Ano, ale medved hnedy ma asi dvacet poddruhu, to taky musis rozlisovat visco. Kodiak a medved syrsky jsou na tom treba co se tyce telesnych parametru uplne jinak.
To ja taky :D
Medved hnedy je samotny druh, pak mas asi dvacet poddruhu jako je grizzly, kodiak, ussurijsky, plavy, atd. A kazdy je jiny. Je velky rozdil kdyby skolil kodiaka nez kdyby skolil syrskeho treba, protoze kodiak je proste v prumeru asi o nejakych 400-500 kilo tezsi, chapes :)
Ano, muze se potkat s medvedem ussurijskym, ktery defakto zije na stejnem uzemi jako on. A to bych jako vazne chtel videt, protoze tenhle poddruh je taky docela velikej.
Taky nejsem odbornik, ale selmy me obecne zajimaji.. je to takova.. "lepsi" zver, pro me :)
Zalezi na poddruhu, neverim treba ze by takovej tristakilovej tygr dokazal skolit medveda kodiaka ktery vazi pres osm set kilo (i kdyby meli nejakou divnou moznost se spolu potkat, precijen Aljaska a Ussuri jsou trochu daleko od sebe).
Medvěd kodiak si stoupne na zadní, vztyčí přední tlapy, měří tři metry sedmdesát, možná víc.
přetočit na 3:55
EDIT: Nějak nejde přidat video:
_________________ Čokoláda je naprosto zdrcujícím důkazem toho, že tuk ve spojení s jednoduchými sacharidy na celé čáře chuťově válcuje proteiny se sacharidy komplexními.
Naposledy upravil Tomkins dne so září 18, 2010 12:47 pm, celkově upraveno 1 krát
Zalezi na poddruhu, neverim treba ze by takovej tristakilovej tygr dokazal skolit medveda kodiaka ktery vazi pres osm set kilo (i kdyby meli nejakou divnou moznost se spolu potkat, precijen Aljaska a Ussuri jsou trochu daleko od sebe).
Psal jsem tygr usurijský (největší z tygrů) dokáže ulovit medvěda hnědého, což je oficiální název. O kodiaku jsem neřekl nic :-) Samozřejmě ten tygr asi nepůjde po samci v nejlepší kondici, ale i tak mě to dost překvapilo, že i tak nebezpečné šelmy jdou po sobě.
Ale je to krásné zvíře, že?
Hlad je hlad. Myslim ze musi byt docela zoufaly aby sel po necem co ho muze zranit a vyradit z lovu na tydny.
Hezke video o tom ze nejen dravci mohou byt nebezpecni je zde
a kdyz ci clovek zada do youtube "crocodile tiger", tak mu vyjede par zapasu techto dravcu.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru