|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Wojtkingson

|
Zaslal: so říjen 16, 2010 1:38 pm Předmět: |
|
|
| Michael Müller napsal: | | Wojtkingson napsal: | | K životu nepotřebuješ miliony dalších věcí, který se stejně snažíš získat. Klidně mě oslovuj alkoholiku:D |
Mně je dost jedno, kdo o co se snaží a kolik kdo čeho potřebuje nebo ne. Řeč nebyla o milionech potřebných věcí, ale o jedné konkretní, alkoholu. Z mé strany nic osobního, ze zkušenosti ale "potrefená husa nejvíc kope". |
Psal jsem: K životu nepotřebuješ miliony dalších věcí, který se stejně snažíš získat. Kde si vzal potřebný věci z mýho příspěvku, to nevím. Jinak jo, když se to vezme kolem dokola tak celkem chlastám, takovej průměr mých vrstevníků. Je to každýho volba a každýho risk, jestli tomu propadne nebo ne... _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Michael Müller

|
Zaslal: so říjen 16, 2010 2:22 pm Předmět: |
|
|
| Wojtkingson napsal: | | Michael Müller napsal: | | Wojtkingson napsal: | | K životu nepotřebuješ miliony dalších věcí, který se stejně snažíš získat. Klidně mě oslovuj alkoholiku:D |
Mně je dost jedno, kdo o co se snaží a kolik kdo čeho potřebuje nebo ne. Řeč nebyla o milionech potřebných věcí, ale o jedné konkretní, alkoholu. Z mé strany nic osobního, ze zkušenosti ale "potrefená husa nejvíc kope". |
Psal jsem: K životu nepotřebuješ miliony dalších věcí, který se stejně snažíš získat. Kde si vzal potřebný věci z mýho příspěvku, to nevím. Jinak jo, když se to vezme kolem dokola tak celkem chlastám, takovej průměr mých vrstevníků. Je to každýho volba a každýho risk, jestli tomu propadne nebo ne... |
Já to beru tak, že se člověk snaží o ty potřebné věci a pak teprve o ty další, ale v tomhle případě to je jedno a já jsem moc velký optimista co se týká lidí obecně. Mně osobně je jedno, jestli někdo pije, je nevěrný nebo pyšný. Není to o souzení druhých, je to o pojmenování problému, příčiny problému. Málokdo to nebere osobně, jsem na to zvyklý, je to standart. Je taky nesmysl vztahovat alkohol na svaly a jeho vliv na ně, když má vliv na celkové zdraví člověka obecně. Je to však opravdu každého osobní volba, proto taky lidé pijí i abstinují, lžou nebo mluví pravdu, zahýbají nebo zůstávají věrní, je to pořád dokola stejné. Nikdy se to nezmění, nemá smysl si nic nalhávat, stejně jako to nejpojmenovávat. _________________ Michal.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: so říjen 16, 2010 2:36 pm Předmět: |
|
|
Taky záleží na tom, kdy už to je problém. Co byste řekli, že jsou první příznaky problému s alkoholem? Že ho člověk popíjí i sám, že ho vyhledává, že si ho nedokáže odepřít, že když pije tak si dá někdy i větší množství? Pro mě osobně je alkohol jako problém, když se bez něj člověk nedokáže bavit, nebo když ho popíjí sám doma, to bych řekl, že je takovej start k alkoholismu _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Michael Müller

|
Zaslal: so říjen 16, 2010 2:48 pm Předmět: |
|
|
| Wojtkingson napsal: | | Taky záleží na tom, kdy už to je problém. Co byste řekli, že jsou první příznaky problému s alkoholem? Že ho člověk popíjí i sám, že ho vyhledává, že si ho nedokáže odepřít, že když pije tak si dá někdy i větší množství? Pro mě osobně je alkohol jako problém, když se bez něj člověk nedokáže bavit, nebo když ho popíjí sám doma, to bych řekl, že je takovej start k alkoholismu |
To je téma úplně jinam. Z hlediska psychiatrie je člověk abstinent-nepije vůbec a pak nastupují jednotlivá stadia alkoholismu. Obecná veřejnost to absolutně nebere, právě proto, že to vztahuje každý na sebe. A já přece alkoholik nejsem. Osobně se k tomu stavím tak, že alkohol k živou nepotřebuju, ale za abstinenta se nepovažuju. Stane se mi, že vypiju víc, jak 2dcl vína třeba na manželčiných 50tých nar. Je to tak jednou za rok, za dva i za tři, záleží, co se vyskytne. Ve svém pohledu jsem alkoholik, v pohledu ostatních třeba v práci, jsem abstinent. Taky jsem pyšný, to považuju za horší, než alkoholismus, ale svoje hříchy bych tady nerad rozebíral, jenom pro příklad. _________________ Michal.
|
|
| nahoru |
|
 |
mirormaster
|
Zaslal: so říjen 16, 2010 4:10 pm Předmět: |
|
|
pane Mullere, jehovisti by z Vás měli radost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Michael Müller

|
Zaslal: so říjen 16, 2010 4:34 pm Předmět: |
|
|
| mirormaster napsal: | | pane Mullere, jehovisti by z Vás měli radost. |
Ze mne moc nikdo radost nemá, sektáři už vůbec ne. Já taky o lidskou přízeň nijak nestojím, jedu si podle svého. Ale sobě nelžu, nemám důvod. Byl bych blbec. _________________ Michal.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: so říjen 16, 2010 4:36 pm Předmět: |
|
|
| Wojtkingson napsal: | | Taky záleží na tom, kdy už to je problém. Co byste řekli, že jsou první příznaky problému s alkoholem? Že ho člověk popíjí i sám, že ho vyhledává, že si ho nedokáže odepřít, že když pije tak si dá někdy i větší množství? Pro mě osobně je alkohol jako problém, když se bez něj člověk nedokáže bavit, nebo když ho popíjí sám doma, to bych řekl, že je takovej start k alkoholismu |
Stádia alkoholismu:
http://alkohol-alkoholismus.cz/clanky/faze-alkoholismu _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: so říjen 16, 2010 5:07 pm Předmět: |
|
|
já se nacházím stále v počáteční fázi, ale s výpadky poměti v době podnapilosti, chlastám 1 za 14 dní, ale fakt do plných, jsem totálně na sračky, vypiju tak 10-12 piv a 5-6 panáků vodky s džusem za celý večer a noc, nevím, jak se dostanu domů, atd., cucám se s neznámými ženami na tanečním parketu, nevím jak k nim přijdu, musí to být hrozné existence, asi jako já... _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
rozvíjet vlastní osobnost je jedna z nejvíc naplňujících činností
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: so říjen 16, 2010 5:28 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: so říjen 16, 2010 5:44 pm Předmět: |
|
|
To bys už mohl mít trochu rozum :-) _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Janze
|
Zaslal: so říjen 16, 2010 5:49 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | To bys už mohl mít trochu rozum :-) |
má - ví, co je dobrý
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: so říjen 16, 2010 6:22 pm Předmět: |
|
|
když někdo popíjí doma, tak není alkoholik, ale tzv. kredenčák:)
je to docela dobrej sport
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: so říjen 16, 2010 6:23 pm Předmět: |
|
|
Tak to já jsem už asi zcela usedlý.
Větší posezení (cca od 20 do 24 hodin, tak 4 piva a 3 panáky) mám asi jednou za čtvrt roku. Normál návštěva knajpy, to jest cca 2 pivka mám tak jednou za 14 dnů. Jinak doma se skoroženou bumbáme lahvinku vína a já si občas kopnu panáka lepšího pití (rumy, whiskey), co mám doma v baru. Je fakt, že pak je celkem problém snést tu "větší" akci.
To, že občas kopnu pivo u nějaké manuální práce, nebo u grilovačky nepočítám. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|