám dojem, že se tak i má brát) vrátník jako čtvrtou část žaludku.
Tudíž řečeno, mezi dvanáctníkem a třemi zbylými částmi žaludku je čtvrtá a poslední část a to vrátník, který atd. atd.
Jinak jasný, vím o co se jedná a co nám chceš říct, jen jsem byl zmatenej z toho, že to vypadalo, že bereš vrátník jako něco samostatného
| herza napsal: | | Tím corpusem jsi myslel.. |
Tělo žaludku. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út srpen 04, 2009 4:22 pm Předmět: |
|
|
Jsem rád, že si rozumíme. Latinu vynechám, nejsme přeci na žádném lékařském fóru _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
dumar
|
Zaslal: út srpen 04, 2009 4:58 pm Předmět: ptn |
|
|
Muj PTN a snad je vse ok je Hydro ( kratke peptidy=rychla vstrebatelnost) a maltodextrin.
BTW hydro a ovoce beru hned rano po vzbuzeni . V prubehu dne whey better (bio5)
A pred spanim beru Smartlabs tasty protak plus tvaroh. Kombinace rychle a pomale bilkoviny....ale uvazuji o navratu Syntha 6 a tvaroh na vecer .Pristi protein bude Optimum 100% WHEY GOLD nebo CytoSport Muscle Milk. Rad bych kdyby mi Herza , ( clovek, ktery se fakt vyzna a mohl by o doplncich prednaset a budme radi ,ze nam tady radi zadarmo )doporucil nebo pomohl vylepsit muj doplnkovy jidelnicek? Dekuji
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: út srpen 04, 2009 5:04 pm Předmět: |
|
|
Herza zde nikomu nepomůže vylepšit jídelníček a suplementační plán, neboť se tím živí. Přijde mi vyloženě nefér vůči mým klientům zde doporučení rozdávat. Pokud je vážný zájem tak po pm.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prdka27

|
Zaslal: út srpen 04, 2009 7:06 pm Předmět: Jaky.. |
|
|
Cau panove, hledam nejaky levny,chutny,dobry protein.Bohuzel jeste nevydelavam a rodice 1000,- nebo vic na mesic nemaji.  Chtel jsem od Dymatize ale jak tak ctu nekdo ho chvali nekdo ne.Co treba 100 % Pure Whey Maxx od Mega Pro.Sam nevim nikdy jsem to neuzival.Muj cil je nabrat svalovou hmotu.Diky za odpovedi
|
|
| nahoru |
|
 |
Serj
|
Zaslal: út srpen 04, 2009 7:14 pm Předmět: Re: Jaky.. |
|
|
| Prdka27 napsal: | Cau panove, hledam nejaky levny,chutny,dobry protein.Bohuzel jeste nevydelavam a rodice 1000,- nebo vic na mesic nemaji. Chtel jsem od Dymatize ale jak tak ctu nekdo ho chvali nekdo ne.Co treba 100 % Pure Whey Maxx od Mega Pro.Sam nevim nikdy jsem to neuzival.Muj cil je nabrat svalovou hmotu.Diky za odpovedi | https://obchod.ronnie.cz/s-145-pure-whey.html
přesně pod limit
|
|
| nahoru |
|
 |
Prdka27

|
Zaslal: út srpen 04, 2009 7:21 pm Předmět: Re: Jaky.. |
|
|
přesně pod limit  [/quote]
To uz je prave moc..:)
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: út srpen 04, 2009 7:28 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Sacharidacek
(ban)

|
Zaslal: út srpen 04, 2009 7:31 pm Předmět: |
|
|
lidi od toho proteinu cekaj zazraky , si neuvedomujou , ze to je jen bilkovina , ktere musis zrat kvanta x let aby byl videt rozdil ... Nejaky 3/4 pixle proteinu za rok , na ktery si vyprosis penize od maminky sou uplne nepodstatny
|
|
| nahoru |
|
 |
JOga

|
Zaslal: út srpen 04, 2009 7:32 pm Předmět: |
|
|
| Sacharidacek napsal: | | lidi od toho proteinu cekaj zazraky , si neuvedomujou , ze to je jen bilkovina , ktere musis zrat kvanta x let aby byl videt rozdil ... Nejaky 3/4 pixle proteinu za rok , na ktery si vyprosis penize od maminky sou uplne nepodstatny |
A SAKRA
|
|
| nahoru |
|
 |
Prdka27

|
Zaslal: út srpen 04, 2009 7:32 pm Předmět: |
|
|
To chci videt jak mi vari dohromady cca 160g bilkoviny denne..
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|