|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Poman

|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 12:57 pm Předmět: |
|
|
No jo doktor, jediný co udělá je, že předepíše centrální myorelaxancia...
Koudy: Pokud by šlo o posturální skoliozu, tak se dá dát dokupy. Klidně ji mít můžeš,ale zrovna z mrtvoly asi ne. _________________ Nikoho nemasíruju...
Naposledy upravil Poman dne st prosinec 22, 2010 1:00 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kid
|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 1:00 pm Předmět: |
|
|
Musím souhlasit se Stachem.
Skolioza a střídavý úchop. Vůbec obecně skolioza a její náprava je problém a je to práce pro fyzioterapeuta. Držení střídavé bych se snažil cvičit jen minimálně a pak měnit strany. Když teď začneš cvičit jen na druhou stranu, tak je otázka, co pocucháš jinde.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 1:01 pm Předmět: |
|
|
O původu skoliozy pochybuji stejně jako Poman.
|
|
| nahoru |
|
 |
koudy.

|
|
| nahoru |
|
 |
Arnold Strong
|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 4:25 pm Předmět: |
|
|
| koudy. napsal: | kide .. když cvičím mrtvý tahy .. doporučuješ prohnuní zad až jakoby do hyperlordozy v bederní oblasti, nebo naopak rovná záda (podsazení pánve a kontrakci břicha). Fyzioterapeutky mi říkali cvičit s rovnýma zádama a Petr Stach zase prohnutí a kompenzační cviky následně. Když koukám na vzpěrače ... přijde mi většina v prohnutí atd. To samé i při dřepu (to vše s opaskem). Díky za tvůj názor.
P.S. - já jsem po zranění zad dbal na tvoje rady i na rady fyzioterapeuta + články od Tlapáka a zatím jsem bez bolesti (ťuky ťuk). Myslím, že mi nejvíc pomohlo strečování iliopsoasů a posílení břicha (třeba šikmé břišní jsem předtím skoro necvičil). Já mam ale křivou páteř (kompenzovanou skoliózu a zvětšenou hrudní kyfozu + zvětšenou lordozu v bederní oblasti). S kyfozou a lordozou bojuju strečinkem ... jde něco dělat s tou skoliozou. Myslím, že jí mam z dlouholetého cvičení mrtvých tahů střídavým hmatem pouze na jednu stranu (levá podhmat). Když bych začal cvičit obráceně .. nemyslím si, že by se to srovnalo .. nebo se pletu? |
hmm já si myslým že u mrtvých tahu a dřepu nejde jet s rovnými zády jako by svisle vždycky budeš jakoby vysazovat pánev jakoby hyperlordoza ,ale myslým že to nevadí když budeš k tomu dělat strečink protahoání atd-i když fyzioterapeuti to nemají moc rádi _________________ nechceme zde americké rakety chceme žít v míru a blahobytu
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnold Strong
|
|
| nahoru |
|
 |
redvous

|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 4:41 pm Předmět: |
|
|
zdar, nevím kolik ti je ale v době kdy mi bylo 16-18 jsem měl něco podobného pořád, pod levou lopatkou se mi skoro co 3 měsíce skřípnul nějaký nerv a nemohl jsem se narovnat, bodavá bolest při dýchání, vždycky jsem našel jen nějakou zkroucenou polohu v které to nebolelo. Naštěstí mám známou doktorku u které jsem to vždycky řešil obstřikem, 2 dny v posteli a vše hned bylo v pohdoě.
V té době jsem měl 2x týdně fotbal, 1xflorbal a 1x basket, do toho posilka, chodíval jsem běhat a všechno v pohodě,ale pak stačilo nějak rychle vstát po ránu z postele a už jsem jel pokroucený.
Poslala mě všude možně k doktorům a nikde nic nepřišli. Nakonec to kolem 19 úplně přestalo a od té doby mám naštěstí úplný klid. _________________ "Uhni z cesty, jestli chceš zestárnout."
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 7:52 pm Předmět: |
|
|
Ještě jedna poznámka- tak 90% bolestí pohybovýho aparátu,minimálně, je způsobenou funkčníma poruchama. Tady obecně používanej výraz,něco mě bolí mám skříplej nerv je mimo.
Třeba tyhle pseudoradikulární bolesti jsou způsobený právě funkčníma poruchama měkkých tkání. Používání myorelaxancií a obtřiků sice uleví,ale problém nejen nevyřeší. Navíc to má ještě vedlejší účinky.
Jestli nemáte co dělat tak tu jsou nějaký informace k zádům:
http://is.muni.cz/th/258837/lf_b/?lang=en _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st prosinec 22, 2010 7:57 pm Předmět: |
|
|
Jinými slovy - strečovat, uvolňovat, kompenzovat, regenerovat a doufat, že tělo ty zvěrstva ve zdraví přečká _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
|
| nahoru |
|
 |
rzl
|
Zaslal: so prosinec 25, 2010 10:42 pm Předmět: |
|
|
2 roky zpet jsem mel stejny problem, bolelo to tak moc, ze jsem jel rovnou na pohotovost, dostal injekci a byl poslan domu :) Normal spasmus,
dostal jsem myolastan (vyborna vec) a tralgit, chodil na elektrolecbu, protahoval se, chodil na ruzny masaze a po par mesicich to ustoupilo.
Mam s tim potize do ted, leva strana beder me boli snad po kazdem treninku, ale nic, co by se nedalo prezit. Hodne mi na to pomaha, jak jiz bylo zmineno, poradne strecovat a lepit si na to misto capsicolleove naplasti (pro me vec k nezaplaceni).
Jinak par tydnu od incidentu mi na kontrole doktor rekl, ze mam hrudni kyfozu, skoliozu a hyperlordozu, ale moc to nepovazuju za duvod tahat poradny vahy :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Andropov

|
Zaslal: pá leden 14, 2011 1:19 pm Předmět: |
|
|
Mám podobný problém. Asi dva měsíce zpátky jsem jel Korteho a ve třetím týdnu mi při mrtvole píchlo v zádech. Od té doby s tím mám pořád problémy, mrtvolu a dřepy jsem teď úplně vypustil, ale včera mě v zádech znovu píchlo při veslovačce. žádná extra váha, asi 60 kg. Normálně to nějak nebolí, ale podvědomě vím, že v těch zádech jakoby není něco v pořádku. Nejvíc to cítím při tom podsazování pánve, přesně u toho cviku, co jsem postnul kid. Nevíte někdo co by s tím mohlo být?  Vím, že tahle diagnoza na dálku je na nic, ale aspoň nějaké tipy. Už jsem i zvyklanej navštívit odborníka. Dík za odpovědi. _________________ Its not in your body, its in your mind.
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: pá leden 14, 2011 1:41 pm Předmět: |
|
|
| Andropov napsal: | Mám podobný problém. Asi dva měsíce zpátky jsem jel Korteho a ve třetím týdnu mi při mrtvole píchlo v zádech. Od té doby s tím mám pořád problémy, mrtvolu a dřepy jsem teď úplně vypustil, ale včera mě v zádech znovu píchlo při veslovačce. žádná extra váha, asi 60 kg. Normálně to nějak nebolí, ale podvědomě vím, že v těch zádech jakoby není něco v pořádku. Nejvíc to cítím při tom podsazování pánve, přesně u toho cviku, co jsem postnul kid. Nevíte někdo co by s tím mohlo být? Vím, že tahle diagnoza na dálku je na nic, ale aspoň nějaké tipy. Už jsem i zvyklanej navštívit odborníka . Dík za odpovědi. |
navštiv ho...ono je to fakt to nejlepší co můžeš udělat
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnold Strong
|
|
| nahoru |
|
 |
Vittus

|
Zaslal: út říjen 02, 2012 9:13 am Předmět: |
|
|
Pánové, potřeboval bych od Vás radu.
Minulý týden jsem si dal na závěr dřepů jednu sérii s 70kg a maximálním počtem opakování. Při 28 opakování nastala prudká bolest v týlu (jakoby mě někdo majznul klackem zezadu do hlavy). Musel jsem to asi 5 minut rozdýchávat a nemohl jsem plně pokračovat v tréninku. Od té doby mám občasné bolesti hlavy a lehké brnění palců u nohou. Někde jsem četl, že by to mohl být skřípnutý nerv. Má někdo zkušenost? Díky za rady. _________________ Semper fidelis!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|