|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
JOga

|
Zaslal: st červen 16, 2010 7:56 pm Předmět: |
|
|
keba ...ted v létě plánuju si svařit klec, nějakou lávku, materiál už mám, svářečku taky, jen nevím kde sehnat levně nějakou kvalitnější osu a koutouče ...nemáš nějakej odkaz na levný a kvalitní závaží, osy ?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Tomkins

|
Zaslal: st červen 16, 2010 7:58 pm Předmět: |
|
|
| drlift_ napsal: | | Tomkins napsal: |
Jinak já cvičím doma a tyhle Vaše starosti ve mně vyvolávají škodolibou radost |
Otazka je jestli s treninkem doma dosahnes nejakeho vyraznejsiho uspechu. .... |
Rád bych připomněl, jak tahle diskuze vlastně vznikla. Já osobně jsem nikdy netvrdil, že dokážu dosáhnout nějakých neuvěřitelných výkonů. Nejen, že jsem omezen genetikou, somatotypem, časovými možnostmi, ale vlastně i tím, že cvičím "jen" pro radost. Takže za "nějaký výraznější úspěch" budu považovat ne pokoření lifterských rekordů (jako to očividně chce většina z vás). Bude mi stačit pouze to, že budu mít dobrou postavu, pevný zdraví a sílu úměrnou obyčejnému smrtelníkovi (žádných 300kg na dřep). A k tomu mě (a nejen mě) domácí cvičení bohatě stačí. Takže ještě jednou ano, i s domácím cvičením mohu dosáhnout výraznějších úspěchů . Nemám prostě genetiku na to, abych někdy zvedl 300 kilo, takže žádné drahé vybavení nepotřebuju.
Takže se přestaňme prosím bavit o tom, jak je domácí posilovna vhodná pro liftery (0,01% lidí - pardon, ale je to tak), ale jak je vhodná pro normálního kondičního cvičence (99.99% lidí), kterej může mít ambice možná tak akorát na to, dřepnout kolem 150kg (ne 300+). Je sice hezký, že jste mi teď společnými silami dokázali, že opravdovej lifter - tvrdej chlap s úspěchy, ze kterých se všichni posadíme na prdel, je bez drahého vybavení a sparinga jenom kus hovna - což tedy uznávám a nemám proti tomu námitky, ale mě šlo spíše o to, poukázat na fakt, že "normální" člověk si dokáže odcvičit plnohodnotný trénink doma bez toho, aby se musel cítit ošizen.
ygg: Nezklamal jsi. Tak ještě jednou: napsal jsem jen to, že ze strojů, umístěných v průměrném fitku, je málokterý opravdu k něčemu. Jinými slovy, že by jich mohlo být podstatně méně, protože některé jsou zbytečné. A to, že některé zbytečné opravdu jsou, můžou potvrdit všichni trenéři a majitelé posiloven. Nepovažuji proto tento výrok za "neskutečnou kokotinu" jako ty, ale tohle melodrama ti nezazlívám. Je mi jasné, že jsi na sebe musel trošku upozornit.
drlift: Ve zkratce - jestli si myslíš, že jsi mi tvrzením, že "lifter se v přípravě na soutěž bez vybavení a sparinga neobejde", vyvrátil fakt, že i bez posilovny se dá dosáhnout výraznějších úspěchů, tak tě musím upozornit, že nevyvrátil. Jestli k vám do fitka nechoděj pěkný holky, o důvod víc, proč tam nechodit. Dále: Doma mám stejně kvalitní stojany činky, kotouče, jako ve fitku. Na závěr musím upozornit na to, co jsi napsal, a to, že to jde i bez pořádnýho vybavení, ale jde to hůř a trvá to dýl - teď už fakt nechápu, co se mi snažíš celou dobu teda vlastně dokázat.
| citace: | | Bavili jsme se o nejakem vyraznejsim uspechu ve sportu. Myslis, ze by stryc jen diky tomu, ze dre v praci mel sanci postavit se nejakemu top silovemu sportovci ktery ma dobre vedeni a trenuje v posilovne (a honi si tak samozrejme sve ego)? |
Já nevím, jestli ti už náhodou z těch lifterů nehrabe. No tak někdo zvedne 300 nebo 400 kilo. No tak bóže. Třeba si z toho stříkni do kalhot. Opravdu tady chceš porovnávat, jestli se můj příbuznej může měřit s nějakým TOP lifterem? Není ti náhodou tak 13? A co se tím asi tak dokáže, ty chytráku? Můžu já se postavit nějakýmu TOP sportovci? Nemůžu. A budu moct, když budu trénovat v posilovně? Samozřejmě že ne. Jen jsem chtěl tomu tvýmu zatemnělýmu malýmu mozečku ukázat, že člověk nemusí mít drahý vybavení, sparinga a dobrý vedení, aby z něj byl "kus chlapa". Bohužel tobě to nikdy nedocvakne. Divím se, že ses mě nezeptal, kolik strejda dřepne... Jako by na tom záleželo. Důležitý je, že se dokázal vypracovat bez posilovny, bez vedení, bez suplementů, bez sparinga, bez os za 10 tisíc. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
Naposledy upravil Tomkins dne st červen 16, 2010 8:09 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st červen 16, 2010 8:07 pm Předmět: |
|
|
Tomkins:
Zacinas byt zbytecne hysterickej. Diskuse predevsim vznikla ve chvili, kdy se resilo, jestli ma ve stojanu prednost ten, co zveda vic a je na vyssi urovni. Ty jsi napsal ze jsi vysmatej, ze cvicis doma a to jsme ja, lift a ygg argumentovali, ze doma se sice trenovat da, ale jen do urcite urovne a pak uz zacnes byt limitovany vybavenim, pripadne potrebou asistence sparinga (ne vzdy a nezbytne samozrejme). Pak jsi z neznameho duvodu predhodil strejdu kovare a nakonec zacnes nadavat liftovi. Mej k nemu trosku respekt a odpust si ty invektivy vuci nemu. On uz nejspis zvedal cinky kdyz ty jsi jeste maval v kocarku chrastitkem. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st červen 16, 2010 8:18 pm Předmět: |
|
|
Abych to trochu odlehčil, nejvíc vás diskutéry obdivuju za ty multiquoty, to je pořádná makačka to sesmolit.
Pro mě má cvičení doma jednu vadu a sice to, že nemám tolik motivace cvičit. Když už někam jdu s tím, že budu cvičit, odcvičím, osprchuju a jdu domů. A je vyřízeno.
V posilovně je to prostě fajn, ale je můj sen mít jednou něco jako píše Keba. Doufám, že se mi to jednou aspoň na starý kolena podaří pro synka, který ještě není ani v plánu :-) _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
tysonek
Anonymní
|
Zaslal: st červen 16, 2010 8:19 pm Předmět: |
|
|
buď koukám špatně nebo tady ten člověk nikde nemá ani fotku, viděl ho někdy někdo? Já začínám být vážně zvědavá, jestli "velikost ega a keců" bude korespondovat s dosaženými výsledky.
Anonymita Fora a klávesnice je někdy opravdu otrava , kdyby podmínkou příspěvku byla jasně zřetelná fotka , dost lidí by mlčelo nebo nevyskakovalo, protože by nikdy nevěděli , jestli se kolem ve fitku nemotá někdo, s kým se chytl a kdo by mu za to rozbil držku, Hawk.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: st červen 16, 2010 8:26 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | Tomkins:
Zacinas byt zbytecne hysterickej. Diskuse predevsim vznikla ve chvili, kdy se resilo, jestli ma ve stojanu prednost ten, co zveda vic a je na vyssi urovni. Ty jsi napsal ze jsi vysmatej, ze cvicis doma a to jsme ja, lift a ygg argumentovali, ze doma se sice trenovat da, ale jen do urcite urovne a pak uz zacnes byt limitovany vybavenim, pripadne potrebou asistence sparinga (ne vzdy a nezbytne samozrejme). Pak jsi z neznameho duvodu predhodil strejdu kovare a nakonec zacnes nadavat liftovi. Mej k nemu trosku respekt a odpust si ty invektivy vuci nemu. On uz nejspis zvedal cinky kdyz ty jsi jeste maval v kocarku chrastitkem. |
Jasně, je to velkej lifter, a proto má vždy pravdu, má taky přednost u stojanů a je zapotřebí k němu mít respekt, ačkoliv se vyjadřuje jako debil Beru na vědomí.
Pánové - jediné, co Vám říkám, je, že ne každej nutně potřebuje drahý vybavení a ne pro každého je lifterský úspěch tím nejdůležitějším na světě. Samozřejmě, že se teď strašně naštvete a budete se mě pokoušet shazovat - je mi jedno jak, vy si určitě poradíte. Klidně, do toho.
EDIT: Ani jsem to nestihl ani dopsat a Tysonek zazářil jak jasná hvězda - prý by jí zajímalo "JAKÝ MÁ DOSAŽENÝ VÝSLEDKY" a že "NEMÁ TADY FOTKU". Když budu vážit 150 kilo, bude mít snad moje slovo větší váhu? Musím nutně vyhrát nějaký závody, aby můj názor byl hodný zřetele? Seš patetická.
Váš názor Vám neberu, jen si nemyslím, že by existovalo tolik lidí na takové úrovni, že už by jim trénink doma nepřinášel výsledky. Kdo bude trénovat poctivě, výsledků dosáhne prakticky kdekoliv. A jestli je v posilovně, nebo doma, v tom nemusí poznat rozdíl. Většinu cvičenců limituje stejně jako mě genetika, špatná technika a (přiznejme si to narovinu) špatná strava. Nikoliv vybavení a sparing. I když budete argumentovat potřebami jedné malé skupiny lidí (pravděpodobně vás), pořád lze moje tvrzení vztáhnout na tu velkou, podle Vás zbytečnou skupinu trapných začátečníků, kteří Vás pouštějí přednostně na dřepy, a kteří nikdy nezvednou těch Vašich pošahaných 300 kilo - ať už budou trénovat v posilovně, nebo doma.
Howgh, domluvil jsem, ó velcí lifteři _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
Naposledy upravil Tomkins dne st červen 16, 2010 11:58 pm, celkově upraveno 3 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st červen 16, 2010 8:29 pm Předmět: |
|
|
| tysonek napsal: | buď koukám špatně nebo tady ten člověk nikde nemá ani fotku, viděl ho někdy někdo? Já začínám být vážně zvědavá, jestli "velikost ega a keců" bude korespondovat s dosaženými výsledky.
Anonymita Fora a klávesnice je někdy opravdu otrava , kdyby podmínkou příspěvku byla jasně zřetelná fotka , dost lidí by mlčelo nebo nevyskakovalo, protože by nikdy nevěděli , jestli se kolem ve fitku nemotá někdo, s kým se chytl a kdo by mu za to rozbil držku, Hawk. |
coz o to, anonymita je fajn, ono je to nekdy moudre se nevystavovat vsude mozne a nepsat o sobe prvni posledni na vsech diskusnich forech a socialnich sitich kam jen clovek chodi, ale zneuzivat toho a myslet si ze to cloveku dava pravo si otvirat pusu uplne na kazdyho, to uz moudre neni, ani slusne... _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: st červen 16, 2010 8:32 pm Předmět: |
|
|
Tomkins, je az take tazke sa slusne ospravedlnit? ...a hlavne ked zistis, ze si prestrelil? Dr.Lift je velmi uznavany nielen na tomto fore. Je jedno, ci je lifter alebo cokolvek ine...je to niekto, od koho sa mozme vela ucit... (a ja uz tiez patrim do kategorie 30+...)
|
|
| nahoru |
|
 |
tysonek
Anonymní
|
Zaslal: st červen 16, 2010 8:37 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | tysonek napsal: | buď koukám špatně nebo tady ten člověk nikde nemá ani fotku, viděl ho někdy někdo? Já začínám být vážně zvědavá, jestli "velikost ega a keců" bude korespondovat s dosaženými výsledky.
Anonymita Fora a klávesnice je někdy opravdu otrava , kdyby podmínkou příspěvku byla jasně zřetelná fotka , dost lidí by mlčelo nebo nevyskakovalo, protože by nikdy nevěděli , jestli se kolem ve fitku nemotá někdo, s kým se chytl a kdo by mu za to rozbil držku, Hawk. |
coz o to, anonymita je fajn, ono je to nekdy moudre se nevystavovat vsude mozne a nepsat o sobe prvni posledni na vsech diskusnich forech a socialnich sitich kam jen clovek chodi, ale zneuzivat toho a myslet si ze to cloveku dava pravo si otvirat pusu uplne na kazdyho, to uz moudre neni, ani slusne... |
souhlas, neříkám vyblít o sobě od A do Z vše , ale sportovně založená fotka a člověk má jasno kdo za písmeny stojí.
Osobně nepochopila jsem Facebook občas potřebuji zjistit nějaký lidi a co jsou zač a děsně jsem se divila , že na Facebooku pokaždý uspěju!!! Nebezpečná věc
|
|
| nahoru |
|
 |
setny
|
Zaslal: st červen 16, 2010 8:38 pm Předmět: |
|
|
Nezaznamenal jsem, že by se lift vyjadřoval na úrovni debility.
Tomkins k tobě, ono ty tvé řeči o genetice možná budou jen řeči do větru, protože i s mizernou genetikou jde dojít k pěkným výkonům.
Pokud si nikdy nebenchoval takovou váhu aby ses musel bát volného pádu, sparinga a vybavení nepotřebuješ pokud si nikdy nechtěl být silný nebo vypadat dobře sparinga ani vybavení znovu nepotřebuješ. ( k těm svalům je nějaké to závaží také potřeba)
K zlepšování doma.. jistě je možné do určité úrovně a je na každém zda se spokojí.
Mimochodem pokora ještě nikomu neublížila. _________________ "Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví, čeho je třeba. "
"Svoboda je jen zbožné přání."
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: st červen 16, 2010 8:39 pm Předmět: |
|
|
| EpsteinBarr napsal: | | Tomkins, je az take tazke sa slusne ospravedlnit? ...a hlavne ked zistis, ze si prestrelil? Dr.Lift je velmi uznavany nielen na tomto fore. Je jedno, ci je lifter alebo cokolvek ine...je to niekto, od koho sa mozme vela ucit... |
Já ho neznám, vyjadřuju se k němu tak jak on se vyjadřoval ke mně. Já mám ke všem ze začátku úctu, ale tu u mě ztratil ve chvíli, kdy se začal chovat jako namyšlenej frajírek, co má všechno a všechny na háku. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
Naposledy upravil Tomkins dne st červen 16, 2010 8:40 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
|
| nahoru |
|
 |
Robb
|
Zaslal: st červen 16, 2010 8:43 pm Předmět: |
|
|
Naposledy upravil Robb dne ne březen 03, 2013 10:49 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st červen 16, 2010 8:44 pm Předmět: |
|
|
Tomkins:
Takze to naposledy shrneme - pro tve potreby a potreby dalsich lidi, co se nezenou za nejakymi silenymi vykony staci domaci cviceni. Pro potreby tech, kteri treba miri trosku vys (a neni jich zase tady na foru tak malo, jak si myslis) sice domaci fitko stacit muze, ale uz to vyzaduje trosku lepsi a financne narocnejsi vybaveni, ktere nemusi byt pro kazdeho dostupne. Takze ano, da se cvicit i doma, zalezi pripad od pripadu. Doufam, ze jsi s takovou definici spokojen a uz se nemusime dal dohadovat. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
setny
|
Zaslal: st červen 16, 2010 8:45 pm Předmět: |
|
|
Robb: S něčím lehkým to sroluješ a nebo si s tím prostě stoupneš, ale hlavně tě to nerozdrtí. _________________ "Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví, čeho je třeba. "
"Svoboda je jen zbožné přání."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|