|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| v tomto případě bych škodu: |
| plně nahradil |
|
19% |
[ 9 ] |
| částečně nahradil |
|
28% |
[ 13 ] |
| vůbec nenahradil |
|
47% |
[ 22 ] |
| pokusil bych se o opravu |
|
4% |
[ 2 ] |
|
| Celkem hlasů : 46 |
|
| Autor |
Zpráva |
mysH

|
Zaslal: út listopad 30, 2010 10:47 am Předmět: |
|
|
| Culda13 napsal: | | aha ,tak udělám chybu a pak jí budu hledat jinde ,abych nic neplatil . FUJ |
Chybu udelal ale predevsim majitel fitka, ze koupil sunt stroj, ktery nejenze nema jisteni, ale i to zelezo bude nejaky second hand - jinak se tezko takhle ohne pri jen 160kg .. teda vlastne 70-80kg na kazdy strane
Presne jak rika Mablung - castecnou uhradu skody ano, celou ne. Z principu ..
PS: fitko kam chodim je v patre a ma drevenou podlahu. Az s tou cinkou prolitne nekdo o patro niz (pri drepech/mrtvolach 250+kg uz dela zvlastni zvuky), tak ci to bude vina?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Culda13
|
Zaslal: út listopad 30, 2010 10:53 am Předmět: |
|
|
| romanbobr napsal: | | Culda13 napsal: | | aha ,tak udělám chybu a pak jí budu hledat jinde ,abych nic neplatil . FUJ |
Culdo, o tom to není. Jak jsem naznačoval úplně nahoře (věřím, že jsi můj dotaz četl pozorně), není v tomto případě mým účelem najít cestičku, jak z toho ven, ale chtěl bych vědět, zjednodušeně řečeno, do jaké míry jsem vinen, abych z toho mohl vyvodit pro sebe důsledky.
Věřím, že je to už teď pro Tebe trochu srozumitelnější.
Díky |
jásný , chápu , já to beru jinak , ty víš jak se to stalo , proto mám pojistku ,abych takové věci vůbec nemusel řešit
|
|
| nahoru |
|
 |
Culda13
|
Zaslal: út listopad 30, 2010 10:56 am Předmět: |
|
|
| mysH napsal: | | Culda13 napsal: | | aha ,tak udělám chybu a pak jí budu hledat jinde ,abych nic neplatil . FUJ |
Chybu udelal ale predevsim majitel fitka, ze koupil sunt stroj, ktery nejenze nema jisteni, ale i to zelezo bude nejaky second hand - jinak se tezko takhle ohne pri jen 160kg .. teda vlastne 70-80kg na kazdy strane
Presne jak rika Mablung - castecnou uhradu skody ano, celou ne. Z principu ..
PS: fitko kam chodim je v patre a ma drevenou podlahu. Az s tou cinkou prolitne nekdo o patro niz (pri drepech/mrtvolach 250+kg uz dela zvlastni zvuky), tak ci to bude vina? |
toho úřadu kdo to kolaudoval a né toho čí je to fitko
|
|
| nahoru |
|
 |
wondra

|
Zaslal: út listopad 30, 2010 12:23 pm Předmět: |
|
|
Tohle kalená tyč nebude. Asi je jen povrchově kalená kvůli otěru, ale celá rozhodně prokalená není, to by rupla. Tipuju že je to z nějaké konstrukční oceli na koleje apod :D Osobně bych nic neplatil pokud jde přes tyč stále přešroubovat pojistná matice. Tys prakticky neudělal funkční škodu, ale škodu vzhledovou. Lidově řečeno ať jdou doprdele když tam mají takovéhle šunty. Vykašlal bych se na ně a chodil jinam.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ajvo
|
Zaslal: út listopad 30, 2010 1:18 pm Předmět: |
|
|
Jednou sem proslapl jednu stranu elipticalu (spoj, ktery se upina na kolo vzadu). A co udelal majitel fitka jako prvni? Zeptal se me, jestli jsem se nezranil a jestli jsem v pohode a s omluvou me poslal na rotoped :-) (mensi, domaci posilovna)
Jinak v tvem pripade to bude hlavne o domluve, kdyz je majitel idiom, kterej se s tebou nechce bavit, nechce si to nechat vysvetlit, tak bych se na to vykaslal a sel jinam. Ale kdyz je majitel rozumnej, tak to necha za par korun opravit / vymenit, bude rad, ze tam nadale chodis a nedrbes jeho fitko mezi ostatnima lidma, coz znamena v budoucnosti mene zakazniku pro neho...
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: út listopad 30, 2010 1:46 pm Předmět: |
|
|
jestli to zaplatis je jenom na tobe, z moralniho hlediska bys to udelat mel,ale na to se dneska nehraje :) muzes z toho vybruslit treba tim,ze reknes "multipres se zasekl,byl spatne udrzovany a nenamazany a jeste na me spadl:),budte radi,ze po vas nebudu pozadovat nahradu za zraneny krk" kdyby to hnali k soudu (ale to nebudou) idealne svedectvi nekoho,kdo potvrdi,ze se mu multak taky zasekl ,navic dreveny hranol tam byl a je jejich problem,ze nemeli neco stabilnejsiho (a pro ne drazsiho) pod nohy nez kus dreva,osobne bych nic nezaplatil a slusne je poslal nekam.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: út listopad 30, 2010 2:06 pm Předmět: |
|
|
romanbobr: A co si ty osobne udelal ten den ? Nebo o tom nikdo nevi ?
|
|
| nahoru |
|
 |
romanbobr
|
Zaslal: út listopad 30, 2010 2:11 pm Předmět: |
|
|
| Seva98 napsal: | | romanbobr: A co si ty osobne udelal ten den ? Nebo o tom nikdo nevi ? |
Nevím, zda jsem Tě správně pochopil, ale jak jsem psal v úvodu, k činu jsem se přiznal, byli tam svědci. Službu konající člověk po mě chtěl podepsat "papíry pro pojišťovny, které byli fakticky napsány tak, že jejich podepsáním bych fakticky přiznal svou vinu a odpovědnost. To jsem samozřejmě odmítl...
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út listopad 30, 2010 2:17 pm Předmět: |
|
|
| romanbobr napsal: | | Seva98 napsal: | | romanbobr: A co si ty osobne udelal ten den ? Nebo o tom nikdo nevi ? |
Nevím, zda jsem Tě správně pochopil, ale jak jsem psal v úvodu, k činu jsem se přiznal, byli tam svědci. Službu konající člověk po mě chtěl podepsat "papíry pro pojišťovny, které byli fakticky napsány tak, že jejich podepsáním bych fakticky přiznal svou vinu a odpovědnost. To jsem samozřejmě odmítl... |
Hele ty službu konající. Řešíš to na blbém místě. Vykašli se na služebníky a domluv se přímo s majitelem fitka. Jestli chtěli podepsat nějaké hlášení pojišťovně, tak to bude hradit pojišťovna z jejich pojistky a ne ty.
|
|
| nahoru |
|
 |
romanbobr
|
Zaslal: út listopad 30, 2010 2:31 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | | romanbobr napsal: | | Seva98 napsal: | | romanbobr: A co si ty osobne udelal ten den ? Nebo o tom nikdo nevi ? |
Nevím, zda jsem Tě správně pochopil, ale jak jsem psal v úvodu, k činu jsem se přiznal, byli tam svědci. Službu konající člověk po mě chtěl podepsat "papíry pro pojišťovny, které byli fakticky napsány tak, že jejich podepsáním bych fakticky přiznal svou vinu a odpovědnost. To jsem samozřejmě odmítl... |
Hele ty službu konající. Řešíš to na blbém místě. Vykašli se na služebníky a domluv se přímo s majitelem fitka. Jestli chtěli podepsat nějaké hlášení pojišťovně, tak to bude hradit pojišťovna z jejich pojistky a ne ty. |
Kide, klid prosím.
Psal jsem, že bych nerad viděl v příspěvcích emoce, jen fakta. Odpovídal jsem na otázku Seva. Samozřejmě, že jsem domluven na dnešní den se "službu konajícím" ohledně řešení. Řeším to zde proto, abych získal názory všech, kteří mi nějakým způsobem mají co říci, abych věděl, jaké mám karty. S majitelem fitka se samozřejmě dommluvím, je to ale rodinná firma, takže myslím, že je to jedno... Pokud bych věděl, že to za mě bude hradit jejich pojišťovna a že po mě nebude nic vymáhat, nezakládal bych topic.
Prosím, příště věcně...
Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: út listopad 30, 2010 2:33 pm Předmět: |
|
|
| romanbobr napsal: | | Seva98 napsal: | | romanbobr: A co si ty osobne udelal ten den ? Nebo o tom nikdo nevi ? |
Jo promin jsem to z toho puvodniho nejak nevycetl.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út listopad 30, 2010 2:44 pm Předmět: |
|
|
Hele bobříku, emoce tu ode mne hned tak někdo ještě neviděl a ani vidět nebude (to je prostě můj styl psaní) a informace věcné k věci ti dávám podle toho, jak k věci je dáváš ty.
Karty máš jednoduché. Morálka a právo jsou na jejich straně, byť se ti to nelíbí. Prostě za škody, co jsi způsobil odpovídáš. Stroj si nepoškodil běžným cvičením, ale nehodou.
Na druhou stranu, pokud se nebudeš chtít ty s nima domluvit, tak jejich pozice jednoduchá určitě není. Ty můžeš apelovat, že hranol byl jaký byl. Pokud tedy byl tebou použit na správném místě a ke správnému účelu. Třeba ho tam mají jako pojistku dveří proti průvanu.
|
|
| nahoru |
|
 |
romanbobr
|
Zaslal: út listopad 30, 2010 2:49 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | Hele bobříku, emoce tu ode mne hned tak někdo ještě neviděl a ani vidět nebude (to je prostě můj styl psaní) a informace věcné k věci ti dávám podle toho, jak k věci je dáváš ty.
Karty máš jednoduché. Morálka a právo jsou na jejich straně, byť se ti to nelíbí. Prostě za škody, co jsi způsobil odpovídáš. Stroj si nepoškodil běžným cvičením, ale nehodou.
Na druhou stranu, pokud se nebudeš chtít ty s nima domluvit, tak jejich pozice jednoduchá určitě není. Ty můžeš apelovat, že hranol byl jaký byl. Pokud tedy byl tebou použit na správném místě a ke správnému účelu. Třeba ho tam mají jako pojistku dveří proti průvanu. |
Vidíš, já bych to tak černobíle neviděl . Ale přesto opravdu díky za reakce, něco si z toho určitě vezmu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út listopad 30, 2010 2:51 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | Hele bobříku, emoce tu ode mne hned tak někdo ještě neviděl a ani vidět nebude (to je prostě můj styl psaní) a informace věcné k věci ti dávám podle toho, jak k věci je dáváš ty.
Na druhou stranu, pokud se nebudeš chtít ty s nima domluvit, tak jejich pozice jednoduchá určitě není. Ty můžeš apelovat, že hranol byl jaký byl. Pokud tedy byl tebou použit na správném místě a ke správnému účelu. Třeba ho tam mají jako pojistku dveří proti průvanu. |
Ja bych to tak jednoznacne nevidel. Ta nehoda vyplynula z bezneho uzivani, stroj nebyl zajisten proti nehode ktera se zcela zretelne mohla stat. Tj. podle me, vinu maji oba, jak moralni, tak pravni. Vyse viny bude asi zalezet jen na uhlu pohledu
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: út listopad 30, 2010 3:00 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | | Karty máš jednoduché. Morálka a právo jsou na jejich straně, byť se ti to nelíbí. Prostě za škody, co jsi způsobil odpovídáš. Stroj si nepoškodil běžným cvičením, ale nehodou. |
Podle toho jako to rb popsal, je tenhle tvůj závěr silně diskutabilní. Morálka? WTF? Tady se neřeší žádná etický problém, ale průběh nehody a její následky. Tak jak to vidím já, stroj BYL poškozen při běžném cvičení, leda že bys výpony na MP považoval za něco jiného. A s tím hranolem: pokud tam je jako cvičební pomůcka, tak je vina zcela na straně fitka. Cvičenec NENÍ povinen domýšlet, co se může stát, když si na ten hranol stoupne. Na to má myslet majitel fitka a obsluha. Cvičenec jde do fitka v dobré víře s tím, že vybavení fitka je při běžném používání bezpečné. Já bych neplatil nic a kdyby na mě fitko dělalo bubu, tak bych to klidně řešil přes právníka. Pokud si zaplatíš vstupné do fitka, tak máš právo očekávat, že: A, Veškeré vybavení fitka je v pořádku a neohrozí tě. B, Přítomná obskuha tě upozorní v případě, že bys přístroj chtěl použít jinak, než jak je očekáváno.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|