VITAMÍNY, MINERÁLY A KLOUBNÍ VÝŽIVA

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 58, 59, 60  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - VITAMÍNY, MINERÁLY A KLOUBNÍ VÝŽIVA  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> VITAMÍNY, MINERÁLY A KLOUBNÍ VÝŽIVA
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tomkins

PříspěvekZaslal: út srpen 31, 2010 12:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Tomkins napsal:

Ty polský vitamíny, co se v posledních několika týdnech začaly objevovat v supermarketech, jsou úplně na hov*o. Stačí se podívat na složení - mají malý obsah látek - člověk by musel dávkovat víc než dvojnásobek doporučeného množství, což by se docela prodražilo.

Dle mého skromného názoru jsou vitamínové přípravky strašná blbost která jen tahá lidem prachy z peněženek (mluvím o normálních lidech, ne aktivních sportovcích). Tj. pokud si dá člověk levný polský šmejd, reálný účinek je stejný, placebo nižší, ale to se vyrovná radostí z toho žes ušetřil :-)
Mě zajímá kloubní výživa. Klouby mám v háji a tyhle věci zcela zřetelně pomáhají nad placebo rámec. Nicméně jak jsem napsal v předchozém příspěvku, nechce se mi vyhazovat prachy za levné ošizené věci, ale ani za věci o 2 %, zato o 100 % dražší než běžný přípravek (v tom lepším případě, v tom horším platíš jen reklamní kampaň)

K tomu, že jsou vitamíny blbost, se raději vyjadřovat ani nebudu. Co se týče neznačkových výrobků, mám je rád, jelikož jsou levnější a obvykle mají naprosto stejné parametry. Tohle je ale trochu jiný případ. Je zapotřebí podívat se na složení.

Kloubní výživa je ve většině případů tvořena třemi látkami - glukosaminem (u přípravku, co zrovna používám - 800mg/den), chondroitinem (400mg) a MSM (450mg). Dál tam mám ještě kolagen (450mg). Dávka na čtvrt roku vychází u poměrně kvalitních značek na cca 300-400Kč, u těch předražených více než na 1000Kč. V supermarketu koupíš polský výrobek "zdravé klouby" sice jen za 60-80Kč, ale:

1) je tam tuším jen 30 tablet (tzn. dávka na 3 měsíce tě vyjde na 180-240Kč)
2) obsah tablety je jen glukosamin (500mg) a chondroitin (200mg), navíc účinné látky je třetinové množství oproti výše uvedenému výrobku.

Takže bys udělal líp, kdyby sis koupil něco kvalitnějšího v tabletách a ty pak rozlámal na poloviny - měl bys větší množství účinné látky a stálo by tě to méně. Kup si buď tablety od MedPharma, nebo Colafit - s tím druhým jmenovaným mám velmi dobré zkušenosti.

Jinak co se týče těch účinků vitamínů, docela jsem na sobě poznal účinky B-komplexu, vitamínu C, a samozřejmě kvalitní kloubní výživy. Teď budu testovat hořčík, protože začínám dostávat křeče, tak uvidíme, jestli zažiju nějaký to placebo.
popshoit

PříspěvekZaslal: út srpen 31, 2010 1:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomkins napsal:
Mablung napsal:
Tomkins napsal:

Ty polský vitamíny, co se v posledních několika týdnech začaly objevovat v supermarketech, jsou úplně na hov*o. Stačí se podívat na složení - mají malý obsah látek - člověk by musel dávkovat víc než dvojnásobek doporučeného množství, což by se docela prodražilo.

Dle mého skromného názoru jsou vitamínové přípravky strašná blbost která jen tahá lidem prachy z peněženek (mluvím o normálních lidech, ne aktivních sportovcích). Tj. pokud si dá člověk levný polský šmejd, reálný účinek je stejný, placebo nižší, ale to se vyrovná radostí z toho žes ušetřil :-)
Mě zajímá kloubní výživa. Klouby mám v háji a tyhle věci zcela zřetelně pomáhají nad placebo rámec. Nicméně jak jsem napsal v předchozém příspěvku, nechce se mi vyhazovat prachy za levné ošizené věci, ale ani za věci o 2 %, zato o 100 % dražší než běžný přípravek (v tom lepším případě, v tom horším platíš jen reklamní kampaň)

K tomu, že jsou vitamíny blbost, se raději vyjadřovat ani nebudu. Co se týče neznačkových výrobků, mám je rád, jelikož jsou levnější a obvykle mají naprosto stejné parametry. Tohle je ale trochu jiný případ. Je zapotřebí podívat se na složení.

Kloubní výživa je ve většině případů tvořena třemi látkami - glukosaminem (u přípravku, co zrovna používám - 800mg/den), chondroitinem (400mg) a MSM (450mg). Dál tam mám ještě kolagen (450mg). Dávka na čtvrt roku vychází u poměrně kvalitních značek na cca 300-400Kč, u těch předražených více než na 1000Kč. V supermarketu koupíš polský výrobek "zdravé klouby" sice jen za 60-80Kč, ale:

2) obsah tablety je jen glukosamin (500mg) a chondroitin (200mg), navíc účinné látky je třetinové množství oproti výše uvedenému výrobku.

Takže bys udělal líp, kdyby sis koupil něco kvalitnějšího v tabletách a ty pak rozlámal na poloviny - měl bys větší množství účinné látky a stálo by tě to méně. Kup si buď tablety od MedPharma, nebo Colafit - s tím druhým jmenovaným mám velmi dobré zkušenosti.

Jinak co se týče těch účinků vitamínů, docela jsem na sobě poznal účinky B-komplexu, vitamínu C, a samozřejmě kvalitní kloubní výživy. Teď budu testovat hořčík, protože začínám dostávat křeče, tak uvidíme, jestli zažiju nějaký to placebo.

Kloubní výživa není tak podstatná jako vitamíny, minerály a stopový prvky...Tělo přímo nevyžaduje tyto látky k základnímu fungování, ale vitaminy a minerály vyžaduje....Věci jako hořčík, železo a další ti mohou zlepšit činnost srdce, velikost cév, dokonce i aerobní kondici..A samozřejmě vyřešit případnou únavu...

Tedy není to jen o suplementaci těchto látek, ale i o správně kombinovaném tréninku..a dodávání tělu toho co přirozeně zlepší jeho funkce a výkon..

V normálním jídle se nevyhybej chrupavkám, pateřím v rybičkách a podobně..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kubaz

PříspěvekZaslal: út srpen 31, 2010 4:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pope ale zase nemuzes fungovat na tim ze zacnes zrat vitaminy a vsechno bude ok a vsichni dobre vime co je dobre na klouby:; ))
popshoit

PříspěvekZaslal: út srpen 31, 2010 10:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
Pope ale zase nemuzes fungovat na tim ze zacnes zrat vitaminy a vsechno bude ok a vsichni dobre vime co je dobre na klouby:; ))

No ono hlavně jde o to trénovat chytře, aby se ty klouby nezničily...Stupňovat zátěž...Nechat je odpočinout...Pak už ti ani ta kloubní výživa moc nepomůže..
Mablung

PříspěvekZaslal: út srpen 31, 2010 10:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomkins napsal:
Mablung napsal:
Tomkins napsal:

Mluvil jsem o multivitaminech. Co se konkrétně cíleného B-komplexu a C týče, nedokážu říci v jakém procentu se jedná o placebo efekt, kolik procent populace to skutečně potřebuje, ... Na to nemám načteno skoro nic. Nicméně co si tak pamatuji, konkrétně o C jsem četl dost o kapku drahém obsahu záchoda, ale hádat se nebudu. Mimochodem, asi jsi četl rozdíly mezi chtalátovou formou (snad to píšu správně) a anorganickou

Napíši si tyhle tři látky, porovnám složení a zkusím vybrat nej cena/výkon.

Co se křečí týče, nikdy jsem neměl problémy křeče dostat , nevím nakolik to je normální, ale dokážu si je kdykoliv i přivolat. Bumbání magnesie nepomohlo. Ale možná bys měl poslat popovi svůj rozpis tréninku, fotku a příspěvek na chudé a on by ti určitě tvé problémy diagnostikoval a správným rozvrhem cvičení a úpravou stravy vylepšil. No neber to, jeden email může změnit tvůj život
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út srpen 31, 2010 11:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Tomkins napsal:
Mablung napsal:
Tomkins napsal:

Mluvil jsem o multivitaminech. Co se konkrétně cíleného B-komplexu a C týče, nedokážu říci v jakém procentu se jedná o placebo efekt, kolik procent populace to skutečně potřebuje, ... Na to nemám načteno skoro nic. Nicméně co si tak pamatuji, konkrétně o C jsem četl dost o kapku drahém obsahu záchoda, ale hádat se nebudu. Mimochodem, asi jsi četl rozdíly mezi chtalátovou formou (snad to píšu správně) a anorganickou

Napíši si tyhle tři látky, porovnám složení a zkusím vybrat nej cena/výkon.

Co se křečí týče, nikdy jsem neměl problémy křeče dostat , nevím nakolik to je normální, ale dokážu si je kdykoliv i přivolat. Bumbání magnesie nepomohlo. Ale možná bys měl poslat popovi svůj rozpis tréninku, fotku a příspěvek na chudé a on by ti určitě tvé problémy diagnostikoval a správným rozvrhem cvičení a úpravou stravy vylepšil. No neber to, jeden email může změnit tvůj život

Chelatovaná.

Co se týče křečí, zkusil bych zvýšit i příjem vápníku. Svalová aktivita je na něm velice závislá. U lidí kolem 30 let se už vápník přestává tak hojně ukládat a při intenzivních cvičení a náročné fyzické aktivity je ho potřeba sem tam dodat, aby nevnizkly potíže.
Abych uvedl příklad v praxi. Otec hraje velmi často tenis, je mu už pěkných 45 let a od malička se věnuje sportu, tři desítky let hrál profesionálně hokej a teď ho na "stará kolena" neskutečně chytl tenis. Jelikož už to hraje jen jako amatér, neřeší výživu ani suplementaci. Časem samozřejmě přišly problémy s křeči v nohách, začal pít magnésku, koupil hořčíkové tablety, ale křeče byly pořád. Doporučil jsem mu (jelikož už pár let neví, co je to mléko, jogurt ani tvrdý sýr), aby si koupil k hořčíku i vápník. Za týden suplementace ho křeče opustily.
Tomkins

PříspěvekZaslal: út srpen 31, 2010 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Ale možná bys měl poslat popovi svůj rozpis tréninku, fotku a příspěvek na chudé a on by ti určitě tvé problémy diagnostikoval a správným rozvrhem cvičení a úpravou stravy vylepšil. No neber to, jeden email může změnit tvůj život

Pochybuju, že by poláci dodávali do supermarketů chelatovanou formu a prodávali ji za 60Kč/balení.

Teď jsem našel levný 500g balení hořčíku a vápníku v poměru 1:2, tak to zkusím a když to nezabere, tak se popshoitovi ozvu. Chci, aby ze mě byla taková bedna, jako je on, a bez dokonale vyvážené vitamíno-minerální suplementace toho asi nikdy nedosáhnu..
Mablung

PříspěvekZaslal: st září 01, 2010 12:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Třetina výrobků na péči o klouby tam byla o "cod liver oil". Nechal jsem olej rybičkám v játrech a čumnul se po doporučených výrobcích.
Docela by mě zajímal správný poměr glukosamin sulphate, chrondroitin sulphate a MSM. Každý výrobce to tam cpe jinak.
Ale když už jsme u těch jiných doplňků, jaký máte názor na http://www.litozin.cz/cs/Ucinna-latka-GOPO-3.htm, http://www.zinaxinrapid.com/zinax-ingred.htm a již zmíněný olej?
Eros

PříspěvekZaslal: st září 01, 2010 5:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj mužete mi prosim poradit nejaky multivitaminovy a mineralovy doplnek kde jsou chelatove formy nevyznam se vtom dik.
jiri.moravicek

PříspěvekZaslal: pá září 03, 2010 10:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajímalo by mě jestli je nějaký přípravek, asi nejlépe tekutý, kde je všecko (msm, glukosammin, chondro i želatina)
harmon3k

PříspěvekZaslal: so září 04, 2010 11:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ja beru pravidelne od promilu kloubni vyzivu kde je jen zelatina a koral vapnik.je to levne
a po dobrani vzdy nasadim na mesic kombinaci msm atd.a opet najedu na ten pormil
po kloubni strance neuveritelne zlepseni konecne u bench nebo drep si to muzu uzivat.
Tomkins

PříspěvekZaslal: so září 04, 2010 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jiri.moravicek napsal:
Zajímalo by mě jestli je nějaký přípravek, asi nejlépe tekutý, kde je všecko (msm, glukosammin, chondro i želatina)

Proč tekutý? Já teď mám Joint Flex od Aone, tam máš všechny zmiňované složky. Ale Colafit od Dacom Pharma mi přišel lepší. Určitě bych se nebál kombinace Glukosamin, chondroitin, msm od MedPharma - tam by měla stačit jedna tableta denně, ačkoliv jsou tam doporučeny 3. Ty poslední dvě kombinace vyjdou cenově prakticky stejně. Ten Joint Flex je cca 3x dražší.
metlak

PříspěvekZaslal: út říjen 19, 2010 8:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnes som si kupil od znacky iSatori VITA-MINS.... poznate niekto tuto znacku? ja som doteraz o nej nepocul...

som dosiel do shopu, chcel som vitaminy "One Daily" od Aminostaru a predavac mi poradil, ze tieto VITA-MINS od iSatori su vraj lepsie... aky je vas nazor?
Houdys

PříspěvekZaslal: st říjen 20, 2010 7:56 pm    Předmět: One Daily Odpovědět s citátem

Já ted beru od BioTechu One Daily a jsem s tím velice spokojen. Všichni okolo mě jsou nemocný a já jsem zdravý a to za nízkou cenu/tablety . Vřele doporučuji
nanobeast

PříspěvekZaslal: st říjen 27, 2010 10:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud jde o multivitamin nebo kloubni vyzivu pak jedine Universal nutrition pokud na to mas a pokud ne tak extrifit...kloubni vyzivu maji vybornou multivitamin testuji tento mesic a ceny o poznani nizsi nez UN..ale UN je proverena lety zkusenosti a to posledni na cem bys chtel urcite setrit kdyz davas stovaky za protein,gainer atd. je neco co muze velice negativne ovlivnit tvuj vykon...pouzival sem multivitamin od A-one tusim ze je propaguje stefan havlik a je to bridilskej doplnek a neverim ze on sam by ho bral...maly obsah latek no skoda mluvit..
V 52 Vita Complex Forte | Extrifit
Oblíbený produkt s vitamíny, minerály a dalšími látkami.
485 Kč
Multivitamin Complex Forte | Survival
Přípravek s vitamíny a minerály s dokonale vyváženým složením.
299 Kč
Nexgen Pro Multivitamin + Digestive Enzymes | Reflex Nutrition
Prémiový all-in-one multivitamín a multiminerál s trávicími enzymy.
599 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - VITAMÍNY, MINERÁLY A KLOUBNÍ VÝŽIVA Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 58, 59, 60  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: