|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Aky mate nazor na montovane domy? |
| Co to je? Krabica? Nikdy! Vyhodene peniaze... |
|
32% |
[ 10 ] |
| Ako alternativa ku klasickemu domu moze byt. |
|
32% |
[ 10 ] |
| Skvela vec, dom za cenu bytu, male naklady. |
|
35% |
[ 11 ] |
|
| Celkem hlasů : 31 |
|
| Autor |
Zpráva |
Reichenberk

|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 7:38 am Předmět: |
|
|
| AHOLA napsal: | | citace: | | a teda niesi vlastníkom ani pozemku, ani múrov /panelov/ ... |
si ich spoluvlastnikom... |
Ne nutně. Plno pozemků je ve vlastnictví města, obce. :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
KAKAč
|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 7:47 am Předmět: |
|
|
| AHOLA napsal: | | citace: | | a teda niesi vlastníkom ani pozemku, ani múrov /panelov/ ... |
si ich spoluvlastnikom... |
spoluvlastníctvo a úplné vlastníctvo je sáááááááááááááááákra veľký rozdiel...
ak raz má na tvojom pozemku niekto čo len centimeter štvorcový, bez jeho súhlasu si ani neprdneš.........
a ak ho máš celý, môžeš s ním slobodne nakladať...
u spoluvlastníctva je totižto jeden dosť veľký problém, niekto nemá fyzicky vyčlenené "miesto" svojej časti, ale každý vlastní z jedného celku, a teda každý môže "blokovať" každého ...
U nás sa predáva jeden rodinný domček za 2,2 milióna korún, ale má to jeden háčik, nie je vysporiadaný pozemok pod ním a to z dôvodu, že z niekoľko desiatok ľudí sa 3 "zaťali" a dom je z toho dôvodu nepredajný....
Toto je situácia, ktorá je takmer "neriešiteľná"... Píšem takmer, lebo jej riešenie by vyšlo sakra draho...
|
|
| nahoru |
|
 |
KAKAč
|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 7:56 am Předmět: |
|
|
Mimochodom u nás vo firme si dávame ultra-problematické pozemky prevádzať advokátskou kanceláriou a môžem zodpovedne povedať že 10 m2 pozemku, ktoré je nutné z určitých dôvodov previezť na našu firmu stojí kľudne 200 tis. SK a prevádza sa to aj 1 rok a myslím to doslovne, to len uvádzam aby bol človek v obraze ako je to na SK s pozemkami...
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 8:49 am Předmět: |
|
|
ja som len upresnil, ze vlastnik bytu je spoluvlastnikom spoolocnych casti a zariadeni domu ako aj pozemku pod budovou bytoveho domu. Jasne ze s tym nemoze volne nakladat, ako by to bolo, keby kazdy vlastnik bytu mohol rozhodovat o tom kto a ci zatepli barak, alebo ci sa opravia schody, vytah atd. To je tak, za totaca sa nadavalo ze vsetko diriguje stat a ked sa to delegovalo na uzemne samospravy,alebo priamo na vlastnikov, tak sa zistuje, ze ludia su z principu drbnuti a nevedia sa na nicom dohodnut. _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 9:08 am Předmět: |
|
|
| AHOLA napsal: | | ja som len upresnil, ze vlastnik bytu je spoluvlastnikom spoolocnych casti a zariadeni domu ako aj pozemku pod budovou bytoveho domu. Jasne ze s tym nemoze volne nakladat, ako by to bolo, keby kazdy vlastnik bytu mohol rozhodovat o tom kto a ci zatepli barak, alebo ci sa opravia schody, vytah atd. To je tak, za totaca sa nadavalo ze vsetko diriguje stat a ked sa to delegovalo na uzemne samospravy,alebo priamo na vlastnikov, tak sa zistuje, ze ludia su z principu drbnuti a nevedia sa na nicom dohodnut . |
Svatá pravda:-)
Byt má zase jednu relativní výhodu, že když se v jednom bytě usídlí nějaký jooo exot, tak ostatní vlastníci jej systematickým a soustředěným tlakem mohou do jisté míry usměrnit. Pokud ale náhodou u domku získáš podobného exota za souseda, tak se tato "suverenita jediného vlastníka" rázem obrátí proti jeho okolí, tj. i tobě.
Takže z mých zkušeností z obojího, s případnýma jebnutejma sousedama je/bude problém vždy, pokud tedy nemáš pozemek alespoň 3 000 m2:-). Průser je samozřejmě hlavně ten, že nikdy nevíš, kdy se kdo vedle nastěhuje.... _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
KAKAč
|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 10:02 am Předmět: |
|
|
ja som zase len upresnil že ak aj pozemok pod bytovkou je vo vlastníctve jednotlivých ľudí v bytovke, je to hovno platné...
|
|
| nahoru |
|
 |
ignasov
|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 10:03 am Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | AHOLA napsal: | | ja som len upresnil, ze vlastnik bytu je spoluvlastnikom spoolocnych casti a zariadeni domu ako aj pozemku pod budovou bytoveho domu. Jasne ze s tym nemoze volne nakladat, ako by to bolo, keby kazdy vlastnik bytu mohol rozhodovat o tom kto a ci zatepli barak, alebo ci sa opravia schody, vytah atd. To je tak, za totaca sa nadavalo ze vsetko diriguje stat a ked sa to delegovalo na uzemne samospravy,alebo priamo na vlastnikov, tak sa zistuje, ze ludia su z principu drbnuti a nevedia sa na nicom dohodnut . |
Svatá pravda:-)
Byt má zase jednu relativní výhodu, že když se v jednom bytě usídlí nějaký jooo exot, tak ostatní vlastníci jej systematickým a soustředěným tlakem mohou do jisté míry usměrnit. Pokud ale náhodou u domku získáš podobného exota za souseda, tak se tato "suverenita jediného vlastníka" rázem obrátí proti jeho okolí, tj. i tobě.
Takže z mých zkušeností z obojího, s případnýma jebnutejma sousedama je/bude problém vždy, pokud tedy nemáš pozemek alespoň 3 000 m2:-). Průser je samozřejmě hlavně ten, že nikdy nevíš, kdy se kdo vedle nastěhuje.... |
so susedom nepohnes ani v bztovke ani v zastavbe.. mozes sa aj na hlavu postavit... rozdiel je ale v tom, ze v bytovke ta podstatne viac ludi moze obmedzit ako v dome... tych jebnutych susedov ovela viac pocitis aj ked byvaju o dve poschodia dalej... akj mas dom a jebnuty sused je az ob dva domy dalej, nie je to taka tragedia ako ked ti bude niekto opity zvracat do vytahu a spat na schodoch... je to len priklad...
|
|
| nahoru |
|
 |
KAKAč
|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 10:08 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 11:14 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 11:28 am Předmět: |
|
|
Ono u spoluvlastnictví je to trochu komplikovanější. Pokud Ti patří nadpoloviční většina, máš nad konkurentem docela navrch.
Například spoluvlastnící společného pozemku. Každý má 1/3. Pokud se třeba dva domluví, že chtějí pozemek rozdělit na tři díly, mohou toho docílit. Maximálně to jde k soudu, ale pokud to podloží rozumným důvodem, má třetí smůlu. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
KAKAč
|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 11:44 am Předmět: |
|
|
Súd sa bude vliecť niekoľko rokov a nehnuteľnosť bude strácať na hodnote, pretože bez 100 % vysporiadaného pozemku to nikto nekúpi ani za 5 eur...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: čt červenec 01, 2010 11:47 am Předmět: |
|
|
| KAKAč napsal: | | Súd sa bude vliecť niekoľko rokov a nehnuteľnosť bude strácať na hodnote, pretože bez 100 % vysporiadaného pozemku to nikto nekúpi ani za 5 eur... |
Ne vždy. V případě prodeje pozemku možná, v případě dělení pozemku na tři díly lze zvládnout za dva měsíce. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: ne říjen 03, 2010 10:12 am Předmět: |
|
|
Co to tam mate v Cesku za ceny nehnutelnosti  Ved tie ceny su oproti Slovensku niekedy snad aj polovicne...
Teda len tak nahodou som si pozrel ponuku par ceskych realitiek a ako byty, tak aj pozemky a domy sa daju kupit za slusnu cenu, Slovensko (obzvlast bratislavsky kraj) ma snad najpredrazenejsie nehnutelnosti v Europe, v pomere k tym chabym platom su to nekrestanske sumy....
Keby bola Breclav blizsie k Bratislave, tak realne zvazujem ze si tam kupim nejaky dom s pozemkom...a vzhladom na spojenie EC vlakmi to zas nie je az tak mimo.
V Bratioslavskom kraji aj stary kurnik na spadnutie stoji aspon 70 000 Eur...a z toho co som videl tak sa mi vidi, ze na juznej morave sa za to da kupit aj skormnejsi domcek s pozemkom....Alebo som vedla? _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne říjen 03, 2010 10:34 am Předmět: |
|
|
| AHOLA napsal: | Co to tam mate v Cesku za ceny nehnutelnosti Ved tie ceny su oproti Slovensku niekedy snad aj polovicne...
Teda len tak nahodou som si pozrel ponuku par ceskych realitiek a ako byty, tak aj pozemky a domy sa daju kupit za slusnu cenu, Slovensko (obzvlast bratislavsky kraj) ma snad najpredrazenejsie nehnutelnosti v Europe, v pomere k tym chabym platom su to nekrestanske sumy....
Keby bola Breclav blizsie k Bratislave, tak realne zvazujem ze si tam kupim nejaky dom s pozemkom...a vzhladom na spojenie EC vlakmi to zas nie je az tak mimo.
V Bratioslavskom kraji aj stary kurnik na spadnutie stoji aspon 70 000 Eur...a z toho co som videl tak sa mi vidi, ze na juznej morave sa za to da kupit aj skormnejsi domcek s pozemkom....Alebo som vedla? |
To je jako v bordelu srovnávat cenu luxusní kočky a 50ti leté vyjeté skorodůchodkyně. Kdo chce bydlet na Moravě? (krom Moraváků). Srovnávej bratislavské ceny s pražskými, tam vyplázneš za pozemek na okraji Prahy 200 000 EUR, bez domu .... V okolí Prahy to bude 200 000 EUR s domem (řadovým)
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|