Podpora při učení

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Podpora při učení  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Podpora při učení
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Za co vyhodit peníze na podpou učení?
Lecitin
13%
 13%  [ 15 ]
Ginko biloba
9%
 9%  [ 11 ]
Vitamimy B, Hořčík
1%
 1%  [ 2 ]
Piracemtam
12%
 12%  [ 14 ]
Jiné
15%
 15%  [ 18 ]
Nekupovat vůbec nic
47%
 47%  [ 54 ]
Celkem hlasů : 114

Autor Zpráva
Frozz.

PříspěvekZaslal: so květen 15, 2010 3:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Koupil jsem si asi před měsícem a něco Lecitin Super IQ na doporučení jednoho doktora, no denně 2 tablety, ráno a večer, a musím říct že absolutně žádnou změnu jsem nezaznamenal...tak nevím .
tofmik

PříspěvekZaslal: so květen 15, 2010 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

podle mě je uplně nejlepší se na všechno tohle vykašlat. Když už tak si kup gynko nebo jak se to píše co se prodávájí zelené čaje na ráno když vstaneš aby jsi se mohl učit hned od rána a jinak bych nic jiného nebral. škoda peněz. Každý rok to zkouší stovky lidí at co jdou k maturitě nebo co mají zkouškové a zatím jsem neslyšel ani jednou, že by se k tomu někdo vrátil maximálně zkouší něco jiného. Ale když už končí to u litrů kafe a energy drinků. Za ty prachy když už před maturou bych si nechal a o svatáku zaplatil na co nejdelší dobu nějakej výlet někam do přírody kde nikdo nebude. takhle jsem se dostal ke známejm na chatu a bylo to uplně nejlepší co jsem mohl udělat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
IluvSunshine

PříspěvekZaslal: so květen 15, 2010 5:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Si nepamatuju jestli jsem sem nahodou uz nepsal a kdyz jo tak sorry ;) (sem linej to zjistit)

No pozor! Nektery veci jednoznacne fungujou. Sice od nich nemuzete cekat kdovijaky zazraky, ale pokud vladnete aspon jakouz takouz introspekci, tak to na sobe muzete pozorovat.

Asi zakladni "chytra droga", kterou hodne lidi zacina je piracetam. Da se koupit bez predpisu, zlepsuje prutok krve mozkem atp. Zkousel jsem, funguje. Je ale dulezity odhadnout davkovani a chvili to trva nez si organizmus nejak lip zvykne. Ze zacatku jsem mel narusenou pozornost a strasny reminiscence - nejcastejc zapomenuty zazitky z detstvi. Coz je sice hezky, ale k nicemu, kdyz se potrebujete ucit. Po nejaky dobe se to ustalilo a to tim zpusobem, ze sem denne snedl treba 2 ty tablety (800mg nebo kolik to bylo) a to tak, ze po pulkach v prubehu dne, tak jak jsem se ucil. Urcite castecne zafungovalo placebo, ale vzdycky tak od 20 minut po poziti sem zacal citit, ze to jde tak nejak lip. Hlavne udrzeni pozornosti.

Nedoporucuju ale moc brat na prazdnej zaludek a nepit k tomu moc kafe. Prijde mi, ze to zvysuje ucinnost kofeinu a paradne se pak rozklepete a odpalite, takze uceni nula.

Ostatne i o se samotnyho kofeinu, Red Bullu, kafi a podobnejch veci tyce, ty k uceni obecne prilsi nedoporucuju. Jako v malejch davkach jednoznacne, ale stejne jak s tim piracetamem, kazdej musi znat svou miru. Kdyz si date vic nez je treba, tak se akorat prilis roztekate a z uceni nic neni. V psychologii se necim podobnym zabejva Yerkes-Dodsonuv zakon - na dusevni ulohy, kde je dulezita vysoka mira soustredenosti atp je vhodna relativne nizka mira aktivace. Vysoka mira aktivace je vhodna ke sportovnim vykonum.

Jeste k tomu piracetamu, rika se, ze by mel bejt neskodnej a svym zpusobem by se s nim ani nemelo jit dat predavkovat, ale znam cloveka, kterymu to po nejaky dobe zacalo delat fakt spatne a byl pak nejakej cas dost rozhasenej, takze at si kazdej zvazi kolik a jak dlouho si chce zahravat.

Ono se vlastne da u vsech techle substanci rict, ze si na ne telo velice rado zvyka a chvili pak trva nez se vzpamatuje z vysazeni. Pokud nekdo nekolik mesicu tyhle veci vylozene zneuziva, tak po vysazeni muze cekat, ze bude chvili dost vymatlanej - hur bude skladat vety a vseobecne si prijde, ze mu to mysli pomalejc. Nevim nakolik je to subjektivni dojem, ale muzeme si vzit priklad z uzivani vysokejch davek vitaminu - kdyz se vysadej riziko naslednyho onemocneni je taky vyssi.

Potom je dost dobre Lecitin. Zatimco u piracetamu ale stacilo to davkovani po pulkach, Lecitin je lepsi ve vetsim mnozstvi. Nevim presne miru, ale takova ne moc vrchovata lzicka nekolikrat denne se velice osvedcila. Lecitin je prekurzor cholinu, kterej, pokud si dobre vzpominam se pak mozna nejak pretvari na acetylcholin, kterej podporuje kognitivni funkce - takze zase, rychlejc a lepe se premejsli, pamet funguje lip. Osobne sem to zase pozoroval jako lepsi zabrednuti do uceni, lepsi pozornost a kupodivu me to i vic bavilo. Doporucuju ten praskovej spis nez v kapslich, vychazi mnohem lip cena/vykon.

No a posledni vec, ktera funguje velice dobre, ale tady v CZ se bohuzel neda sehnat jsou nejruznejsi preparaty na zlepseni pameti a soustredeni, ktery se daji koupit v USA. Treba nejakej Focus smart. To uz je vylozene koktejl vseho moznyho po kterym se clovek muze i citit docela zajimave. Ten Focus smart obsahuje treba:

DMAE,
Cholin,
Huperzine-A,
Vinpocentine (ten je i v NO shotgun a mam podezreni, ze to on muze za ty podivny az odosobneny stavy, ktery shotgun rad zpusobuje)

Tyhle vsechny veci jsou odzkouseny a funguji. Vzdycky ale zalezi i na mnoha ostatnich faktorech, trochu to pomuze, ale rozhodne se to nenauci za vas ;) No a po vysazeni muzete ocekavat nejakou dobu nez se vratite do normalu, ale to muze bejt klidne zpusobeny i tim, jak se clovek uci. Ja kdyz se ucim tak jedu treba 10 hodin denne od rana do vecera mesic v kuse a to mam pak po skonceni mimotelni zazitky i bez nejruznejsich povzbuzovadel :PP
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so květen 15, 2010 5:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A je také dobré zmínit, že je třeba začít brát např. Lecitin dříve, než třeba o svaťáku. Nebo 2 týdny před zkouškou. U těchto "přírodních" látek, které tak nenakopnou jako chemie typu Piracetam je třeba začít opravdu dříve. Proto nechápu lidi, kteří honí na poslední chvíli všechny předměty a ještě týden před zkouškou do sebe začnou rvát Lecitin a pak jsou schopný napsat, že nic nefunguje a na sobě nic nepozorují, když tomu nedali potřebný čas.
kulíšek

PříspěvekZaslal: so květen 15, 2010 6:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemáte někdo nějaký fígl, jak oblbnout CNS po těžkém tréninku... dost často se mi stává, že jsem tak nějak zblblá a absolutně mi nejde se učit...
Poslední dobou je to ještě nějaké horší... čumim do toho a nic si nepamatuju, no hrůza... takhle to nejde....
Frozz.

PříspěvekZaslal: so květen 15, 2010 7:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko - doufám že to nebylo mířený na mě, protože jsem teď našel na emailu že jsem si ten Lecitin kupoval před 2 a půl měsícema (to to utíká...), možná jsem to bral v malém množství, ale byly mi doporučeny 2 tablety denně. Už nevím kolik to má g lecitinu.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so květen 15, 2010 8:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak po měsíci by jsi měl cítit minimálně zlepšení koncentrace. Já ho začal brát 3 týdny před svaťákem a byl jsem schopnej se po 14 dnech déle učit než předtím. Nebolela mě hlava po dlouhém učení (i když jsem měl hodně tekutin, a když říkám hodně, tak opravdu hodně) a celkově se mi učilo lépe. Všiml jsem si také rychlejšího rovzpomínání, pokud jsem si chtěl něco rychle vybavit, ale to bych řadil už mezi hodně subjektivní pocity.
Ale co vždycky zabere, a je to plně přírodní a nemusíte do sebe rvát ani tabletku, tak je stres. Pod tou tíhou učení to do tý hlavy většinou nasype každej.

Naposledy upravil eSko dne so květen 15, 2010 9:38 pm, celkově upraveno 1 krát
Fangorn

PříspěvekZaslal: so květen 15, 2010 9:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne všechno se musí brát s předstihem, o víkendu před zkouškou jsem si dával Energit Brain Stimulator (višeň, s Einsteinem na obalu ) a všechno se počítalo úplně samo (jen se musí trochu přepálit doporučená dávka 10 tablet denně ) Navíc ta chuť...... a to všechno za 30kč, skvělá věc
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so květen 15, 2010 9:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak tyhle nárazový povzbuzovače brát dlouho dopředu je pitomost, za chvíli by ti bylo blbě z těch sladkých tabletek. Lecitin po delším užívání ti dlouhodobě zlepší mozkovou činnost a celkově fci CNS, takév kvalitu nehtů vlasů a dalších, v tomhle tématu, přehlédnutelných faktorů. Tohle vysadíš a jsi tam kde jsi byl předtím. Navíc musíš přestřelit DDD jak jsi napsal, kdežto lecitin v dávkování 2x1 (balení 1200 mg/1 tbl.) postačí.
_Lundgren

PříspěvekZaslal: so květen 15, 2010 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravim po dlouhé době

Mě osobně se při učení na zkoušky, státnice i maturitu osvědčilo pít silné kvalitní sypané čaje ( gunpowder, maté, formosa apod...) nakopne to minimálně stejně dobře jako kávy, kofeinové tablety nebo energy drinky, ale není při tom taková "roztěkanost", což je při chápání souvislostí docela důležité.
Jinak samozřejmě při učení potřebuji dostatek jídla, čokolády a ovoce. Zkoušel jsem i piracetamol, lecitin apod, ale nepřišlo mi to nějak extra zlepšující i při dlouhodobějším užívání.
Samozřejmě je taky dobrý mít dostatek sexu, docela to uvolňuje od napětí před učením

A jeden můj menší trik - Když už to tam tam po několikahodinovém učícím maratonu prostě neleze, dejte si jedno dvě pivka a chvilku to ještě půjde :)
Hodně štěstí všem, ať už se biflujete na cokoliv
Frozz.

PříspěvekZaslal: so květen 15, 2010 9:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
....kdežto lecitin v dávkování 2x1 (balení 1200 mg/1 tbl.) postačí.

To, co jsem měl já, měla složení takový:

Složení v 1 tabletě: 360 mg brahmi (výtažek z listu bacopa monnieri), mikrokrystalická celulóza, sorbitol, stearan hořečnatý

Nikde nepíšou, kolik mg lecitinu tam je, není to ta "brahma?". Jestli jo, tak jsem bral 720mg denně, a ty doporučuješ 2400mg denně, nebo to špatně chápu?
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so květen 15, 2010 9:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chápeš to dobře. V PM máš odkaz na můj lecithin.
WIAL

PříspěvekZaslal: po květen 17, 2010 6:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

já beru denně 10g lecithinu a víc ...někdy i patnáct, na kocovinu vemu třeba dvě tři dávky po 10 ...
Frozz.

PříspěvekZaslal: po květen 17, 2010 10:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem si koupil Mega Lecitin, v jedné (mega) kapsli 1325mg Lecitinu, beru 2 kapsle denně, tak uvidím.

David22

PříspěvekZaslal: út září 21, 2010 12:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Tak jsem si koupil Mega Lecitin, v jedné (mega) kapsli 1325mg Lecitinu, beru 2 kapsle denně, tak uvidím.

Rohodně je lepší než nějakej lecitin je DMAE!!
Musí se brát min týden, než to začne účinkovat, ale pak o je neuvěřitelný co se s člověkem začne dít.
Stačí méně spánku a člověk je více odpočaný, mnohem více energie, líp se na tom učí na zkoušky a to jsem z těch nootropik zkusil už snad všechno. Opustily mě deprese i ty zimní. DMAE je prostě jednička. Mám ale jednu nevýhodu a to dost podstatnou, je drahej, výhodný balení větší je třeba tady w w w . rajrozkose . c z / dmae Vydrží to na čtvrt roku.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Podpora při učení Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: