|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: pá březen 12, 2010 3:21 pm Předmět: |
|
|
Mirek Dusin: aky siroky uchop si pouzival pri benchi ked sa ti stalo to zranenie? _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jari

|
Zaslal: pá březen 12, 2010 3:41 pm Předmět: |
|
|
Fakt hrozný. S doktorama je to těžký. Z výše uvedených to měl naprosto nejlépe spravený Kevin Levrone. Tuším, že šel na operaci ještě tentýž den, stihnul ještě tentýž rok Olympii! Takové 3 roky bylo vidět při některých pózách, že je sval slabší ale potom si troufám tvrdit, že to nemohl poznat nikdo, pokud o operaci nevěděl. Sval měl sice nepatrně jiný tvar ale úpon byl spravený perfektně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnold Strong
|
Zaslal: pá březen 12, 2010 3:44 pm Předmět: |
|
|
| jari napsal: | | Fakt hrozný. S doktorama je to těžký. Z výše uvedených to měl naprosto nejlépe spravený Kevin Levrone. Tuším, že šel na operaci ještě tentýž den, stihnul ještě tentýž rok Olympii! Takové 3 roky bylo vidět při některých pózách, že je sval slabší ale potom si troufám tvrdit, že to nemohl poznat nikdo, pokud o operaci nevěděl. Sval měl sice nepatrně jiný tvar ale úpon byl spravený perfektně. |
tak triceps to stejný taky jsi to nechal spravit hned a jak říkal vubec mu to nevadilo při tréninku _________________ nechceme zde americké rakety chceme žít v míru a blahobytu
|
|
| nahoru |
|
 |
Mirek Dušín
|
Zaslal: pá březen 12, 2010 3:52 pm Předmět: |
|
|
| jari napsal: | | Fakt hrozný. S doktorama je to těžký. Z výše uvedených to měl naprosto nejlépe spravený Kevin Levrone. Tuším, že šel na operaci ještě tentýž den, stihnul ještě tentýž rok Olympii! Takové 3 roky bylo vidět při některých pózách, že je sval slabší ale potom si troufám tvrdit, že to nemohl poznat nikdo, pokud o operaci nevěděl. Sval měl sice nepatrně jiný tvar ale úpon byl spravený perfektně. |
Asi je to už mojí úchylkou na tyto zranění, ale na Kevinovi to poznám i teď po letech jak se znovu začal vracet do formy. I na videu je to vidět kde dělá kliky.
Jinak úchop jsem měl trochu širší než ramena, ne úplně široký jak to někdo dělává. Já si 14 dní před tímto zraněním ten sval natáhl, jenže já idiot jsem chtěl závodit a takto to dopadlo. 1. pokus 170kg, 2.pokus 175 a teprve po 3. na 180 se to urvalo, prostě smůla. Moje blbost.... _________________ Vše je ztraceno,ty už nedojedu..
|
|
| nahoru |
|
 |
rolosk
|
Zaslal: pá březen 12, 2010 4:00 pm Předmět: |
|
|
| Mirek Dušín napsal: | Tehdy jsem po 3 týdnech zafixování obvazem a dalších 3 týdnech rehabilitací nebyl schopen zvednout ani prázdnou tyč (20kg). Ale každý trénink jsem přidával po 5kg a asi po 2 měsících od úraz jsem jel se 60kg a po 3 měsících jsem se dostal na 80kg. Naplno jsem začal cvičit po 5-6 měsících když jsem se dostal přes 100kg na benchi. Za 2 roky jsem se dostal až na 160kg, ovšem potom jsem si pro změnu natrhnul částečně tu zdravou část - v tom je problém deformované partie, které jsou sysmetrické - tělo podvědomě přenáší váhu na tu silnější zdravou půlku a ta je tedy náchylnější na zranění. Ale proti tomu utržení tehdy to byla banailta, za 3 týdny se to zahojilo bez výrazného defekt, ale bylo to varování, které jsem tentokrát už poslechnul. Teď na to kašlu a jedu max. se 120kg serie a spíš jednoručky s 50kg, cítím že mě spíš zabírají ramena a tricepsy než ten prsní sval, jak je ten sval zkrácený, tak to dobře necítím, že by opravdu zabíral v dolní časti kdy je sval natáhlý ale spíš až když dopínám ruky tak teprve cítím jak se ten sval pěkně stáhne.
Defrormita mi vadí taky, lidi si toho většinou nevšimnou když se je na neopozorním, ale jde o vnitřní pocit a na fotkách se na to zaměřuju a je to dost vidět. Přemýšlel jsem i o nějaké plastické výplni, nevím jaké jsou dnes možnosti a jsem v takovém stavu, kdy delší výpadek v práci nepřipadá v úvahu. |
Dr. Anthony Schepsis, BMC, Boston, USA - ze vraj je najlepsi na svete co sa tyka operacii prsneho svalu
|
|
| nahoru |
|
 |
Mirek Dušín
|
Zaslal: pá březen 12, 2010 4:36 pm Předmět: |
|
|
curtik+rolosk : Se zájmem jsem přečetl teď vaši diskuzi na biomagu kde to řešíte, chci vás trochu povzbudit, mě dali do ortézy ruku jenom na 3 týdny, když mi to sundali tak trvalo tak týden než jsem zvednul ruku do úrovně čela - tedy před sebe, do boku šlo ještě hůř-ani ne do pravého úhlu. Poté jsem chodil na rehabiltace, kde mi bylo řečeno že musím cvičit-protahovat každý den, jinak se ten sval zkrátí a pokroky byly opravdu vidět a celkově 6 týdnů po operaci jsem mohl hýbat rukou v celém rozsahu pohybu a pomalu začal chodit do posilky. Za další cca 1-2 měsíce jsem zvedal 20kg jednoručky a benchoval 60-80kg, takže to šlo docela rychle nahoru.
Dneska je mnohem víc možností jak uspíšit regeneraci a já tehdy nebral vůbec nic. _________________ Vše je ztraceno,ty už nedojedu..
|
|
| nahoru |
|
 |
rolosk
|
Zaslal: pá březen 12, 2010 4:43 pm Předmět: |
|
|
| Mirek Dušín napsal: | curtik+rolosk : Se zájmem jsem přečetl teď vaši diskuzi na biomagu kde to řešíte, chci vás trochu povzbudit, mě dali do ortézy ruku jenom na 3 týdny, když mi to sundali tak trvalo tak týden než jsem zvednul ruku do úrovně čela - tedy před sebe, do boku šlo ještě hůř-ani ne do pravého úhlu. Poté jsem chodil na rehabiltace, kde mi bylo řečeno že musím cvičit-protahovat každý den, jinak se ten sval zkrátí a pokroky byly opravdu vidět a celkově 6 týdnů po operaci jsem mohl hýbat rukou v celém rozsahu pohybu a pomalu začal chodit do posilky. Za další cca 1-2 měsíce jsem zvedal 20kg jednoručky a benchoval 60-80kg, takže to šlo docela rychle nahoru.
Dneska je mnohem víc možností jak uspíšit regeneraci a já tehdy nebral vůbec nic. |
Diky za povzbudenie, ja som uz 4 mesiace po operacii, co sa tyka sily, tak ta ide pekne hore, ale tak isto ako aj Teba, mna najviac trapi ako to vyzera. Pracujem na tom, aby sa ta cast vyplnila co najviac, ale ako mi aj lekar povedal, prisiel som dost neskoro... Nuz, uvidim :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mirek Dušín
|
Zaslal: pá březen 12, 2010 5:10 pm Předmět: |
|
|
Rolosk:
Pokud máš úpon přišitý tak jak má být což se ti MR potvrdilo, tak bych se nebál estetického defektu. Je jasné, že sval je silně atrofovaný po roce nečinosti a bude trvat několik měsíců než opět nabere, já ho měl po operaci po sundání ortézy hrozně měkký a to bylo jenom 3 týdny po tom, co jsem ve vrcholné formě zvedal 6x160kg při 90kg vlastní váhy a svaly jsem měl jak z kamene.
Já se obávám toho, že mi sval sice přišili, ovšem ne až ke kosti a šlaše, ale spíš k horní části svalu, taakže ten sval nedosahuje až k paži, ale je zkrácený a je tam vidět prohlubeň když to zatnu. Proto pořád přemýšlím, jestli by to nešlo rekontruovat - přišitý sval znovu rozříznout a natáhnout až k místě mezi ramenem a paží. Psal jsi, že podle nové metody to už umí také udělat a tobě to tak dělali?
Tady je vidět výsledek mé operace:
[/img] _________________ Vše je ztraceno,ty už nedojedu..
|
|
| nahoru |
|
 |
rolosk
|
Zaslal: pá březen 12, 2010 5:34 pm Předmět: |
|
|
| Mirek Dušín napsal: | Rolosk:
Pokud máš úpon přišitý tak jak má být což se ti MR potvrdilo, tak bych se nebál estetického defektu. Je jasné, že sval je silně atrofovaný po roce nečinosti a bude trvat několik měsíců než opět nabere, já ho měl po operaci po sundání ortézy hrozně měkký a to bylo jenom 3 týdny po tom, co jsem ve vrcholné formě zvedal 6x160kg při 90kg vlastní váhy a svaly jsem měl jak z kamene.
Já se obávám toho, že mi sval sice přišili, ovšem ne až ke kosti a šlaše, ale spíš k horní části svalu, taakže ten sval nedosahuje až k paži, ale je zkrácený a je tam vidět prohlubeň když to zatnu. Proto pořád přemýšlím, jestli by to nešlo rekontruovat - přišitý sval znovu rozříznout a natáhnout až k místě mezi ramenem a paží. Psal jsi, že podle nové metody to už umí také udělat a tobě to tak dělali?
Tady je vidět výsledek mé operace:
|
Diky, aj ja si myslim, ze ten sval musi dostat zabrat a musim ho stimulovat, nech zase zacne zaberat. Ja ked si nahmatam sval, tak ho citim uplne az od spodku po slachu a slachu citim uplne az po ramennu kost, aj ultrazvuk potvrdil, ze je to prisite, ale tiez citim, ze ta slacha je kratsia a mozno nebola prisita uplne presne na to iste miesto, kde predtym bola. Nie som lekar, ale videl som za posledny rok mnoho desiatok fotiek a myslim si, ze Ty vobec nemas prisitu spodnu cast prsneho svalu ku slache, teda vobec nie je vidno, ze by sa Ti tam slacha pripajala. Ja mam zase problem s tym, ze mi slachu vidiet, lebo nie je prikryta svalom.
Ano, lekar mi hovoril, ze to po novom uz robia tak, ze aj zdravu cast, resp. tu cast, ktora este ostala pripojena na slachu, tak aj tu rozrezu a potom to znova prisivaju ako celok. Aj mne to robil tak.
Je otazka, ze nakolko sa Ti retrahovala slacha a ci je ju mozne vobec este natiahnut. V USA robia aj operaciu pomocou slachy z harmstringu, neboj, nie z Tvojho :), nahradzuju nou slachu prsneho svalu, ak sa neda uz pouzit. Cital som chalanov, co si to dali urobit 2-3 roky po zraneni, slachu uz mali uplne v prdeli, dali si to urobit s tou harmstringovou nahradou.
Chcel som pripojit nejake obrazky, ale este nemozem
|
|
| nahoru |
|
 |
curtik
|
Zaslal: út březen 16, 2010 3:52 pm Předmět: |
|
|
Diky vsem za podporu. Zatim cekam na preklad mailu do nemciny a pak hned posilam, pripadne volam na tu kliniku. Jinak jak jsem koukal na tu fotku od Mirka, tak to taky odnesla ta spodni cast svalu, ktera mi paradoxne zustala. Jinak souhlasim s rolem, taky mam pocit, ze ta spodni cast svalu neni prisita k pazi. Ja na to prisel, kdyz jsem sedel u stolu v hospode. Kdyz se clovek opre loktama o stul, tak musi citit na zdrave strane dve slachy (dve struny) horni a dolni, ktere se upinaji k pazi a vytvari mezi sebou takovy dulek. Na zranene strane mam pripojenou jen slachu, ta vrchnejsi je utrzena a napojeny sval se pri zatnuti stahne smerem ke stredu hrudi a vytvori naprazdno bouli. Plus me dodnes poboliva pravy biceps, ktery pocitove neni co byval (zadne videtelne zmeny proti prave ruce jsem ale nespozoroval) a navic pozoruji deformaci na predni strane ramene, nejaky sval ktery pomaha zvedat pazi smerem dopredu nahoru, tam se taky neco utrhlo. Proste cela prava paze je takova na kokot a presne rozumim tomu pocitu, ze se clovek musi porad hlidat atd : (
Tak uvidime co na to soudruzi z deutschlandu...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mirek Dušín
|
Zaslal: út březen 16, 2010 7:15 pm Předmět: |
|
|
Určitě dej potom vědět hned jak se něco pohne. Mylsi pozitivně a ono to dobře dopadne uvidíš. Já si myslím, že spodní část tam nějaký způsoběm přišitá je, protože když zatnu tak cítím že se někam napíná a někde končí jakoby pod ramenem. Myslím, že mi to nepřišili až tak dlako jak měli, ale uchytili se někde blíž, díky čemuž to celý zkrátili. Silově jedu s 50kg jednoručkama, to bych podle mě asi taky nedával kdyby ten spodní sval tam nebyl uchycenej. Ale dobře znám ten pocit, když se člověk pořád musí kontrolovat, nejhorší jsou takový ty pohyby jako při zvedání rozpažek, to mě v tom někdy škube a stejně tak když si dávám s někým páku atd. Ale žít a cvičit se s tím dá, stejně jako to dělá spousta profíků i našich kulturistů tak v tom nevidím konec světa.
Každopádně přeji pevnou vůli a dej hned vědět jak bude něco nového. _________________ Vše je ztraceno,ty už nedojedu..
|
|
| nahoru |
|
 |
curtik
|
Zaslal: st březen 17, 2010 12:27 pm Předmět: |
|
|
Mirek: jasne, pokud bude neco noveho, hned napisu. Jinak asi mas pravdu, takovou vahu bys s pulkou svalove hnmoty fakt nedal, ja mam problem delat kliky, resp. uz to jde, ale citim, ze prava strana je tak zhruba na pulce pevnosti, jistoty a sily co byla, coz odpovida +- pulce svalove hmoty, ktera se do pohybu zapojuje. Kazdopadne mas muj obdiv, ze ses takhle zpatky vypracoval, na tvych vahach jsem nebyl ani v plnem zdravi a sile...
Jinak diky za podporu, taky verim ze to dobre dopadne.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: ne březen 21, 2010 9:05 pm Předmět: |
|
|
jinak chtěl bych vám jednou poděkovat a podruhé "poděkovat"
takže za 1, děkuji, že jste tento topik tady udělali, aby si ostatní uvědomili a nenechali se při jakémkoliv zranění ojebat u doktora, zvlášť když si myslí, že je lékař neléčí správně...
za 2 vám chci "poděkovat" za to, že když teď jedu bench tak i s blbýma 80 kg při 10-15 opakováních se bojím, že se mi ten prsní sval utrhne, prostě si na to vždycky vzpomenu, chtěl jsem rozjet nějaký silový trénink (méně opakování), ale asi se na to vyseru, leda až na to zapomenu úplně...
|
|
| nahoru |
|
 |
rolosk
|
Zaslal: st březen 24, 2010 9:59 pm Předmět: |
|
|
| curtik napsal: | Diky vsem za podporu. Zatim cekam na preklad mailu do nemciny a pak hned posilam, pripadne volam na tu kliniku. Jinak jak jsem koukal na tu fotku od Mirka, tak to taky odnesla ta spodni cast svalu, ktera mi paradoxne zustala. Jinak souhlasim s rolem, taky mam pocit, ze ta spodni cast svalu neni prisita k pazi. Ja na to prisel, kdyz jsem sedel u stolu v hospode. Kdyz se clovek opre loktama o stul, tak musi citit na zdrave strane dve slachy (dve struny) horni a dolni, ktere se upinaji k pazi a vytvari mezi sebou takovy dulek. Na zranene strane mam pripojenou jen slachu, ta vrchnejsi je utrzena a napojeny sval se pri zatnuti stahne smerem ke stredu hrudi a vytvori naprazdno bouli. Plus me dodnes poboliva pravy biceps, ktery pocitove neni co byval (zadne videtelne zmeny proti prave ruce jsem ale nespozoroval) a navic pozoruji deformaci na predni strane ramene, nejaky sval ktery pomaha zvedat pazi smerem dopredu nahoru, tam se taky neco utrhlo. Proste cela prava paze je takova na kokot a presne rozumim tomu pocitu, ze se clovek musi porad hlidat atd : (
Tak uvidime co na to soudruzi z deutschlandu... |
To je dobre, ze v hospode
Ja nech si hmatam ako chcem aj zdravu stranu, citim iba jednu slachu. Aj ja ma problem s bicepsom, som uplne presvedceny, ze mi slacha nejakym sposobom prirastla k bicepsu, lebo stale citim a vidim extremne napatie v bicepse, ked zodvihnem vystretu ruku nad hlavu. O mesiac mam pisat lekarovi do Nemecka, zatial si dam urobit este jeden ultrazvuk, ci tam nieco nie je vidno ohladom toho zrastu. Ked ano, tak ved nech mi to rozrezu
Spat k tomu Tvojmu bicepsu a ramenu. Cital som o tom, ze pri odtrhnuti cecku sa moze nieco roztrhnut aj v ramene, ale o bicepse som nic necital. Zrejme mozes mat aj Ty obdobny problem, ze Ti tam vznikli vplyvom krvacania zrasty a nejako Ti to tlaci na slachu bicepsu.
Zatial este mam dost tuku na sebe, takze nevidim presne vysledok operacie. Sila ide nastastie hore, uz viem robit aj kliky (hoci s bolestami ramena). Mirek ma pravdu, ze sa treba k celej veci stavat pozitivne, lebo inac je to v prdeli. Akonahle som sa prestal lutovat, tak som pocitil pozitivne zmeny a dokonca aj nahmatavam male pribytky svaloviny, hoci to stale vyzera poriadne na kokot...
Inac sa fakt stale cudujem, ze si sa nevedel dovolat/doemailovat do tej kliniky. Mne lekar dokonca dal aj svoje mobilne cislo po operacii, ze mu mozem kedykolvek zavolat, kebyze mam nejaky problem.
Tak sa drz a informuj!
|
|
| nahoru |
|
 |
rolosk
|
Zaslal: so březen 27, 2010 2:25 pm Předmět: |
|
|
Videli ste ako dobre sa dal dokopy Toney Freeman? To jeho 5-rocne zranenie uz pomaly ani nie je vidiet!!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|