Montovane domy - domy na kluc

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Montovane domy - domy na kluc  Úvodní stránka -> Ostatní -> Montovane domy - domy na kluc
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Aky mate nazor na montovane domy?
Co to je? Krabica? Nikdy! Vyhodene peniaze...
32%
 32%  [ 10 ]
Ako alternativa ku klasickemu domu moze byt.
32%
 32%  [ 10 ]
Skvela vec, dom za cenu bytu, male naklady.
35%
 35%  [ 11 ]
Celkem hlasů : 31

Autor Zpráva
Bury

PříspěvekZaslal: ne červen 27, 2010 9:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:
Bury bury... Právě že ta praxe a znalosti ti úplně chybí. Zateplení má smysl i kdyby bylo jen 2 cm a to z důvodu přerušení tepelných mostů které prostě vznikají ať už šlendriánem nebo se jim prostě už z principu nejde vyhnout (ostění oken, místa styku stropu s venkovní zdí atd atd.) Že má cihla R=5 ani omylem neznamená že celá venkovní stěna má R=5. Nejenom že v místech tepelných mostů uniká nejvíc tepla, ale stěna má sníženou teplotu a v místech s větším rozdílem teplot se má tendenci srážet vlhkost. V místech s vyšší vlhkostí se pak tvoří plísně se všemi problémy s tím souvisejícími.
Dále to že na zdi připlácneš půl metru polystyrenu rozhodně nestačí k vytvoření pasivního domu. Musíš udělat ještě milion dalších (a drahých) věcí které se mě nechce rozebírat.
Pasivní dům se finančně rozhodně nevyplatí a je jen pro bohatší zelené nadšence. Pro normální lidi tyto domy ani nejsou k žití, protože všechno je v nich neprosto podřízeno úsporám. Domy jsou od toho aby se v nich příjemně a pohodlně bydlelo a ne aby člověk ani nemohl otevřít okno když chce a na severní straně ho vlastně ani nenajde.

Promin ale myslim, že tomu trochu rozumim a proto si mohu dovolit tvrdit to co tvrdím a stát si za tím, protože to mám dost prostudované na adekvátních místech a zároven prakticky ověřené. Tepelny most u ostění?Porotherm na to má specialni tvarovky s izolací například kam se okno rovnou usadí, tepelný most u stropu? Pokud myslíš u balkonu jsou dobře fungující izonosníky. Hodnata R už se nepoužívá a to že má blok U=2 neznamená, že stěna má 2 to sem nikdy neřekl a je to blbina to máš pravdu.A zduraznuji, že celou dobu hovořím o dobře systémově provedené stavbě. A konečně pasivní dum má určite mouchy a osobně bych si ho nestavěl, protože právě vím moc dobře, že pasiv není jen o "plácnutí izolace" a určité technické niance nejsou zatím vyřešeny do dusledku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cratach

PříspěvekZaslal: ne červen 27, 2010 9:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prave ze ty 2 cm izolace sou taky nesmysl To si pak vesele bude v ty zdi kondenzovat voda, chce to aspon tolik cm, aby teplota nikde uvnitr ty zdeny konstrukce neklesla pod teplotu rosnyho bodu
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: ne červen 27, 2010 9:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cratach napsal:
Prave ze ty 2 cm izolace sou taky nesmysl To si pak vesele bude v ty zdi kondenzovat voda, chce to aspon tolik cm, aby teplota nikde uvnitr ty zdeny konstrukce neklesla pod teplotu rosnyho bodu

No jo, použil jsem naschvál extrémní příklad

Bury:
každý projektant ti řekne že pokud chceš mít tlouštku stěny např. 50cm tak je nesrovnatelně výhodnější postavit ji ze 40cm cihel a zateplit 10cm polyše než použít 50cm cihly a nezateplovat vůbec.
Bury

PříspěvekZaslal: ne červen 27, 2010 9:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:
Cratach napsal:

No jo, použil jsem naschvál extrémní příklad

Bury:
každý projektant ti řekne že pokud chceš mít tlouštku stěny např. 50cm tak je nesrovnatelně výhodnější postavit ji ze 40cm cihel a zateplit 10cm polyše než použít 50cm cihly a nezateplovat vůbec.

Samozřejmě!!!Jako projektant s tím naprosto souhlasím Proto také standartni cihelnej blok 44 P+D, kterej je brán jako totální základ plně dostačuje k dodržení všech normových požadavku a nehledě na to, že ruzné niance těchto bloku vpodobe STI atd. tuto normovou hodnotu překonají.
Cratach

PříspěvekZaslal: ne červen 27, 2010 10:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Abych se este vratil k hlavnimu tematu pro AHOLU: v pripade ze by ses rozhod pro stavbu domu, tak urcite nahlidni do uzemnich planu dany lokality - mam takovou zkusenost, ze vetsina lidi v cr na to kasle (nebo spis je to nenapdne). Koridory zeleznic, dalnic a silnic (mluvim ted o hlavnich tridy I) sou casto v planech zaneseny i par desitek let, aniz by nutne doslo k jejich realizaci, popr. i kdyz se jedna o vice variantach trasy, tak se da dohledat, kudy maji priblizne vest.
ElChino

PříspěvekZaslal: po červen 28, 2010 8:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="Diesel Vin"]
ElChino napsal:
Diesel Vin napsal:
ElChino napsal:
AHOLA napsal:
Jj, Lunik IX. To cislo je dolezite, vyrastal som na Luniku III. Nie je Lunik ako Lunik
citace:
Životnost dřevostaveb při dodržení technologických postupů zcela jistě překoná životnost morální .

Co to je, nejak mi nedochadza

Viem, ze sa to tak neda zovseobecnit, ale kolko podla teba vydrzi dobre postavena "drevostavba" bez potreby vyraznejsej rekonstrukcie? 25-30 rokov? Za "normalnych" podmienok samozrejme....

Každej seriózní výrobce a stavitel, dává na konstrukci záruku 30-50 let, takže seriózní rekonstrukce hrozí cca za 60-70 let :) (řekněme fasáda a střecha - samotná konstrukce je v podstatě bezúdržbová). Sám žiju v nízkoenergetické dřevostavbě a neměnil bych. Předtím celý život ve zděným baráku a rozdíl v kvalitě života je znát. Dřevostavby v Rakousku, Německu, v severských krajinách stojí dvě století bez výraznějších problémů. Mám barák od RD Rýmařov a spokojenost nadevše. Jsou lidi, co bydlí ve "starších" dřevostavbách co mají stejnou technologi a po 35 letech bez jakýchkoliv problémů (bývalej OKAL).

Jaký je rozdíl v kvalitě života v cihle a ve dřevě? Který je sakra znát:-)

Beton a drevo? Co ti je blizsi? Mazelka je odmalicka alergik, ale to se po prestehovani do drevostavby zmenilo. Holt rozdil v klimatu je znat ;)

Manželka má alergii na beton?
Argument pro to, že mně barák přežije mně moc nepřesvědčil, když utratím tolik peněz, byl bych velmi rád, aby v tom mohly bydlet ještě minimálně moje děti, a tím si u dřevostavby nejsem jistý.
A co je mi bližší? Beton
Funkcionalismus

Tak nebud :) já Ti to nevnucuju, ale chci vidět tvoje děti jak budou bydlet v 80 let starým baráku ;), holt nároky na bydlení se mění. To, za co tvoje děti dají do rekonstrukce betonu, moje postaví nový baráček :)
Diesel Vin

PříspěvekZaslal: po červen 28, 2010 8:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomu se říká "dělat z nouze ctnost"
ignasov

PříspěvekZaslal: po červen 28, 2010 8:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nechcem zakladat novy topic, kedze sa tu vyjadruju ludia ktori maju skusenosti so stavbami. mam jednu otazku, som absolutny laik, tak ma neukamenujte, ale v pripade ze mam pozemok, je mozne postavit maly domcek, ci uz bungalov alebo s jednym poschodim, s obytnou rozlohou okolo sto stvorakov, proste nic velkolepe, maly domcek, zariadeny skromne, do 1,5 miliona korun ?
Diesel Vin

PříspěvekZaslal: po červen 28, 2010 9:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

slovenských předpokládám. Ano, za tu cenu lze pořídit pěkný zahradní domek a skladovat v něm nářadí:-)
edit: asi se dá
http://www.vseprovasdum.cz/stavime-dum-za-milion/
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: po červen 28, 2010 9:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ignasov napsal:
nechcem zakladat novy topic, kedze sa tu vyjadruju ludia ktori maju skusenosti so stavbami. mam jednu otazku, som absolutny laik, tak ma neukamenujte, ale v pripade ze mam pozemok, je mozne postavit maly domcek, ci uz bungalov alebo s jednym poschodim, s obytnou rozlohou okolo sto stvorakov, proste nic velkolepe, maly domcek, zariadeny skromne, do 1,5 miliona korun ?

Na klíč určitě ne.
ygg

PříspěvekZaslal: po červen 28, 2010 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:
ignasov napsal:

Na klíč určitě ne.

Pokud chceš 100m obytné plochy (ale asi i užitné), tak do 1,5m se podle mě nevejdeš ani kdybys to stavěk komplet sám, a pokud, tak za cenu použití nekvalitního materiálu...nebo nějaké extrémně výhodné koupě.

Jinak to ElChino ... přijeď se podívat do Prahy, tady jsou celé čtvrti 80 a více let starých domů, a majitelé nevypadají na to, že by houfně prchali do satelitů užívat si krásných nových dřevostaveb. Stejně jako když je řeč o betonu a funcionalismu, taková Baba mi moc nepřijde jako chudinské gheto .
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: po červen 28, 2010 10:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
MalajskyTygr napsal:
ignasov napsal:

Na klíč určitě ne.

Pokud chceš 100m obytné plochy (ale asi i užitné), tak do 1,5m se podle mě nevejdeš ani kdybys to stavěk komplet sám, a pokud, tak za cenu použití nekvalitního materiálu...nebo nějaké extrémně výhodné koupě.

Jinak to ElChino ... přijeď se podívat do Prahy, tady jsou celé čtvrti 80 a více let starých domů, a majitelé nevypadají na to, že by houfně prchali do satelitů užívat si krásných nových dřevostaveb. Stejně jako když je řeč o betonu a funcionalismu, taková Baba mi moc nepřijde jako chudinské gheto .

Sice se v tom už 4 roky nepohybuju, ale myslím že za 1.5 mio bych to dal, ale já si dokážu udělat úplně všechno mimo topení, vody, elekriky.

Jenomže v Praze má hodnotu hlavně pozemek na kterém ten dům stojí. A ty domy se samozřejmě neustále renovují a cpou se do nich peníze. Kdyby se na ně těch 80 let nesáhlo tak dnes bude daleko nejvýhodnější ty domy zbořit a postavit místo nich nové. Jestli byly postaveny z cihel nebo dřeva je úplně jedno. Vlastně není, dřevo se rekonstruuje případně bourá daleko snáz.
ygg

PříspěvekZaslal: po červen 28, 2010 12:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To MT ... jde o to, jak by vypadal výsledek, a z čeho by se to postavilo. V každém případě mi to přijde silně na krev a jakýkoli průser by znamenal velký problém, možná neřešitelný.

Údržba je samozřejmě nutností u každé stavby, případné rekonstrukce a renovace už jsou vždy otázkou majitele, jeho představ, požadavků a možností. Nicméně pomíjíš jednu zásadní věc, a tou je architektonická hodnota stavby .. takže u skutečně kvalitní architektury by nějaké "zboříme a postavíme něco jiného" prakticky nemělo připadat v úvahu, a případné rekonstrukce by měly být prováděny velmi citlivě (i když občas to dopadá skutečně tristně). Toto samozřejmě závisí jak od lokality, tak od konkrétní stavby jako takové. Nicméně formulace "chci vidět tvoje děti jak budou bydlet v 80 let starým baráku ;)" mne vskutku pobavila...ale to je možná dáno tím, kde bydlím;-)
ElChino

PříspěvekZaslal: po červen 28, 2010 1:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diesel Vin napsal:
Tomu se říká "dělat z nouze ctnost"

Tomu se říká neznalost ;).
ElChino

PříspěvekZaslal: po červen 28, 2010 1:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
MalajskyTygr napsal:
ignasov napsal:

Na klíč určitě ne.

V Praze žiju asi 9 let ;) a myslím, že ji znám dobře. Jasně i hrad je z kamene a stojí 300 let ale srovnávat to s barákem na bydlení je trohcu mimo :).

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Montovane domy - domy na kluc Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: