Utržená část prsního svalu

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Utržená část prsního svalu  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Utržená část prsního svalu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
curtik

PříspěvekZaslal: ne únor 14, 2010 9:27 pm    Předmět: Utržená část prsního svalu Odpovědět s citátem

Zdar borci,
asi už nečekám nějakou pomoc, nic méně ještě poslední pokus a možná trochu varování pro ostatní.
Stalo se mi to 9.6.2009, byl jsem normálně cvičit (chodil jsem docela pravidelně), rozcvičení, cca. 20minut box na pytel, pak tuším série přítahů na hrazdě s vlastní vahou a pak ten nešťastný bench. Série tak 7-8 opakování, 90kg, tzn. žádná maximálka a někdy během druhé série, pří pobyhu činky směrem dolu, slyšitelné a cítilné 1-2 prasknutí v pravé části hrudníku, nebo ramene. Ani jsem neměl snahu činku zvedat, bohužel zrovna okolo nikdo nebyl, tak jsem si docella dloho valel po hrudníku a snažil se ji marně někam překutálet, nakonec mi kolemjdoucí pomohl. Udělalo se mi celkem blbě, ale s paží jsem mohl normálně hýbat a nepozoroval jsem změny (hematom atd.). Osprchoval jsem se a šel domů. Paže začala docela bolet, tak jsem druhý den vyrazil na ortopedii (FN Ostrava), tam mě vyprali, ať jdu na traumatologii, tam na to týpek kouknul a říká, to bude asi natažené, 14 dní v klidu. Tak jsem to tak bral (naprosto jsem neměl tušení, co by to mohlo být). Nic méně pořád to bolelo, zkoušel jsem lehc cvičit po týdnu (ne tlaky), ale spíš to bylo ještě horší. Takže x koleček pro doporučení na ortopedii, následně objednání a ortopedie (tak 3 týdny od úrazu), kde se na to doktor kouká a říká, to jsem si utrhl, přetrhl vrchní část prsního svalu, s tím už nic neuděláme a asi ani nedělali, hybnost paže je zachována a že jsou horší veci na světě atd. Prakticky to vypadá tak, že po zátnutí se sval zatne, zkrátí (udělá se boule), ale nic nepřitáhne. Zkrátím to. V zoufalosti jsem oběhal x ortopedů a doktorů, diagnoza různá, ale výsledek stejný, nic s tím dělat nebudeme, nemůžeme atd. Vzdal jsem to. Pomalu jsem si zvyknul, začal jsem po zhruba 5-6 měsícíh zase lehce cvičit, předtím to nešlo (ani jízda na kole), odneslo to nějak i rameno a biceps, který taky fest bolel. Začal jsem se zase radovat, když jsem udělal pár kliků, pár přítahů atd. vše pochopitelně s max. opatrností a doma s lehkýma činkama. Do posilovny už asi nikdy nepůjdu Ale pocit, že jsem polokripl a fakt, že paže je uchycena k hrudníků jen jedním úponem, stále přetrvává a člověka štve, protože zdaleka to není to, co to bylo (třeba i zavřít kufr auta je z určitého úhlu problém), pořád to po celé pobolívá atd. Těžko se to vysvětluje, pokud to člověk nezažije na vlastní kůži. Kdo utrpěl úraz s nějakým následkem, asi ví o čem mluvím.
Přikládám pro ilustraci fotky, ale není to na nich moc vidět (když povolím svaly, tak to není vidět vůbec).

Pokud by někoho něco napadlo, klidně písněte... A hlavně - opatrně! Zdraví je jen jedno, bohužel.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
curtik

PříspěvekZaslal: ne únor 14, 2010 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fotky:

forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1265985716_2.jpg

forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1265985716_3.jpg

forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1265985716_4.jpg
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: ne únor 14, 2010 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

z doktoru se mě chce fakt
zkus nějakýho sportovního doktora já už bych taky k normálnímu nešel
ale s tím se musí něco dělat když tě to bolí už pul roku -rengen nic nebylo jo
to je divný- hele kdyžtak si skoč do prahy k doktorovi do motola tam jsou suprový
já spíš nechápu jak se ti muže urvat prsák s 90 kilama-jsi musel špatně zabrat
Gohan

PříspěvekZaslal: ne únor 14, 2010 9:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sval se může utrhnout i při menší váze.
A co se týče toho svalu, tak esteticky už s tím nejspíš nepůjde dělat nic, ale jestli to pořád bolí, tak bude někde chyba.
curtik

PříspěvekZaslal: ne únor 14, 2010 9:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Arnold Strong napsal:
to je divný- hele kdyžtak si skoč do prahy k doktorovi do motola tam jsou suprový

samozřejmě jsem hledal (napr. klinika Ortart, Petřvald u Karviné), ale nic, jak nemáš známosti a jsi obyč smrtelník, tak tě má každy u prdele. Rentgen mi dělali v Opavě, dokonce jsem si vyběhal MRI, ovšem doktor mi to napsal jen na rameno (tvrdil mi, že jsem si poškodil taky biceps) a tam právě ta část prsního svalu není vidět.
Proč se mi utrhl, jsem taky dodnes nepochopil : (
Jinak souhlas, naprosto jsem do této doby netušil, v jakém bídném stavu je naše zdravotnictví a taky se mi z toho chtělo chvílema blejt.
Jak řekl známej - hochu, holt nejseš Jágr, tak se s tím smiř.
teente

PříspěvekZaslal: ne únor 14, 2010 10:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nelze nez souhlasit s tim, ze chozeni za "normalnimi" doktory je zbytecnost. Z me zkusenosti se vsichni doktori koukaji na posilujiciho cloveka jako na blbce a automaticky uz predpokladaji, ze jeho jidelnicek stoji za nic, ze se cpe jen suplementama a veskere zdravotni problemy bez vysetreni ihned prisuzuji posilovani/suplementum a nemaji absolutne zadny zajem resit problem tak, aby to co nejmene poskodilo postizeneho... A zpusob lecby ve stylu prestat delat jakykoliv sport a radeji sedet u televize a cpat se vsemoznymy zblechty uz mi byl taky navrzen...

edit: k tomu, jak se tu nekdo divil, ze se pretrhl sval pri 90kg... mne se taky pretrhly brisni svaly aniz bych je mel v tu chvili jakkoliv zatizene (pouze jsem se pro neco natahoval), ale je fakt, ze u me tam hralo roli to, ze ty svaly uz v tom miste byly drive preriznuty (operace). Ale i tak - po 6 mesicich a bez namahani tech svalu a stejne to ruplo

Naposledy upravil teente dne ne únor 14, 2010 10:15 pm, celkově upraveno 1 krát
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: ne únor 14, 2010 10:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

curtik napsal:
Arnold Strong napsal:

samozřejmě jsem hledal (napr. klinika Ortart, Petřvald u Karviné), ale nic, jak nemáš známosti a jsi obyč smrtelník, tak tě má každy u prdele. Rentgen mi dělali v Opavě, dokonce jsem si vyběhal MRI, ovšem doktor mi to napsal jen na rameno (tvrdil mi, že jsem si poškodil taky biceps) a tam právě ta část prsního svalu není vidět.
Proč se mi utrhl, jsem taky dodnes nepochopil : (
Jinak souhlas, naprosto jsem do této doby netušil, v jakém bídném stavu je naše zdravotnictví a taky se mi z toho chtělo chvílema blejt.
Jak řekl známej - hochu, holt nejseš Jágr, tak se s tím smiř.

hmm tak doktoři oni jsou dobrý ale prostě líný no něco dělat nemaj motivace žádnou no ,tak ono taky kdoby měl za ty prachy co maj v nemocnicích -říkám skoč si do motole tam si to mužu vynachválit samý dobrý doktoři ,ale je to výjimka v česku
hooliganko

PříspěvekZaslal: st únor 17, 2010 7:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

asi tak .. dejte mi do kraje JEDNOHO sportovního doktora , který bude vědět jaký suplement je na co , co s čím co dělá , bude mít trenérský kurz a sám z vlastní zkušenosti ví ,co je posilovna , tak mu zaplatím klidně i 500 za jednu prohlídku .. dnešní doktoři ? neví co s tebou je , řeknou nežer proteinak , to ti skodi!! creatin ? vzdyt to se nesmi!! aspon tohle rekla moje obvodni doktorka , ze nemam zrat nejake toxicke veci a prestat cvicit tak sem ji poslal do prdele a už k ní nechodím
Turakam

PříspěvekZaslal: st únor 17, 2010 8:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

curtik, ufff no presne skoro to isté sa i stalo, viac v logu, avšak rozsah našťastie nie je taký značný ako u teba, cvičím skorov všetko s podobnými váhami ako predtým, ale ovela opatrnejšie, no isté mechanické pnutie niekedy cítiť a pod. Lekári tiež povedali, že klud, ani nevedekla napísať diagnozu, ešte aj s tým som jej musel pomoct: ( mri cožéééé také u nás ani nemajú v meste, ale... verím, že tvoje telo ta dá ako tak doporiadku a po čase ešte dačo nazvedáš:) avšak z toho všetkého vyplýva jedna vec, ktorú sám velký Dorian tvrdí:_fuck bench - useless cvik, takže radšej hlavou hore jednoručky a pod. ooovela menšia pravdepodobnost zranenia.
thaarm

PříspěvekZaslal: čt únor 18, 2010 11:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

podobny pripad - kde vyzeralo ze riesenie neexistuje, ale nakoniec predsalen existovalo, len nie u nasich doktorov, ktori dotycneho svojou nevedomostou a neschopnostou dost poskodili......

oplati sa precitat: pribeh + foto

http://freezone.biomag.sk/viewtopic.php?f=39&t=4548
Mirek Dušín

PříspěvekZaslal: pá březen 12, 2010 2:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně se stalo něco podobného před 7 roky, kdy jsem si na závodech utrhnul sval na bencji 180kg. Jel jsem ihned do nemocnice v Novém městě na Moravě, kde jsem se setkal hned poprvé s velmi negatiovní mladého doktora, který místo konstruktivní spolupráce na mě začal vytahovat žvásty o tom, jestli je to normální zvedat takobé váhy a že vůbec neví co s tím atd. No poslal mě aspoň na MRI kde mi zjistili rupturu svalu a já se hned druhý den šel na konzultaci co s tím. Doktor mi povídal klasické řeči o tom, jak pro normální život to stačí a bla bla bla, a že by to neoperoval, že šance je 50/50 atd. Musím říct, že když jsem zvednul ruku tak sval pořád visel dole, bylo to jako by tam nebyl a mě to deptalo jenom jsem se na to podíval. Řekl jsem nekompromisně, že operaci chci a to co nejdříve.
Po pár dnech jsem už byl na předoperačním vyšetření, dost mě děsilo, že doktoři, kteří mě prohlíželi neviděli zcela evidentní deformaci svalu a říkali že nic nevidí a teprve když jsem jim to začal názorně ukazovat spolu se snímky MRI tak udiveně koukali. Moc optimismu mi to nepřidalo, ale byl jsemmladý, neměl peníze ani známosti takže mi nic jiného nezbývalo a šel jsem pod kudlu. Podle názoru operujícího lékaře se vše podařilio dobře a sval přišili, když nyní zvednu ruku tak tam sval mám a na benchi jsem se dostal až na 160kg, ovšem znatelná deformita tam pořád je, místo je propadlé a úpon zkrácený. Dělá mi to problémy při některých cvicích kdy mi pravá ruka odchází dřív a je trošku slabší. Ono časem se tělo adaptuje na všechno a co mu schází na prsních svalech to dožene na ramenech a tricepsu takže se ta síla vyrovná. Když dělám rychlé pohyby nebo třeba zápasím, tak mi občas v tom svalu projede píchavá bolest a mám o to i podvědomě strach a nutí mě to nejet vše na 100%.
Celkově vzato, trénuju vše téměř na 100%, síla tam nějaká je, ale deformita je vidět a není to úplně ono když při různých aktivitách na ten sval pořád musím dávat pozor. Přemýšlím o reoperaci, protože si myslím, že operatér svoji práci odbyl a prostě to jen přišil aby měl klid bez ohledu na nějakou estetiku. Koukal jsem se na fotky Radka Čejky, který měl stejný úraz a šel na operaci několik let poté, sval má přišitý, ale rovněž je to dost poznat stále. Myslím, že s rostoucími možnostmi plastické chirurgie se s tím musí dát něco dělat, ovšem člověk musí jít opravdu k někomu, kdo to umí a popř. si i hodně zaplatit.

Osobnosti kterým se stal stejný úraz:

Kevin Levrone
Silvestr Stallone - od ramba II je to na všech fotkách zepředu poznat
Toney Freeman - šel na operaci až po 5 letech
Radek Čejka
Leoš Borůvka
Alexander Fedorov
setny

PříspěvekZaslal: pá březen 12, 2010 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mirek Dušín: jak si na tom byl po zranění silově?
Síla odešla všechna nebo ti vadila deformita?
Mirek Dušín

PříspěvekZaslal: pá březen 12, 2010 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tehdy jsem po 3 týdnech zafixování obvazem a dalších 3 týdnech rehabilitací nebyl schopen zvednout ani prázdnou tyč (20kg). Ale každý trénink jsem přidával po 5kg a asi po 2 měsících od úraz jsem jel se 60kg a po 3 měsících jsem se dostal na 80kg. Naplno jsem začal cvičit po 5-6 měsících když jsem se dostal přes 100kg na benchi. Za 2 roky jsem se dostal až na 160kg, ovšem potom jsem si pro změnu natrhnul částečně tu zdravou část - v tom je problém deformované partie, které jsou sysmetrické - tělo podvědomě přenáší váhu na tu silnější zdravou půlku a ta je tedy náchylnější na zranění. Ale proti tomu utržení tehdy to byla banailta, za 3 týdny se to zahojilo bez výrazného defekt, ale bylo to varování, které jsem tentokrát už poslechnul. Teď na to kašlu a jedu max. se 120kg serie a spíš jednoručky s 50kg, cítím že mě spíš zabírají ramena a tricepsy než ten prsní sval, jak je ten sval zkrácený, tak to dobře necítím, že by opravdu zabíral v dolní časti kdy je sval natáhlý ale spíš až když dopínám ruky tak teprve cítím jak se ten sval pěkně stáhne.

Defrormita mi vadí taky, lidi si toho většinou nevšimnou když se je na neopozorním, ale jde o vnitřní pocit a na fotkách se na to zaměřuju a je to dost vidět. Přemýšlel jsem i o nějaké plastické výplni, nevím jaké jsou dnes možnosti a jsem v takovém stavu, kdy delší výpadek v práci nepřipadá v úvahu.
Mirek Dušín

PříspěvekZaslal: pá březen 12, 2010 2:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

thaarm napsal:
podobny pripad - kde vyzeralo ze riesenie neexistuje, ale nakoniec predsalen existovalo, len nie u nasich doktorov, ktori dotycneho svojou nevedomostou a neschopnostou dost poskodili......

oplati sa precitat: pribeh + foto

http://freezone.biomag.sk/viewtopic.php?f=39&t=4548

Moc díky za link, konečně nějaké informace, které jsou opravdu využitelné a dávající naději. Zde je vidět jak na tom naše slavné zdravotnictví je, doktoři než aby přiznali že namjí zkušenost nebo se zkusili vzdělat a vyhledat si potřebné onformaci radši řeknou že to nejde. Je to jako by tatér amatér tetovall každýmu jen srdíčka a kvůli vlastní neschopnosti by každýmu kdo by chtěl něco složitějšího řekl, že nic takového nejde a ať se spokojí se srdíčkem.
StrongerYAAHO

PříspěvekZaslal: pá březen 12, 2010 3:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Curtiku. Je mi líto toho co se ti stalo.
Mému otci se také utrhl biceps, teď má jeden větší než ten druhý. V nemocnici mu dali jenom takovou tu smiřglu , kterou si dáte přes krk a ruku nosíte v ní. Až podelší době zjistil , že má utržený biceps , ale přišít nazpátek už nešel, bylo pozdě.

Je to opravdu velká smůla a neštěstí , nikomu to nepřeju.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Utržená část prsního svalu Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: