|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Diesel Vin
|
Zaslal: po červenec 05, 2010 6:20 am Předmět: |
|
|
| Tomkins napsal: | | Diesel Vin napsal: | BCAA způsobují vylučování insulínu a mají antikatabolické i anabolické působení. Jsem rád, že už jsi to konečně pochopil. Že se to snažíš okecat chápu, ale nic na tom nezměníš.
ostatní věci ti neumím vysvětlit, když nechápeš základní pojmy (anabolismus/katabolismus, metabolismus spalování tuků), je mi líto.
P.S. ty tři výroky nad sebou si neodporují, ale jeden potvrzuje druhý. |
ad1) katabolismus = rozklad složitějších látek na jednodušší, ve výživě chápáno jako rozklad zásobních látek nebo přijatých živin, jejichž přeměnami získává organismus energii
BCAA přeměňuješ na energii = katabolismus
přitom rozkládáš tuky (zásobní látky) na energii = katabolismus
Vysvětli mi, v čem spatřuješ anabolické účinky BCAA. To by mě vážně zajímalo.
ad2) tvoje výroky si odporují; laskavě si je po sobě ještě jednou přečti a možná si to uvědomíš. No, ty asi ne...
PS: Protože mě nebaví tě přesvědčovat (nic z toho nemám a tvoje názory mě dvakrát nezajímajíi), tak si už jen počkám na odpověď (jelikož budeš chtít mít pravděpodobně poslední slovo, ale za sebe tuhle debatu končím. Klidně dál piš, já už na tebe reagovat nebudu. |
ty krááávo tak to už je fakt moc. Takže když sním kuřecí prsa a ony se rozkládají na aminokyseliny, tak je to katabolický jev:-)))))))))))
prosím Vás vraťte někdo toho hocha do reality. já na to nemám.
k těm výrokům, když jsem napsal, že BCAA v patřičném množství způsobují hypoglykemii, neznamenalo to, že je nedoporučuju, ale naopak, že je velmi doporučuju - hypoglykemie je totiž důkazem toho, že mají velmi silné působení na vylučování inzulínu - navíc té hypoglykemii se dá velmi lehce předejít tím, že sníš další jídlo s obsahem sacharidů. Toto však v nízkosacharidové dietě nelze /v té dietě, ve které se jak ty říkáš nahrazují sacharidy BCAA/.
Ale toto vše určitě nemůže dopadnout na úrodnou půdu, když se to snažím vysvětlit člověku, který považuje metabolismus aminokyselin za katabolický jev... kde je ten smajlík s paličkou???
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Diesel Vin
|
Zaslal: po červenec 05, 2010 6:26 am Předmět: |
|
|
:-)))) sežral jsem na oběd kilovej steak a teď budu tři hodiny v katabolismu:-)))
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 05, 2010 9:52 am Předmět: |
|
|
Diesle? Kdybys vůči Tomkinsovy nepoužíval svoje osobní, povýšené výpady, tak se ani nezapojím, ale řeknu Ti to takhle. Pokud máš nějaké vzdělání v oblasti výživy, nebo biochemie, tak prosím pěkně, vrať školné.
Pokud se chceš v tomto směru zlepšit, přestaň si hrát na odborníka a začni makat. Můžeš začít třeba tím Metabolizmem, což považuji za opravdu tu nejzákladnější stránku procesů chemického zpracování živin našeho organismu.
Doporučuji tuto literaturu:
Klinická výživa a intenzivní metabolická péče - Dalibor Musil
Regulace metabolizmu sacharidů, tuků, bílkovin a aminokyselin - Milan Holečke - nakladatelství GRADA
Základy výživy - Jan Pánek
Biochemie pro studenty středních škol - Zdeněk Vodrážka
Biochemie pro studující medicíny - M. Ledvina, A. Stoklasová, J.Cerman
Biochemie v obrazech a schématech - Jan Musila
Buněčné základy životních dějů - Kubišta
Fyziologie pro bakalářská studia - Richard Rokyta
Chemie II v kostce
Klinická výživa - Keller, Meier, Bertoli
a když tak rád postuješ odborné citace, tak zkus pročíst odborné zprávy Státního zdravotního ústavu ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: po červenec 05, 2010 9:55 am Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | Diesle? Kdybys vůči Tomkinsovy nepoužíval svoje osobní, povýšené výpady, tak se ani nezapojím, ale řeknu Ti to takhle. Pokud máš nějaké vzdělání v oblasti výživy, nebo biochemie, tak prosím pěkně, vrať školné. |
Herzo? Pokud máš vysvědčení ze základní školy se známkou z českého jazyka, tak ho prosím pěkně vrať.
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 05, 2010 10:00 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | | herza napsal: | | Diesle? Kdybys vůči Tomkinsovy nepoužíval svoje osobní, povýšené výpady, tak se ani nezapojím, ale řeknu Ti to takhle. Pokud máš nějaké vzdělání v oblasti výživy, nebo biochemie, tak prosím pěkně, vrať školné. |
Herzo? Pokud máš vysvědčení ze základní školy se známkou z českého jazyka, tak ho prosím pěkně vrať. |
Zkus mi tu najít ty hrubky, o kterých rád mluvíš. Prosím, díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: po červenec 05, 2010 10:03 am Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | Kdybys vůči Tomkinsovy |
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 05, 2010 10:22 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | | herza napsal: | | Kdybys vůči Tomkinsovy | |
Dobře lingvisto a teď sem zkus něco konstruktivního přispět. Na hrubky si od teď budu dávat pozor a rozhodně už Ti nedám šanci, mi je omlátit o hubu a při té příležitosti Ti to velice rád vrátím.
Mimochodem už na mě nemusíš reagovat. Já sice neumím česky, ale s tím se dá ještě něco dělat, ale Ty jsi opravdu ten nejošklivější chlap, kterého jsem v životě viděl a s tím neudělají nic ani doktoři a mne opravdu irituje se dívat jen na Tvůj nick. Zhlédl jsem foto z Tvého profilu a byl to pro mě opravdu traumatizující zážitek. Quasimodo je proti Tobě krasavec. Děkuji za pochopení.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: po červenec 05, 2010 10:36 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Diesel Vin
|
Zaslal: po červenec 05, 2010 5:47 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | Diesle? Kdybys vůči Tomkinsovy nepoužíval svoje osobní, povýšené výpady, tak se ani nezapojím, ale řeknu Ti to takhle. Pokud máš nějaké vzdělání v oblasti výživy, nebo biochemie, tak prosím pěkně, vrať školné.
Pokud se chceš v tomto směru zlepšit, přestaň si hrát na odborníka a začni makat. Můžeš začít třeba tím Metabolizmem, což považuji za opravdu tu nejzákladnější stránku procesů chemického zpracování živin našeho organismu.
Regulace metabolizmu sacharidů, tuků, bílkovin a aminokyselin - Milan Holečke - nakladatelství GRADA
Chemie II v kostce
a když tak rád postuješ odborné citace, tak zkus pročíst odborné zprávy Státního zdravotního ústavu ;) |
ad jedna - Tomkins mně nazval "blbem" bez jakéhokoliv důvodu takže obhajuješ toho špatného
ad dvě - BCAA jsou anabolické a podporují vylučování insulínu
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 05, 2010 6:02 pm Předmět: |
|
|
| Diesel Vin napsal: | | herza napsal: | Diesle? Kdybys vůči Tomkinsovy nepoužíval svoje osobní, povýšené výpady, tak se ani nezapojím, ale řeknu Ti to takhle. Pokud máš nějaké vzdělání v oblasti výživy, nebo biochemie, tak prosím pěkně, vrať školné.
Chemie II v kostce
a když tak rád postuješ odborné citace, tak zkus pročíst odborné zprávy Státního zdravotního ústavu ;) |
ad jedna - Tomkins mně nazval "blbem" bez jakéhokoliv důvodu takže obhajuješ toho špatného
ad dvě - BCAA jsou anabolické a podporují vylučování insulínu |
o tom se rozhodně nehodlám přít, nicméně já reaguji na tento nonsens...
| citace: | ty krááávo tak to už je fakt moc. Takže když sním kuřecí prsa a ony se rozkládají na aminokyseliny, tak je to katabolický jev:-)))))))))))
prosím Vás vraťte někdo toho hocha do reality. já na to nemám.
k těm výrokům, když jsem napsal, že BCAA v patřičném množství způsobují hypoglykemii, neznamenalo to, že je nedoporučuju, ale naopak, že je velmi doporučuju - hypoglykemie je totiž důkazem toho, že mají velmi silné působení na vylučování inzulínu - navíc té hypoglykemii se dá velmi lehce předejít tím, že sníš další jídlo s obsahem sacharidů. Toto však v nízkosacharidové dietě nelze /v té dietě, ve které se jak ty říkáš nahrazují sacharidy BCAA/.
Ale toto vše určitě nemůže dopadnout na úrodnou půdu, když se to snažím vysvětlit člověku, který považuje metabolismus aminokyselin za katabolický jev... kde je ten smajlík s paličkou??? |
Zde už jakákoli diskuze s Tebou opravdu končí
|
|
| nahoru |
|
 |
Diesel Vin
|
Zaslal: po červenec 05, 2010 6:07 pm Předmět: |
|
|
myslel jsem to ve smyslu, že pokud sežereš jídlo, určitě ve výsledku převáží anabolické procesy nad katabolickými. Ano, přiznávám, že jsem se teď dočetl, že trávení skutečně patří mezi katabolické procesy. Nicméně požitím BCAA po tréninku nepochybně přivedeš tělo do stavu, kdy anabolické procesy převáží katabolické - a budeš v anabolismu. Jinak by vlastně ani nemělo smysl jíst, ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 05, 2010 6:24 pm Předmět: |
|
|
Diesle? Jestli Tě mohu vrátit do reality, tak jakékoli rozkladné oxidativní procesy, uvolňující ze sloučenin volnou energii se nazývají katabolismus.
V případě Tvého snědeného steaku, který se za pomocí HCl, proteázy a dalších enzymů, rozloží na aminokyseliny, se jedná o proteolýzu. V případě těch aminokyselin, ze kterých se vytvoří steak, se jedná o proteosyntézu. Tak, že asi tak pro začátek, co se do terminologie anabolických a katabolických pochodů týče.
Teď k těm BCAA. Ne, není to tak jednoduché a opravdu to závisí na poměru energetického příjmu a výdeje během dne, který koresponduje opět s typem výživy a cílem jednotlivce. Tělo není digitální stroj. Stačí to takhle?
|
|
| nahoru |
|
 |
Diesel Vin
|
Zaslal: po červenec 05, 2010 6:33 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | Diesle? Jestli Tě mohu uvést do reality, tak jakékoli rozkladné oxidativní procesy, uvolňující ze sloučenin volnou energii se nazývají katabolismus.
V případě Tvého snědeného steaku, který se za pomocí HCl, proteázy a dalších enzymů, rozloží na aminokyseliny, se jedná o proteolýzu. V případě těch aminokyselin, ze kterých se vytvoří steak, se jedná o proteosyntézu. Tak, že asi tak pro začátek, co se do terminologie anabolických a katabolických pochodů týče.
Teď k těm BCAA. Ne, není to tak jednoduché a opravdu to závisí na poměru energetického příjmu a výdeje během dne, který koresponduje opět s typem výživy a cílem jednotlivce. Tělo není digitální stroj. Stačí to takhle? |
Herzo, zase ze sebe nedělej inženýra, není to tak dávno, cos tady psal pěkné bludy o ketóze...
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: po červenec 05, 2010 6:37 pm Předmět: |
|
|
| Diesel Vin napsal: | | herza napsal: | Diesle? Jestli Tě mohu uvést do reality, tak jakékoli rozkladné oxidativní procesy, uvolňující ze sloučenin volnou energii se nazývají katabolismus.
Teď k těm BCAA. Ne, není to tak jednoduché a opravdu to závisí na poměru energetického příjmu a výdeje během dne, který koresponduje opět s typem výživy a cílem jednotlivce. Tělo není digitální stroj. Stačí to takhle? |
Herzo, zase ze sebe nedělej inženýra, není to tak dávno, cos tady psal pěkné bludy o ketóze... |
Pokud chceš někoho vracet do reality a veřejně někoho cupovat. Jinou reakci očekávat nemůžeš.
Prosím vyhledej mi ty bludy a poděl se o ně se mnou, můžeme o tom diskutovat, nemám s tím problém. Klidně mě vrať do reality, co se ketogeneze týče.
|
|
| nahoru |
|
 |
Diesel Vin
|
Zaslal: po červenec 05, 2010 6:42 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | Diesel Vin napsal: | | herza napsal: | Diesle? Jestli Tě mohu uvést do reality, tak jakékoli rozkladné oxidativní procesy, uvolňující ze sloučenin volnou energii se nazývají katabolismus.
Herzo, zase ze sebe nedělej inženýra, není to tak dávno, cos tady psal pěkné bludy o ketóze... |
Pokud chceš někoho vracet do reality a veřejně někoho cupovat. Jinou reakci očekávat nemůžeš.
Prosím vyhledej mi ty bludy a poděl se o ně se mnou, můžeme o tom diskutovat, nemám s tím problém. Klidně mě vrať do reality, co se ketogeneze týče. |
nemám na to náladu se v tom hrabat, každopádně to tady někde je...
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama BCAA Instant | SurvivalInstantní aminokyseliny s obsahem BCAA, glutaminu a argininu s výbornou rozpustností i chutí. 499 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|