|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
grogy

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 9:37 pm Předmět: asi skříplý nerv |
|
|
Ahoj,
Dneska jsem cvičil mrtvé tahy a, asi jsem se špatně rozcvičil, při 6té serii (1x190kg) mě bodlo v spodních zádech. Od té chvilky, mě ty záda bolej a nevím co s tím.
Je to taková prudká bolest, vystřelující ze spodních zad.Když se nehýbu (ideálně ležím) tak mě to vůbec nebolí...chůze se dá taky zvládnout, problém je třeba s ohýbáním, sundaváním ponožek a pod.
Dle mého laického názoru jde o skříplý nerv v oblasti spodních zad.
Zkoušel jsem to rozcvičit (různý kroutění zády..) ale nic, je to furt stejné.
Asi mě budete posílat k doktorovi...Ale já se chci nejdřív zeptat jestli se to nedá třeba nějak rozcvičit, kdybych chtěl jít k doktorovi, tak sem nemusím psát.
Rád bych aby jste se podělili o své zkušenosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Arnold Strong
|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 9:46 pm Předmět: Re: asi skříplý nerv |
|
|
| grogy napsal: | Ahoj,
Dneska jsem cvičil mrtvé tahy a, asi jsem se špatně rozcvičil, při 6té serii (1x190kg) mě bodlo v spodních zádech. Od té chvilky, mě ty záda bolej a nevím co s tím.
Je to taková prudká bolest, vystřelující ze spodních zad.Když se nehýbu (ideálně ležím) tak mě to vůbec nebolí...chůze se dá taky zvládnout, problém je třeba s ohýbáním, sundaváním ponožek a pod.
Asi mě budete posílat k doktorovi...Ale já se chci nejdřív zeptat jestli se to nedá třeba nějak rozcvičit, kdybych chtěl jít k doktorovi, tak sem nemusím psát.
Rád bych aby jste se podělili o své zkušenosti. |
né to neni skříplej nerv to už by jsi se vubec nenarovnal a střílelo by tě to do nohou což nestřílí to je normální spasmus bolestivá křeč jdi k doktorivi dá ti dorsiflex tejden budeš out a pak mužeš pamalinku začít _________________ nechceme zde americké rakety chceme žít v míru a blahobytu
|
|
| nahoru |
|
 |
NumberSix

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 9:48 pm Předmět: |
|
|
Já měl to samé. Poprvé mě to chytlo, když jsem šel po fitku běhat ( => byl jsem rozcvičený). Po druhé, po několika hodinách práce se sbíječkou. Potřetí při vstávání ze židle. U doktora jsem byl, RTG nic, nabídli injekci proti bolesti s tím, že si mám dát měsíc ode všeho pauzu. Za týden jsem byl zase v posilce. Je to potřeba opravdu vyležet, protože ta bolest je hrozná a kolikrát jsem se jednu chvíli nemohl ani nadechnout. Stejně ti nic jiného nezbyde. Teď už mám 3 měsíce klid. _________________ Život je boj
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnold Strong
|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 9:51 pm Předmět: |
|
|
| NumberSix napsal: | | Já měl to samé. Poprvé mě to chytlo, když jsem šel po fitku běhat ( => byl jsem rozcvičený). Po druhé, po několika hodinách práce se sbíječkou. Potřetí při vstávání ze židle. U doktora jsem byl, RTG nic, nabídli injekci proti bolesti s tím, že si mám dát měsíc ode všeho pauzu. Za týden jsem byl zase v posilce. Je to potřeba opravdu vyležet, protože ta bolest je hrozná a kolikrát jsem se jednu chvíli nemohl ani nadechnout. Stejně ti nic jiného nezbyde. Teď už mám 3 měsíce klid. |
jo bolest je to fakt strašná no taky jsem myslel že ej to vyhřezlá plotýnka nejdřív -thle věci se dějou při nedostatečný regeneraci a přetěžování spodních zad _________________ nechceme zde americké rakety chceme žít v míru a blahobytu
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 9:51 pm Předmět: Re: asi skříplý nerv |
|
|
| Arnold Strong napsal: | | grogy napsal: | Ahoj,
Rád bych aby jste se podělili o své zkušenosti. |
né to neni skříplej nerv to už by jsi se vubec nenarovnal a střílelo by tě to do nohou což nestřílí to je normální spasmus bolestivá křeč jdi k doktorivi dá ti dorsiflex tejden budeš out a pak mužeš pamalinku začít |
no senzace a já přemejšel jestli zejtra mám jít na tělocvik
já jsem si říkal, že zítra ještě počkám (třeba to přejde) a viděl bych v čtvrtek.
|
|
| nahoru |
|
 |
danny1744

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 9:54 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 9:55 pm Předmět: |
|
|
| NumberSix napsal: | | Já měl to samé. Poprvé mě to chytlo, když jsem šel po fitku běhat ( => byl jsem rozcvičený). Po druhé, po několika hodinách práce se sbíječkou. Potřetí při vstávání ze židle. U doktora jsem byl, RTG nic, nabídli injekci proti bolesti s tím, že si mám dát měsíc ode všeho pauzu. Za týden jsem byl zase v posilce. Je to potřeba opravdu vyležet, protože ta bolest je hrozná a kolikrát jsem se jednu chvíli nemohl ani nadechnout. Stejně ti nic jiného nezbyde. Teď už mám 3 měsíce klid. |
takže doktor ti vlastně nepomohl?
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 9:55 pm Předmět: |
|
|
| Arnold Strong napsal: | | NumberSix napsal: | | Já měl to samé. Poprvé mě to chytlo, když jsem šel po fitku běhat ( => byl jsem rozcvičený). Po druhé, po několika hodinách práce se sbíječkou. Potřetí při vstávání ze židle. U doktora jsem byl, RTG nic, nabídli injekci proti bolesti s tím, že si mám dát měsíc ode všeho pauzu. Za týden jsem byl zase v posilce. Je to potřeba opravdu vyležet, protože ta bolest je hrozná a kolikrát jsem se jednu chvíli nemohl ani nadechnout. Stejně ti nic jiného nezbyde. Teď už mám 3 měsíce klid. |
jo bolest je to fakt strašná no taky jsem myslel že ej to vyhřezlá plotýnka nejdřív -thle věci se dějou při nedostatečný regeneraci a přetěžování spodních zad |
nemyslím že bych teď nějak přetěžoval spodní záda.. poslední trénink zad byl asi před týdnem
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 9:57 pm Předmět: |
|
|
| danny1744 napsal: | | Kde přesně to bolí? |
spodní záda, v okolí páteře, na obě strany
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 10:00 pm Předmět: |
|
|
pro představu, bolí to někde v těhlech místech
(btw. ta fotka není moje..je náhodně vybraná z google)
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 10:04 pm Předmět: |
|
|
Neříkám, že ti osvíceně poradím /jako by možná zvládl sám pán deleter velkomožný/, ale vyvaroval bych se rotací trupu ("rozcvičování" a tělocviku) a odpočíval... případně navštívil doktora za dva týdny (pokud by to bylo pořád takto relativně v "pohodě", ale ne dobré - nebo horší)
Naposledy upravil lalala dne út prosinec 21, 2010 10:04 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
|
| nahoru |
|
 |
Arnold Strong
|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 10:08 pm Předmět: |
|
|
a je to taková bolest že jsi neoblíkneš sám ani ponožky,jakože jsi zatuhlej takovej co -neuděláš vubec kolíbku (strečink) např vubec-říkám ti jestli to bude zejtra horší dejna mě a jdi k doktorovi _________________ nechceme zde americké rakety chceme žít v míru a blahobytu
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 10:10 pm Předmět: |
|
|
| lalala napsal: | | Neříkám, že ti osvíceně poradím /jako by možná zvládl sám pán deleter velkomožný/, ale vyvaroval bych se rotací trupu ("rozcvičování" a tělocviku) a odpočíval... případně navštívil doktora za dva týdny (pokud by to bylo pořád takto relativně v "pohodě", ale ne dobré - nebo horší) |
asi jo, tohle z ní rozumě. Přes prázdniny si dám pauzu od všeho cvičení a když to nebude po vánocích ok, tak s tím asi někam zajdu
Majesty- já čekal kterej zmetek to napíše. za tohle tě nemám rád
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 10:13 pm Předmět: |
|
|
| Arnold Strong napsal: | a je to taková bolest že jsi neoblíkneš sám ani ponožky,jakože jsi zatuhlej takovej co -neuděláš vubec kolíbku (strečink) např vubec-říkám ti jestli to bude zejtra horší dejna mě a jdi k doktorovi |
sundavání ponožek, za stoje, po tréninku, bylo nejhorší..ale když to dělám pomalu, hodně pomalu, tak zvládnu většinu pohybů.
taky mi hodně pomáhá, když se třeba chci ohnout, že se rukou něcěho chytím a nepoužívám záda, ale ruce, protože když se jen ohýbám, a nepoužívám svaly na zádech, tak to bolí o hodně míň.
kdyby se to zhoršilo tak k doktorovi pudu, já ale doufám že se to přes noc spíš zlepší.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|