|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
eSko
Naivka

|
Zaslal: so červenec 03, 2010 1:35 pm Předmět: |
|
|
| Tomkins napsal: | | eSko napsal: |
AK zajistí ochranu svalové hmoty před svalovým katabolismem, ale ty AK se tam musí nějak dostat a ty do svalů transportuje hádej co |
Jo, díky, už mě to trklo.
Ještě mi sem prosímtě napiš, jak je to s tím anabolismem a katabolismem. Já vždycky myslel, že anabolismem je myšleno zjednodušeně syntéza bílkovin, ukládání zásob za účelem uskladnění energie. A naopak katabolismem zase rozklad zásob, popř. právě pálení svalů za účelem získání energie. No a protein, amina, či bcaa by měly zabránit pálení svalů, aniž by výrazně omezily rozkladu tukových zásob na energii. Je to tak? |
Je, pokud nepřijmeš cukry po cvičení, tak zvýšená lypolýza (po aerobce) pokračuje. Díky přijmutí AK zajistíš zabránění rozkladu svalové hmoty za účelem získání energie, ale inzulin se vyplaví, ten prostě musí pracovat díky příjmutí zmíněných AK, jinak by to nešlo. Ale nevyplaví se v takové míře, jako kdyby jsi tam narval 50 g dextrózy. Pro tělo je snažší sáhnout do svalů, než do tukových zásob, je to pro něj rychlejší, tuk bere jako dlouhodobou energetickou rezervu (proto je důležité zařazovat aerobku po anaerobním cvičení, aby došlo k postupnému odbourávání zvýšených tukových zásob) Teď už víš, proč každý kdo jde do diety bere BCAA a širokospektrální amina jako jednu z nejdůležitějších věcí. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Tomkins

|
Zaslal: so červenec 03, 2010 2:22 pm Předmět: |
|
|
Já to takhle myslel od začátku, jen jsem myslel, že se inzulín v případě aminokyselin nevyplavuje vůbec  Nevím, jak mě to napadlo, moje chyba, moje neznalost
Takže říct, že amina, mají velmi silnou inzulinovou odezvu, je blbost, stejně tak, že podporují anabolický stav. Prostě jen ochraňují svalovou hmotu v případě nedostatku cukrů a proto jsou vhodné především do diety, kdy má tělo sacharidů obecně nedostatek.
Mimochodem, když už tě tady jednou zdržuju, kdy bys doporučoval suplementovat aminama? Před, i po tréninku?
Děkuju za rychlokurz. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: so červenec 03, 2010 2:27 pm Předmět: |
|
|
Ano. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Pepa

|
|
| nahoru |
|
 |
Diesel Vin
|
Zaslal: so červenec 03, 2010 6:00 pm Předmět: |
|
|
| Tomkins napsal: |
Takže říct, že amina, mají velmi silnou inzulinovou odezvu, je blbost, stejně tak, že podporují anabolický stav. Prostě jen ochraňují svalovou hmotu v případě nedostatku cukrů a proto jsou vhodné především do diety, kdy má tělo sacharidů obecně nedostatek.
|
ty neumíš anglicky, co? Tak já ti přeložím, píšou tady, že BCAA stimulují produkci insulínu a že jsou anabolické. Ale možná to tam mají špatně.
BCAA's act as nitrogen carriers which assist the muscles in synthesizing other AMINOS needed for ANABOLIC muscle action. In simpler terms, it is a combining of simpler aminos to form a complex whole muscle tissue [1.] . In simpler terms, it is a combining of simpler AMINOS to form a complex whole muscle hedvábného [1.]. Therefore, BCAA's stimulate production of insulin, the main function of which is to allow circulating blood sugar to be taken up by the muscle cells and used as a source of energy. Therefore, BCAA's stimulate production of insulin, the main function of which is to allow Circulating blood sugar to be taken up by the muscle cells and used as a source of energy. This insulin production promotes amino acid uptake by the muscle. This insulin production promotes amino acid uptake by the muscle. BCAA's are both anabolic and anti-catabolic because of their ability to significantly increase protein synthesis, facilitate the release of hormones such as growth hormone (GH), IGF-1, and insulin, and help maintain a favorable testosterone to cortisol ratio [1] . BCAA's are both ANABOLIC and anti-catabolic because of their ability to significantly increase protein synthesis, facilitate the release of hormone such as growth hormone (GH), IGF-1, and insulin, and help maintain a favorable testosteron to Cortisil ratio [1] .
BCAA's are also excellent anti-catabolic because they can help prevent protein breakdown and muscle loss, which is significantly important to those who are pre-contest diets. BCAA's are also excellent anti-catabolic because they can help prevent protein breakdown and muscle loss, which is significantly important to those who are pro-contest diets. During these times of low caloric intake, the use of BCAA is strongly recommended because there is a greater risk of muscle loss due to a decrease in the rate of protein synthesis and an increase of proteolysis, which is the hydrolytic breakdown of proteins into simpler, soluble substances such as peptides and amino acids, as occurs during digestion [4.] . During these times of low calorico intake, the use of BCAA is strongly recommended because there is a greater risk of muscle loss due to a decrease in the rate of protein synthesis and an increase of proteolysis, which is the hydrolytic breakdown of proteins into simpler, soluble substances such as peptides and amino acids, as occurs during Digestion [4.].
|
|
| nahoru |
|
 |
Diesel Vin
|
Zaslal: so červenec 03, 2010 6:06 pm Předmět: |
|
|
btw. když si dáš po tréninku samotné BCAA, cca 20-30 gramů, zažiješ do půl hodiny velmi silnou hypoglykemii, něco podobného zažiješ, když si do PTN přidáš taurin... dávat BCAA po tréninku v dietě je podle mého soudu blbost, něco jiného je dávat je před tréninkem, kdy ti doplní velmi rychle energii, i když máš sacharidy na nule.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: so červenec 03, 2010 6:28 pm Předmět: |
|
|
| Diesel Vin napsal: | | Tomkins napsal: |
|
ty neumíš anglicky, co? Tak já ti přeložím, píšou tady, že BCAA stimulují produkci insulínu a že jsou anabolické. Ale možná to tam mají špatně.
|
Anglicky umím, jen nevěřím každý sračce v angličtině, kterou tady odcituješ. To, jestli jsou BCAA anabolické, a do jaké míry stimulují inzulín, jsme si vysvětlili výše. Pokud máš jinej názor, podlož ho argumenty a ne jen jedním článkem, kde je napsáno "BCAA jsou anabolické a vyplaví se po nich tolik inzulínu, že to s váma sekne." Prostě nesmíš hned věřit všemu, co se píše na internetu.
| Diesel Vin napsal: | | btw. když si dáš po tréninku samotné BCAA, cca 20-30 gramů, zažiješ do půl hodiny velmi silnou hypoglykemii, něco podobného zažiješ, když si do PTN přidáš taurin... dávat BCAA po tréninku v dietě je podle mého soudu blbost, něco jiného je dávat je před tréninkem, kdy ti doplní velmi rychle energii, i když máš sacharidy na nule. |
Po 20g BCAA bude mít těžko někdo hypoglykemii. Leda tak ta holka z jinýho topicu, co váží 25 kilo. Nejeden uživatel tohohle fóra určitě zkoušel i větší dávky a zatím jsem neslyšel, že by si někdo stěžoval. Však vyzkoušej a uvidíš - hypoglykémie se nedostaví. Kdyby ano, bojím se pomyslet, co by s tebou udělalo 100g čisté glukózy, která má dozajista inzulinovou odezvu mnohem prudčí. Ostatní viz výše - řekni proč je podle tebe blbost dávat BCAA po tréninku. To, že si to myslíš, je nám všem u pr*ele, když nevíš ani proč. Takže se nauč číst, přečti si, co psal eSko a pak řekni, v čem se přesně mýlí. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
Diesel Vin
|
Zaslal: so červenec 03, 2010 6:47 pm Předmět: |
|
|
Ten článek je velmi dobrý, a člověk, který ještě před hodinou tvrdil, že BCAA nemají vliv na produkci insulínu a ponechají tělo v katabolismu /hahahahaha/ myslím není schopen posoudit, co je a co není sračka.
Ale pod článkem je souhrn referencí, můžeš si je prostudovat, myslím, že budou dostatečně průkazné.
1. Blomstrand et al., Influence of Ingesting a Solution of Branched Chain Amino Acids on Perceived Exertion During Exercise, Clin. Sci.:87, 52, 1994.
2. Carli et al., Changes in the Exercise Induced Hormone Response to Branched-Chain Amino Acids, Eur. J. Appl. Physiol.: 64, 272, 1992.
3. Goldberg, A., The Regulation and Significance of Amino Acid Metabolism in Skeletal Muscle, Fed. Proc.: 37, 2301, 1978. [
4. Goto, Masaru; Miyahara, Ikuko; Hayashi, Hideyuki., Crystal Structures of Branced-Chain Amino Acid Aminotransfease Complexed with Glutamate and Glutarate: True Reaction Intermediate and Double Substrate Recognition of the Enzyme. Biochemistry (American Chemical Society) v. 42 no. 14 (April 8 2003) p. 3725-33.
5. Kelley, G., Nutrition: A Review of Selected Nutritional Supplements for Bodybuilders and Strength Athletes, Med. Rev.: 2, 184, 1997.
6. McLean et al., Branched-Chain Amino Acids Augment Ammonia Metabolism While Attenuating Protein Breakdown During Exercise, Am. J. Physiol.: 267, E1010, 1994.
7. Mero A, Leucine Supplementation and intensive training. Sports Med. 1999:27: (6):347-358
8. Mero A, et al. Leucine supplementation and serum amino acids, testosterone, cortisol and growth hormone in male power athletes during training. J.Sports Med Phy Fitness 1997:37 (2):137-45
9. Mitchell, J., DiLauro, P., Pizza, F. & Cavender, D. (1997). The effect of pre-exercise carbohydrate status on resistance exercise performance. International Journal of Sport Nutrition, 7, 185-196.
10. Nellis, Mary M.; Doering, Christopher B.; Kasinski, Andrea. Insulin increases branched-chain a-ketoacid dehydrogenase kinase expression in Clone 9 rat cells. American Journal of Physiology v. 283 no. 4 (October 2002 pt1) p. E853-60.
11. Plaitakis et al., Pilot Trial of Branched-Chain Amino Acids in Amyotrophic Lateral Sclerosis, Lancet: i., 1015, 1988.
12. Riazi, Roya; Wykes, Linda J.; Ball, Ronaold O. The Total Branched Chain Amino Acid Requirement in Young Healthy Adult Men Determined by Indicator Amino Acid by Use of L- (1-13C) Phenylalanine. The Journal of Nutrition v. 133 no. 5 (May 2003) p. 1383-9.
13. Sapir, D., Nitrogen Sparing Induced early in Starvation by BCAA, Metabolism: 26, 301, 1977.
14. Van Hall et al., Supplementation with Branched-Chain Amino Acids and Tryptophan and Effect on Performance During Prolonged Exercise, Clin. Sci.: 87, 52, 1994.
15. William, Alun. Metabolic Effects of Ingestion of L-Amino Acids and Whole Protein. Journal of Nutritional Medicine, vol. 4, pp. 311-319, 1994).
|
|
| nahoru |
|
 |
Diesel Vin
|
Zaslal: so červenec 03, 2010 6:56 pm Předmět: |
|
|
Proč je hloupost dávat BCAA po tréninku v dietě? Protože mít za hodinu po tréninku hlad jako prase není určitě to, co člověk v dietě potřebuje... a hypoglykemie taky ne. Užíval jsem BCAA před i po tréninku v dávkách okolo 20-40 gramů, takže si myslím, že nějakou zkušenost už /na rozdíl od tebe/ mám a můžu soudit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: so červenec 03, 2010 11:06 pm Předmět: |
|
|
| Diesel Vin napsal: | Ten článek je velmi dobrý, a člověk, který ještě před hodinou tvrdil, že BCAA nemají vliv na produkci insulínu a ponechají tělo v katabolismu /hahahahaha/ myslím není schopen posoudit, co je a co není sračka.
|
Začínám si říkat, jestli po sobě vůbec ty kraviny, co píšeš, čteš. Stačí se podívat, jaký bláboly píšeš do topicu o kloubní výživě (a ostatně do všech ostatních témat), k tomu připočíst tvoje poslední dva příspěvky a každýmu je jasný, že si stejně budeš mlet svou, ať už to bude sebevětší kravina. Já na tebe reaguju už jen z toho důvodu, aby tvým žvástům neuvěřili i další lidi, co si tohle přečtou.
Nejen já, ale i eSko (alespoň jemu bys měl v oblasti výživy věřit, protože jen to, co on zapomněl, je víc, než ty se kdy naučíš) jsme se tu pokusili objasnit základní procesy a možnosti využití aminokyselin, ale ty pořád budeš trvat na tom, že bcaa a obecně aminokyseliny mají za následek "výrazné" vyplavení inzulínu a ANABOLICKOU odezvu. BCAA pouze zabraňují katabolismu svalů (pro tebe jednodušeji - rozkladu svalů na energii). Navíc bych chtěl vidět, jak po tréninku dosáhneš hypoglykémie tím, že přijmeš BCAA /hahahahahaha blbe/, i to, jak se pomocí nich budeš snažit vyplavit v objemovce inzulín namísto sacharidů.
Pro mě za mě si dej po tréninku třeba 30g BCAA, abys měl pořádnou inzulinovou a hormonální odezvu, a abys dostal tělo do anabolickýho stavu a pořádně nabral. A až se budeš snažit zhubnout, určitě si nedej po tréninku BCAA, abys neměl nedejbože hypoglykémii a namísto toho si dej pořádný jídlo, abys zahnal hlad, protože hlad je to poslední, co v dietě potřebuješ.
Hlavně že, narozdíl ode mě /hahahahaha - blbe/ máš nějakou tu zkušenost (o čemž silně pochybuju) a proto nám všem můžeš objasnit, jak že to vlastně s těma BCAA je. Měl bys napsat všem výrobcům, ať přepíšou doporučený dávkování, protože jim asi nikdo ještě neřekl, že není dobrý dávat BCAA po tréninku, neboť to doporučují prakticky všichni. Stejně tak jim rovnou řekni, ať napíšou upozornění ve smyslu "pozor, na základě nových poznatků, které nám přinesl Diesel Vin, jsme si uvědomili, že BCAA vyvolávají OHROMNOU reakci inzulínu a po jejich požití hrozí hypoglykémie".
| Diesel Vin napsal: | | pod článkem je souhrn referencí, můžeš si je prostudovat, myslím, že budou dostatečně průkazné. |
Nejprve si ty knížky přečti a potom poučuj. Přečetl jsi jeden blbej článek a hned máš nutkání kázat ty voloviny ostatním. Nevíš, kde to autor vzal a nechápeš základní procesy, který se odehrávaj v lidským těle. Požádal jsem tě o argumenty a namísto toho jsi sem hodil zdroje toho tvýho pochybnýho článku. Buď žádný argumenty nemáš, nebo prostě jen nerozumíš, co se po tobě chce. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
Naposledy upravil Tomkins dne ne červenec 04, 2010 9:24 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Diesel Vin
|
Zaslal: ne červenec 04, 2010 6:57 am Předmět: |
|
|
http://www.ironmagazine.com/review82.html
The first mechanism is increased insulin secretion [7], and insulin is well known to increase body protein balance.
další
http://www.sherdog.net/forums/f15/bcaa-thread-840152/
BCAAs help with protein synthesis, recovery, and a bunch of other things
- increase production of insulin*
- leads to production of proteins to build muscle
- leads to protein binding, resulting in net protein growth
- do not need to be broken down in the liver, and reach skeletal muscle faster**
další
http://www.nimbusnutrition.com/Articles/BCAAs.aspx
The Metabolic Roles Of The BCAA Include:
* Substrate for energy production
* Substrate for protein synthesis
* Precursor for the formation of other amino acids
* Primarily Alanine and Glutamine
* Metabolic signals (Primarily Leucine)
* Stimulates protein synthesis through insulin secretion/activation of the PI3K pathway
* Stimulates protein synthesis through activation of mTOR
* Stimulates leptin expression in adipocytes through activation of mTOR
další
http://www.wellsphere.com/vitamins-supplements-article/amino-acid-of-the-week-bcaa/768342
he BCAAs stimulate the effect of insulin in different manners resulting in net protein growth.
a možná, že bojuješ s angličtinou, tak tady ti to píše Roman Maršálek /má velké svaly, takže musí mít stoprocentně pravdu!/:
http://www.romanmarsalek.cz/Suplementy/Liquid_amino_a_prehled/Liquid_amino_a_prehled.htm
BCAA (především leucin) stimulují produkci inzulínu - znamená to, že do krve přejde glukóza, která může být ihned využita. Inzulín mimo to vykonává úlohu podpory BCAA při uvádění ostatních aminokyselin do svalů. Velice zajímavou vlastností BCAA je to, že se nemetabolizují na úrovni jater jako ostatní aminokyseliny, ale na úrovni svalů.
Závěřem bych tě chtěl poprosit, aby ses neuchyloval k nadávkám, jelikož já to také nečiním. Argumenty s nima těžko nahradíš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Diesel Vin
|
Zaslal: ne červenec 04, 2010 6:59 am Předmět: |
|
|
P.S. Nikde jsem nenapsal, že všechny aminokyseliny mají vliv na insulín a nikde jsem nenapsal, že není vhodné dávat BCAA po tréninku. Napsal jsem, že není vhodné, podle mého názoru, dávat je v dietě po tréninku. Moje osobní zkušenost. Insulín = hlad.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: ne červenec 04, 2010 9:48 am Předmět: |
|
|
| Diesel Vin napsal: | | P.S. Nikde jsem nenapsal, že všechny aminokyseliny mají vliv na insulín a nikde jsem nenapsal, že není vhodné dávat BCAA po tréninku. |
| Diesel Vin napsal: | | když si dáš po tréninku samotné BCAA, cca 20-30 gramů, zažiješ do půl hodiny velmi silnou hypoglykemii |
| Diesel Vin napsal: | | Napsal jsem, že není vhodné, podle mého názoru, dávat je v dietě po tréninku. Moje osobní zkušenost. Insulín = hlad. |
Podívej, BCAA jsou určeny k tomu, aby dodaly energii a ochránily svalovou hmotu ve chvíli, kdy člověk nemá v sobě dost sacharidů. Zabraňují rozkladu svalů a ponechávají možnost katabolismu u tuků (tuky se stále pálí). Jestli v průběhu toho stimulují inzulín, jedná se o vedlešjí efekt - pokud chceš v první řadě stimulovat inzulín, používají se cukry. Ať se tomu budeš bránit jak chceš, jsou proto BCAA dobré POUZE do diety, kdy jimi nahrazuješ právě sachry (z důvodů uvedených výše). Pokud za ně chceš utrácet, klidně je zařaď i do objemového jídelníčku, ale určitě nečekej, že se ti zvýší inzulínová odezva z 66% na 221%, jak se píše v tom tvým článku (btw. vážně pobavilo).
Výše vyplaveného inzulínu je závislá na podaném množství. Když sníš těch tvých 20-30g, vyplaví se právě tolik inzulínu, kolik je třeba. Ne víc, ne méně. O žádných 150% více než obvykle apod. Zařazovat je jinam než do diety nemá smysl, protože glukóza bude dozajista stimulovat inzulín minimálně stejně dobře a je mnohem, mnohem levnější. Ta je ale v dietě nevhodná. V objemovém období není důvod, proč ji nezařadit. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
Naposledy upravil Tomkins dne po červenec 05, 2010 12:47 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Diesel Vin
|
Zaslal: ne červenec 04, 2010 7:06 pm Předmět: |
|
|
BCAA způsobují vylučování insulínu a mají antikatabolické i anabolické působení. Jsem rád, že už jsi to konečně pochopil. Že se to snažíš okecat chápu, ale nic na tom nezměníš.
ostatní věci ti neumím vysvětlit, když nechápeš základní pojmy (anabolismus/katabolismus, metabolismus spalování tuků), je mi líto.
P.S. ty tři výroky nad sebou si neodporují, ale jeden potvrzuje druhý.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tomkins

|
Zaslal: po červenec 05, 2010 12:45 am Předmět: |
|
|
| Diesel Vin napsal: | BCAA způsobují vylučování insulínu a mají antikatabolické i anabolické působení. Jsem rád, že už jsi to konečně pochopil. Že se to snažíš okecat chápu, ale nic na tom nezměníš.
ostatní věci ti neumím vysvětlit, když nechápeš základní pojmy (anabolismus/katabolismus, metabolismus spalování tuků), je mi líto.
P.S. ty tři výroky nad sebou si neodporují, ale jeden potvrzuje druhý. |
ad1) katabolismus = rozklad složitějších látek na jednodušší, ve výživě chápáno jako rozklad zásobních látek nebo přijatých živin, jejichž přeměnami získává organismus energii
BCAA přeměňuješ na energii = katabolismus
přitom rozkládáš tuky (zásobní látky) na energii = katabolismus
Vysvětli mi, v čem spatřuješ anabolické účinky BCAA. To by mě vážně zajímalo.
ad2) tvoje výroky si odporují; laskavě si je po sobě ještě jednou přečti a možná si to uvědomíš. No, ty asi ne...
PS: Protože mě nebaví tě přesvědčovat (nic z toho nemám a tvoje názory mě dvakrát nezajímajíi), tak si už jen počkám na odpověď (jelikož budeš chtít mít pravděpodobně poslední slovo, ale za sebe tuhle debatu končím. Klidně dál piš, já už na tebe reagovat nebudu. _________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama BCAA Instant | SurvivalInstantní aminokyseliny s obsahem BCAA, glutaminu a argininu s výbornou rozpustností i chutí. 499 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|