|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
koudy.

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 10:19 pm Předmět: |
|
|
| Arnold Strong napsal: | | NumberSix napsal: | | Já měl to samé. Poprvé mě to chytlo, když jsem šel po fitku běhat ( => byl jsem rozcvičený). Po druhé, po několika hodinách práce se sbíječkou. Potřetí při vstávání ze židle. U doktora jsem byl, RTG nic, nabídli injekci proti bolesti s tím, že si mám dát měsíc ode všeho pauzu. Za týden jsem byl zase v posilce. Je to potřeba opravdu vyležet, protože ta bolest je hrozná a kolikrát jsem se jednu chvíli nemohl ani nadechnout. Stejně ti nic jiného nezbyde. Teď už mám 3 měsíce klid. |
jo bolest je to fakt strašná no taky jsem myslel že ej to vyhřezlá plotýnka nejdřív -thle věci se dějou při nedostatečný regeneraci a přetěžování spodních zad |
přesně jak píše Arnold Strong ... já to měl v takovym stádiu, že sem 4 měsíce byl out uplně. Doktoři ti stejně většinou zásadně nepomůžou ... injekce, rehabilitace ... je to jenom urychlení ... mě si chtěli nechat týden na kapačkách, ale odmítl jsem to (kvůli práci to nešlo). Časem ti dojde čím to je ... většinou přetížený spodní záda, zkrácený svaly (iliopsoasy, hamstringy, spodní záda apod.), slabý břišní svaly (i šikmý), špatná technika cvičení, dýchaní, svalové dysbalance (fázické vs. posturální svaly) nebo nějaká deformace páteře atd. Chce to čas na vyléčení (podle toho jak to máš vážné) a pak zjednat nápravu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
grogy

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 10:32 pm Předmět: |
|
|
| koudy. napsal: | | Arnold Strong napsal: | | NumberSix napsal: | | Já měl to samé. Poprvé mě to chytlo, když jsem šel po fitku běhat ( => byl jsem rozcvičený). Po druhé, po několika hodinách práce se sbíječkou. Potřetí při vstávání ze židle. U doktora jsem byl, RTG nic, nabídli injekci proti bolesti s tím, že si mám dát měsíc ode všeho pauzu. Za týden jsem byl zase v posilce. Je to potřeba opravdu vyležet, protože ta bolest je hrozná a kolikrát jsem se jednu chvíli nemohl ani nadechnout. Stejně ti nic jiného nezbyde. Teď už mám 3 měsíce klid. |
jo bolest je to fakt strašná no taky jsem myslel že ej to vyhřezlá plotýnka nejdřív -thle věci se dějou při nedostatečný regeneraci a přetěžování spodních zad |
přesně jak píše Arnold Strong ... já to měl v takovym stádiu, že sem 4 měsíce byl out uplně. Doktoři ti stejně většinou zásadně nepomůžou ... injekce, rehabilitace ... je to jenom urychlení ... mě si chtěli nechat týden na kapačkách, ale odmítl jsem to (kvůli práci to nešlo). Časem ti dojde čím to je ... většinou přetížený spodní záda, zkrácený svaly (iliopsoasy, hamstringy, spodní záda apod.), slabý břišní svaly (i šikmý), špatná technika cvičení, dýchaní, svalové dysbalance (fázické vs. posturální svaly) nebo nějaká deformace páteře atd. Chce to čas na vyléčení (podle toho jak to máš vážné) a pak zjednat nápravu. |
na tomhle možná něco bude....sem holt idiot.
| JOga napsal: | Zaslal: út prosinec 21, 2010 10:23 pm Předmět:
to jsou ty tvoje trojkový dřepy, mrtvoly bez přislušné tréninkové "praxe" ...laicky řečeno měl si toho hovno nazvedáno a rval si tam už pořádný váhy (na tebe) za cenu progressu, a takhle to pak dopadá .....zejtra naklusej k doktoru, a všechno mu hezky pověz |
Co znamená "Tréninková praxe"? když jsem měl nazvedáno hovno, tak jsem cvičil stejně silově a nic se mi nestalo, teď mám odcvičeno rok (což je sice taky hovno ale lepší jak nic) a stalo se to...a to jsem dříve cvičil hůř, takže tím to asi nebude..
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 10:37 pm Předmět: |
|
|
ještě se zeptám jinak...nějaký strečování, a pod. pomůže to, nebo se to spíš zhorší?
|
|
| nahoru |
|
 |
Morico

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 10:57 pm Předmět: |
|
|
Čau, já měl někdy před rokem nebo kdy to bylo úplně to samý se zádama .. byl jsem hr .. přidával jsem závaží co to šlo bez jakýhokoliv plánování, břicho sem cvičil špatně, nedejchal jsem správně atd atd ... vysledkem byly předimenzovaný iliopsoasy a úraz zad ... šel jsem s tim rovnou za soukromým fyzioterapeutem a udělal jsem to nejlepší, co jsem moh .. už po první návštěvě sem odcházel daleko s menší bolestí, řek mi o správnym dejchání a vysvětlil jak mam cvičit břicho ... po tejdnu klidu jsem začal pomaličku pracovat na nápravě a někdy po měsíci sem začal z lehka normální trénink ... takže bejt tebou, bych si dal do novýho roku prostě volno, tim rozhodně nic nezkazíš, ba naopak i planovaný zhoršení / pauza má svoji důležitou roli ... po pauze uvidíš, buď vyhledáš taky dobrýho fyzio a nebo začneš sám pomalu cvičit a pracovat na nápravě a postupně se vrátíš do zápřahu. _________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnold Strong
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 11:06 pm Předmět: |
|
|
| Morico napsal: | | Čau, já měl někdy před rokem nebo kdy to bylo úplně to samý se zádama .. byl jsem hr .. přidával jsem závaží co to šlo bez jakýhokoliv plánování, břicho sem cvičil špatně, nedejchal jsem správně atd atd ... vysledkem byly předimenzovaný iliopsoasy a úraz zad ... šel jsem s tim rovnou za soukromým fyzioterapeutem a udělal jsem to nejlepší, co jsem moh .. už po první návštěvě sem odcházel daleko s menší bolestí, řek mi o správnym dejchání a vysvětlil jak mam cvičit břicho ... po tejdnu klidu jsem začal pomaličku pracovat na nápravě a někdy po měsíci sem začal z lehka normální trénink ... takže bejt tebou, bych si dal do novýho roku prostě volno, tim rozhodně nic nezkazíš, ba naopak i planovaný zhoršení / pauza má svoji důležitou roli ... po pauze uvidíš, buď vyhledáš taky dobrýho fyzio a nebo začneš sám pomalu cvičit a pracovat na nápravě a postupně se vrátíš do zápřahu. |
asi na tom fakt něco bude, ten začátek mě dokonale charakterizuje
uvidím co to bude dělat zítra, a buď půjdu k doktorovi nebo počkám do nového roku.
ale z přetrénování to určitě není...poslední měsíc se pěkně flákám...
|
|
| nahoru |
|
 |
Guli

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 11:08 pm Předmět: |
|
|
toto iste som mal, len s rozdielom ze sa mi to stalo pri pravej lopatke, teda pod nou. Tiez koli zlemu rozcviceniu pri mrt. tahoch a zlej technike.
Len nerob tu istu chybu co ja a neskusaj cez to cvicit lebo potom bude doba liecenia este dlchsia.
Pomohol mi az chyropraktik (povedal ze pricviknuty sval). Skus nejakeho dobreho vyhladat.
A este jedna vec, vseobecny lekar mi na to dal len nejake tabletky na uvolnenie ztuhnuteho svalstva takze na nich by som moc nespoliehal.
A este raz, necvic cez to aj ked to moze byt frustrujuce.
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 11:08 pm Předmět: |
|
|
| Arnold Strong napsal: | | grogy napsal: | | ještě se zeptám jinak...nějaký strečování, a pod. pomůže to, nebo se to spíš zhorší? |
ne nedělej vubec nic ráno jdi k doktorovi nejdřív injekce pak prášky regabilitace cvičit se s tím dá ale velmi opatrně/naučit se podsazovat pánev ) -tvojí chybu bych viděl ve slabým břichu tam je kámem urazu+zkracenými hamstringy a kyčle -prostě to všechno odjeli jenom spodní záda ty toho měli dost tak se dostali do křeče |
pokud se to nezhorší, tak to zítra asi ještě nechám...třeba je to jen nějaká blbost, a za pár dní (třeba)to bude ok.
ale máš pravdu, břicho mám určitě dost slabé...což samožřejmě přiznávám, že je chyba...
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnold Strong
|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 11:17 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 11:22 pm Předmět: |
|
|
| Arnold Strong napsal: | | grogy napsal: | | Arnold Strong napsal: | | grogy napsal: | | ještě se zeptám jinak...nějaký strečování, a pod. pomůže to, nebo se to spíš zhorší? |
ne nedělej vubec nic ráno jdi k doktorovi nejdřív injekce pak prášky regabilitace cvičit se s tím dá ale velmi opatrně/naučit se podsazovat pánev ) -tvojí chybu bych viděl ve slabým břichu tam je kámem urazu+zkracenými hamstringy a kyčle -prostě to všechno odjeli jenom spodní záda ty toho měli dost tak se dostali do křeče |
pokud se to nezhorší, tak to zítra asi ještě nechám...třeba je to jen nějaká blbost, a za pár dní (třeba)to bude ok.
ale máš pravdu, břicho mám určitě dost slabé...což samožřejmě přiznávám, že je chyba... |
většina lidí jsi dá 6 serie sedu lehu ještě s nártama zastrčenejma +pak hodně vidím cvičit bčicho na stroji -cvičit břicho správně je hodně těžžký řekl bych nejtešší co jde |
a je špatný cvičit sedlehy se zajištěnýma nártama? já to totiž jinak nedělám
když cvičím s nohama volně tak mi to vůbec nejde, protože mě břicho převažuje
|
|
| nahoru |
|
 |
nanobeast
|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 11:27 pm Předmět: |
|
|
stary dobry sedy lehy..to se divim ze je dneska jeste nekdo dela^^
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnold Strong
|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 11:34 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 11:40 pm Předmět: |
|
|
| Arnold Strong napsal: | | grogy napsal: | | Arnold Strong napsal: | | grogy napsal: | | Arnold Strong napsal: | | grogy napsal: | | ještě se zeptám jinak...nějaký strečování, a pod. pomůže to, nebo se to spíš zhorší? |
ale máš pravdu, břicho mám určitě dost slabé...což samožřejmě přiznávám, že je chyba... |
většina lidí jsi dá 6 serie sedu lehu ještě s nártama zastrčenejma +pak hodně vidím cvičit bčicho na stroji -cvičit břicho správně je hodně těžžký řekl bych nejtešší co jde |
a je špatný cvičit sedlehy se zajištěnýma nártama? já to totiž jinak nedělám
když cvičím s nohama volně tak mi to vůbec nejde, protože mě břicho převažuje |
a tam je právě tvuj problém tahal jsi to kyčlema místo břichem no-on je prostě problém že npř v 80 letech v trenerovi se to doporučovala a až Tlapák vlastně s tím přišel že je to špatně (nebo aspon v knize to píše ) ještě hroznej cvik je třeba stroj na boky s maximální zátěží |
jo, to břicho jsem skoro necvičil....tak se mi to vymstilo
ale když břicho cvičím, tak jen s vlastní vahou...žádný stroje.
|
|
| nahoru |
|
 |
nanobeast
|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 11:44 pm Předmět: |
|
|
Predevsim jde o to zvolit dobrej cvik a ne sed leh..zkracovacky na mici,rusky twist,zdvih nohou ve visu, ab roller, stahovani kladky brichem vsechno moc dobry cviky, kterejma posilis bricho..
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: út prosinec 21, 2010 11:49 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|