|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
drlift_
|
Zaslal: st červen 16, 2010 12:22 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | na druhou stranu, v domacim fitku nekde v garazi trenuje velkou cast svych treninku treba Brian Siders, nebo nekteri strongmani na te nejvyssi urovni, takze to urcite jde...
|
A jses si jistej, ze cvici sam porad? Pokud ma prvotridne vybavenou garaz a trenuje tam s nejakym kamosem, tak mi to prijde samozrejme totez jakio ve fitku.
P.S.: obcas mi pise Sidersuv sparing partner ;)
Naposledy upravil drlift_ dne st červen 16, 2010 12:45 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
drlift_
|
Zaslal: st červen 16, 2010 12:42 pm Předmět: |
|
|
| Tomkins napsal: |
No vidíš a já si zase myslím, že když budu lízt pod váhy, na který se necítím, tak skončím jako už spousta lidí tady s utrženým vazem/svalem, zlomenými žebry či zničenými klouby. Člověk musí znát své hranice a pokud už jde pod nějakou extra váhu, tak jenom s přesvědčením, že to dá a ne nějaký "uvidíme, kdyžtak mi sparing pomůže".
|
To co pises je nesmysl. Obcas proste potrebujes absolvovat test sily a i kdyz jdes na vahy, o kterych si myslis, ze je das, tak jsou to casto hranicni vahy a lehce se stane, ze to nezvladnes. Uz jsem to videl hodnekrat. Spatnej krok s cinkou pri drepu, vyjeti z drahy cinky pri benchi atd...
Kazdopadne se necham rad poucit jak chodit na tezke vahy. Zraneni ke sportu patri. Muzes byt sebelip pripravenej, ale tak jako tak te to potka.
Nejsem neustále sváděn multipressem, motýlkem, a dalšími těžko pojmenovatelnými ZBYTEČNÝMI stroji, takže se plně soustředím na základní cviky. Nežiju v iluzi, že se mi nikdy nezastaví nárůst svalů, ale pochybuju, že chození do posilovny by následně nějak pomohlo.
|
Proc porad mluvis o strojich? Myslis, ze v posilovne se musi cvicit na strojich?
Prave ze pomohlo, ver tomu, ze je to dobry impulz. Cvicis jeste dost kratkou dobu, driv nebo pozdeji nejaka krize v motivaci zakonite prijde....
Navic pokud bys byl treba lifter tak pochybuju, ze bys mel doma treba powerlifterskou osu. Mel bys max. jen. vzperacskou a to je take pomerne dost znat. V nasich podminkach je tezko predstavitelne, ze by mel nekdo doma tak kvalitni vybaveni jako maji nektere oddily.....
Jen mi jde o to, že pokud nejsi závislý na obdivu/závisti/posměšcích ostatních, tak dopomoc je snad jediná věc, která cvičení v domácích podmínkách chybí.
|
Ver tomu, ze pokud budes v prostredi, kde budou kolem tebe vsichni drepovat napr. pres 250kg dostanes se do vyssich vah podstatne snadneji nez nekde sam v obyvaku. Ono ne nadarmo se rika: Priklady tahnou. Nezda se to, ale psychika je v tomhle ohledu dost mocna a pokud budes presvedceny, ze zvedat nejakou vahu je naprosto bezne je mnohem snadnejsi se na ni dostat.
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: st červen 16, 2010 12:48 pm Předmět: |
|
|
| xCROWx napsal: | | Domácí fitko (klec, olympijská osa atd.) a kvalitní sparring je můj sen :) |
No ale to nemusis snit. Staci najit dobrou posilovnu a vsechno tam mas :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Markisha

|
Zaslal: st červen 16, 2010 1:18 pm Předmět: |
|
|
| drlift_ napsal: | | xCROWx napsal: | | Domácí fitko (klec, olympijská osa atd.) a kvalitní sparring je můj sen :) |
No ale to nemusis snit. Staci najit dobrou posilovnu a vsechno tam mas :) |
A kruh se uzavírá - přijdou tam Markishka a Gollenka a budou tam tři hodiny a bude mít prd
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st červen 16, 2010 1:24 pm Předmět: |
|
|
To Tomkins ... to co píšeš je sice hezké, ale v jednom jsi úplně a totálně mimo, zejména proto, že .. a neber to nijak ve zlém .. zvedáš relativně málo a krátce. Protože když ti třeba při benči rupne v zápěstí/lokti/rameni (a to se může stát každému), tak si s nějakýma 70-80 kilama naštípněš max žebra (pokud nemáš smůli a nesletí ti to na hlavu, což se taky může stát, a to každému), a pak to ze sebe nějak shodíš. pokud tam máš třeba stopade, nebo dokonce víc, tak už to není ale vůůůůůůbec prdel a může ti jít skutečně o kejhák.
Takže buď člověk nejde do vah ... nechce to či nepotřebuje ... a jede třeba jako "Božský"  Ross, a pak může klidně trénovat sám, nebo do nějakých slušnějších vah jde, a pak to chce mít vždy někoho okolo, aby tě v případě potřeby tahal z průseru. Jestli trénuješ s kámošem v garáži, nebo sám ve fitku (kde bude vždy min. obsluha), je fuk.
Prostě, náhoda je blbec a rupnout může kdykoli v komkoli. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: st červen 16, 2010 1:29 pm Předmět: |
|
|
| drlift_ napsal: | | Tomkins napsal: |
No vidíš a já si zase myslím, že když budu lízt pod váhy, na který se necítím, tak skončím jako už spousta lidí tady s utrženým vazem/svalem, zlomenými žebry či zničenými klouby. Člověk musí znát své hranice a pokud už jde pod nějakou extra váhu, tak jenom s přesvědčením, že to dá a ne nějaký "uvidíme, kdyžtak mi sparing pomůže".
|
To co pises je nesmysl. Obcas proste potrebujes absolvovat test sily a i kdyz jdes na vahy, o kterych si myslis, ze je das, tak jsou to casto hranicni vahy a lehce se stane, ze to nezvladnes. Uz jsem to videl hodnekrat. Spatnej krok s cinkou pri drepu, vyjeti z drahy cinky pri benchi atd...
Kazdopadne se necham rad poucit jak chodit na tezke vahy. Zraneni ke sportu patri. Muzes byt sebelip pripravenej, ale tak jako tak te to potka. |
Zraněním musíš v první řadě předcházet. Samozřejmě, že můžeš zkusit maximálku, ale měl byses na ni v první řadě cítit. Nějaký testy síly, když si nejsem jistej, jestli to vůbec dám, jsou pouze testem tvýho ega - nejsou žádným přínosem pro svaly. Je rozdíl uhnat si zranění, protože opakovaně cvičíš s váhama, na který namáš a který za tebe tahá sparing (takhle cvičí čtvrtina fitka) a mezi tím, kdy jde o špatnej krok u dřepu či jinou "chybu", tak ta se ti může stát opravdu kdykoliv a ani se sparingem se nemusíš vyhnout zranění. Na druhou stranu, když nebudeš sledovat tu vysokou blondýnku, která je zrovna na zakopávání, tak se ti možná nic takovýho stát nemusí. Ale taky může, kdo ví.
Nejsem neustále sváděn multipressem, motýlkem, a dalšími těžko pojmenovatelnými ZBYTEČNÝMI stroji, takže se plně soustředím na základní cviky. Nežiju v iluzi, že se mi nikdy nezastaví nárůst svalů, ale pochybuju, že chození do posilovny by následně nějak pomohlo.
|
Proc porad mluvis o strojich? Myslis, ze v posilovne se musi cvicit na strojich? |
Právě ty sám pořád zmiňuješ, že ve fitku je lepší vybavení a bez toho podle tebe doma nemůžeš dosáhnout výsledků. Tak mi vysvětli, který užitečný vybavení tam je, co já doma nemám? Jen říkám, že ačkoliv je ve fitku víc příslušenství, málokterý je opravdu k něčemu. Např. stroje. Sám teď píšeš, že není třeba na nich cvičit. Tak to je hned půlka fitka zbytečná.
| drlift_ napsal: |
Prave ze pomohlo, ver tomu, ze je to dobry impulz. Cvicis jeste dost kratkou dobu, driv nebo pozdeji nejaka krize v motivaci zakonite prijde....
Navic pokud bys byl treba lifter tak pochybuju, ze bys mel doma treba powerlifterskou osu. Mel bys max. jen. vzperacskou a to je take pomerne dost znat. V nasich podminkach je tezko predstavitelne, ze by mel nekdo doma tak kvalitni vybaveni jako maji nektere oddily..... |
Já se opravdu bez powerlifterské osy neobejdu. Někomu stačí pytel s pískem a provaz pověšenej ze stromu a já budu stagnovat, protože mám jen jednu vzpěračskou osu a 300 kilo závaží. Ale bez tý lifterský osy to prostě nepůjde Vždyť je to absurdní - ani většina posiloven nemá takový vybavení, jaký bývá v některých oddílech. A přesto jsou to fitka kvalitní. Prostě tohle je argument jak noha, že bez vybavení to nepůjde. Půjde. Strýc je kovář. O 50 kilo těžší než já, ruku jak já stehno. Necvičí, jen prostě dře v práci a má dobrou genetiku. Je blbost si myslet, že ke svalům je nutně zapotřebí drahé vybavení.
Jen mi jde o to, že pokud nejsi závislý na obdivu/závisti/posměšcích ostatních, tak dopomoc je snad jediná věc, která cvičení v domácích podmínkách chybí.
|
Ver tomu, ze pokud budes v prostredi, kde budou kolem tebe vsichni drepovat napr. pres 250kg dostanes se do vyssich vah podstatne snadneji nez nekde sam v obyvaku. Ono ne nadarmo se rika: Priklady tahnou. Nezda se to, ale psychika je v tomhle ohledu dost mocna a pokud budes presvedceny, ze zvedat nejakou vahu je naprosto bezne je mnohem snadnejsi se na ni dostat. |
Bohužel tohle jde mimo mě. Obecně se snažím nepodléhat nějaké módě, ani jinému davovému šílenství. Zachovávám si chladnou hlavu a nesnažím se někoho napodobovat. A abych několik let cvičil a doufal, že budu velkej a silnej jako ten "namakanec", co chodí se mnou do fitka, to taky nemusím. Jsem sám se sebou spokojenej. Navíc do fitek chodí tolik různých exotů, že kdybych někoho z nich chtěl kopírovat, tak si ještě něco udělám _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: st červen 16, 2010 1:37 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | To Tomkins ... to co píšeš je sice hezké, ale v jednom jsi úplně a totálně mimo, zejména proto, že .. a neber to nijak ve zlém .. zvedáš relativně málo a krátce. Protože když ti třeba při benči rupne v zápěstí/lokti/rameni (a to se může stát každému), tak si s nějakýma 70-80 kilama naštípněš max žebra (pokud nemáš smůli a nesletí ti to na hlavu, což se taky může stát, a to každému), a pak to ze sebe nějak shodíš. pokud tam máš třeba stopade, nebo dokonce víc, tak už to není ale vůůůůůůbec prdel a může ti jít skutečně o kejhák.
Takže buď člověk nejde do vah ... nechce to či nepotřebuje ... a jede třeba jako "Božský" Ross, a pak může klidně trénovat sám, nebo do nějakých slušnějších vah jde, a pak to chce mít vždy někoho okolo, aby tě v případě potřeby tahal z průseru. Jestli trénuješ s kámošem v garáži, nebo sám ve fitku (kde bude vždy min. obsluha), je fuk.
Prostě, náhoda je blbec a rupnout může kdykoli v komkoli. |
Supr, jen mi sem quotni, kdy jsem napsal něco jiného, než teď ty. Protože teď jsi přesně popsal můj názor. Dokonce i s tím, že zvedám relativně málo Nevím, kde jsi přišel na to, že si myslím něco jiného, ale připisuju to skutečnosti, že máš téměř až schozofrení nutkání se mnou ve všem nesouhlasit.
EDIT: Pro jistotu:
| Tomkins napsal: | | dopomoc je snad jediná věc, která cvičení v domácích podmínkách chybí |
| Tomkins napsal: | | Takže záleží, co je myšleno výraznějším výsledkem - pokud výrazné zlepšení, nárůst svalové hmoty a nabrání pár desítek kilo, tak to doma možné je i bez, nebo s minimální dopomocí. Pokud je tím myšleno zvedání 300kg na dřepy, tak to je možné taky, ale člověk se holt musí smířit s tím, že nebude mít pravděpodobně dopomoc žádnou, i kdyby nějakou potřeboval. |
Já právě říkám, že tohle je problém domácích posiloven, ale přesto zvedám doma dál a i kdybych zvedal 150 kilo, tak do posilovny nepůjdu. Možná jsem blázen a koleduju si o malér, ale nijak to nesnižuje možnost vybudovat si v domácí posilovně svalovou hmotu. Jen to při vyšších vahách s sebou nese určitý rizika. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
Naposledy upravil Tomkins dne st červen 16, 2010 1:45 pm, celkově upraveno 5 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: st červen 16, 2010 1:38 pm Předmět: |
|
|
Já taky cvičím sám, nemám žádný cíle ala zvedání velkých vah, nebo nějaký soutěže, jen trochu posílit tělo a dát mu tvar, a na tohle fakt není třeba sparing partner ani fitko, ale jen pár základních věcí, pokud není člověk magor a nahazarduje, je jasný že se ti může něco stát, že je větší šance, ale to se ti může stat ijdyž se budeš rozcvičovat na benchi, sparing bude někde bokem, tobě lupne v ruce a máš to na sobě. Za celou dobu co cvičím sám, s přestávkama 3 roky se mi jednou stalo, že jsem musel u dřepu fláknout s činkou na zem, naštěstí tam mám gumy, nebo si tu zem prostě zabetonuju xD _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st červen 16, 2010 1:47 pm Předmět: |
|
|
Tomkins:
Unika ti jadro problemu. Lift mluvi o nejakych serioznich silovych vykonech, tedy pres 200 kg na cince. Pokud zvedas kolem stovky napriklad, tak je to opravdu malo a neni to nic spatneho, ale jde o to vybaveni. 100 kg muzes s trochou nadsazky zvedat na tyci od smetaku, ale pokud chces zvedat treba 2x tolik a vic, tak potrebujes kvalitni osu (coz je 10 tisic), kvalitni powerrack (10-15 tisic), odpovidajici kotouce (dalsich 10 tisic) atd. Takze domaci trenink ano, ale jen pokud si muzes poridit vybaveni odpovidajici tve vykonnosti.
edit:
a kdyz uz je rec treba o priprave v liftu, tak v dresech bez sparinga nic nenatrenujes, tam uz to bez pomoci obvykle nejde. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
Naposledy upravil CIZO dne st červen 16, 2010 1:49 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: st červen 16, 2010 1:48 pm Předmět: |
|
|
Zajímavá diskuse, jen kapku mimo téma. Nechcete to přehodit do tématu "Respekt a slušnost ve fitku"?
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: st červen 16, 2010 2:09 pm Předmět: |
|
|
Je rozdíl uhnat si zranění, protože opakovaně cvičíš s váhama, na který namáš a který za tebe tahá sparing (takhle cvičí čtvrtina fitka)
|
Proboha proc by ze mne mel sparing neco tahat? Mam ho tam od toho aby mne zachranil, kdyz se nezadari a to se stava jen parkrat v roce....
No vis, ono kdyz se pripravujes na soutez, tak jsi vazany terminem souteze, takze nejake hranicni vahy jit musis, ale to je asi tezky vysvetlovat. Ocividne to nechces chapat, protoze dle tebe je jakakoliv soutez vychloubani se pred ostatnimi.
Mimochodem do poradnejch posiloven zadny pekny zensky nechodej
| citace: | | Zraněním musíš v první řadě předcházet. |
Predchazet muzes jak chces, ale pokud se budes snazit dostat ke svym hranicim zraneni prijdou i tak.
| citace: |
Právě ty sám pořád zmiňuješ, že ve fitku je lepší vybavení a bez toho podle tebe doma nemůžeš dosáhnout výsledků. Tak mi vysvětli, který užitečný vybavení tam je, co já doma nemám? Jen říkám, že ačkoliv je ve fitku víc příslušenství, málokterý je opravdu k něčemu. Např. stroje. Sám teď píšeš, že není třeba na nich cvičit. Tak to je hned půlka fitka zbytečná.
|
V posilovne mam treba kvalitni stojany, lavicku, cinky, kotouce atd. coz mi prijde podstatne lepsi nez nejake domaci domadelky, ktere ma 99% lidi.
Já se opravdu bez powerlifterské osy neobejdu. Někomu stačí pytel s pískem a provaz pověšenej ze stromu a já budu stagnovat, protože mám jen jednu vzpěračskou osu a 300 kilo závaží. Ale bez tý lifterský osy to prostě nepůjde Vždyť je to absurdní - ani většina posiloven nemá takový vybavení, jaký bývá v některých oddílech. A přesto jsou to fitka kvalitní. Prostě tohle je argument jak noha, že bez vybavení to nepůjde.
|
Promin, ale prijde mi, ze jsi totalne mimo. Porad tady neco povidas o prevenci zraneni. Pokud bys zvedal napr. 300kg ve drepu se vzperacskou osou a lifterskou mel bys v tom pomerne rychle jasno. Bez poradneho vybaveni to jde, ale jde to hur a zpravidla to i dyl trva a mas vetsi sanci, ze se zranis.
Strýc je kovář. O 50 kilo těžší než já, ruku jak já stehno. Necvičí, jen prostě dře v práci a má dobrou genetiku. Je blbost si myslet, že ke svalům je nutně zapotřebí drahé vybavení.
|
Bavili jsme se o nejakem vyraznejsim uspechu ve sportu. Myslis, ze by stryc jen diky tomu, ze dre v praci mel sanci postavit se nejakemu top silovemu sportovci ktery ma dobre vedeni a trenuje v posilovne (a honi si tak samozrejme sve ego)?
Zachovávám si chladnou hlavu a nesnažím se někoho napodobovat. A abych několik let cvičil a doufal, že budu velkej a silnej jako ten "namakanec", co chodí se mnou do fitka, to taky nemusím.
|
Jak je videt, nepochopil jsi co jsem psal. Neni to o zadne mode, napodobovani atd.
Jsem sám se sebou spokojenej.
|
Jo to je videt, jses hvezda....
|
|
| nahoru |
|
 |
tysonek
Anonymní
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: st červen 16, 2010 2:22 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | Tomkins:
Unika ti jadro problemu. Lift mluvi o nejakych serioznich silovych vykonech, tedy pres 200 kg na cince. Pokud zvedas kolem stovky napriklad, tak je to opravdu malo a neni to nic spatneho, ale jde o to vybaveni. 100 kg muzes s trochou nadsazky zvedat na tyci od smetaku, ale pokud chces zvedat treba 2x tolik a vic, tak potrebujes kvalitni osu (coz je 10 tisic), kvalitni powerrack (10-15 tisic), odpovidajici kotouce (dalsich 10 tisic) atd. Takze domaci trenink ano, ale jen pokud si muzes poridit vybaveni odpovidajici tve vykonnosti.
edit:
a kdyz uz je rec treba o priprave v liftu, tak v dresech bez sparinga nic nenatrenujes, tam uz to bez pomoci obvykle nejde. |
Ale kdyz mou prioritou nejsou velke vahy, ale svalova hmota, tak si myslim ze zakladni vybava co jsem psal (stojany, lavka, jednorucky, cinka a dostatek zavazi) bohate staci. Takto muzu delat opravdu dost cviku, nejen ty zakladni jako MT, drep a bench ale dalsich xx. Jediny co mne chybi je nejaky stroj na nohy. Ale i tak muzu delat dost cviku. A jeste se mne nestalo zue bych stagnoval a stezoval is na nedostatek cviku abych stagnaci prekonal.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st červen 16, 2010 4:25 pm Předmět: |
|
|
To Tomkins .... Cízo to napsal za mě. Ale uznávám, je moje chyba, že já vím, s kým se to hádáš, a o čem konkrétně Lift píše, a nedošlo mi, že ty ne. Takže ještě jednou ... pokud se jedná jen o kondičně-rekreační posilování pro radost a dobrý pocit, tak máš samozřejmě pravdu, že cvičit třeba doma je ok. Pokud jde někomu ale při cvičení o něco víc, nebo už dosáhl jisté úrovně (vah), tak je cvičit sám celkem o hubu.
EDIT ... ještě k tomuhle "Jen říkám, že ačkoliv je ve fitku víc příslušenství, málokterý je opravdu k něčemu. Např. stroje .". To je neskutečná kokotina, a stroje mají v posilovně rozhodně své nezastupitelné místo. Že je napříkald lifter využije řádově méně, nežli kulturista, je jiná věc, ale takto obecné tvrzení je prostě blbost. Vždy záleží na tom KDO cvičí a jaký je jeho CÍL. Univerzální trenál bohužel neexistuje. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
keba

|
Zaslal: st červen 16, 2010 7:51 pm Předmět: |
|
|
přispěju něčím do mlýna
My (3 kamarádi, lifteři) cvičíme v garáži (klasická) a výkony nahoru jdou a celkově je to tak 100x lepší než ve veřejnym fitku, náklady byly 40 tisíc dohromady a máme vše co potřebujem a na čem se odcvičí bez problémů celý tělo - dvě osy, 4 páry nakládacích jednoruček, hodně závaží, hrazda, Ez apod. Neměnil bych už nikdy _________________ Venca.v : Netusim, ale tusim ze sacharidy jsou cukry a cukr moc nezeru, jenom v cokoladovejch susenkach a tak, nebo s tim tvarohem
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|