|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Mám zase začít trénovat? |
| Jasně, trénink je super:-) |
|
33% |
[ 16 ] |
| Ne, ser na to, nemá to cenu:-) |
|
66% |
[ 32 ] |
|
| Celkem hlasů : 48 |
|
| Autor |
Zpráva |
cipinek
|
Zaslal: út listopad 30, 2010 12:08 pm Předmět: |
|
|
je to samozřejmě 85% orientačního maxima 220-30 věk, tj. 164 ze 190= cca 86, já takhle teď v klidu hubnu, zkvalitňuji stravu, až se úbytky zastaví, tak zvýším koncentraci na stravu a přidám trénink, ale tak ze 105 do 90 kg to vydrží...
já nemám vůli radikálně snížit množství přijímané energie, pak by mě dohonilo jojo  , radši to honím přes velký výdej... _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
rozvíjet vlastní osobnost je jedna z nejvíc naplňujících činností
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Culda13
|
Zaslal: út listopad 30, 2010 1:48 pm Předmět: |
|
|
je otázka co hubneš . Tuky spaluješ při nějakejch 60% maxima
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: út listopad 30, 2010 2:21 pm Předmět: |
|
|
| Culda13 napsal: | | je otázka co hubneš . Tuky spaluješ při nějakejch 60% maxima |
Tuky se spalují až do anaerobního prahu. A ten může mít na kole/rotopedu klidně i 175. Takže ten průměr 165 je v pohodě, to že občas vyskočí nad 180 nemusí vadit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Culda13
|
Zaslal: út listopad 30, 2010 5:33 pm Předmět: |
|
|
to může ,ale jen někdo kdo na kole opravdu trénuje . Jestli jede někdo netrénovanej hodinu v tepech někdě na 80% max. tak toho moc nespálí .
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: st prosinec 01, 2010 12:24 pm Předmět: |
|
|
| Culda13 napsal: | | to může ,ale jen někdo kdo na kole opravdu trénuje . Jestli jede někdo netrénovanej hodinu v tepech někdě na 80% max. tak toho moc nespálí . |
No to je práve omyl. Největší spalování tuků je kolem 90% AnP. Pokud má tedy AnP třeba na těch 175ti, tak to vychází na nějakých 160 TF. To je víc než těch 80% MTF. Pokud chce pořádně spalovat, tak by mohl tu tepovku poslat klidně ještě výše než 80%. Navíc hoch chce trénovat aerobní kondici, tedy dejme tomu tempovou vytrvalost, nebo i extezivní vytrvalost. To při 60% MTF neudělá, je to hodně vzdálené od 90% AnP, u terého trénink vytrvalosti začíná. Takže krátký hodinový trénink na 80% MTF je akorát, klidně by mohl i lehce přitlačit. Samozřejmě je to ovlivněno trénovaností, s tím souhlasím, ale i kdyby měl AnP nižší, tak ta naměřená čísla nejsou nijak mimo, jen si musí ujasnit, zda chce být spíš silovkář a nebo vytrvalec.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: st prosinec 01, 2010 12:38 pm Předmět: |
|
|
Spalování není problém, spíš pokud by k tomu začal znovu posilovat, může se to začít hádat s regenerací. Tam je pak výhodnější držet tepovku níž.
Ovšem pri frekvenci jednou týdně může být v klidu.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: st prosinec 01, 2010 12:41 pm Předmět: |
|
|
děkuji za vaše rozbory, jsou velmi přínosné, ale velmi laicky chci trénovat tak, abych byl schopen jet 1 hodinu v tempu a při zátěži (kterou budu při vzrůstající trénovanosti stále zvyšovat), při které ještě nedochází k zakyselení stehen, které by znemožnilo pokračovat v tréninku, je to o tom najít si ten práh a kolem něj jezdit a tím to stále posunovat vzhůru... jezdím řekněme nějakou zátěž za 1 hodinu a když se zlepším, jsem schopen jet při stejné zátěži rychleji, nebo můžu o jeden stupeň zvýšit zátěž a jet stejnou rychlostí jako při menší zátěži...
zatím budu zvyšovat zátěž, rychlost je tak kolem 25 km/h _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
rozvíjet vlastní osobnost je jedna z nejvíc naplňujících činností
|
|
| nahoru |
|
 |
Culda13
|
Zaslal: st prosinec 01, 2010 12:53 pm Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: | | Culda13 napsal: | | to může ,ale jen někdo kdo na kole opravdu trénuje . Jestli jede někdo netrénovanej hodinu v tepech někdě na 80% max. tak toho moc nespálí . |
No to je práve omyl. Největší spalování tuků je kolem 90% AnP. Pokud má tedy AnP třeba na těch 175ti, tak to vychází na nějakých 160 TF. To je víc než těch 80% MTF. Pokud chce pořádně spalovat, tak by mohl tu tepovku poslat klidně ještě výše než 80%. Navíc hoch chce trénovat aerobní kondici, tedy dejme tomu tempovou vytrvalost, nebo i extezivní vytrvalost. To při 60% MTF neudělá, je to hodně vzdálené od 90% AnP, u terého trénink vytrvalosti začíná. Takže krátký hodinový trénink na 80% MTF je akorát, klidně by mohl i lehce přitlačit. Samozřejmě je to ovlivněno trénovaností, s tím souhlasím, ale i kdyby měl AnP nižší, tak ta naměřená čísla nejsou nijak mimo, jen si musí ujasnit, zda chce být spíš silovkář a nebo vytrvalec. |
mohu poprosit o nějakej odkaz ,kde čerpáš , rád bych si o tom více přečetl . Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st prosinec 01, 2010 1:02 pm Předmět: |
|
|
Ja jsem se za svuj zivot uz neco "naaerobkoval" :) formou jizdy na kole ci rotopedu, veslovani a na pase a nikdy jsem se nedrzel toho, ze nejlepe se spaluje pri nejakych 60% MTF, jak se uvadi, protoze to mne neprijde zadne tempo a pripadam si u toho jak na nejake prochazce. Vzdy jsem to drzel minimalne na 80% i vice (nebyl jsem u toho schopnej mluvit ani cist nebo neco jineho) a pri tehle TF to opravdu spaluje vyborne a co je dulezite, je tam i mnohem vetsi after burn effect, cili spaluje se jeste i v dobe, kdy uz necvicis. Ovsem ma to samozrejme i sve negativni stranky, vice tim trpi svalova hmota (i kdyz podlem me to neni zase tak horke, jak se nekdy uvadi za predpokladu spravne stravy) a jak pise Kid, muze to kolidovat s regeneraci. Take zalezi na frekvenci, ja tyhle veci delal 6-7x tydne hodinu a vetsinou i po silovem treninku a tam uz to postupne (po cca 10 tydnech) smerovalo k pretrenovani _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Morico

|
Zaslal: st prosinec 01, 2010 1:39 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | Vzdy jsem to drzel minimalne na 80% i vice (nebyl jsem u toho schopnej mluvit ani cist nebo neco jineho) a pri tehle TF to opravdu spaluje vyborne a co je dulezite, je tam i mnohem vetsi after burn effect, cili spaluje se jeste i v dobe, kdy uz necvicis. |
Ono taky trenovany lidi maji tu aerobni hranici posunutou, takze je dost mozny ze pri 80% si uz sice nemoh ani mluvit, ale telo bylo porad v "aerobni cinnosti". Jinak ono je to asi stejne jedno, protoze jde o to mit proste výdej energie a ten bude pri 80% nebo pri nejakych intervalech stejne vetsi, nez pri hodine vychazkovyho tempa. Ta hodina spalovani neni podle me az tak podstatna, jako energetickej deficit. _________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st prosinec 01, 2010 1:47 pm Předmět: |
|
|
| Morico napsal: | | Draper napsal: | | Vzdy jsem to drzel minimalne na 80% i vice (nebyl jsem u toho schopnej mluvit ani cist nebo neco jineho) a pri tehle TF to opravdu spaluje vyborne a co je dulezite, je tam i mnohem vetsi after burn effect, cili spaluje se jeste i v dobe, kdy uz necvicis. |
Ono taky trenovany lidi maji tu aerobni hranici posunutou, takze je dost mozny ze pri 80% si uz sice nemoh ani mluvit, ale telo bylo porad v "aerobni cinnosti". Jinak ono je to asi stejne jedno, protoze jde o to mit proste výdej energie a ten bude pri 80% nebo pri nejakych intervalech stejne vetsi , nez pri hodine vychazkovyho tempa. Ta hodina spalovani neni podle me az tak podstatna, jako energetickej deficit. |
presne tak a tim se vzdy ridim - cim vetsi tempo, tim vetsi vydej a tim lepsi a je mne jedno, co rikaji tabulky studie :) _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: st prosinec 01, 2010 2:04 pm Předmět: |
|
|
Culda13:
Já už z ničeho nečerpám, já jsem už vyčerpaný. :-)
Ale jinak, tohle jsou poměrně známé věci, zkus nějaký cykloweb, třeba KPO, najdeš spousty informací o laktátových křivkách, AP a AnP. Nad Velem ses ofrňoval, co? :-) Ale Vlasta Chadim píše dobré články.
A k tomu spalování na 60ti %. To je zátěž, kdy je nejvýhodnější poměr spalování cukrů a tuků, ne hodnota, kdy je spalování tuků nejvyšší. Takže laicky řečeno, ano, při 60ti % MTF se tuky spalují v poměru k cukrům dobře, ovšem jejich množství je celkově malé, protože je malá i zátěž. Ale zase to vydržíš dlouho, nemusíš se tolik krmit. A naopak, pokud chceš tuky spalovat výrazně, tak to uděláš ve vysoké itenzitě, třeba v těch 90ti % AnP, ovšem musíš k tomu dodat taky cukry, abys tu intenzitu vydržel. Ale celkový objem spálených lipidů je pak podstatně vyšší. Když to převedeme do praxe, tak třeba na tom kole ty tuky při 60ti % MTF spálíš slušně, ovšem musíš na tom kole sedět třeba pět hodin, aby to bylo k něčemu. A nebo naopak, pojedeš na kole třeba hodinu a půl krátký švih a spálíš totéž (teď mě nechytej za čísla, nějaké přesné tabulky si určitě dohledáš). Ale musíš se u toho dostatečně nakrmit. Takže s sebou nějaké gely, tyčinky, namixovaný nápoj, švestkový perník. :-) Prostě kdo chce pořádně spalovat, musí se na to pořádně najíst, to je celé kouzlo. :-)
Jiná věc je to, co psal třeba Kid, jak často a jak dlouho chceš na AnP trénovat. Pokud chceš být silničář a mít slušný výkon, posunutý AnP, tak současně dost dobře nemůžeš být silový objemář. Musíš si buďto z jednoho vybrat, anebo udělat nějaký kompromis. Třeba půl roku trénovat na silniční závody a třetinu roku ve fitku na objem. Ale máš to pak jako Draper, kde cílem není maximální efekt ale maximální spokojenost, protože ani v jednom to pak nebude to nejefektivnější a nejpřínosnější, takže to není cesta pro soutěžáka ale cesta třeba pro sportovního entusiastu. :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
kerber
|
Zaslal: st prosinec 01, 2010 2:07 pm Předmět: |
|
|
tvoje "on juice" ti ale svaly udrží více, než jemu na čisto....
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st prosinec 01, 2010 3:39 pm Předmět: |
|
|
| kerber napsal: | | tvoje "on juice" ti ale svaly udrží více, než jemu na čisto.... |
koukam ze me on juice se tu nejak uchytilo :)
Jo jasny, ty ztraty, kdyz jsem byl "on", byly mensi nez kdyz jsem to delal bez "vitaminu", stejne tak jsem drzel silu, ovsem i tak to casem dospelo k pretrenovani, protoze ta velika intenzita a frekvence aerobni cinnosti v kombinaci s vysokoobjemovym anaerobnim treninkem byla moc i na bobky. Ale jak jsem psal prvnich par tydnu to slo dobre i naturalne a sila a svaly se celkem drzely _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: st prosinec 01, 2010 4:56 pm Předmět: |
|
|
Se vzrůstajícím časem tělo bere čím dál větší podíl energie z tukových zásob.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|