|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Po tréninku gainer nebo malta ? |
| gainer |
|
64% |
[ 22 ] |
| malta |
|
35% |
[ 12 ] |
|
| Celkem hlasů : 34 |
|
| Autor |
Zpráva |
Miraa6

|
Zaslal: ne červenec 25, 2010 10:34 pm Předmět: po tréninku gainer nebo stačí malta ? |
|
|
Rozhod jsem se rozlousknout jednou pro vždy tohle téma :)....Otázka zní jestli je hned po tréninku zapotřebí gainer .Konkrétně budu uvažovat můj oblíbený Mutant Mass, který ve své dávce 130g obsahuje ve zkratce 88g sacharidu, 26g bilkovin, 9g tuku se spousty aminokyselinami, vitaminy a kdesi cosi :) - určitě dobrý suplement jako náhražka jídla během dne, když prostě není možnost se najíst nebo jako nějaký snack místo pevného jídla, zasytí okamžitě,skvěle se tráví a je chutný, prostě můj oblíbený suplement,který už 2 roky neměním. Ale má lepší efekt podaný hned po cvičení než obyčejná malta popřípadě glukopur ????
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
c87

|
Zaslal: ne červenec 25, 2010 10:39 pm Předmět: |
|
|
osobne, prve bielkoviny davam az hodinu po treningu, dovtedy len malta, pre vacsiu tvorbu inzulinu
|
|
| nahoru |
|
 |
Miraa6

|
Zaslal: ne červenec 25, 2010 10:46 pm Předmět: |
|
|
| c87 napsal: | | osobne, prve bielkoviny davam az hodinu po treningu, dovtedy len malta, pre vacsiu tvorbu inzulinu |
Mozna mas pravdu,ale je to delany jako potreninkovy suplement, treba ty bilkoviny maji takovy raz ze do toho zapadaji,ale zase ten obsazeny tuk muze zbrzdit ten potreninkovy metabolismus....dalsi vec proti gaineru :)
|
|
| nahoru |
|
 |
c87

|
Zaslal: ne červenec 25, 2010 11:10 pm Předmět: |
|
|
| Miraa6 napsal: | | c87 napsal: | | osobne, prve bielkoviny davam az hodinu po treningu, dovtedy len malta, pre vacsiu tvorbu inzulinu |
Mozna mas pravdu,ale je to delany jako potreninkovy suplement, treba ty bilkoviny maji takovy raz ze do toho zapadaji,ale zase ten obsazeny tuk muze zbrzdit ten potreninkovy metabolismus....dalsi vec proti gaineru :) |
nezapadaj :) gainer by som moc neriesil, predsa je to v podstate len o cukroch i ked bielkovina ti po treningu zvysi prebitok rozlozenych aminokyselin v krvy a zhorsi regen
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: ne červenec 25, 2010 11:36 pm Předmět: |
|
|
| c87 napsal: | | Miraa6 napsal: | | c87 napsal: | | osobne, prve bielkoviny davam az hodinu po treningu, dovtedy len malta, pre vacsiu tvorbu inzulinu |
Mozna mas pravdu,ale je to delany jako potreninkovy suplement, treba ty bilkoviny maji takovy raz ze do toho zapadaji,ale zase ten obsazeny tuk muze zbrzdit ten potreninkovy metabolismus....dalsi vec proti gaineru :) |
nezapadaj :) gainer by som moc neriesil, predsa je to v podstate len o cukroch i ked bielkovina ti po treningu zvysi prebitok rozlozenych aminokyselin v krvy a zhorsi regen |
já už chtěl před chvíli kolegovi toto téma "rozlousknout", ale ještě asi pár stránek tématu počkám, protože od tebe druhý příspěvek a druhá naprosto bombastická teorie
|
|
| nahoru |
|
 |
Miraa6

|
Zaslal: ne červenec 25, 2010 11:49 pm Předmět: |
|
|
já už chtěl před chvíli kolegovi toto téma "rozlousknout", ale ještě asi pár stránek tématu počkám, protože od tebe druhý příspěvek a druhá naprosto bombastická teorie  [/quote]
A samotný Frei :)), tak to je super :)....vím, že doporučuješ maltu nebo glukopur spolecne s davkou proteinu. Takze tedy gainer spatne? Ale proc teda ta ironicka reakce na kolegu? Porotze to dava bez proteinu?? :) a kdyz uz teda glukopur s proteinem proc ne rovnou ten gainer?......a jeste jestli maltu nebo glukopur...radsi bych si vybral glukopur nebo je to snad horsi nez malta? Díky moc :).
|
|
| nahoru |
|
 |
c87

|
Zaslal: ne červenec 25, 2010 11:56 pm Předmět: |
|
|
| Freimen napsal: | | c87 napsal: | | Miraa6 napsal: | | c87 napsal: | | osobne, prve bielkoviny davam az hodinu po treningu, dovtedy len malta, pre vacsiu tvorbu inzulinu |
nezapadaj :) gainer by som moc neriesil, predsa je to v podstate len o cukroch i ked bielkovina ti po treningu zvysi prebitok rozlozenych aminokyselin v krvy a zhorsi regen |
já už chtěl před chvíli kolegovi toto téma "rozlousknout", ale ještě asi pár stránek tématu počkám, protože od tebe druhý příspěvek a druhá naprosto bombastická teorie |
ja neviem co riesis, k synteze nove biomasy dochadza az sa cely katabolicky kolotoc plny katabolickych hormonov zastavy a telo sa s tymto procesom vyrovnava niekolko hodin, takze velke mnozstvo bielkovin po treningu je podla mojho skromneho nazoru zbytocny...
|
|
| nahoru |
|
 |
Miraa6

|
Zaslal: po červenec 26, 2010 12:00 am Předmět: |
|
|
ja neviem co riesis, k synteze nove biomasy dochadza az sa cely katabolicky kolotoc plny katabolickych hormonov zastavy a telo sa s tymto procesom vyrovnava niekolko hodin, takze velke mnozstvo bielkovin po treningu je podla mojho skromneho nazoru zbytocny...[/quote]
Zbytecny anebo spatny?? Dle predchozi reakce mi to vyznelo podle tebe ze je to spatny, kdyby zbytecny tak je to jeste ok (posledni 2 roky jsem se neprpiravoval tolik o vysledky :D) ....Ze se tedy vmesuju do vymeny nazoru panove se omlouvam :D...moc rad si pockam na Freiuv prispevek :)..
|
|
| nahoru |
|
 |
c87

|
Zaslal: po červenec 26, 2010 12:05 am Předmět: |
|
|
| Miraa6 napsal: | | ja neviem co riesis, k synteze nove biomasy dochadza az sa cely katabolicky kolotoc plny katabolickych hormonov zastavy a telo sa s tymto procesom vyrovnava niekolko hodin, takze velke mnozstvo bielkovin po treningu je podla mojho skromneho nazoru zbytocny... |
Zbytecny anebo spatny?? Dle predchozi reakce mi to vyznelo podle tebe ze je to spatny, kdyby zbytecny tak je to jeste ok (posledni 2 roky jsem se neprpiravoval tolik o vysledky :D) ....Ze se tedy vmesuju do vymeny nazoru panove se omlouvam :D...moc rad si pockam na Freiuv prispevek :)..[/quote]
nenapisal som "spatny"... ale brat bielkoviny hned po treningu je blbost...
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: po červenec 26, 2010 12:10 am Předmět: |
|
|
| Miraa6 napsal: | já už chtěl před chvíli kolegovi toto téma "rozlousknout", ale ještě asi pár stránek tématu počkám, protože od tebe druhý příspěvek a druhá naprosto bombastická teorie
A samotný Frei :)), tak to je super :)....vím, že doporučuješ maltu nebo glukopur spolecne s davkou proteinu. Takze tedy gainer spatne? Ale proc teda ta ironicka reakce na kolegu? Porotze to dava bez proteinu?? :) a kdyz uz teda glukopur s proteinem proc ne rovnou ten gainer?......a jeste jestli maltu nebo glukopur...radsi bych si vybral glukopur nebo je to snad horsi nez malta? Díky moc :). |
to víš, já už obvykle moc nereaguji na takové teorie které zavání 10 stránkami flamu a nutno dodat, že mi to neskutečně prospívá :), ale k tvému dotazu a louskání...
Po tréninku je naprosto nejvhodnější dávkovat spolu se sacharidy (mimochodem 90 g jednorázově mi přijde opravdu moc) i menší množství proteinů kvůli využití inzulínového okna. Kolega má jistě představu, že dávkuje jen cukry kvůli vyšší potenciaci inzulínu a bojí se, aby přidáním bílkovin nesnížil GI a tedy II, ale pravda je taková, že právě doba inzulínového okna je období, kdy vstupuje glukóza spolu s aminokyselinami do svalu bez potřeby inzulínu (proto je silový trénink v posledních letech tolik indikován diabetům, snižují tím inzulinovou rezistenci tkání), takže se přidáním bílkovin transport glukózy do svalů nijak nesníží. Zadruhé jak vstřebávání ve střevě, tak i transport z krve do svalu se děje synportem glukózy s aminokyselinami, proto je výhodnější dávkovat oboje. Zadalší, nejsme maratonci, silovým tréninkem se nespotřebovává jen glykogen, ale právě i amk pool v krvi + zvýšená potřeba amk kvůli mikrotraumatům svalových vláken, které potřebují na regeneraci amk čím dříve, tím lépe. A konečně inzulín nerozlišuje, kam energii uskladní (ano, pneumatika u pasu), proto není cílem potréninkového nápoje jen zvýšit inzulín a udělat ze sebe Míšu kuličku, ale stimulovat i další endogenní hormony jako hlavně testosteron a hGH, na které ty bílkoviny rovněž potřebuješ.
Sečteno, podtrženo , daleko lepší je gainer s obsahem alespoň 20 % syrovátkových bílkovin (popř. nějaké hydro formy) nebo sacharido-proteinový nápoj z proteinu a přidané glukózy/maltodextrinu než pít po tréninku jen samotnou glukózu a první bílkoviny dát až hodinu po tréninku (které, než se dostanou na místo určení navíc v době, kdy už je potřeba pro transport inzulín a "okno" odeznělo, se dostanou do svalů až za další hodinku)
|
|
| nahoru |
|
 |
holota
|
Zaslal: po červenec 26, 2010 7:32 am Předmět: |
|
|
a co kdyz si das tak 1-2hodiny pred treningem pevny jidlo s dostatecnym prijmem proteinu? ja kdyz rano pred treninkem snidam hromadu vlocek s mlikem, tak bych nerekl, ze telo bude mit nedostatek bilkovin v obdobi tesne po treninku a proto bych rekl, ze samotna malta na tu chvili nez se clovek opet nazere staci
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: po červenec 26, 2010 8:43 am Předmět: |
|
|
| holota napsal: | | a co kdyz si das tak 1-2hodiny pred treningem pevny jidlo s dostatecnym prijmem proteinu? ja kdyz rano pred treninkem snidam hromadu vlocek s mlikem, tak bych nerekl, ze telo bude mit nedostatek bilkovin v obdobi tesne po treninku a proto bych rekl, ze samotna malta na tu chvili nez se clovek opet nazere staci |
to je trochu rozdíl, co tělu stačí a z čeho bude mít maximální efekt a anabolismus - mě je v tomto kontextu totiž jedno, jak to děláš ty, já pouze konstatuji jak to v těle funguje a vysvětluji fakta, co se v těle děje po tréninku, někomu, kdo se ptal na otázku samotné sacharidy nebo sacharido-proteinový nápoj po tréninku?
Pokud ti přijde snídaně o mléku a vločkách bohatá na bílkoviny, tak opravdu nevím . Dále nezapomeň na to, že tělo při silovém tréninku spotřebovává vedle glukózy i amk (znovu opakuji, nejsme maratonci), takže může lehce nastat, že ten chudý příjem bílkovin, který si uvedl, se ti spotřebuje během tréninku a naopak po tréninku, kdy je za celý den období pro doplnění živin téměř nejdůležitější (samozřejmě spolu se snídaní) tam budeš mít prázdno.
|
|
| nahoru |
|
 |
holota
|
Zaslal: po červenec 26, 2010 9:41 am Předmět: |
|
|
450g vlocek a 1l mleka dava dohromady kolem 80g bilkovin a pres 300g sacharidu- mam snad pridat?
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: po červenec 26, 2010 9:46 am Předmět: |
|
|
| holota napsal: | | 450g vlocek a 1l mleka dava dohromady kolem 80g bilkovin a pres 300g sacharidu- mam snad pridat? |
povíš mi, od kdy se do denního příjmu bílkovin započítávají rostlinné bílkoviny ze sacharidových příloh (počítáš snad bílkoviny z brambor?), nemusím zde doufám rozebírat biologickou hodnotu jednotlivých zdrojů bílkovin?! Nebo téma, jak obsažená vláknina (navíc před tréninkem!) brání vstřebávání živin....ale nic
Btw. ty opravdu snídáš 450g vloček ?
|
|
| nahoru |
|
 |
crazym
|
Zaslal: po červenec 26, 2010 9:54 am Předmět: |
|
|
cely baleni vlocek a k tomu krabici mlika? ty musis bejt uz dobrej hulk. sry za flame, ale tohle se nedalo prehlidnout
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|