Domácí a sklepní posilovny

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 53, 54, 55  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Domácí a sklepní posilovny  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Domácí a sklepní posilovny
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
yazi
(ban)

PříspěvekZaslal: st březen 18, 2009 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ma styl a atmosferu, dobryyy

zacnu ti nad ranem honit zadek BANanem :D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Plazer

PříspěvekZaslal: st březen 18, 2009 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yazi napsal:
ma styl a atmosferu, dobryyy

Jinak to teda vypadá, že je tam málo kotoučů ,ale je tam podlě mě tak 130kg na tyč na bench a cělkově tak 200kg... ale to je fakt hrubý odhad...
Cratach

PříspěvekZaslal: st březen 18, 2009 9:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mirek. napsal:
Právě stavím barák a plánuju tam udělat nějakou domácí posilovnu, ale jediná možnost je jedna místnost o rozměrech 410 x 390 cm, která by mi velikostí mohla stačit, ale problém je, že je ta místnost v prvním patře. Zdi budou Ytong a stropy Miako. Máte někdo s posilovnou v prvním patře zkušenosti? Bojím se, abych se nepropadl i s činkou o patro níž . Plovoučku do tý místnosti určitě dávat nebudu, přemýšlím spíš o dřevěné podlaze, na to po celý místnosti gumu a na ní třeba zátěžovej koberec. Myslíte si, že to strop v pohodě ustojí?

Soucasti konstrukce Miako stropu je i min. 40 vrstva betonu na tech keramickejch vlozkach, ktera je z technickyho hlediska soucasti konstrukce stropni desky.

Konstrukci podlah samotnejch dneska tvori nekolik vrstev a dohromady maj kolem 100mm a jejich soucasti i je i roznaseci betonova vrstva (u tuhejch podlah a tezkejch plovoucich) - s tim ze hmotnost u tehle 2 typu podlah samotnejch je vic nez 75g/m2 - takze lavici a cinky ten strop unese jako nic.

Jinak co se naslapny vrstvy tyce, tak by byla lepsi ta tezka plovouci (spis nez lehka) s tim ze naslapna vrstva by byla naka pryzova podlaha, treba:
http://www.sport-povrchy.cz/cz/surface/sportec-color.html?ref_page=posilovny

Ale v podstate lze mit lavici s cinkama i na lehky plovouci podlaze (kde roznaseci vrstvu tvori misto betonu ruzny lehci desky). Ja mam doma lavici s cinkama na lehky podlaze - parkety, nekolik drevotriskovejch desek co fungujou jako roznaseci vrstva a pak uz jenom hydroizolace a konstrukce stropu (ktera je drevena tramova, zadnej beton). Akorat triskat o zem s ni nemuzu no :-)

edit: podle tvyho postu ocividne mekky parkety a podobny veci povazujes za plovouci podlahy - ja si to taky myslel driv ;-) ale to je jenom ta vrchni naslapna vrstva, plovouci podlaha znamena hlavne to, ze mezi konstrukci stropni desky a tou roznaseci vrstvou (treba tim betonem) je akusticka nebo akusticky-tepelna izolace a tezky plovouci podlahy se od tech tuhejch treba v unosnosti lisit prakticky nebudou...
_Lundgren

PříspěvekZaslal: čt srpen 06, 2009 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máte někdo zkušenost s výrobou nějakého lifterského/vzpěračského podia do domácí posilovny? Mám možnost celkem za hubičku sehnat dřevo a v poslední době mám celkem strach abych si nezničil podlahu nebo činku, ikdyž cvičím nanejvýš opatrně.
Předem moc dík za všechny odpovědi.
bikon

PříspěvekZaslal: čt srpen 06, 2009 2:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

_Lundgren napsal:
Máte někdo zkušenost s výrobou nějakého lifterského/vzpěračského podia do domácí posilovny? Mám možnost celkem za hubičku sehnat dřevo a v poslední době mám celkem strach abych si nezničil podlahu nebo činku, ikdyž cvičím nanejvýš opatrně.

nebo jinak .. u nas v posilce poridili na zem tlusty gumovy ctverce. rozmery to ma odhadem 50x50x4. cinku to chyti i pomerne tezkou. pokud nutne nepotrebujes rozlozit vahu kvuli stropum, tak by toto mohlo byt taky prijatelny a pomerne levny reseni (kde se to da koupit ale nevim)
ygg

PříspěvekZaslal: čt srpen 06, 2009 2:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

_Lundgren napsal:

Na ta prkna/fošny stejně budeš potřebovat nějakou gumu, nebo je odjebeš hned. Jde spíš zvážit o co ti jde...zda rozložit hnotnost na větší plochu, pak musíš vyrobit nějaké domácí podium, nebo si neomlátit podlahu a kotouče, a pak ti stačí v 90% jen ty gum.podložky, jak píše bikon.
_Lundgren

PříspěvekZaslal: čt srpen 06, 2009 2:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
_Lundgren napsal:

Na ta prkna/fošny stejně budeš potřebovat nějakou gumu, nebo je odjebeš hned. Jde spíš zvážit o co ti jde...zda rozložit hnotnost na větší plochu, pak musíš vyrobit nějaké domácí podium, nebo si neomlátit podlahu a kotouče, a pak ti stačí v 90% jen ty gum.podložky, jak píše bikon.

Mám nastěhovanou domácí posilovničku v místnosti, kde je taková tvrdá kameninová podlaha, tak bych jí chtěl trochu odlehčit. Kromě toho, mám poměrně novou olympijskou osu, se kterou se mi nechce moc bouchat o zem, což třeba při zpátečním pohybu při vzpěračských cvicích neni moc ideální. Uplně nejlepší by podle mě bylo vyrobit podium, dejme tomu 3x3m a potáhnout ho nějakou gumou. CIZOPASNIK sem jednou postoval odkaz na firmu GUMEX, která nabízí gumové podlahy a izolace o různých tloušťkách. http://www.gumex.cz/cz/katalog.php?fcc=
ygg

PříspěvekZaslal: čt srpen 06, 2009 2:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud se ti do toho chce, máš na to čas, prostředky a šikovnost, je to samozřejmě to nejideálnější řešení, které existuje .... o tom žádná.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: čt srpen 06, 2009 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

_Lundgren napsal:
ygg napsal:
_Lundgren napsal:

Mám nastěhovanou domácí posilovničku v místnosti, kde je taková tvrdá kameninová podlaha, tak bych jí chtěl trochu odlehčit. Kromě toho, mám poměrně novou olympijskou osu, se kterou se mi nechce moc bouchat o zem, což třeba při zpátečním pohybu při vzpěračských cvicích neni moc ideální. Uplně nejlepší by podle mě bylo vyrobit podium, dejme tomu 3x3m a potáhnout ho nějakou gumou. CIZOPASNIK sem jednou postoval odkaz na firmu GUMEX, která nabízí gumové podlahy a izolace o různých tloušťkách. http://www.gumex.cz/cz/katalog.php?fcc=

Solidni guma se da sehnat ze starejch pasovejch dopravniku...
femoris

PříspěvekZaslal: čt srpen 06, 2009 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pod činky používám gumu ze starého pásového dopravníku (viz. Wojtkingson) a myslím že je to docela dobré řešení.Ale pokud chce někdo cool podložky tak nezbývá než se obrátit na GUMEX...
ygg

PříspěvekZaslal: čt srpen 06, 2009 9:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

femoris napsal:
Pod činky používám gumu ze starého pásového dopravníku (viz. Wojtkingson) a myslím že je to docela dobré řešení.Ale pokud chce někdo cool podložky tak nezbývá než se obrátit na GUMEX...

Spíš někdo, komu se nepodaří nic jiného sehnat....
_Lundgren

PříspěvekZaslal: čt srpen 06, 2009 9:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně tak, já mám zdroj na spoustu věcí, ale na tohle opravdu ne. A nic levnějšího, než GUMEX se moc najít nedá....
randy-franta

PříspěvekZaslal: čt srpen 06, 2009 11:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

femoris napsal:
Konečně můžu vkládat fotky,neodolal jsem a posílám také nějaké foto mé sklepní činkárny.Nápad a výroba jsou moje,věž má několik variant a nástavců takže se na tom dá plnohodnotně procvičit celé tělo a nezabírá to tolik místa.Mám k tomu asi 350kg železa=naprostá spokojenost.

Na kolik by vyšla taková věž, kdyby ji chtěl někdo vyrobit na zakázku?
Fakt nádherná práce!! Smekám
femoris

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 8:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za uznání,jsem rád že se věž líbí.Co se týká ceny tak jsem ji někde v topicu už uváděl.Svou práci jsem ale nepočítal,takže cena se týkala pouze materiálu.Já bych si tipnul,že by se komerční cena za výrobu kompletní věže vyšplhala ke 30.000,- Kč.
randy-franta

PříspěvekZaslal: pá srpen 07, 2009 9:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za odpověď!
To je velmi slušná cena, uvážím-li, co se prodává v obchodech normálně!
Tohle má vše, co člověk potřebuje na jednom stanovišti.... fakt pěkné!

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Domácí a sklepní posilovny Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 53, 54, 55  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: