Jak na angličtinu??

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak na angličtinu??  Úvodní stránka -> Ostatní -> Jak na angličtinu??
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Spazik

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 6:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud se jedná o psanou angličtinu, tak se určitě dá najít milion webů zaměřených na výuku angličtiny. Pokud už si pokročilejší, tak jednoduše číst zprávy, články apod. z anglických webů.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: pá září 10, 2010 11:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anglinu nějak oslnivě neumím, mám jen maturitu a fce, ale rozhodně největší přínos bylo wowko

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Mablung

PříspěvekZaslal: so září 11, 2010 7:25 am    Předmět: Re: Jak na angličtinu?? Odpovědět s citátem

Máča napsal:
Čau, chtěl bych se zdokonalit v anglině. Sice do AJ chodím asi už snad 15 roků, ale znalosti mám docela bídné
Časy snad docela zvládám, ale slovní zásobu mám slabou a porozumět mluvenému slovu mám taky problém (a sesmolit těžší větu jakbysmet).
Napadlo mě, že zkusím sledovat nedabované anglické seriály s anglickýma titulkama abych si trochu procvičil to porozumění mluveného slova. Bohužel jsem nestačil rozuměnět skoro ničemu a po pár minutách mě to přestalo bavit.
Chci se zeptat jestli se nějak podobně neprocvičujete v AJ i vy?
A případně jak? Čtete třeba lehčí anglické texty nebo něco podobného?
Díky za rady a postřehy.

Doporučuji kreslené filmy a seriály. Tam je nejjednoduší angličtina. Třeba takový Shrek je lahůdka.
Čti si cestou do práce a z práce anglickou knížku (se slovníkem v ruce). Nějakou jednoduchou, čtivou, ftipnou.
Doma si čti nahlas. Pokud bys měl někoho kdo ti opraví přízvuk, je to nejlepší cesta jak zjemnit přízvuk. Ale musí tě někdo zkontrolovat. Pokud máš peníze, najmi si učitele.
Musíš mít motivaci. Bez motivace se na to vybodneš.
Nevím jak jsi na tom s rodinou a prací, ale ideálem je vyrazit na půl roku do Anglie.
Máča

PříspěvekZaslal: so září 11, 2010 7:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Teď nastupuju do páťáku na výšce, takže do Anglie bych mohl teoreticky vyjet v létě. Začnu s těma seriálama a napadlo mě, že bych mohl zkusit překládat anglické sportovní články- to by mě mohlo i jakžtatž bavit a myslím, že tam ta angličtina nebude nijak extra složitá.
Doučování zatím neplánuju, už jsem před časem chodil.Pomohlo mi to v gramatice, ale slovní zásobu a překlad se myslím nejlíp naučím právě těma seriálama atd.
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: so září 11, 2010 8:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sledování filmů v originále s ang. titulky a čtení knížek je sice dobrá věc, ale nenaučí tě mluvit. Mluvit se naučíš překvapivě jedině mluvením. Pokud to myslíš vážně, tak nejlepší a nejrychlejší cesta je najmout si soukromého učitele-rodilého mluvčího a najít si kámoše z ang. mluvících zemí. Samozřejmě teoretický základ musíš mít, bez toho to nejde.
kubaz

PříspěvekZaslal: so září 11, 2010 9:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johny HaRd napsal:
Anglinu nějak oslnivě neumím, mám jen maturitu a fce, ale rozhodně největší přínos bylo wowko

jono , u me sice ne wowko ale jina mmorpg , kterou sem paril od 10ti do 15ti cele dny , ventrilo s amikama a jelo to
Culda13

PříspěvekZaslal: so září 11, 2010 9:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

potřebuju poradit - jak přeložím " co jsi včera dělal ? " je to čas minulý prostý ?
Gohan

PříspěvekZaslal: so září 11, 2010 9:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Culda13 napsal:
potřebuju poradit - jak přeložím " co jsi včera dělal ? " je to čas minulý prostý ?

Včera - jasné urceni kdy, takze prosty minulý
Culda13

PříspěvekZaslal: so září 11, 2010 9:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

takže - what did you do yesterday ?
Gohan

PříspěvekZaslal: so září 11, 2010 9:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Culda13 napsal:
takže - what did you do yesterday ?

Jojo
Seva98

PříspěvekZaslal: so září 11, 2010 9:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Muj osobni trener AJ

http://www.wow-europe.com

https://www.zonetraininglog.com
Culda13

PříspěvekZaslal: so září 11, 2010 9:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

díky
abecedarian

PříspěvekZaslal: so září 11, 2010 10:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Výborná na takové to domací počtení je http://www.voanews.com/learningenglish/home/
Jsou tam články s poslechem a slovníkem v jednom.
Frozz.

PříspěvekZaslal: so září 11, 2010 10:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já se zlepšuju takhle:

1. Filmy v angličtině
2. Soukromé doučování (to mi pomohlo hodně, nebylo to ani tak DOučování, ale spíš PŘEučování )
3. 14-denní pobyty v zahraničí v rodině a na škole (tohle bylo opravdu bezva, nejlepší forma jak se zdokonalit jak v gramatice, tak mluvení)
4. vlastní iniciativa, prostě mě to baví, a chci.
5. z her

Tak s chutí do toho .
Darion

PříspěvekZaslal: so září 11, 2010 11:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejlepší je pochopitelně pobyt v zahraničí, případně kontakt s cizími studenty... Filmy jsou fajn, ale osobně mi nikdy asi moc nedaly, aj jsem si v nich začal všímat až ve chvíli, kdy jsem začal bejt příliš línej na to, abych stahoval vůbec nějaký titulky:)
Hry jsou fajn, ale pokud to člověk nemá zažitý od malička, tak se ve složitějších věcech jako jsou třeba RPG rychle ztratí...

Pokud máš fakt vůli se aj naučit a nemáš zrovna možnost vyjet do zahraničí, sežeň si někde knížku Angličtina pro pokročilé od Peprníka. Mám spoustu zkušeností s učebnicema angličtiny, ať už z UK, ČR nebo US a nezažil jsem lepší učebnici pro pokročilý (tzn. B1+-B2+). S tim jsme pracovali na gymplu a můžu říct, že i největší polena ze skupiny dneska s AJ nemaj žádný problémy.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak na angličtinu?? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: