|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
drlift_
|
Zaslal: st červen 16, 2010 6:01 am Předmět: |
|
|
| Tomkins napsal: |
Jinak já cvičím doma a tyhle Vaše starosti ve mně vyvolávají škodolibou radost |
Otazka je jestli s treninkem doma dosahnes nejakeho vyraznejsiho uspechu. ....
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: st červen 16, 2010 7:04 am Předmět: |
|
|
| drlift_ napsal: | | Tomkins napsal: |
Jinak já cvičím doma a tyhle Vaše starosti ve mně vyvolávají škodolibou radost |
Otazka je jestli s treninkem doma dosahnes nejakeho vyraznejsiho uspechu. .... |
samozdřejmě že jo....pokud víš jak cvičit tak je jedno jestli cvičíš doma nebo s posilovně....a stroje nepotřebuješ
|
|
| nahoru |
|
 |
Markisha

|
Zaslal: st červen 16, 2010 7:05 am Předmět: |
|
|
Otazka je jestli s treninkem doma dosahnes nejakeho vyraznejsiho uspechu. .... |
Chi já bych si na dlouho vystačila i s jendou sadou kotoučů :-)))))
Tedy vyzývám všechny, kdo nechtějí, abych jim s pidiváhama zabírala klec a bench, složte se mi na to ;-)))
děkuji.
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: st červen 16, 2010 8:25 am Předmět: |
|
|
| grogy napsal: |
samozdřejmě že jo....pokud víš jak cvičit tak je jedno jestli cvičíš doma nebo s posilovně....a stroje nepotřebuješ |
To je hodne spatnej argument. Pokud bys cvicil jen na strojich, tak bys nejspis opravdu nikoho nepotreboval (a take bys nejspis niceho poradneho nedosahl). Troufal by sis sam doma delat drepy treba s 300kg nebo benchovat kolem 200kg? Dalsi vec je motivace. Pokud mas kolem sebe lidi se stejnym cilem trenuje se mnohem lip.
P.S.: doma jsem trenoval cca 8 let nez jsem zacal chodit do posilovny....
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: st červen 16, 2010 8:56 am Předmět: |
|
|
| drlift_ napsal: | | grogy napsal: |
samozdřejmě že jo....pokud víš jak cvičit tak je jedno jestli cvičíš doma nebo s posilovně....a stroje nepotřebuješ |
To je hodne spatnej argument. Pokud bys cvicil jen na strojich, tak bys nejspis opravdu nikoho nepotreboval (a take bys nejspis niceho poradneho nedosahl). Troufal by sis sam doma delat drepy treba s 300kg nebo benchovat kolem 200kg? Dalsi vec je motivace. Pokud mas kolem sebe lidi se stejnym cilem trenuje se mnohem lip.
P.S.: doma jsem trenoval cca 8 let nez jsem zacal chodit do posilovny.... |
Tohle je ještě horší argument. Řekni mi, kolik lidí dřepuje 300kg a benčuje 200kg? Já nemyslím, že se těmto výkonům 99% lidí byť jen přiblíží, a na nějakých +/-100 kg dopomoc není. A inspirace je otázkou názoru a vkusu. Někdo se nepotřebuje věčně porovnávat s ostatními. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st červen 16, 2010 9:06 am Předmět: |
|
|
| Tomkins napsal: | | drlift_ napsal: | | grogy napsal: |
P.S.: doma jsem trenoval cca 8 let nez jsem zacal chodit do posilovny.... |
Tohle je ještě horší argument. Řekni mi, kolik lidí dřepuje 300kg a benčuje 200kg? Já nemyslím, že se těmto výkonům 99% lidí byť jen přiblíží, a na nějakých +/-100 kg dopomoc není. A inspirace je otázkou názoru a vkusu. Někdo se nepotřebuje věčně porovnávat s ostatními. |
Drlift otazku specifikoval zcela jasne:
"Otazka je jestli s treninkem doma dosahnes nejakeho vyraznejsiho uspechu."
:) _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st červen 16, 2010 9:33 am Předmět: |
|
|
Co si budem vykládat, cvičit sám je malinko naprd z hlediska motivace atd. Sám doma rozhodně nedám takový váhy jako v posilce kde jsou jiný lidi, případně i ženský
A taky nemám doma zrcadlo u lavičky, což je ještě víc na houby.
Já naštěstí chodím do posilky v okresním městě a tam většina lidí ani neví k čemu ta klec na dřepy je, takže asi tak
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: st červen 16, 2010 10:11 am Předmět: |
|
|
Tohle je ještě horší argument. Řekni mi, kolik lidí dřepuje 300kg a benčuje 200kg? Já nemyslím, že se těmto výkonům 99% lidí byť jen přiblíží, a na nějakých +/-100 kg dopomoc není. A inspirace je otázkou názoru a vkusu. Někdo se nepotřebuje věčně porovnávat s ostatními. |
To se pletes. Ty vahy byly jen pro ilustraci. Ublizit ti muzou i podstatne lehci vahy pokud te to pritluce a i kdyz si myslis, ze jsi sebevetsi machr, tak jednou za cas chybu udela kazdy, pripadne ti muze neco povolit. Pokud se ale nekdo spokoji s tim, ze bude pumpovat s 5kg jednoruckami pak je opravdu jedno kde cvici a zadnou motivaci nepotrebuje.....
Proc teda cvicis, kdyz nic neporovnavas? Jen pro dobry pocit? Tobe je jedno jestli jsi se zlepsil nebo ne? Priznavam, ze takovahle filozofie je mi cizi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: st červen 16, 2010 10:53 am Předmět: |
|
|
To se pletes. Ty vahy byly jen pro ilustraci. Ublizit ti muzou i podstatne lehci vahy pokud te to pritluce a i kdyz si myslis, ze jsi sebevetsi machr, tak jednou za cas chybu udela kazdy, pripadne ti muze neco povolit. Pokud se ale nekdo spokoji s tim, ze bude pumpovat s 5kg jednoruckami pak je opravdu jedno kde cvici a zadnou motivaci nepotrebuje.....
Proc teda cvicis, kdyz nic neporovnavas? Jen pro dobry pocit? Tobe je jedno jestli jsi se zlepsil nebo ne? Priznavam, ze takovahle filozofie je mi cizi. |
Já cvičím, protože mě to baví. Rád sleduju, jak se zlepšuju, při a po cvičení vyplavuju endorfiny, takže se cítím líp, mám lepší imunitu, jsem zdravější. Chodím narovnanější (spravují se mi kulatý záda), no a v neposlední řadě se rád překonávám. Nepotřebuju se porovnávat s ostatníma, porovnávám se sám se sebou.
Jinak doma se vždycky někdo najde, kdo by dokázal pomoct, kdybych se např. zasekl pod benčem. S jednoručkama si pomáhat opravdu nenechávám, ale to jsem nedělal ani ve fitku. Zvedám váhy, na který mám. Na pokusech o jedno opakování mi pomáhá přítelkyně a zatím to vždycky stačilo. Takže záleží, co je myšleno výraznějším výsledkem - pokud výrazné zlepšení, nárůst svalové hmoty a nabrání pár desítek kilo, tak to doma možné je i bez, nebo s minimální dopomocí. Pokud je tím myšleno zvedání 300kg na dřepy, tak to je možné taky, ale člověk se holt musí smířit s tím, že nebude mít pravděpodobně dopomoc žádnou, i kdyby nějakou potřeboval.
Rád bych se ale pozastavil nad tím, jestli je asistence při cvičení základní podmínkou dosažení úspěchu. Myslím si, že ne. Ale klidně se nechám přesvědčit o opaku, pokud budou zmíněny pádné argumenty. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: st červen 16, 2010 11:07 am Předmět: |
|
|
Já cvičím, protože mě to baví. Rád sleduju, jak se zlepšuju...
Rád bych se ale pozastavil nad tím, jestli je asistence při cvičení základní podmínkou dosažení úspěchu. Myslím si, že ne. Ale klidně se nechám přesvědčit o opaku, pokud budou zmíněny pádné argumenty. |
No vidis, porovnavas se taky. Sice sam se sebou, ale to je naprosto jedno. Po nekolika letech se dostanes do faze, ze doma uz dalsiho zlepseni dosahnes tezko (nebudes mit potrebne vybaveni, dopomoc a i motivace uz nebude tak silna). Cvicit sam a placat se na jednom miste by ti zrejme moc zabavne neprislo. Cvicit s partou lidi je zkratka podstatne zabavnejsi a vic motivujici .
Jsem presvedcenej o tom, ze od urcite urovne se bez toho, aby ti nekdo pri treninku daval zachranu (prip. zvedl moralku dost dobre neobejdes). Budes mit proste z cinky moc velky respekt, budes myslet na to co se muze stat, kdyz to nedas a tak nebudes schopny zvedat na 100% a alespon v mem pripade je rozdil v tom, pokud jdu na cinku a vim, ze se muzu spolehnout na to, ze pokud to nezvladnu kluci mi to chyti oproti tomu, kdyz myslim, predevsim na to, ze musim byt hlavne opatrnej, aby se neco nestalo dost znacnej......
Mimochodem jak dlouho posilujes?.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st červen 16, 2010 11:12 am Předmět: |
|
|
na druhou stranu, v domacim fitku nekde v garazi trenuje velkou cast svych treninku treba Brian Siders, nebo nekteri strongmani na te nejvyssi urovni, takze to urcite jde...
ja osobne bych dopomoc nepotreboval na zadnej cvik, ale sparing je urcite fajn, alespon si ma clovek s kym popovidat a celkove je ten trenink prijemnejsi _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: st červen 16, 2010 11:37 am Předmět: |
|
|
| drlift_ napsal: |
No vidis, porovnavas se taky. Sice sam se sebou, ale to je naprosto jedno. Po nekolika letech se dostanes do faze, ze doma uz dalsiho zlepseni dosahnes tezko (nebudes mit potrebne vybaveni, dopomoc a i motivace uz nebude tak silna). Cvicit sam a placat se na jednom miste by ti zrejme moc zabavne neprislo. Cvicit s partou lidi je zkratka podstatne zabavnejsi a vic motivujici .
Jsem presvedcenej o tom, ze od urcite urovne se bez toho, aby ti nekdo pri treninku daval zachranu (prip. zvedl moralku dost dobre neobejdes). Budes mit proste z cinky moc velky respekt, budes myslet na to co se muze stat, kdyz to nedas a tak nebudes schopny zvedat na 100% a alespon v mem pripade je rozdil v tom, pokud jdu na cinku a vim, ze se muzu spolehnout na to, ze pokud to nezvladnu kluci mi to chyti oproti tomu, kdyz myslim, predevsim na to, ze musim byt hlavne opatrnej, aby se neco nestalo dost znacnej......
Mimochodem jak dlouho posilujes?. |
No vidíš a já si zase myslím, že když budu lízt pod váhy, na který se necítím, tak skončím jako už spousta lidí tady s utrženým vazem/svalem, zlomenými žebry či zničenými klouby. Člověk musí znát své hranice a pokud už jde pod nějakou extra váhu, tak jenom s přesvědčením, že to dá a ne nějaký "uvidíme, kdyžtak mi sparing pomůže".
Já cvičil ve fitku 4 roky, teď cvičím téměř rok doma. Vybavení mám plně dostatečné - dřepovací stojan, jednoručky, lavičku, gumový expandery a odcvičím to samý co ve fitku. Nejsem neustále sváděn multipressem, motýlkem, a dalšími těžko pojmenovatelnými ZBYTEČNÝMI stroji, takže se plně soustředím na základní cviky. Nežiju v iluzi, že se mi nikdy nezastaví nárůst svalů, ale pochybuju, že chození do posilovny by následně nějak pomohlo.
Nemá cenu se tady bavit o tom, jaké další (ne)výhody má cvičení doma, protože bychom pokračovali věčně volnou sprchou, činkama nadosah, možností sledovat formule jedna, atd.
Jen mi jde o to, že pokud nejsi závislý na obdivu/závisti/posměšcích ostatních, tak dopomoc je snad jediná věc, která cvičení v domácích podmínkách chybí. Dosáhneš stejných výsledků, jako bys cvičil ve fitku a pokecat s lidma můžeš i jinde. Já jsem naopak rád, že si při cvičení můžu odpočnout - to je věc názoru a chuti. Ale říkat, že cvičení ve fitku je a priori lepší, to je dost krátkozraké. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: st červen 16, 2010 11:38 am Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | na druhou stranu, v domacim fitku nekde v garazi trenuje velkou cast svych treninku treba Brian Siders, nebo nekteri strongmani na te nejvyssi urovni, takze to urcite jde...
ja osobne bych dopomoc nepotreboval na zadnej cvik, ale sparing je urcite fajn, alespon si ma clovek s kym popovidat a celkove je ten trenink prijemnejsi |
Souhlasim, pokud je na cem cvicit tak to jde i doma, ja taky cvicim doma a nestezuju si, dopomoc nepotrebuju, jen obcas u bence, ale bez toho se obejdu. A ruzne stroje taky nepotrebuju. Staci mne vybyveni s volnyma vahama a cinky, lavka, stojan na drepy, jednorucky a pak uz to jen drtit. A je prece jedno jestli to stejne drtim ve fitku nabo doma. Naopak mne na fitku vadi ze nemam soukromi co doma a kdyz je fitko plne tak si nezacvicim jak chcu a to je pro me podstatne. Navic mne vyhovuje stara dobra domaci atmosfera a stare zelezo co mam doma, nemam rad ty moderni posilovny.
Naposledy upravil 70mMyW!53 dne st červen 16, 2010 11:49 am, celkově upraveno 5 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
xCROWx
|
Zaslal: st červen 16, 2010 11:40 am Předmět: |
|
|
Domácí fitko (klec, olympijská osa atd.) a kvalitní sparring je můj sen :) _________________ "Give the guy a gun and he's superman, give him two and he's God."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|