Bojové sporty a doping

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bojové sporty a doping  Úvodní stránka -> Bojové sporty -> Bojové sporty a doping
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Doping a bojové sporty
Bez dopingu to na vrcholové úrovni nejde
57%
 57%  [ 15 ]
Jde to i bez dopingu
42%
 42%  [ 11 ]
Celkem hlasů : 26

Autor Zpráva
Geroj
Moderátor

PříspěvekZaslal: st září 22, 2010 7:34 pm    Předmět: Bojové sporty a doping Odpovědět s citátem

Úvaha nad žhavým tématem posledních dní - Anabolické steroidy a bojové sporty? Je to nutné zlo nebo podvod? Jaký je váš názor?

http://kickboxing.blog.cz/1009/steroidy-v-bojovych-sportech-nutne-zlo-nebo-podvod

Víc než dohady o tom, jestli ten nebo tamten sype (což se stejně dá 100% zjistit jedině testama), by mě zajímal váš osobní názor na tuto problematiku...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Mike Priest

PříspěvekZaslal: st září 22, 2010 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vsechno jde,kdyz se chce
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
AHOLA

PříspěvekZaslal: st září 22, 2010 8:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dal som prvu moznost, mam na mysli uroven svetovej spicky.
Luster

PříspěvekZaslal: st září 22, 2010 8:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Muj osobni nazor je takovej, ze na vrcholu (UFC, K-1 apod.) je to pro vetsinu bojovniku nezbytnost, mozna az na par supertalentu=vyjimek potrvzujici pravidlo. Sam sem nikdy zdaleka netrenoval na nejaky maximalni hranici svejch moznosti, ale byly i casy, kdy sem trenoval celkem dost a hned clovek vidi jak regeneruje pomalejc, vaha a sila dou dolu..a to jak rikam, nikdy sem netrenoval ani dvoufazove, to je pro me nepredstavitelny (pokud samozrejme neberu za dvoufaz. trenink dopoledni behani a odpoledni trenink, ale dva plnohodnotny treninky, napr. posilovna a trenink bs..). Zajimal by me Geroji i tvuj nazor, pokud vim, tak si nedavno nekde psal, ze trenujes dvoufazove..
Geroj
Moderátor

PříspěvekZaslal: st září 22, 2010 8:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

můj názor je takový, že těch naturálních šampiónů je hooosn+ po skromnu, nicméně pořád si uchovávám, možná naivní, názor/představu, že to jde a pár lidí by toho mohla být vzácným příkladem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Geroj
Moderátor

PříspěvekZaslal: st září 22, 2010 8:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster: Pokud jde o mě, tělo si postupně zvykalo, dneska je mi 22 let, od 16 let dělám rekračně BS, od 17 let závodně, (teď už zase spíš rekreačně) to tělo si na to prostě zvyklo a dneska s tím nemám žádný problém.

A přitom netrénuju non-stop, jakmile mam zkouškové ve škole (jsem teď ve třeťáku), tak skoro dva měsíce nedělám nic a pak začínám znovu. teď přes léto, hlavně červenec jsem trénoval dvoufázově ve všední dny:
ráno posilovna - večer kickbox
ráno běhání - večer kickbox
posilovna - box
běhání - kickbox
posilovna - individuáln trénink/kickbox
tabata trénink
běh/tabata trénink

Odpoledne jsem chodil spát cca na dvě hodiny, když jsem nešel tak to bylo těžký, ale dalo se to. Bral jsem akorát NO-xplode, BCAA, kreatin. Posilovna vždy do 45 minut - základní cviky, jen prá sérií od každýho,...
Mike Priest

PříspěvekZaslal: st září 22, 2010 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

anderson urcite nebere,ten je verici
magion

PříspěvekZaslal: st září 22, 2010 8:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

myslim si ze je dost spickovejch bojovniku co nesypou, ale budou to spis lidi z tradicniho BU (judo, sanshou, taekwondo) a urcite i par boxeru, x-boxeru, ale mma je tak komplexni sport, a obnasi tolik druhu treninku co se musi splnit, ze je to tam v podstate nevyhnutelne...
c87

PříspěvekZaslal: st září 22, 2010 10:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

na vrcholovej urovni sypu takmer vsetci, a sypu hlavne kvoli REGENERACII, cim je vacsia vaha tym to je viac jasne..., proste tie dvojfazove treningy 6krat do tyzdna je nerealne zregenerovat beznou stravou, tie sypacky su povacsine len nejake propionaty a tato moda uz prerazila nielen vo vrcholovom sporte ale i v nizsich sutaziach i u nas a v zahranici
ygg

PříspěvekZaslal: čt září 23, 2010 2:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nic ve zlém, ale je to celé trochu nesmysl .... že by nesypal nikdo, tomu nevěří asi ani moje dcera. Tvrdit, že sypka je prostě nezbytnost a pro každého, to je zase opačně extrémní názor, na který bych si tedy já osobně nikdy netroufnul. Takže zbývá to mezi, na čem se všichni shodneme ... zvládnout to úplně bez sypky jde, ale skutečně jen u těch, kteří mají výjimečně shůry dáno. Kteří to ale konkrétně jsou, nebo kolik procent zrovna ti čistí tvoří .... to se nikdy nedozvíme.

EDIT ... to Luster ... pokud jsi mladý (ale zase s věkem potřebuješ trénovat obecně méně, bo máš větší zkušenosti a jsi schopen trénovat i efektivněji), máš kliku na zranění a prvotřídní permanentní lékařskou péči, máš 100% životosprávu (tj. stravu, legální suplementaci, regeneraci, spánek ... v podstatě to vylučuje se tím sportem do značné míry neživit), a optimální skladbu tréninku (tj. trénink sestavený tak, že tě neutaví), tak se dá dlouhodobě zvládnout i skutečně extrémní zátěž. Akorát ti z toho všeho asi časem začně trochu hrabat
Geroj
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt září 23, 2010 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

určitě je to o podmínkách, já takhle můžu trénovat o prázdniny, kdy mám prakticky úplné volno, občas udělám nějaký rozhovor, někam zajedu a jinak se můžu plně věnovat tréninku. Můžu si jít po obědě lehnout, můžu pravidelně spát 8 h přes noc. Můžu si hlídat stravu, atd. Něco jinýho je, když pak sedim třeba 8 hodin ve škole, vsátávám v půl sedmý ráno, atd. Je to o podmínkách, které profesionální sportovci mají, takže ta možnost natruální cesty je reálná, jde o to kolik lidí si jí dneska zvolí nebo zvolilo... to už jsou pak jen dohady, já ale věřím, že jich pár je i mezi úplnou elitou.
Jarack

PříspěvekZaslal: čt září 23, 2010 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak věřim, že např. Jerome,Fedor nebo Peter ne-fightí už leta páně. No a Alistair, Brock to maj od přírody A nejvíc natural je bezkonkurenčně Bob Sapp
esprit

PříspěvekZaslal: čt září 23, 2010 5:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

keby ste fightovali na vrcholovej urovni a mali by ste moznost byt silnejsi, rychlejsi alebo lepsie regenerovat tak by ste sa na to vysrali? ani hovno, neverim ze tam existuje clovek ktory to odmietne ze ne, vsak mam dar od boha nepotrebujem byt lepsi. je to praca co ich zivi, len hlupak by tam nesypal pri takej medical care a idealnych podmienkach co maju
Martin.L

PříspěvekZaslal: čt září 23, 2010 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

co takovy Fedor? U nej u jedineho bych nebyl prekvapeny kdyby nesypal.
Majesty

PříspěvekZaslal: čt září 23, 2010 6:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Martin.L napsal:
co takovy Fedor? U nej u jedineho bych nebyl prekvapeny kdyby nesypal.

To protoze nevypada "nasypany" ?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Bojové sporty a doping Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: